- iPhone topik
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- MIUI / HyperOS topik
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Ilyen vékony egy professzionális Galaxy
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Yettel topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Korábban írtam, hogy gond van az RX5600XT radeonok működési feszültségeivel, hogy egy kicsit alulfeszeli a kártyát a kernel ami ettől instabil lesz és akkor jön a ring gfx timeout összeomlás...
Miután kiderült az alulfeszelés ténye, gondoltam, hogy ez a probléma forrása de szilveszterkor újraraktam a két érintett gépet és bár a lekérdezett értékek szerint továbbra is alulfeszelik ezeket a kártyákat, de mégsem lehet összeomlasztani GPU-t, mindkét gépem stabil mint a kő.
Ha fogok egy régebbi live ISO-t, azzal bebootolva a gépet pár perc alatt ki tudom nyírni a GPU drivert, csak rá kell engedni a GpuTest progi rgb háromszögét és már jön is a crash 1-2 perc alatt. Ugyanennek a live rendszerne újabb kiadásával ez már nincs meg, stabil a gép. Ahogy több más friss live disztró esetén is.
Arra jutottam, hogy valamikor 2 éve mikor ezeket a gépeket telepítettem, akkor történt valami, ami megmaradt... Ugyanakkor ezek a telepítések Manjaro-k voltak, ami eléggé rolling disztrók, nem tudom hogy tud bármi is megmaradni hosszabb távon... Az egyik gépen egy régebbi telepítésű Mint is van tartaléknak, az alatt is megvolt a driver összeomlás, pedig az is rendszeresen frissítve lett, mindeközben friss Mint ISO-val stabil a gép.
Szóval a szilveszteri EndeavourOS telepítés óta mindkét gépem stabil mint a kő... Ugyanakkor a számok alapján továbbra is egy kicsit alulfeszeli a GPU-kat a kernel.
Ha valakinek van Navi10-es Radeonja (RX5600, 5700 kártyák) és becsatlakozna a vizsgálódásba, akkor itt tud: [link] - az utolsó 1 hónap hozzászólásait nézze meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9480m - i5-4GEN I 4GB I 180 GB SSD I 14" I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest