- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Nvidia driver telepítés után megnőtt a DPI (illetve, az ablakok mérete). A tálca normális, az ikonok, és maga az ablakok "lettek nagyobbak".
Mi a javasolt megoldás? OpenSUSE Leap 42.2 a rendszer.
Illetve, a hálózaton lévő Windows-os gépeket sem találja meg Sambán. ("Nem található egy munkacsoport sem a helyi hálózaton. [...]")
9600GT a VGA.Köszi!
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Squid-nek az alapértelmezett konfigját honnan tudnám megszerezni/visszaállítani?
Elrontottam a konfigot, kitöröltem (csak próbálgatom), és most nem tom megszerezni sehonnan sem. És így hogy nincs squid.conf fel sem akar települni (
)
-
MineFox54
őstag
válasz
Cyber_Bird #22453 üzenetére
mi az a kohom?
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Van egy Debian alatt futó samba-m. Viszont a Windows 8-as gép nem érzékeli már. Eddig pedig működött. Semmi körülmény nem változott.
-
MineFox54
őstag
Üdv!
Egy Medion MD5000 lapra feldobtam egy Debian 7.8-at, de sajnos rendes indításban újraindul, csak helyreállítási módban megy
-
MineFox54
őstag
válasz
lionhearted #22395 üzenetére
0.9.12.3.1173-937aac3-debian
Nincs semmi az Application Support mappában
, tehát nincsenek logok
Azt nézem, hogy illegal instructiont dob. Nem szereti a régi procikat? Megpróbálok egy régebbit.
-
MineFox54
őstag
Plex server automatikusan leáll, amint elindul, debianon. Mitől van ez?
-
MineFox54
őstag
válasz
lockdown90 #22235 üzenetére
Nem tom, csak kíváncsi voltam.
-
MineFox54
őstag
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Az lehetséges (ez több mint valószínű, inkább arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan), hogy az apache-om előtt
(x port) van egy nginx (80-as port, proxyként beállítva). Ha az nginx-et hívom meg, rendben átpass-olja az apachenak, viszont nekem az kéne, hogy az apache-ot kívülről ne lehessen elérni, csak bentről / az nginx-en át. Egy (két) iptables szabályra gondoltam.
iptables -I INPUT -p tcp --dport 19600 -j DROP
iptables -I INPUT -p tcp --dport -s localhost 19600 -j DROPviszont így nginx-en át sem elérhető az apache. Segítsetek pls.
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Ez kicsit off lesz, de nem találtam jobb élő topikot
.
Tehát: ha a vultr-nél reggel elindítok egy vps-t hourly díjakkal, akkor este csak simán kitörlöm, és ennyi lesz a számlázott időszak?
Tehát megveszem a 0.104$/hour csomagot, elindítom reggel 6-kor leállítom este 6-kor akkor fizetek
0.104*12$-t?köszönöm!
-
MineFox54
őstag
válasz
Cyber_Bird #22128 üzenetére
Én nem vagyok valami idős,de bármit nem tudok:
$lynx
google.hu -
MineFox54
őstag
válasz
lionhearted #22117 üzenetére
Én is azt mondtam volna, de az sztem olyanokat nem mutat, kivéve ha telepít templateket.
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
OpenVZ-t akartam telepíteni a Wheezymre, viszont az openvz kernellel nem tölt be. Kiírja:
Gave up waiting for root device Common problems
Boot args
Missing modulesALERT! /dev/disk/by-uuid/'a vinyó uuid száma' does not exist.
Dropping to a shell.modprobe: module v not found in modules.dep
modprobe: module w not found in modules.dep
modprobe: module x not found in modules.dep
modprobe: module y not found in modules.dep
modprobe: module z not found in modules.dep
modprobe: module zs not found in modules.depA sima kernellel bebootol
#22802:
apt-get remove xorg openbox
apt-get auto-remove -
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Kellene vmi cucc ami figyeli a párhuzamos portor, és ha
Valamelyik gomb le van nyomva akkor indítson el egy parancsot.
Pl ha a 10-es kerül földre akkor indítson el egy mc-t. Ja, és fontos hogy ne legyen grafikus!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged