Hirdetés
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Nagy nehezen fordítottam egy vsftpd-t a beágyazott linuxot futtató NAS-omra. Az elérési utak itt teljesen máshogy vannak. Szóval seddel, illetve kézzel igyekeztem mindent beállítani pöpecre. Engedélyeztem az SSL támogatást is, merthogy a cél egy FTPS szerver létrehozása lenne majd.
Csináltam egy alap FTPS konfigot, majd létrehoztam egy test nevű usert, melynek a shellje a nologin lett, s átállítottam a home mappáját is megfelelően. Ezt követően megpróbáltam csatlakozni... A kulcs rendben megérkezik a kliensre, látszólag minden rendben, viszont a login elhasal egy 530 Login incorrect hibával.

Néztem az Arch packages weboldalon, hogy a pam csomag az egyik függősége. Nos, van ilyenem telepítve, de csak one-hand build, azaz anno csupán a radius szerver fordításhoz készítettem teljesen alap konfigurációval. Csak a header fájlok megléte miatt kellett. A vsftpd fordítása során viszont nem láttam sehol pam-ra utaló részt, illetve egy függősége sem utal erre:
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libcrypt.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libdl.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libc.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libutil.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libssl.so.1.0.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libcrypto.so.1.0.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libssp.so.0]Egyébként én ha lehet szeretném enélkül a pam nélkül használni a vsftpd-t. Lehetséges ez valahogyan? Ha nem, akkor mit tehetek?
Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jogász topik
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Nagyon gyorsan búcsút mondhatunk az olcsó notebookoknak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 256GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4003
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest