- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Dumber_
őstag
tint2-vel akadtak nézeteltéréseim.
két három hely között cipelem a laptopom. egyik helyen csak a laptok képernyő, a másikon jobbra egy monitor az egyik kimeneten, a harmadikon balra egy másik kimeneten
az xrandr progit elég egyszerűen bekonfigoltam, és fel is ismeri, hogy hol vagyok. --primary fukciót is használom a laptop képernyőjére. Ezt a beállítást (primary) mind az openbox ablakkezelője letojja, nem beszélve a tinr2-ről.
Sajna az ablakkezelő akkor működik kifogástalanul (értsd: az ablak fitt to screen-re való nyitáskor nem csak egy kicsi sávba nyitja), ha a tint2 panel a teljes screen (monitorok által lefoglalt nagy terület) szélein helyezekedk el.
ha a két monitor határán van akkor már érdekesen fitteli a 2. monitorra .
Valamint a tint2nél hiába használom a primeri first funkciót, az rendszeresen nem azonos a xrandr --primary beállítással.Ezért azt találtam ki, hogy mindegyik speciális kimenetre (eDP1, DP1, HDMI1) külön tint2-t indítok.
Ezzel az a gond, hogy a tint2 menüben hiába állítom be, hogy a 2-es monitoron fusson, akkor is kirakja, ha csak 1-es képernyő van, így olyankor mikor csak a laptop képernyő létezik, akkor 2-3 tint2 is van fennt.Hogy tudom rávenni a tint2-t, hogy csak a kiválasztott kimenetre rakja ki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3196
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest