- Google Pixel 10a – évismétlés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Válságmódban a Samsung mobildivíziója
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Árat emel a Vivo és az iQOO Kínában
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Jobb zajszűréssel és okos funkciókkal töltve megjelent az Apple AirPods Max 2
- iPhone topik
- Így nyeri az Oppo a zoomcsatát
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Frawly
üzenetére
Erre is megvan a megoldás, ezzel a módszerrel:
output=$(clear; do_a_lot_of_output_here)Arra kellett még figyelnem, hogy kiírás közben a kurzort el kell rejtenem egy escape szekvencia kiírásával, így már minden olyan, mint a watch parancsra, csak ki lehet lépni q billentyű lenyomására. A script végül így alakult:
#!/bin/bash
while true; do
output=$(clear; cat /proc/cpuinfo | grep MHz; echo -e; sensors | grep -e '°C' -e 'RPM'; echo -e; free -wm; echo -e; uname -rom; echo -e; df -h | grep /dev/sd )
echo -e "$output \n\e[?25l"
read -n 1 -t 1.9 input
if [[ $input = "q" ]] || [[ $input = "Q" ]]; then break; fi
done@s1999xx: én is ezt a megoldást találtam meg végül. De nem baj, hogy betettem, mert kiegészítettem ezzel az \e[?25l szekvenciás kurzorelrejtéssel. Így már teljesen olyan, mint a watch parancs, aminek ezt alapból kéne tudnia, hogy a paraméterben beállított billentyű figyelésére is lépjen ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G11 Core Ultra 5 125U 16GB 512GB FHD 1 év gar
- Poco F4 GT 12/256GB - Független, Fekete - 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Beszámítás! Asus ROG Strix Scar Edition G533Z notebook-i7 12700H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest