- iPhone topik
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Nagy nehezen fordítottam egy vsftpd-t a beágyazott linuxot futtató NAS-omra. Az elérési utak itt teljesen máshogy vannak. Szóval seddel, illetve kézzel igyekeztem mindent beállítani pöpecre. Engedélyeztem az SSL támogatást is, merthogy a cél egy FTPS szerver létrehozása lenne majd.
Csináltam egy alap FTPS konfigot, majd létrehoztam egy test nevű usert, melynek a shellje a nologin lett, s átállítottam a home mappáját is megfelelően. Ezt követően megpróbáltam csatlakozni... A kulcs rendben megérkezik a kliensre, látszólag minden rendben, viszont a login elhasal egy 530 Login incorrect hibával.

Néztem az Arch packages weboldalon, hogy a pam csomag az egyik függősége. Nos, van ilyenem telepítve, de csak one-hand build, azaz anno csupán a radius szerver fordításhoz készítettem teljesen alap konfigurációval. Csak a header fájlok megléte miatt kellett. A vsftpd fordítása során viszont nem láttam sehol pam-ra utaló részt, illetve egy függősége sem utal erre:
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libcrypt.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libdl.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libc.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libutil.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libssl.so.1.0.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libcrypto.so.1.0.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libssp.so.0]Egyébként én ha lehet szeretném enélkül a pam nélkül használni a vsftpd-t. Lehetséges ez valahogyan? Ha nem, akkor mit tehetek?
Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- A fényes siker is lehet szög a koporsóban: gondban a MacBook Neo gyártása
- iPhone topik
- Házimozi haladó szinten
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Tesla topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- 27% - ASUS Prime 850W 80 PLUS Gold ATX 3.1 Táp!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- szinteÚJ Dell 15 i7 1355U 32GB 1TB 120Hz!!!!!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest