Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megérkezett Magyarországra a Poco F8 Pro is
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brickm
őstag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Most nem mennék sorba mindenkin egyesével név szerint, megválaszolom így pontokban a felmerült kérdéseket, ha nem gond.Nem írok ki windows telepítőt, mert egyrészt van 7-is, 10-is, de pont az lenne a felvetésem lényege, hogy a kipróbált rendszer romjaiból építsük vissza a régit. Mert pl az már ottvan a pendrive-on, nem kell vele semmit se csinálni, csak rebootolni és abból megoldani a dolgot.
Azért ebbe a topikba írtam, mert itt általában nem a kötekedés a jellemző, bár mikor hogy...de a windows topikban nem nagyon van grub téma, merthogy minek...így ott megkérdezni a grub helyreállítást... kevésbé oda illő, mint ide. Szerintem.
Azért nem virtualbox, mert abban nem lehet teljesen átélni egy rendszert. Próbálj ki egy elementary OS-t VB-on, meg élőben. teljesen más.
A linkelt grub installos dolgot kipróbálom holnap live rendszer alól, kíváncsi vagyok rá. Amúgy a leggyorsabb megoldás, mivel előtelepített win 7 pro-val vettem a gépet, van recovery partíciója, azt elérve a CMD-ből adtam neki egy mbr fix-et, kb 1percet vett igénybe az egész művelet. Csak ha valaki hasonlóan járna, mint én.
Ugyan ez működik telepítő lemezzel is. 7-8-8.1-10 -es egyaránt használható.Amúgy a hosszútávú terv az, hogy csinálok egy univerzális megoldást, amit akár egy hirens boot cd-be is be lehetne építeni, így bármilyen grub\mbr hibás rendszert helyre lehetne állítani pillanatok alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 640 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest