Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Stylusszal érkezhet a hajlítható Huawei Pura X Max, AI-trükkökkel fűszerezve
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Limitálható, de nem kikapcsolható a YouTube Shorts mobilon
- Mobil flották
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Ben-
veterán
Sziasztok!
Ide is bedobom a problémámat, hátha, talán-talán megoldódik....

A „Linux kezdőknek” topikból, illetve akár az ubuntu.hu -ról már ismerős lehet a szenvedésem, de nem biztos, hogy mindegyikőtök olvassa azt a topikot vagy az ubuntu.hu -t.
Tehát a probléma:
Lassú, szaggat a 18.04, de már a 16.04 se volt túlságosan „smooth”. Az okokat próbáljuk/próbáltuk feltárni, de ez idáig nem sikerült rájönni a probléma forrására. Live CD alól teszteltem: Chakra, Mint (KDE, Cinnamon), Fedora, Solus, Kubuntu... A KDE -vel sokkal jobb a helyzet, de a fő probléma ott is jelen van: a böngészőkben a görgetés és a gépelés (különösen a chromiumban) botrányosan sz@r.
A Firefoxban bekapcsoltam az „OpenGL” -t, de ezáltal még lassabb lett a görgetés.Jelenleg a legfrissebb zárt nVidia drivert használom, de a nyílt driverrel is hasonlóan rossz a helyzet, habár meg kell jegyezni, hogy valamivel azért jobb. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a glxgears szerint megvan a 60 fps, illetve a játékok, mint pl. az OpenArena hiba nélkül működnek a zárt driverrel.
Hardveres probléma is felmerülhet, eddig a ramokat és a videokártyát teszteltem, ezek hibátlanok.
Kipróbáltam a kártyákat (nvidia 9400GT, nV GT710) mindkét slotban, de nem javult a helyzet. Most egy GT710 dolgozik a gépben, az elődje egy 9400GT volt, ami az említett problémák miatt lett lecserélve a GT710 -re. Azt gondoltam, hogy a kártya döglődik, de nem...
A konfig:
Tápegység: CoolerMaster GX450
Alaplap: Gigabyte GA-EX58-UD3R s1366
Processzor: Intel Core i7 920 2,66 GHz (D0)
Memória: 2X4GB Kingmax Nano
Videokártya: ASUS GeForce GT 710
ML: 120GB Kingston SSDHamarosan érkezik egy Xeon W3680 processzor, így lehetőségem lesz egy újabb alkatrész hibáját kiszűrni. Az SSD-t és a SATA kábelt nemrég cseréltem, tehát az se lehet probléma.
Akinek van még ötlete, tippje, ne fogja vissza magát!

Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 26
- Hordozható Linux terminál billentyűzettel és érintőképernyővel
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Stylusszal érkezhet a hajlítható Huawei Pura X Max, AI-trükkökkel fűszerezve
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG UltraGear 27G850A-B IPS Monitor! 3840x2160 / 240-480Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Asus VC239 23 Full HD Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Bomba áron dobozos Hp Laptop! /AMD Ryzen 5-7520U/8 GB/256 SSD/FHD/Garancia
- 27% - ASUS ROG Strix LC III 360 ARGB White vízhűtő!
- HP ProBook 650 G5 - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A Firefoxban bekapcsoltam az „OpenGL” -t, de ezáltal még lassabb lett a görgetés.