- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Újjáéled a Motorola Moto G100
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kisebb, könnyebb, kitartóbb: szupermobillal hűti a Honor a kedélyeket
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- OneOdio Focus A6 – Bluetooth 6-ot olcsón
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Systemd (teli vele a hócipőm...
) névfeloldási gondom van, de elképzelni sem tudom, hogy merre keressek.
Korábbi Asus fw-rel relative normálisan működött, amennyire az Asus-tól telt. Most felraktam a legfrissebb verziót, azóta a 17.04-es Ubuntun nem működik a lokális(!) névfeloldás.
Ha internetes nevet kell feloldani, akkor megy gond nélkül, ha lokálisat, akkor timeout a válasz.
DNS-ként a router címét kapja az összes gép a DHCP szervertől.
A szerveremen 16.04 van, ott nincs gond.
A laptopon 17.04, itt megakad, de nem tudom, hogy mi.
Néztem wiresharkkal, ha a /etc/systemd/resolved.conf-ban az LLMNR=yes van beállítva, akkor látok néhány LLMNR csomagot kimenni, de válasz nem jön ha egy dig, host v. nslookup segítségével próbálok kérdezősködni.
Ha LLMNR=no, akkor egyáltalán nincs ezzel kapcsolatos hálózati forgalom kifelé (lo-t nem néztem).
Itt megállt a tudományom.
Hibaüzenet nincs a timeouton kívül.
Valami tipp, hogy mit nézzek, hol keressek?Ja, ha közvetlenül a routerhez fordulok(host nev 192.168.1.1), akkor működik, a systemd-resolve --status szerint a wifi interfészhez a router tartozik DNS-ként.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Korábbi vezére figyelmeztette az Intelt a legfontosabb célra
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Újjáéled a Motorola Moto G100
- Diablo 3
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3125, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 2in1 i5-8G I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 14 Pro 128 GB Graphite 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest