Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

Sziasztok,

nem vagyok valami nagy rsync guru, pedig alap eszköz, csak nekem még eddig nem nagyon kellett valahogy az elmúlt években. Szeretném megérteni a működését és ehhez kapcsolódóan lenne pár kérdésem, talán tudtok segíteni:

1. Egyszeri futtatású tool ? Gugliztam ezt a kis gyorstalpalót és nekem annak tűnik, de lehet, tévedek. Tehát lefuttatom, szinkronizál két target-et egymással és jónapot, elengedi őket, tehát miután lefutott a parancs, nem történik semmi ? (Ergo, sync után egyik könyvtárba ha másolok, nem szinkronizálódik le a másikban is, újabb futtatásig). Vagy tévedek ?

2. Van olyan opciója, hogy valami daemon monitorozza a háttérben a változásokat és automatikusan szinkronizál ? (Vagy cronjob-ból oldja meg az ember rendszeres időközönkénti futtatással?)

3. Egy irányú, vagy két irányú ? "A" könyvtár adott, "B" könyvtár üres, majd parancsot futtatva "B" -n is leképezem "A" tartalmát. De ha később "B"-be bemásolok valamit, az átjön "A"-ra ? (Ez oda-vissza irány lenne).

4. Ha van egy megnyitott fájlom (például letöltök épp valamit), azt is át-sync-eli a célkönyvtárba, vagy már csak miután le lett zárva a fájl ? Mondjuk töltök egy 2 Gigás Linux telepítő ISO-t torrent klienssel.

:R

Új hozzászólás Aktív témák