Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kiegészítőkkel készül karácsonyra a Xiaomi
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Motorola Fold?
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ben-
veterán
Sziasztok!
Ide is bedobom a problémámat, hátha, talán-talán megoldódik....

A „Linux kezdőknek” topikból, illetve akár az ubuntu.hu -ról már ismerős lehet a szenvedésem, de nem biztos, hogy mindegyikőtök olvassa azt a topikot vagy az ubuntu.hu -t.
Tehát a probléma:
Lassú, szaggat a 18.04, de már a 16.04 se volt túlságosan „smooth”. Az okokat próbáljuk/próbáltuk feltárni, de ez idáig nem sikerült rájönni a probléma forrására. Live CD alól teszteltem: Chakra, Mint (KDE, Cinnamon), Fedora, Solus, Kubuntu... A KDE -vel sokkal jobb a helyzet, de a fő probléma ott is jelen van: a böngészőkben a görgetés és a gépelés (különösen a chromiumban) botrányosan sz@r.
A Firefoxban bekapcsoltam az „OpenGL” -t, de ezáltal még lassabb lett a görgetés.Jelenleg a legfrissebb zárt nVidia drivert használom, de a nyílt driverrel is hasonlóan rossz a helyzet, habár meg kell jegyezni, hogy valamivel azért jobb. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a glxgears szerint megvan a 60 fps, illetve a játékok, mint pl. az OpenArena hiba nélkül működnek a zárt driverrel.
Hardveres probléma is felmerülhet, eddig a ramokat és a videokártyát teszteltem, ezek hibátlanok.
Kipróbáltam a kártyákat (nvidia 9400GT, nV GT710) mindkét slotban, de nem javult a helyzet. Most egy GT710 dolgozik a gépben, az elődje egy 9400GT volt, ami az említett problémák miatt lett lecserélve a GT710 -re. Azt gondoltam, hogy a kártya döglődik, de nem...
A konfig:
Tápegység: CoolerMaster GX450
Alaplap: Gigabyte GA-EX58-UD3R s1366
Processzor: Intel Core i7 920 2,66 GHz (D0)
Memória: 2X4GB Kingmax Nano
Videokártya: ASUS GeForce GT 710
ML: 120GB Kingston SSDHamarosan érkezik egy Xeon W3680 processzor, így lehetőségem lesz egy újabb alkatrész hibáját kiszűrni. Az SSD-t és a SATA kábelt nemrég cseréltem, tehát az se lehet probléma.
Akinek van még ötlete, tippje, ne fogja vissza magát!

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amatőr csillagászat
- EAFC 26
- Kiegészítőkkel készül karácsonyra a Xiaomi
- Filmvilág
- Milyen monitort vegyek?
- Temu
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- PC Game Pass előfizetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3650
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

A Firefoxban bekapcsoltam az „OpenGL” -t, de ezáltal még lassabb lett a görgetés.