- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Poco F7
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Tasker
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ben-
veterán
Sziasztok!
Ide is bedobom a problémámat, hátha, talán-talán megoldódik....
A „Linux kezdőknek” topikból, illetve akár az ubuntu.hu -ról már ismerős lehet a szenvedésem, de nem biztos, hogy mindegyikőtök olvassa azt a topikot vagy az ubuntu.hu -t.Tehát a probléma:
Lassú, szaggat a 18.04, de már a 16.04 se volt túlságosan „smooth”. Az okokat próbáljuk/próbáltuk feltárni, de ez idáig nem sikerült rájönni a probléma forrására. Live CD alól teszteltem: Chakra, Mint (KDE, Cinnamon), Fedora, Solus, Kubuntu... A KDE -vel sokkal jobb a helyzet, de a fő probléma ott is jelen van: a böngészőkben a görgetés és a gépelés (különösen a chromiumban) botrányosan sz@r.
A Firefoxban bekapcsoltam az „OpenGL” -t, de ezáltal még lassabb lett a görgetés.
Jelenleg a legfrissebb zárt nVidia drivert használom, de a nyílt driverrel is hasonlóan rossz a helyzet, habár meg kell jegyezni, hogy valamivel azért jobb. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a glxgears szerint megvan a 60 fps, illetve a játékok, mint pl. az OpenArena hiba nélkül működnek a zárt driverrel.
Hardveres probléma is felmerülhet, eddig a ramokat és a videokártyát teszteltem, ezek hibátlanok.
Kipróbáltam a kártyákat (nvidia 9400GT, nV GT710) mindkét slotban, de nem javult a helyzet. Most egy GT710 dolgozik a gépben, az elődje egy 9400GT volt, ami az említett problémák miatt lett lecserélve a GT710 -re. Azt gondoltam, hogy a kártya döglődik, de nem...A konfig:
Tápegység: CoolerMaster GX450
Alaplap: Gigabyte GA-EX58-UD3R s1366
Processzor: Intel Core i7 920 2,66 GHz (D0)
Memória: 2X4GB Kingmax Nano
Videokártya: ASUS GeForce GT 710
ML: 120GB Kingston SSDHamarosan érkezik egy Xeon W3680 processzor, így lehetőségem lesz egy újabb alkatrész hibáját kiszűrni. Az SSD-t és a SATA kábelt nemrég cseréltem, tehát az se lehet probléma.
Akinek van még ötlete, tippje, ne fogja vissza magát!
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Lightroom topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 8400F / 32GB DDR5 / RX 7800XT 16Gb / 1TB SSD!
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest