- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Nagy nehezen fordítottam egy vsftpd-t a beágyazott linuxot futtató NAS-omra. Az elérési utak itt teljesen máshogy vannak. Szóval seddel, illetve kézzel igyekeztem mindent beállítani pöpecre. Engedélyeztem az SSL támogatást is, merthogy a cél egy FTPS szerver létrehozása lenne majd.
Csináltam egy alap FTPS konfigot, majd létrehoztam egy test nevű usert, melynek a shellje a nologin lett, s átállítottam a home mappáját is megfelelően. Ezt követően megpróbáltam csatlakozni... A kulcs rendben megérkezik a kliensre, látszólag minden rendben, viszont a login elhasal egy 530 Login incorrect hibával.
Néztem az Arch packages weboldalon, hogy a pam csomag az egyik függősége. Nos, van ilyenem telepítve, de csak one-hand build, azaz anno csupán a radius szerver fordításhoz készítettem teljesen alap konfigurációval. Csak a header fájlok megléte miatt kellett. A vsftpd fordítása során viszont nem láttam sehol pam-ra utaló részt, illetve egy függősége sem utal erre:
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libcrypt.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libdl.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libc.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libutil.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libssl.so.1.0.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libcrypto.so.1.0.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libssp.so.0]Egyébként én ha lehet szeretném enélkül a pam nélkül használni a vsftpd-t. Lehetséges ez valahogyan? Ha nem, akkor mit tehetek?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Már az MSI-nek is van 500 Hz-es QD-OLED monitora
- Autós topik
- Demót kapott a Lost Soul Aside
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Asus ROG Zephyrus G14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ryzen 9 8945HS - 16GB - 1TB - RTX 4060 -2,5 év garancia
- Huawei 4G CPE Pro3 4G Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest