Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Milyen külső akkumulátort mobileszközökhöz?
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ben-
veterán
Sziasztok!
Ide is bedobom a problémámat, hátha, talán-talán megoldódik....

A „Linux kezdőknek” topikból, illetve akár az ubuntu.hu -ról már ismerős lehet a szenvedésem, de nem biztos, hogy mindegyikőtök olvassa azt a topikot vagy az ubuntu.hu -t.
Tehát a probléma:
Lassú, szaggat a 18.04, de már a 16.04 se volt túlságosan „smooth”. Az okokat próbáljuk/próbáltuk feltárni, de ez idáig nem sikerült rájönni a probléma forrására. Live CD alól teszteltem: Chakra, Mint (KDE, Cinnamon), Fedora, Solus, Kubuntu... A KDE -vel sokkal jobb a helyzet, de a fő probléma ott is jelen van: a böngészőkben a görgetés és a gépelés (különösen a chromiumban) botrányosan sz@r.
A Firefoxban bekapcsoltam az „OpenGL” -t, de ezáltal még lassabb lett a görgetés.Jelenleg a legfrissebb zárt nVidia drivert használom, de a nyílt driverrel is hasonlóan rossz a helyzet, habár meg kell jegyezni, hogy valamivel azért jobb. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a glxgears szerint megvan a 60 fps, illetve a játékok, mint pl. az OpenArena hiba nélkül működnek a zárt driverrel.
Hardveres probléma is felmerülhet, eddig a ramokat és a videokártyát teszteltem, ezek hibátlanok.
Kipróbáltam a kártyákat (nvidia 9400GT, nV GT710) mindkét slotban, de nem javult a helyzet. Most egy GT710 dolgozik a gépben, az elődje egy 9400GT volt, ami az említett problémák miatt lett lecserélve a GT710 -re. Azt gondoltam, hogy a kártya döglődik, de nem...
A konfig:
Tápegység: CoolerMaster GX450
Alaplap: Gigabyte GA-EX58-UD3R s1366
Processzor: Intel Core i7 920 2,66 GHz (D0)
Memória: 2X4GB Kingmax Nano
Videokártya: ASUS GeForce GT 710
ML: 120GB Kingston SSDHamarosan érkezik egy Xeon W3680 processzor, így lehetőségem lesz egy újabb alkatrész hibáját kiszűrni. Az SSD-t és a SATA kábelt nemrég cseréltem, tehát az se lehet probléma.
Akinek van még ötlete, tippje, ne fogja vissza magát!

Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Formula-1
- OLED TV topic
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5410 - 14", i7-10610U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4675, 100% AKKSI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Firefoxban bekapcsoltam az „OpenGL” -t, de ezáltal még lassabb lett a görgetés.