- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- CES 2025: Galaxy S25-öt még nem, rá való tokokat már találtunk
- Úszni lehet az ultravékony Oppo/OnePlus hajlíthatóval
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
K0vasz
aktív tag
válasz E.Kaufmann #21 üzenetére
ki tudja. most hatalmas a hype körülötte, boldog-boldogtalan AI-zik, de lehet, hogy egy-két év múlva kipukkad a lufi és még annyi embert se fog érdekelni, mint most. főleg, hogy szolgáltatói oldalról nincs ingyen a dolog, és most kezdik el szépen lassan bevezetni a mindenféle előfizetéseket, amiknek elég borsos az ára, és míg ingyen elbohóckodik velük az ember, de havi többezer forintot nem biztos, hogy fognak érte fizetni a tömegek.
volt már pár tech dolog a történelem során, ami ígéretesnek tűnt, de aztán pár év alatt kihalt (3D-s tévék/monitorok, physix stb.)
-
Geri Bátyó
addikt
válasz Synthwave #26 üzenetére
Ugyan ez. Rendszerezve rakom el a dolgaimat. Ha nem is tudom pontosan, hogy hol van, de az irány meg van és onnantól max. 1 perc, de úgy, hogy megnyitogatom az állományokat, hogy pontosan melyiket keresem.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz E.Kaufmann #25 üzenetére
Én azért legalább nagyjából tudom, hogy mi hol van, ~22 évre visszamenőleg, ~12 TB-on átívelve.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Synthwave #24 üzenetére
Én pl örülnék, ha úgy tudnék keresni offline, mint pl a Sharepoint-on, mikor rákerestem egy bizonyos dologra és azt ugyan nem találtam, de egy képet feldobott, amin szerepelt az a dolog. Nem csevegőnőnek kell használni mindenre, hanem ésszel
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Viszket a hátam ettől az egész AI craptől. Amíg nem 110 százalékig elkerülhetetlen, addig nem adok neki semmiféle érvényesülést vagy piacot. Plusz amire használom a gépet, arra még vagy 10 évig fullos megoldás lesz egy 5700X.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Geri Bátyó #22 üzenetére
Na most ugye fel lett dobva ez a 40 körüli TOPS érték. Ezt egy 6600XT tudja megugrani, de ahogy nézem, kevesebb Watt-ból az ARC 310 is megugorja [link]
Csak a GPU-t másra is kellene közben használni és ugye a Microsoft is ezt preferálná, hogy legyen külön NPU, valamint kell sok RAM is egy nagyobb modellnek ezért jobb, ha a CPU tartalmaz egy ilyen részegységet, mert legalább a RAM bővíthető. Legalább is így laikusan nézve a dolgokat.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Geri Bátyó
addikt
Desktopon a dedikált gyorsítónak nincs nagy jelentősége, mert egy DGPU (vagy IGP) is simán megoldja, csak némileg magasabb fogyasztással.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
E.Kaufmann
veterán
válasz Synthwave #12 üzenetére
Lehet, hogy belőled utálatot vált ki egy új gyorsító áramkör, de hiányozni fog, ha már nem csak a csetbotokhoz használják majd. Újonnan már csak olyan CPU-t vennék, amiben van erősebb NN gyorsító. De addig nekem is jó az AM4, most vettem hozzá USB bővítőkártyát, mert valahogy elém csak hibás belső USB csatlakozós példányok jutottak és ahogy olvastam, nem vagyok egyedül
Igen, friss az fw, friss a Géza, energiatakarékos funkciók kilőve, PCIe fixálva és úgy seLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
ledgeri
nagyúr
Egyből látom magam, ahogy beletöröm az első pendrájvot amit használnék, székbehúzáskor... De cool.
Mármint arctic...// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
mmdms
addikt
szívesen felpattintanék egy ilyet a TV vesa aljzatára.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
podtibi
senior tag
Szimpatikus. Kár hogy az ára vaskos.
Ui: Ezt inkább rád bízom.
-
válasz Synthwave #16 üzenetére
a webshopok AI chatjével szoktam összeveszni, minap a saját terméküket nem találta, google meg kidobta.
Ez a szint nem kell, a spéci AI-okat, ha kell, majd telepítem (okosotthon parancsok, képfeldolgozás, stb.), azok működnek. lokálisan is.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz cinemazealot #13 üzenetére
Jó, hát azért a Haswell vagy Skylake már nem kellene, majd jövőre egy R7 5700X váltja az R7 2700-at, meg a RAM-ot megduplázom 32 GB-ra.
Aztán ja, Win 10, ameddig csak lehet húzni-nyúzni, aztán jó eséllyel Linux Mint Cinnamon GUI-val, mert MI-s spyware-t nem szándékozom telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
Én majdnem 11 évig dolgoztam egy X58-as gépen (első generációs Core i HEDT). A program, amivel dolgozok, nagyon memóriaintenzív és a 3 csatornás 1600 CL6-ot érzésre először egy 3600X tudta megközelíteni 3000-es ramokkal. Na, ezért lett nekem 3600 CL 16. Még ez sem tökéletes, de majdnem. A DDR5-től viszont tartanék a gyenge időzítések miatt. Szóval én is úgy vagyok, hogy nem cserélek, ha nem ad érdemben többet az új, vagy nem vagyok rákényszerülve.
-
Ribi
nagyúr
Szerencsére nem nehéz megkerülni a TPM szükségességet.
Bár MS nagyon igyekszik. -
cinemazealot
addikt
válasz Synthwave #12 üzenetére
Ne vicceljünk már, én még mindig Haswellen dolgozom, Skylake-en játszom és egyelőre egyiket sem szándékom upgrade-elni. Előbbi a Linuxszal vígan elvan. Ha meg utóbbi alól kihullik a Win10 (Win 11 által igényelt TPM hiánya miatt), akkor az M$ is tehet nekem egy szívességet. Váltok SteamOS-re vagy valami "alternatív" Win10-re.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz E.Kaufmann #5 üzenetére
Köszi, hogy igazoltad, hogy öt év után pár évig még tuti jó lesz nekem az AM4. Az AI tehet egy szívességet.
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
Nagyon tetszik a koncepció. De szerintem Mini-ITX házként, a PCIe aljzat fölött átnyúló és forgatással finomhangolható hőcsöves megoldással univerzálisabb és kelendőbb megoldás lehetne belőle.
-
tag
Kilógatva az asztal alól erősebb folyamatos terhelést el kellene bírnia ezzel a bordázattal. Szimpatikus!
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
Geri Bátyó
addikt
válasz E.Kaufmann #5 üzenetére
"Driver frissítések is csak ímmel-ámmal"
A DGPU-kra ez talán igaz, de az APU-kat az összes megjelenő driver támogatja. Szoktam is szitkozódni, hogy állandóan izélget a frissítéssel, miközben én max. évente kétszer rakok fel újat.
A többi részével viszont egyetértek.A koncepció amúgy érdekes, de nagyobb bizalmam lenne, ha legalább opcionálisan lehetne ventit rakni rá. Az én procim a Macho rev. C alatt max. terhelésen fel tud szaladni 70°C fölé.
-
BoC1ka
senior tag
Nagyon drágának tűnő koncepció, pazarlásnak találom ezt a fanless megoldást.
YNWA
-
moma
őstag
Egyrészt tök tetszik, másrészt meg azért eszembe jut, hogy tuti nincs olyan helyzet, ahol mozgatni kellene modjuk másik szobába vagy valami, de lehet ez nem reális.
we all deserve a bit of luck.
-
mpierre
veterán
Piszok jó megoldás. Stearcom-ból kiindulva - sajnos - nem meglepő az ára.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
E.Kaufmann
veterán
1. Ott a GPU, a Vega már egy kihalt állatfaj csak épp jobbat nem akartak tenni a Zen3 mellé ami nagyobb baj, hogy AV1 se megy neki, ami pl csökkenthetné a fogyasztás lejátszásnál, az enkódolásról már ne is beszéljünk. Driver frissítések is csak ímmel-ámmal, inkább az RDNA-t nyomatják.
2. AI (NN) gyorsítás hiánya. Ok-Ok, a franc akar Cortánával csevegni, de máshoz is jól tud jönni, pl képek keresése/rendezése.[ Szerkesztve ]
-
Lehetne ócóbb... Asztal alá nem tenném, de monitor mögé már inkább. Asztallap gondolom nem segíti a passzív hűtést.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ficzerep
csendes tag
Egy M4 Mac mini 300k HUF-ért érzésre jobb alternatíva, de ez is szimpatikus.
-
slmSIG
tag
válasz E.Kaufmann #1 üzenetére
ömmm, miért nem?
-
E.Kaufmann
veterán
Újonnan már nem vennék AM4-es gépet. Az ötlet viszont érdekes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Gamer I7 PC 4070-el
- HP ProDesk 400 G7 SFF - i5 10500/8GB/256GB SSD/Windows 11/ ÁFÁ-s és 24 Hónap Garancia
- ASROCK FM2A68M-HD+ FM2 I AMD A6-5400K I 8GB DDR3 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS
- Komplett munkagép,videó/kép vágás,zene,3D srb munkákhoz akár játékra.
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD