- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Táncolni még nem tud, de stabilan áll az Android 17 a lábán
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alyens
aktív tag
Sziasztok! Az Ubuntus topikban nem kaptam választ, így itt is próbálkozok.
Sehogy sem tudom megoldani a problémám; Van egy iskolai hálózat, kb. 50 gép, ha minden gép megy és netezik akkor valahogy túlterhelődik a háló, és csomagvesztés lép fel. Túl magasak lesznek a válaszidők. Ennek elkerülésére szeretném a diák pc-k internethez való hozzáférését korlátozni. Ezek a gépek (diak pc) egy ubuntu-s proxy szerveren (amely a helyi switch-hez kapcsolodik akár csak a többi pc) keresztül csatlakoznak a nethez. A serveren squid és dansguardian van. Az a legnagyobb problémám, hogy nem tudom, normálisan szabályozni a sávszélességet az interfészekre. Csináltam egy alinterfészt és a a wondershaper-el próbálkoztam. Amivel lehet a le és feltöltést korlátozni, de a letöltési korlátot fölülírja a feltötési korlát, gondolom mivel amikor a net felől beérkező csomagokat továbbítja a belső hálózat felé akkor azt feltöltésnek veszi.
nano /etc/network/interfaces
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.64.253
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.64.255
gateway 192.168.64.252
auto eth0:1
iface eth0:1 inet static
address 192.168.64.252
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.64.254sudo wondershaper eth0:1 7000 150
Lehet teljesen hibás az elképzelésem, ha van jobb tippetek azt is szívesen fogadom
előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Táncolni még nem tud, de stabilan áll az Android 17 a lábán
- Videós, mozgóképes topik
- Sorozatok
- Építő/felújító topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- LG UltraGear 27GR95QE-B 240 Hz OLED 2560x1440 Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- GAMER PC! Ryzen 3900X / RX 7600XT 16GB / B550 / 32GB DDR4 / 500GB NVMe! BeszámítOK
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest