Hirdetés
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom ez-e a legmegfelelőbb topic a kérdésemnek, de teszek egy próbát

Adott egy winyó az alábbi partíciókkal:
/dev/sda1 [NTFS] (System reserved) [100MB]
/dev/sda2 [NTFS] (Windows 7 rendszer) [60GB]
/dev/sda3 [EXT4] (Ubuntu) [50GB]
/dev/sda4 [EXT4] (/home) [10GB]
/dev/sda5 [EXT4] (linux-swap) [2GB]
/dev/sda6 [NTFS] (Adatok) [200GB]Szerettem volna le-titkosítani az egész meghajtómat, beleértve az összes partíciót a TrueCrypt-el Windows alól, de nem tetszett neki, hogy vannak nem Windows-os partíciók is. Olvastam, hogy Linux alatt - engem kifejezetten az ubuntu érdekelne - is van lehetőség meghajtó titkosításra. Ez hogy működik? Tudnátok valamit javasolni, hogyan tudnám letitkosítani a meghajtómat? Első körben az is megfelelne, ha csak a '/dev/sda6 [NTFS] (Adatok) [200GB]' partíciómat titkosítanám le, mert ott vannak igazából adatok eltárolva. Fontos lenne, hogy az ezen a partíción eltárolt adatok Windows és Linux alól is olvashatóak legyenek. Ezt mivel tudnám megoldani?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B560 i7 11700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB RAMPAGE Shiva A-Data 650W
- Xiaomi Redmi 13 4G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest