- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magyarított Android alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chab7
addikt
Megnéztem kíváncsiságból a gparted hogyan látja a vinyót. Érdekes módon az sda5 és sda6 (linux rendszerpartíciók) mörött mutat egy-egy aprócska 1.42 megabájtos lefoglalatlan területet, ami nem tudom hogyan keletkezhetett, de lehet ez lesz a baja.
Tehát valahogy meg kéne mondani a rendszernek hogy mi is a normális partíciós kiosztás és akkor tuti meglenne minden. Hiszen írás csak az sda3-ra történt. -
-
ViZion
félisten
Sajna a 3.6.1.1-et nem tudom dícsérni, de ez szokott lenni újabb "fő változat" kernellel, utána kihegesztik.
Most auto loginnél nem talál billentyűzetet, nem lehet jelszót beírni, meg pár apró, bosszantó hiba...
De ctrl+alt+backspace-ra újra belépve minden OK, csak macera így.
Viszont a bootidő most is javult:
systemd-analyze
Startup finished in 1990ms (kernel) + 1951ms (userspace) = 3941ms -
nálam ez a "tegyük át a /lib-et /usr/lib-be" dolog tette be nagyon a kaput. három Archos gépemből hármon szívtam hosszú órákat vele, és végül pont a fő gépem volt az, amin teljesen hazavágta a rendszert, kernelpánik, armageddon.
jó, akkor megy minden a levesbe, kezdjük elölről, letöltöttem a legújabb snapshotot, lemészároltam az egyébként évekig jól működő rendszer maradványait, és megpróbáltam feltelepíteni.
vállalkozókedvűnek tartom magam ezen a téren, de amit Archék jelenleg rendszertelepítésnek hívnak az egy botrányos katyvasz.
nincs telepítő keretrendszer, manuálisan menj végig a szokásos toolokkal a telepítés menetén. ezzel még nem is volna semmi gond.
a probléma, hogy mindezt nulla dokumentációval, mert a doku nagy része még a régi rendszert mutatja be, az új meg szinte üres.
"rc.confba írd be a network-öt a démonok közé és lesz net" - ennyi a "hogyan csinálj hálózatot" rész.
arról persze diszkréten hallgatnak, hogy nincs már network nevű daemon...
jah és a daemonokat se úgy indítom és kezelem mint eddig, iniscriptekkel, hanem jött valami systemd nevű csodálatosság és használd mostantól ezt, mert... csak.meg ilyen apróságok voltak végig, és ezek után döntöttem úgy, hogy hanyagolom őket egy darabig. majd ha rend lesz és nyugalom és nem csesznek mindent szét a nagy újítások hevében (különös az analógia egy Duna-parti épület hatásaival), akkor megnézem megint.
-
chab7
addikt
Mondjuk a disztrókat próbálgatva vicces, hogy a frissebb csomagosaknál a wifi modulommal végre újra jelez erősséget a NetworkManager a panelen (0.9.4.0-5 utáni óta nem volt kijelzés de a legfrissebb ...9-essel és 3.5 kernel fölött újra van jelerő)
Viszont az olyan disztról amik "le vannak maradva" (pl Ubi) abban még a kernel csak 3.2 de a NM már 5-ös fölötti, tehát nincs bennük ugyanúgy jelerőm mint nyáron az Arch/Fedora párosnál. Miért nem lehetett már úgy csinálni hogy tanulva a többi disztro esetéből (mert nem csak az én wifi-mel volt így hanem többen is írkálták a fórumokon) átlépjék ezt a bugocskát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged