- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz
Dilikutya #22041 üzenetére
Végrehajthatóak:
c=0; for i in $(\ls); do test -x $i && echo $i && c=$((c+1)); done; echo $cOlvashatóak:
c=0; for i in $(\ls); do test -r $i && echo $i && c=$((c+1)); done; echo $cIlyet legközelebb ebbe a topikba: Shell script topik
Egyébként meg ha nem magad oldod meg a házit, nem tanulsz belőle.
-
kovaax
őstag
válasz
Dilikutya #22039 üzenetére
Mondom, hogy sokkal bonyolultabb! Scriptet kell írni a problémára, egy soros parancs nem fogja tudni megoldani a feladatot (jó, tudom, hogy a scriptet is be lehet zúzni egy sorba...).
A for -ral végig kell menni az ls listáján, és test-tel tesztelni a szükséges feltétel(eke)t. Szóval nem bonyolult a dolog, csak máshogy kell hozzáfogni.
De ugye nem fogsz utálni, ha most inkább elmegyek aludni?
-
spammer
veterán
válasz
Dilikutya #22031 üzenetére
grep -v 'wx' (vagy 'rwx')
De igen, egyik sem tuti megoldás, attól függ, hogyan szól a feladat pontosan, van-e kritérium, mert a jogosultságoktól is függ. Én most ezt egy ~/Documents mappán belül próbáltam ki, oda raktam 1 db futtatható fájlt próbaképpen.
(#22033) kovaax: ha csak a szám a lényeg (eredmény), akkor működik, de a fájlneveket (listát) már nem kapja meg belőle.
-
spammer
veterán
-
zLegolas
őstag
válasz
Dilikutya #871 üzenetére
A swap=2xMEM szabály a régi időkből ered, mára már nem szentírás. 1/2GB a tapasztalatom szerint bőven elég, de azt sem feltétlenül bizgeti a rendszer.
1GB-nál szvsz akár el is hagyhatod a swap-ot. Szerintem.
Mondjuk a 2GB szerintem is elég karcsú Linux rendszernek, de attól még elég lehet. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fogyjunk le!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- PlayStation 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Subaru topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen házat vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest