Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Macrodroid
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacafaca
addikt
válasz
Jablocskov #96879 üzenetére
ha szkippeled a pirosat, sajna nem segíthetek
-
syberia
veterán
válasz
Jablocskov #96871 üzenetére
Az utolsó mondatban a lényeg: képes lesz e a vírus az antitesteken keresztül történő fertőzés irányába módosulni. Egyelőre nincs kellő súlyú tudományos bizonyíték, ennek a teóriának az alátámasztására.
-
lacafaca
addikt
válasz
Jablocskov #96874 üzenetére
van éppen elég információ, csak keresni kell...persze ha zsigerből utasítunk el olyanokat, akikre rákerült a sarlatán cimke, akkor nehéz eset... (ne csak a színpadot lássad, nézz be a kulisszák mögé is, mert ott találod a való világot
)
-
lacafaca
addikt
válasz
Jablocskov #96871 üzenetére
egyelőre sajnos nagyon nem úgy néz ki, de ha ti megtárgyaltátok és rákerült a stempli is, akkor minden rendben
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Jablocskov #93302 üzenetére
Elolvastam. De továbbra sem értem mi célból született a hozzászólásod. Azért mert te nem vagy felelős semmiért (legalábbis úgy érzed), már mindjárt all inclusive kiszolgálást szeretnél? Figyu én is úgy érzem, hogy nem vagyok felelős, ezért azt szeretném ha monokinis bikinis csajok adnák be az oltást.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Jablocskov #93297 üzenetére
Nem tudom mi a bajod, ez eddig is így volt. Ha nem tetszett amit felajánlottak, majd hívtak akkor amikor elérhetővé vált amit szeretnél.
-
válasz
Jablocskov #93292 üzenetére
> A járvány terjedéséért nem ők a felelősek
koszonjuk a szalmababozast?
-
janeszgol
félisten
válasz
Jablocskov #93292 üzenetére
Ezzel egyetértek. Szabadon választható a vakcina. Aki nem kéri bármelyiket, annak töröljék a regisztrációját, és hívják a következőt. Csak haladjunk.
-
Sub-S
senior tag
válasz
Jablocskov #84148 üzenetére
Nem kell feltétlen a tájékoztatásra fogni, akinek volt csekély szintű felfogása az magától is betartotta a maszkot és távolságot, az ahol tartunk mutatja, hogy milyen szinten is állunk ész és értelem terén.
-
válasz
Jablocskov #77979 üzenetére
Marhaság az egész. Hangulatkeltő mellébeszélés. Az ambuláns kezelőlapon ott van az összes adat: mikor, ki , hová adta be; milyen vakcinát, a sorozatszám, gyártási szám stb. Ha annak nem hisz valaki, miért kellene megbíznia az asztalra kirakott ampullában/fecskendőben? Arra is ráragaszthatnak bármit.... Ne legyünk már full paranoiások
-
Csatravi
senior tag
válasz
Jablocskov #77979 üzenetére
Gulyás Gergely tegnap.
"A modern politika szabályai szerint a részletekbe belemenni nem érdemes,.."
Szóval ennyire kell őket hitelesnek venni. -
lacafaca
addikt
válasz
Jablocskov #77501 üzenetére
milyen korlátozásokat?...ja tudooom...usgyí haza 8-ra mint az ovisok, mert jön a csúnya rossz kovidbá és elvisz magával...bocs, de aki a bevezetett "korlátozásoknak" bármiféle eredményt tud tulajdonítani, az tényleg vakon él...
-
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #75961 üzenetére
"Mindenképp megnyugtató, lenne ha a Sinopharm végre publikálná a hatásvizsgálat dokumentációit."
Nem véletlenül nem publikálja, de ne legyen igazam. Ha jó a cucc, akkor hatalmas öngól a nem publikálás. Sokkal több pénzt kereshetnének vele és véget vethetnének egy sor, számukra nagyon kedvezőtlen találgatásnak. Eddig mégsem tették...
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Jablocskov #74400 üzenetére
Köszönöm és az egyszerűség kedvéért ~45-tel oszthatjuk a hazánknak jutó fejadagot.
-
lacafaca
addikt
válasz
Jablocskov #74400 üzenetére
jesszus...hova terveznek ennyit elfröcsölni...a redbullba is ez lesz a végén
-
Avicularia
veterán
válasz
Jablocskov #73188 üzenetére
Akkor nézzük a napi halálozást Svédben és Magyarban
Ez alapján Magyarország nagyon siralmasan áll. Ráadásul nekünk jóval több betegünk van mint nektek.
Persze tudjuk a svéd statisztika az full hamisítvány, ellenben a magyar az aztán a színtiszta igazság. Pont sokszor beszéltetek is erről itt a topikban, hogy mennyire megbízható a magyar statisztika. -
válasz
Jablocskov #73167 üzenetére
-
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #73127 üzenetére
Mással nem nagyon magyarázható. Ez viszont azt is megerősíti, hogy a többi számoknak sem lehet hinni. Habár ezt már tudtuk.
-
Rive
veterán
válasz
Jablocskov #69543 üzenetére
Mint egyedi esetek ezek nem túl jelentősek. A dolog két irányból fontos ugyanakkor:
- olyan mutációk felderítése, amik ellen a korábban kialakult védelem nem működik, illetve:
- ha tömeges, de általában kevés tünettel járó újrafertőződés (amit a jelenlegi, komoly tünetekre koncentráló felderítés nem igazán észlel) része a betegség 'standard' lefolyásánakA jelenleg dokumentált esetek főleg az első szempontra koncentrálnak, és ez annyiban rendben is van, hogy ilyenek felbukkanása hónapokkal visszavetné illetve megkérdőjelezné a vakcinafejlesztéseket.
A második szempont a többi emberi koronavírus viselkedésén alapul és főleg a nyájimmun-várakozásokat döfné hátba: ha a vírus így viselkedik, akkor az átfertőzöttség növelésével nem lehet megvédeni a veszélyeztetett csoportokat.
Jelenleg egyik szempontból sincs semmi átfogóan bizonyítva, se pro, se kontra.
Ennek megfelelően a további 'mégse egészen úgy van' felsülések elkerülése végett kifejezett óvatosság javasolt. Az a tavaszi ügy a maszkokkal nem tett jót a tudomány szavahihetőségének.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #69543 üzenetére
Minden vírusfertőzés esetében lehetséges újrafertőződés. Nem ez a lényeg, hanem az egyszer fertőzöttekhez viszonyított újrafertőzöttségi arány. Ahhoz, hogy komoly gondot okozzon legalább el kell érnie a 10%-ot. Ettől azonban még nagyon, de nagyon messze járunk. Ez most legalább 8 millió újrafertőzöttet jelentene.
-
Rive
veterán
válasz
Jablocskov #69327 üzenetére
..Ezzel a hozzáállással, nálunk kvázi soha nem lesz vége a járványnak....
Amennyire el van szaporítva a dolog egyelőre semmi szelekciós nyomás 'enyhe' változatok felé, viszont az agresszívebb verziók príma előnyt élveznek és túlszaporodják a többit. Ez így csak durvulni fog, nem szelídülni.
Persze, ha minden más lehetőség kifogy, akkor majd talán 'nyugaton' is fontolóra veszik a legkézenfekvőbb megoldást és végre rágyúrnak a kiirtására
-
Nimda
addikt
válasz
Jablocskov #69327 üzenetére
majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően
Azért ez sem valami pozitív hozzáállás. A kérdés, hogy mire gondolt pontosan. Ha egy évig még mindenféle korlátozások lesznek, az nem túl jó előjel. Ha csak a készültség marad fent, korlátozások nélkül, abba talán nem rokkan bele a gazdaság, sem a nép. Mindezt mondom úgy, hogy a második negyedévig, vélhetően a lakosság fele már be lesz oltva. Ha egy harmadik hullámról van szó, akkor nagy a baj, de akkor meg mi ellen véd a vakcina?
-
Csatravi
senior tag
válasz
Jablocskov #69002 üzenetére
Nincs ebben semmi különös (már). A temetések száma nem tud olyan mértékben nőni (talán inkább csökken is) mint amilyen mértékben az elhalálozások száma nőtt.(elég durván)
Máshol meg régóta nem használt temetkezési hűtőkamrát nyitottak meg a feltorlódás miatt. -
válasz
Jablocskov #69002 üzenetére
Várom az origo-s cikket/mtv híradót, melyszerint a magyar állam karöltve az "intelligens" választópolgárral megbukott járványkezelésből...
-
LámaZ
addikt
válasz
Jablocskov #68991 üzenetére
Utólag mindig olyan könnyű okoskodni.
-
Stanlee
őstag
válasz
Jablocskov #68991 üzenetére
Ellenpeldanak legyen itt Nemetorszag, azon belul is Bajororszag. Itt mar a nyaron is egesz turheto volt a maszkhordasi moral. Ennek eredmenyekeppen kesobb is indult meg felfele a fertozseszam, mint Mo-n.
Viszont, november eleje ota light lockdown-ban van az egesz orszag, megis semmi latszat a fertozesszam csokkeneseben, tehat ahol nyaron meg maszk nelkul lehetett az ember (belvaros), mar csak maszkban vagyunk, nincs etterem, kocsma, hetek ota, a fertozottek szama meg stagnal.
Nem megy utana orszagos szinten mar senki, hogy hol es miert vannak a nagy fertozesek, jarvanyugy, politika itt is elfogadja, hogy az intezkedesek ellenere no az intenziven kezeltek szama 7 hete szepen folyamatosan tores nelkul.
Igazan jo megoldas sajnos nincs a virus elleni vedekezesben.
-
törölt tag
válasz
Jablocskov #68418 üzenetére
Hatékony tesztelés és kontaktkutatás kellett volna nyáron? Azt mondod a #minketirigyelavilag varázsige nem volt elég?
Októberben is még ment az áprilisi programok pótlása, mindenféle programok, pedig már mentek fel a számok, novemberben jött is kapkodva a durva korlátozás.
Egyensúly pedig kellene. A nyári felkészülés után most a korlátozást is rosszul csináljuk? Étterem, kávézó, cukrászda, kocsma és mozi bezárva az érthető, de most a 20:00 óra korlátozással, ami azt jelenti 19:00-kor zár a bolt, aki 17:00-kor végez annak ez a 2 órás tumultus covid sáv van vásárlásra, ahelyett nyugiban szellős boltban este kilenckor letudnád? Simán azt érzem most többet vagyok tömegben, mint békeidőben. Listával összeszedem ami kell, közben látom a sok bámészkodót. Bemegyek drogériába, az előttem belépő négy ember után miért én vagyok az első aki nyom a kirakott fertőtlenítőből? Pont olyan hely ahol összetapizzák a termékeket, mert nem tudja húsz féle samponból melyiket akarja.
Múltkor a nagy cipőboltot láttam kívülről: black friday, karácsonyi akció miatt tömve volt, a fél méter távolságot se lehetett tartani. Tom Cruise ezt látta volna!Szerintem mert maszkot hordunk, még mindig a távolságtartás lenne a legfontosabb, svéd adatokból is gondolva. Hasznosabb lenne belépési létszám limit inkább? Tavasszal az olasz képeken láttuk a sorokat az utcán.
Az is összevissza van, hogy egyik településen kell üres utcán is maszk, másik városban csak forgalmas helyeken? Ezt már játszottuk szeptemberben az iskolában osztályban nem kell, folyosón kell? Egyetemistákat koli bezárással miért is utaztatták keresztül az országon, vigyék haza szülőknek? Tanár, nővér 100% táppénz hogy is van? Az is milyen összevissza, hogy 65+ évesek bármikor mehetnek vásárolni, ezért a 9-11 sáv nem volt eléggé kihasználva? Ingyenes parkolásról mit gondoljunk? Légszennyezettség, bevételkiesés, többet árt mint használ?
-
válasz
Jablocskov #68418 üzenetére
"Igen, és nyáron sikerült lenullázni az igen sokba került eredményeket."
ezért haragszom a leginkább, mert ha már végigcsináltuk a tavaszt úgy, ahogy, nem arra kellett volna "elkölteni" a drágán megszerzett plusz időt
-
válasz
Jablocskov #68410 üzenetére
Nem belekötés.
Szigorítgatnak, de csak nagyon óvatosan. Amit a németek csinálnak, az példa nélküli, ha erre gondoltál. Más kérdés, hogy mi lesz az eredménye amellett, hogy tökönlövik a gazdaságukat vagy 10 évre.
-
LámaZ
addikt
válasz
Jablocskov #68376 üzenetére
Köszi!
-
válasz
Jablocskov #68388 üzenetére
Ki az a mindenki?
-
válasz
Jablocskov #68388 üzenetére
minimum elgondolkodtató, hogy távol-keleten, ahol nagyobb a rutin a témában, kapásból erre az útra léptek.
-
válasz
Jablocskov #68378 üzenetére
Szerintem a helyzet ennél bonyolultabb. A virológusok leírják, hogy ezt és ezt kellene tenni a járvány megfékezésére. A döntéshozóknak viszont egyéb tényezőket is figyelembe kell venni. Például egyensúlyban kellene valamilyen szinten tartani a terjedés fékezése vs gazdaság bedöntése vonalat. A virológus könnyen jelent ki dolgokat, mert később nem neki kell működésben tartani az országot és rendezni a gazdaságot.
-
Ringman
nagyúr
válasz
Jablocskov #68376 üzenetére
a dottore szívesen vállalná a kínai vakcina mo-i tesztelését is, ahogy a szovjeteknek is felajánlkozott.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #67116 üzenetére
Az tévesztette meg a politikusokat, hogy a kezdeti terjedés nagyon lassú. Ez a jóhiszemű verzió.
-
Ringman
nagyúr
válasz
Jablocskov #65399 üzenetére
sorsolják a megyei számokat, hogy kijönnön a matek?
-
kekedi
senior tag
válasz
Jablocskov #65343 üzenetére
Úgy látom a baromság ragályos.
Az újságírók szokták ezt a hatlmas baromságot írni , hogy exponenciálisan nőnek a számok.
Hol?
Azt se tudod mit írsz. -
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #65167 üzenetére
Az RTL híradóban 13500-ról volt szó. Azokat már el kellene kezdeni építeni, vagy átalakítani kész épületeket. Az RNS vakcina fogadásához (4 milliót rendeltük a Pfizertől [link] ) pedig a megfelelő tárolókat, hűtőket megvenni. A szárazjég 78,5 °C -os. Ezért nem akármilyen falú hűtők kellenek.
-
válasz
A vezér tervei szerint oltóközpontok lesznek, sok.
No ettől félek én, hogy csutitörp behazudott tervein múlik majd a dolog. Rég a megvalósításnak kéne mennie már.
Ugyanis ma a hatályos törvények szerint védőoltást csak orvos adhat be.
Ez ritka nagy marhaság, remélem módosítják, legalább az nekik gyorsan megy, a tv módosítgatás. Látom laca koma is erre gondolt imént.
(#65170) Reggie0
-
lacafaca
addikt
válasz
kb. 10 másodperc alatt föl lehet majd olvasni az ezt föloldó új törvényt
-
Csatravi
senior tag
válasz
Jablocskov #65112 üzenetére
Az Egyenes Beszéd vendége Komáromi Zoltán háziorvos,
(ATV) videó
Az ő pucája is tele lehet már az egész bagázzsal. Nem véletlen! -
Ringman
nagyúr
válasz
Jablocskov #65019 üzenetére
elég szomorú a helyzet, de majd meg lesz magyarázva ez is (illetve másra lesz kenve a felelősség)
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Jablocskov #65007 üzenetére
Szerintem szért mert már így is brutál rossz a halálozási arány. Az olasz mai rekordnál is rosszabb. Szerintem ennyi az oka
-
lacafaca
addikt
válasz
Jablocskov #64966 üzenetére
pedig elég egyszerű a válasz...ellátás hiánya+mentális mélyrepülés
-
Csatravi
senior tag
válasz
Jablocskov #64785 üzenetére
A köpcös verheti a mellét, hogy ebben is az elsők leszünk.
-
BalanceR
addikt
válasz
Jablocskov #64625 üzenetére
Nem intergálódik, persze, hiszen "nincs is hova" nem illenek össze a puzzle darabok, nem is erről volt szó, hanem, hogy bejut a setmagba ott indít egy folyamatot, ami alap esetben "magától" soha nem indult volna be.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Jablocskov #64607 üzenetére
Esetleg még tegyük hozzá - mert hallom innen-onnan, ez ijeszt meg sokakat - ami a videóban is elhangzik:
Az mRNS vakcinák (pl Pfizer) csak a sejtplazmába, míg a vektorvakcinák a sejtmagba juttatnak DNS-t (részletet).
Persze majdnem biztos, hogy ez a része tökmindegy, irreleváns, csak amikor valaki emiatt tart a Pfizer-BioNTech és Moderna vakcináktól, akkor ez vicces. -
Jablocskov
tag
válasz
Jablocskov #64081 üzenetére
Csak kérni kellett!
Néhány kérdésre válasz az orosz vakcinával kapcsolatban, sokra meg nem, de mindenképp érdemes megnézni. -
Ajándékok
aktív tag
válasz
Jablocskov #64188 üzenetére
Szerintem megérkezik és jól is teszik, hogy mindenhonnan rendeltek, de csak töredéke lesz beadva, mert addigra nagyon sok emberen átmegy a vírus és azzal szerez védettséget.
Inkább az a kérdés, hogy a maradék eladásából befolyó pénzzel mi lesz? -
válasz
Jablocskov #64027 üzenetére
szerintem kevered valamivel, a vektoros vakcinák elég régiek és "hagyományosak".
-
Csatravi
senior tag
válasz
Jablocskov #63577 üzenetére
Csak utána kellene járni, hogy mostanában mennyi temetkezési hűtőházat kellett újranyitni amit az utóbbi időben nem használtak. Mennyi újabb kapacitást kellett beüzemelni. Lehet lenne pillogás.
-
lacafaca
addikt
válasz
Jablocskov #62770 üzenetére
talán ez?
(nem tudom mi történik a zinex házatáján, de már nem az első cikkük, amit elkerekedett szemmel nézek, hogy ilyen kijön tőlük
)
-
zilazil
őstag
válasz
Jablocskov #62770 üzenetére
Volt egy cikk arról még a tavaszi lezárások idején (sajnos nem találtam meg) hogy egy újságíró hogyan jutott haza Afrikából, és a tapasztalatai alapján a reptereken sokkal szigorúbban ellenőriztek, tudatosabban hordták a maszkot és tettek meg mindent a terjedés megfékezése érdekében mint Európában.
Aztán hogy ez Afrikában mennyire általános azt nem tudom, de nekem megdöbbentő volt olvasni, ahhoz képest amit amúgy gondoltam volna az ottani intézkedésekről.
-
syberia
veterán
válasz
Jablocskov #62482 üzenetére
Helyet kéne kapjon itthon is, az eddig széleskörben hivatalosan hangoztatott (remdesivir, favipiravir) gyógyszerek mellett. Meggyőződésem, hogy a járvány terjedésének visszaszorításában fontos szerep jutna neki. De ehhez elengedhetetlen az állam szerepvállalása.
(#62470) philoxenia: A halálozási számokon sajnos meg is látszik.
USA-ban is az összeomlás fenyegeti a túlterhelt EÜ-t.
-
Csatravi
senior tag
válasz
Jablocskov #62224 üzenetére
Bizony, ha az igazságot el kell hallgatni akkor ott nem kis baj lehet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jablocskov #62209 üzenetére
Ugye bizonyítani is tudod az általad említett adathamisítást?!
-
Csatravi
senior tag
válasz
Jablocskov #62045 üzenetére
Az AstraZeneca vakcinánál is rájöttek hogy hogy lehet magas hatékonyságot elérni. A logisztikával sincs olyan probléma minta Pfizer vakcinával. Lehet az AstraZeneca lesz a befutó.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Jablocskov #62045 üzenetére
Teljesen jogos, ezért írtam feltételes módban.
Én nagyon drukkolok, hogy hosszútávon is jó legyen, mert ez biztosíthatná, hogy a virnyák mutációja után lehessen menni extrém rövid idő alatt, egyéb új vírusokra is meg lehessen szerkeszteni és azért is, mert egyéb betegségnél is bevethető lenne.A kockázatok mellett is ez egy Nobel-díj várományos munka lehet.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #61936 üzenetére
Lassan ott fogunk tartani, hogy már szagról meglehet majd mondani, hogy hazudnak. És ez sajnos nem képzavar.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Jablocskov #61929 üzenetére
"Megkérdeztük a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat, hogy mi a magyarázat a méltatlan helyzetre. Erre konkrét válasz nem érkezett, de Káldy Zoltán orvosigazgató elismerte a problémát, bár szerinte nem alakult ki méltatlan állapot."
-
törölt tag
válasz
Jablocskov #60428 üzenetére
2008-ban kapta a díjat. Ennyit vártak volna az elismeréssel? Bárki meghülyülhet azt aláírom, semmilyen díj nem jelent védelmet ellene.
Nem rádióhullám, hanem rezgés. Amúgy a holografikus univerzum elméletben is rezeg minden a kvantumvilághoz hasonlóan.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Jablocskov #60105 üzenetére
"Dél-Korea nem diktatúra mégis megfogták a járványt ráadásul eltérő módszerekkel"
Az szerintem eléggé közre játszik, hogy az ázsiai országok lakosságának az IQ szintje kiemelkedően magas.
-
Ringman
nagyúr
válasz
Jablocskov #60146 üzenetére
igazából a norvég modell lenne érdekes.
-
válasz
Jablocskov #60146 üzenetére
Látom... Olyan (birka)nyájimmunok lettek, mint a hétszentség... szerencsére legalább a halálozás nem olyan durva egyelőre, mint tavasszal - talán jobban védik az öregotthonjaikat, mint anno.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Jablocskov #60140 üzenetére
Nagyon sokat számít, hogy mennyi a fertőzött és hány góc van. Nálunk a nyári lazítás lehetetlenítette el az őszi védekezést. Ausztráliában összesen hány fertőzött volt? Hány helyen? Nagyon nem mindegy. Gazdasági hatásokat tekintve sem. Tavasszal hasonlóan álltunk, náluk viszont közel sem volt akkora búcsújárás mint felénk, ki - be. Tranzitországnak se mondhatjuk Ausztráliát, ráadásul a karanténra való felkészültségük sokkal nagyobb, már csak az állategészségüggyel számolva is.
Szóval az almát a körtével. Európai hasonló adottságú országokhoz érdemes hasonlítanunk Mo-ot -
válasz
Jablocskov #60136 üzenetére
A felelősség kérdésében felmerül, hogy vajon milyen intézkedéseket hoztak volna, ha egy 30% mortalitású kór kezd el ugyanilyen terjedési tulajdonságokkal terjedni. A kérdésfeltevés pedig, h 2% (+x% maradandó eü-károsult!) életét miért nem védték legalább hasonló elszántsággal, mint 30%-ét?
#60142: a gazdasági bukta és a többezer halott mellett mi is pontosan náluk a siker?
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Jablocskov #60111 üzenetére
Ezt mondd el az afrikai sertéspestist elkapó vaddisznóknak is. Azonkívül Ausztráliába pl hány külföldi országból tudsz minden papír nélkül beutazni mondjuk autóval, vonattal busszal fél óra alatt? Új-Zélandra?
Vízumról rémlik valami?
Finnországban sem a földrajzi helyzet miatt kevés a fertőzött, hanem a fantasztikus intézkedések miatt gondolom... -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Jablocskov #60105 üzenetére
Azért Magyarországon meg a tengeri viharok ritkák... Egy szigeten könnyebb a zárlat.
-
válasz
Jablocskov #60077 üzenetére
Az európai járványkezelés gyakorlatilag egyenlő az ebolás állatorvosi ló esetével. Lazázunk, merthát "szabadság van" (hjapersze, ez is megér egy misét...), meghogy nehogymá egy holmi kis járvány a gazdasági növekedés útjába álljon. Aztán amikor jön a berotyi és beindul a hullaszállító biznisz, akkor húbazz, zárjunkinstantmindent, erdőkerülni se menjél ki, hagyd beázni a nyaralódat, stb.
Sikerült a járványt is maximálisan teríteni, több halálesettel, mint amennyit 5évnyi népirtás követelt a Balkánon ÉS még a gazdaságot is szétcsesztük sokkal jobban, mint amennyibe egy február-márciusi hozzálértők által szervezett lockdown került volna. És igen, Európa összefoghatott volna és helyben kiirtva ezt a nyavajást ausztrál mintára lezárja a határokat.
Szánalmas, hogy a diktatúrába egyre mélyebben csúszó, gazdasági növekedését mindenek fölé helyező Kína is sokkal jobban reagált, miután túltették magukat az első pár hét szőnyegalá söprési kísérletein.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
Jablocskov #59690 üzenetére
Hatalmas +1
-
Soulfly842
addikt
válasz
Jablocskov #59679 üzenetére
Ha bizonyos elveket, fennhangon hirdetnek... mint alapelveket, legyen már az elvárható, hogy képviseljék is.
Figyelmeztetés? Az én kontextusomban inkább a helyzet kihasználása, tekintélyelvűség, s a politikai ziccer kihasználása volt az önkényes cél. Ez olyan, mint amikor egy bizonyos szociális réteg egy elhagyatott utcán felmérést végez a szembejövő tárgyaló féllel szemben, hogy egy olyan kérdésre, hogy mennyi az idő, van-e egy cigid - milyen tartással állsz ki. Ha látják, hogy meghanyatlik, akkor rúgható, üthető, verhető = nyertél
Ha kihúzza magát, szembe fordul, nem tartva tőle, akkor megnézi, hogy mivanmáá', lehet inkább hagynom kéne'?
Ezt csinálja most az EU is, csak egy politikai játszótéren
-
G.Zs.
senior tag
válasz
Jablocskov #58992 üzenetére
Itt szerintem pont nem azokrol van szo akik abba haltak bele hogy nem kaptak levegot.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Jablocskov #58958 üzenetére
Igaz, ez lenne a normális.
-
Sir Pocok
őstag
válasz
Jablocskov #58955 üzenetére
Nálunk az önkormányzat FB oldalán mindennap kint vannak az a legfrissebb adatok, szóval nem egyedi eset.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Jablocskov #58929 üzenetére
Pl ahogy a magánnyugdíjt, ha nem lépsz ki ugrik a tb, aztán végül nem ugrott...
-
BalanceR
addikt
válasz
Jablocskov #58931 üzenetére
Hát én simán beadatnám, ha minden engedélyt megkapott...
Vagy szerintetek ha egészségkárosodást okozna akár csak egy kicsi, de kimutatható számú páciens esetében, nem perelnék rommá az Orosz államot, a gyártót, az összes engedélyeztető szervet?
Senki nem kockáztatná meg szerintem.
Nem érné meg a rizikót a sem gyárnak (pereskedés- kártérítési igények tömege) az orosz álamnak (esetleges nemzetközi konfliktus miatta) sem a magyar államank ( szintén perek)
végképp nem az engedélyeztető hatóságoknak (hitelvesztés)
Minden figyelem a vakciákra öszpontosul, az esetleges problémát eltussolni is lehetetlen lenne. -
válasz
Jablocskov #58929 üzenetére
remélhetőleg a bayerzsóti által fényként vezetett, párthívő tömeg eleve rohan oltatni... akkor lesz tapasztalat is
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
Jablocskov #58771 üzenetére
Igaz csak egy bbc cikk:
[link]
A 2019-es decemberi szennyvíz mintákban találtak nyomokat. -
Wn2tl
aktív tag
válasz
Jablocskov #58764 üzenetére
"Mondjuk az elég érdekes, hogy ha így volt, akkor az orvosoknak miért nem tűnt fel az új betegség."
Simán el tudom képzelni. Szinte kizárt, hogy minden leletet elektronmikroszkóp alá dugnak. Amíg nem volt teszt az egyszeri orvos sem tudta detektálni.
-
válasz
Jablocskov #58752 üzenetére
ismerős nagyanyja:
- 3x csinált pozitív tesztet
- 3 hétig szkafanderben jártak csak be hozzá
- meghalt
- statisztikában sehol.úgyhogy erről ennyit!
(tudom, tudom, pont ő véletlenül kimaradt és csak lemaradtak a könyvelésével, de amúgy telibe hibátlanul vezetik)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Jablocskov #58764 üzenetére
Nem értek az orvosláshoz, de honnan tudja megállapítani hogy milyen virustól lesz beteg valaki?
Mert igazából tünetek vannak, orvos meg tudomásom szerint arra ír fel gyógyszereket is.
Koronavírusoknak is több fajtája létezik.
-
Kékes525
félisten
válasz
Csak a furcsa statisztikai adatokból tudunk következtetni a járvány igazi arcára, elsősorban az adatok manipulációjára.
-
Ringman
nagyúr
válasz
minimum furcsa.
korábban írtam, hogy szerintem a hirtelen felfutó halálozási szám a szoc. otthonok miatt volt és ez közben kipörgött a rendszerből. remélem (legalább részben) tényleg emiatt torpant meg a szám, de tekintve a jelenlegi vezetőség szavahihetőségét nincsenek kétségeim, hogy nem mondanak igazat.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Jablocskov #58590 üzenetére
Angol tudósok megállapították, hogy egy hétéves gyerek szinte mindig kisebb, mint egy 14 éves . Ebből nyilván levonható a következtetés, hogy kevesebb vírus fér bele....
Kisebbek amúgy könnyen lehet, hogy azért terjesztik kevésbé, mert míg egy hat-nyolcévest, ha köhög, eddig is hazaküldtek, meg gyerekorvosi igazoláshoz kötötték, hogy újra járhasson, ez már 13-14 éves korban sokkal kevésbé jellemző... -
zsolt_64
senior tag
válasz
Jablocskov #57486 üzenetére
egészségére , én megvárom az eu-ból jövőt.
-
BalanceR
addikt
válasz
Jablocskov #57485 üzenetére
Azért az ésszerűség azért elvárt lenne.
Pandémia. Éttermek, mozik, szinházak bezárva. Egy rakat gyerek . Zárt térben. Szorosan egymás mellet. Énekelve (vagy mittudpom én mit szoktak nyomni, nem vagyok hívő). X - órán keresztül.
-Erre a szervező " vajon kellhet maszk?" .... áááááá biztos nem. -
Floyd80
addikt
válasz
Jablocskov #56749 üzenetére
Ennél undorítóbb ember nem sok van a világon, aki ezekben a vészterhes időkben is arra használja a "közmédiát", hogy az alufóliás összeesküvéseivel traktálja az embereket. Mondjuk egy percig kussba lehetett volna az eddig elhunytak lelki üdvéért, akiket mind meggyógyítunk.
-
Ringman
nagyúr
válasz
Jablocskov #55818 üzenetére
kovács "de sikerült?" zoltán készítni fel nyunyókanénit.
-
törölt tag
válasz
Jablocskov #55406 üzenetére
Ebben az esetben midenkinek ezt ajánlom
[link]
-
lacafaca
addikt
válasz
Jablocskov #55248 üzenetére
helyes...mit kellene csinálniuk? zárják magukra az ajtókat és rettegjen mindenki a falak között?
-
Ringman
nagyúr
válasz
Jablocskov #55248 üzenetére
Ha meg lehet tartani, akkor el is mennek majd rá
-
Ringman
nagyúr
válasz
Jablocskov #55174 üzenetére
hát van egy gyanúm, hogy az eljárásrendben le van írva, hogy jelenteni kell mindent, amiből előállíthatók a kért adatok.
lemondani úgy sem fog, ebben az országban csak abba lehet belebukni, ha valaki beismer valamit.
-
zsolt_64
senior tag
válasz
Jablocskov #54858 üzenetére
Ja meg a másik 2-4 millió aki a seggével szavaz....
de érzékelhető valamilyen kiábrándulás, régebben voltak akik lelkesen vitatkozva védték a rezsim politikáját és cselekedeteit, én mostanában már nem találkozom ilyenekkel... -
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #54845 üzenetére
Szerintem is valami ilyesmi lehet, de a nyugtalanság, "lázadás" sohasem fokozatosan, előre kiszámítható módon történik. Nagyon hirtelen át tud fordulni a hangulat és akkor már nagyon nehéz lesz megnyugtatni a népet. Aztán ott vannak a szivárogtatók. Ezeket az adatokat nagyon sokan ismerik, az ismereteket a modern technika eszközeivel egymással pontosítani tudják és megoszthatják a néppel. Ez is megakadályozhatatlan.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #54723 üzenetére
"Jakabnak vezekelnie kell az októberi riogatásért."
Ezt nem tartom valószínűnek. A szakmai hitelességét nem áldozná föl a politikának. Ha bármilyen problémája lenne itthon, akkor tárt karokkal várnák bármelyik nyugati egyetemen. Ilyen kaliberű kutatók a világon bárhol eltudnának helyezkedni sokkal nagyobb fizetésért és sokkal jobb szakmai körülmények között mint itthon. Ezért én őszintének tartom azt amit mond.
"Kemenesi nemrég a vakcinákról szóló videójában azt mondta, hogy ő bizony nem adatná be magának az orosz vakcinát"
Erre én is emlékszem, de az még az orosz vakcina bejelentése körül volt. Akkor még kevesebbet tudtunk róla. Nem mintha most sokkal többet, de az igaz, hogy többet tudunk. Azóta megjelent egy cikk valamelyik jó nevű újságban a fejlesztőktől.
-
catroot
veterán
válasz
Jablocskov #54458 üzenetére
Esélytelen az emelés.
Arra nem voltak képesek, hogy a szánalmasan alacsony munkanélkülit megemeljék a 3 hónapról esetleg 6 hónapra.
Itt szvsz az egészet elengedte a kormányzat, mindenki csak magára számíthat.
Én kereskedelemben dolgozom és egyre többen koronásak azok közül, akikkel kb. napi szinten találkozunk (ügyfelek, üzletkötők).
-
Xuja
kezdő
válasz
Jablocskov #54480 üzenetére
Csakhogy ennek vissza kéne ütnie 22-re. Ennyire biztosak a dolgukban?
-
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #54480 üzenetére
"Nyilvánvaló már tavasz óta, hogy a legkevesebb pénzből akarják megúszni ezt az egészet"
Ez valószínűleg igaz és az is, hogy ebben tévednek a legnagyobbat. A járványkezelésük így sokkal drágább, nemcsak hatástalan.
Ezzel a "járványkezeléssel" elkerülhetetlen lesz a teljes lezárás, amit megfelelő járványkezeléssel el tudtak volna kerülni, mert nálunk gyakorlatilag nem volt első hullám és utána is sokáig szinte semmi sem volt. Nyugatnak azért nem sikerült ez, mert ott végig magas, magasabb szinten volt a fertőzés. Ráadásul ott az első hullám is nehéz volt. -
Rive
veterán
válasz
Az is segítene ha a táppénz összegét megemelnék a covidos betegek esetében.
Semmi ilyesmi nem lesz, a kormányzati hozzáállás alapján annak örülj, ha nem csökkentik
-
Kékes525
félisten
válasz
Kérdés az, hogy mennyi az a többség? 51-70-80-90%? Szerintem sokan vannak ahhoz, hogy hatékony ellenőrzés nélkül hagynánk az otthoni karanténban lévőket. Ha keményebben akarom megfogalmazni, akkor azt mondom, hogy az emberek többsége ostoba. Bizonyítja ezt a történelem. A hülye vezetők nem elegendőek ahhoz, hogy háborúkat, hülye törvényeket fogadtassanak el. Mégis tele van a történelem ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mavic 2 Pro drón - 1" Hasselblad kamerával - 2 akkumulátorral
- DJI Mini 3 RC drón szett - új állapotban, garanciával
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest