- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Megvan a Xiaomi 17 és 17 Ultra európai ára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Google Pixel topik
- MIUI / HyperOS topik
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
-
Mobilarena
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
The DJ
addikt
Nem tudom ért-e valaki hozzá, de egy próbát megér. Az se biztos, hogy jól el tudom magyarázni ilyenkor, de megpróbálkozom vele. Azt is hozzá kell tenni, hogy a hálózatokhoz hülye vagyok.

Alaphelyzet: Debian 6.0 szerver, telepítve rá egy Virtualbox 4.2.8. Ebben létrehozva két guest, mind a kettő FreeBSD 8.2. Minden működik, kivéve a hálózatot és az internetelérést a guesteken. Virtualboxban bridged-mode van beállítva az eth0-ra. Eddig stimm.
Adni kellene statikus IP-ket a guesteknek, hogy netről elérhetőek legyenek és ők is ki tudjanak menni. NAT módban kapnak netet, de ugye kívülről nem érhetőek el, ezért kell a bridged-mode. A statikus IP-k biztosítva is vannak számomra a két FreeBSD-hez, DE... ezekhez az IP címekhez más átjáró tartozik és teljesen más tartományból is származnak.
Példa:
A Debian szerver adatai:
IP: 80.82.209.X
Átjáró: 80.82.209.X
Netmask: 255.255.255.0A két extra IP esetében ez így néz ki (ezeket kéne beállítani a guestekhez):
IP: 46.20.37.X
Átjáró: 46.20.37.X
Netmask: 255.255.255.0Gondoltam semmi probléma, beállítom ezeket FreeBSD-ben és minden tökéletes. De nem... nem az. Nincs kapcsolat, se ki, se be.
Viszont van még egy IP-m ami ugyanazt az átjárót használja és ugyanúgy 80.82.209.Y mint az anyaszerver, ezt beállítva viszont minden tökéletes a guesteken. Tehát nem én vagyok a béna. De ezt az IP-t nem használhatom. Nekem a két 46.20.37.X-et kell beállítanom a 46.20.37.X átjáróval.
Megvalósítható ez? Merre kutakodjak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Horgász topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- HP ZBook Studio G8 i7 32GB RAM 1TB SSD RTX A3000/Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4456
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest