Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- MWC 2026: Kezünkben a most bemutatott Nothing Phone (4a)
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
samujózsi
senior tag
válasz
Frawly
üzenetére
Köszi, úgy egy órája fedeztem fel, hogy az ovmf picit több a sima efi-nél, csak nem volt időm foglalkozni vele (mindig így járok: kérdezek, aztán amíg várom, hogy valaki válaszoljon, unalmamban megtalálom a választ
)
Sajnos a secure bootot nem tudom mellőzni, mert hülye lesz tőle az alaplapom. Valami BIOS bug lehet, de pl több napos uptime után se reboot, se poweroff nem működik, bios/efi szinten lefagy, és ha nincs secure boot... már nem emlékszem, de akkor valamiért egyáltalán nem tudtam bebootolni rajta pendrive-ról. Régi Asus alaplap.
Eddig legfeljebb annyi problémám volt a secure bootból, hogy bsd-t nem sikerült telepíteni.
Szerencsére az ubuntu megy vele.
De ha kicserélem az ssd-t, majd megnézem újra, hátha csak én rontottam el valamit amikor ki akartam kapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Borderlands 4
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One mobilszolgáltatások
- Elektromos autók - motorok
- E-book olvasók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Formula-1
- talmida: Változások 2. rész
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone SE 2022 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)
Szerencsére az ubuntu megy vele.