- Magisk
- Netfone
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Márkaleépítés árnyékában dönt üzemidőrekordot a OnePlus 15T
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin
üzenetére
Két dolgot már megpróbáltam, de sikertelenül.
1. Létrehoztam a /root/.curlrc fájlt az alábbi tartalommal:
cacert=/etc/ssl/certs/saved_original/ca-bundle.crtÍgy rootként futtatva a curl -I -v https://google.com parancsot működik!
Viszont amikor a cron futtja, ugyanarra a #77-es SSL CA cert hibára fut.
2. Átneveztem a /bin/curl fájlt /bin/curlexe névre és létrehoztam egy scriptet /bin/curl alatt ezzel a tartalommal:
/usr/bin/curlexe --cacert /etc/pki/tls/certs/saved_original/ca-bundle.crt $@Ez elvileg a curl parancs kiadásakor mindig hozzáadja a --cacert opciót.
Rootként futtatva a curl -I -v https://google.com parancsot ez is működik, akkor is, ha az 1-es megoldást nem alkalmazom, tahát önmagában is jó megoldásnak tűnik a .curlrc nélkül.
Viszont amikor a cron futtja így a curl-t, akkor megint ugyanarra a #77-es SSL CA cert hibára fut.
Most már kezdem feladni, nincs más ötletem.

Tudnátok tanáccsal segíteni, mit próbáljak még meg, hogy yum-cron is használja ezt a szerencsétlen --cacert paramétert a curl-höz?

Új hozzászólás Aktív témák
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4662, 90% AKKSI
- Szuper áron eladó Honor MagicBook 16 Series /Ryzen5-5600H/16GB/512 SSD/FHD/IPS/144Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest