Hirdetés
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly #28055 üzenetére
Na, mire megírtam a hozzászólást, meg is találtam a megoldást: a read parancsot kell a -n 1 és -t kapcsolókkal ellátni. Az -n 1 paramétert ismertem, az csak egyetlen karaktert kér be egy egész sor helyett. De a t kapcsoló új, amögé be lehet írni másodpercben megadva, hogy meddig várjon, és ez egyben a sleep parancsot is kiváltja.
Így meg is szakad a script egy gombnyomásra, de észrevettem egy másik gondot vele. Így a kiírt tartalom a clear (képernyőtörlés) miatt villódzik, míg a watch parancsnál nem villog. Erre valami megoldás? Próbáltam printf "\033c"-t is, az is letörli a képernyőt, de azzal is villódzás van.
Több egymás után lefutott parancs kimenetét írom ki, minden 1-2 másodpercben. Viszont mivel az egyes parancsok lefutása igénybe vesz pár ms-ot, így villog a képernyő. Esetleg lehetne, hogy a kimenetet először valami fájlba vagy bufferbe irányítani, majd mikor lefutott az összes parancs, akkor egy nekifutásra kiírni a tartalmát?
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gamepad
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LED világítás a lakásban
- Apple Watch
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest