- Tényleg nem biztos, hogy lesz Galaxy S26 Edge
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Nagy nehezen fordítottam egy vsftpd-t a beágyazott linuxot futtató NAS-omra. Az elérési utak itt teljesen máshogy vannak. Szóval seddel, illetve kézzel igyekeztem mindent beállítani pöpecre. Engedélyeztem az SSL támogatást is, merthogy a cél egy FTPS szerver létrehozása lenne majd.
Csináltam egy alap FTPS konfigot, majd létrehoztam egy test nevű usert, melynek a shellje a nologin lett, s átállítottam a home mappáját is megfelelően. Ezt követően megpróbáltam csatlakozni... A kulcs rendben megérkezik a kliensre, látszólag minden rendben, viszont a login elhasal egy 530 Login incorrect hibával.
Néztem az Arch packages weboldalon, hogy a pam csomag az egyik függősége. Nos, van ilyenem telepítve, de csak one-hand build, azaz anno csupán a radius szerver fordításhoz készítettem teljesen alap konfigurációval. Csak a header fájlok megléte miatt kellett. A vsftpd fordítása során viszont nem láttam sehol pam-ra utaló részt, illetve egy függősége sem utal erre:
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libcrypt.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libdl.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libc.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libutil.so.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libssl.so.1.0.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libcrypto.so.1.0.0]
0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libssp.so.0]Egyébként én ha lehet szeretném enélkül a pam nélkül használni a vsftpd-t. Lehetséges ez valahogyan? Ha nem, akkor mit tehetek?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tényleg nem biztos, hogy lesz Galaxy S26 Edge
- Szevam: Csányi Vilmos - Az elveszett ember
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fotók, videók mobillal
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Villanyszerelés
- World of Tanks - MMO
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2080 8GB NZXT S340 CHIEFTEC 700W
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest