Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr Dini

addikt

Sziasztok!

Nagy nehezen fordítottam egy vsftpd-t a beágyazott linuxot futtató NAS-omra. Az elérési utak itt teljesen máshogy vannak. Szóval seddel, illetve kézzel igyekeztem mindent beállítani pöpecre. Engedélyeztem az SSL támogatást is, merthogy a cél egy FTPS szerver létrehozása lenne majd.

Csináltam egy alap FTPS konfigot, majd létrehoztam egy test nevű usert, melynek a shellje a nologin lett, s átállítottam a home mappáját is megfelelően. Ezt követően megpróbáltam csatlakozni... A kulcs rendben megérkezik a kliensre, látszólag minden rendben, viszont a login elhasal egy 530 Login incorrect hibával. :(

Néztem az Arch packages weboldalon, hogy a pam csomag az egyik függősége. Nos, van ilyenem telepítve, de csak one-hand build, azaz anno csupán a radius szerver fordításhoz készítettem teljesen alap konfigurációval. Csak a header fájlok megléte miatt kellett. A vsftpd fordítása során viszont nem láttam sehol pam-ra utaló részt, illetve egy függősége sem utal erre:

0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libcrypt.so.0]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libdl.so.0]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libc.so.0]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libutil.so.0]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libssl.so.1.0.0]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libcrypto.so.1.0.0]
    0x00000001 (NEEDED) Shared library: [libssp.so.0]

Egyébként én ha lehet szeretném enélkül a pam nélkül használni a vsftpd-t. Lehetséges ez valahogyan? Ha nem, akkor mit tehetek?

Köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák