- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alyens
aktív tag
Jogos!
Kicsit jobban leírom a hálózatot, van ugye egy router (cisco) ADSL-es WAN-al, és egy központi switch (cisco catalyst). Ez egy végpont amit a sulinet épített ki az iskolában, sajnos egyiket sem lehet konfigurálni. Ehhez a switchez kapcsolodik az összes pc (másik 2 switchen és wifi routeren keresztül ). Az ubuntus proxy közvetlenül kapcsolódik a központi catalyst switch-hez. A diák PC-k böngésző alkalmazásaiban ez a pc van beállítva proxy szerverként. Lényegében az egész hálózat 1 IP tartományon van. A proxy tehát 1 interfésszel kapcsolódik. Remélem így kicsit tisztult, de lehet csinálok róla valamilyen grafikus vázlatot. -
Alyens
aktív tag
Sziasztok! Az Ubuntus topikban nem kaptam választ, így itt is próbálkozok.
Sehogy sem tudom megoldani a problémám; Van egy iskolai hálózat, kb. 50 gép, ha minden gép megy és netezik akkor valahogy túlterhelődik a háló, és csomagvesztés lép fel. Túl magasak lesznek a válaszidők. Ennek elkerülésére szeretném a diák pc-k internethez való hozzáférését korlátozni. Ezek a gépek (diak pc) egy ubuntu-s proxy szerveren (amely a helyi switch-hez kapcsolodik akár csak a többi pc) keresztül csatlakoznak a nethez. A serveren squid és dansguardian van. Az a legnagyobb problémám, hogy nem tudom, normálisan szabályozni a sávszélességet az interfészekre. Csináltam egy alinterfészt és a a wondershaper-el próbálkoztam. Amivel lehet a le és feltöltést korlátozni, de a letöltési korlátot fölülírja a feltötési korlát, gondolom mivel amikor a net felől beérkező csomagokat továbbítja a belső hálózat felé akkor azt feltöltésnek veszi.
nano /etc/network/interfaces
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.64.253
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.64.255
gateway 192.168.64.252
auto eth0:1
iface eth0:1 inet static
address 192.168.64.252
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.64.254sudo wondershaper eth0:1 7000 150
Lehet teljesen hibás az elképzelésem, ha van jobb tippetek azt is szívesen fogadom
előre is köszi -
Alyens
aktív tag
Sziasztok!
Csináltam egy ubuntu linux szevert proxynak használom és van rajta fájlszerver is. Elég kezdő vagyok , most épp az a problémám, hogy nem tudom automatikusan leállítani, a szervert, próbáltam megadni a rc.local-ban a "sudo shutdown -h 18:00", de amikor újarinditom nem jön be a login promt. Gondolom van erre valami elegáns megoldás...
Köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest