- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Venu 4 - a nagy ugrás
- Apple Watch
- Válságmódban a Samsung mobildivíziója
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Jobb zajszűréssel és okos funkciókkal töltve megjelent az Apple AirPods Max 2
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly
üzenetére
Na, mire megírtam a hozzászólást, meg is találtam a megoldást: a read parancsot kell a -n 1 és -t kapcsolókkal ellátni. Az -n 1 paramétert ismertem, az csak egyetlen karaktert kér be egy egész sor helyett. De a t kapcsoló új, amögé be lehet írni másodpercben megadva, hogy meddig várjon, és ez egyben a sleep parancsot is kiváltja.
Így meg is szakad a script egy gombnyomásra, de észrevettem egy másik gondot vele. Így a kiírt tartalom a clear (képernyőtörlés) miatt villódzik, míg a watch parancsnál nem villog. Erre valami megoldás? Próbáltam printf "\033c"-t is, az is letörli a képernyőt, de azzal is villódzás van.
Több egymás után lefutott parancs kimenetét írom ki, minden 1-2 másodpercben. Viszont mivel az egyes parancsok lefutása igénybe vesz pár ms-ot, így villog a képernyő. Esetleg lehetne, hogy a kimenetet először valami fájlba vagy bufferbe irányítani, majd mikor lefutott az összes parancs, akkor egy nekifutásra kiírni a tartalmát?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Starfield
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 512GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest