Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• snots

tag

Valamit valaszolva is a kerdesre, az uj Threadripperekrol tenyleg nagyon jokat hallani, ezt a tesztek is megerositik, marmint ha renderelesrol van szo.

1 szalon futo alkalmazasnal (pl. modellezes) nem nyujtanak semmi kulonoset, lenyegeben lassabbak barmelyik modern, "hetkoznapi" i7-i9-nel, azonban renderelesnel mar nagyon elojon a kulonbseg. Ar/ertek aranyban lenyegeben nincs ellenfeluk jelenleg. Nem mintha olcsoak lennenek, de azok az egyeb lehetosegek, amik Intel oldalrol szamottevoen gyorsabbak, legalabb 2-3x arban vannak.

Lassan en is eljutok oda, hogy uj gepet celszeru vasarolni, dilemmaban vagyok en is, mert egy-ket kicsapongastol eltekintve, vilag eletemben csak Intel processzoraim voltak, de azokbol rengeteg.

Azonban most ugy gondolom, hogy - hacsak elo nem all valamivel az Intel a kozeljovoben - most az egyetlen ertelmes valasztas arra, amire nekunk kell, az uj Threadripper2, 12-32 magig, elszantsagtol es penztarcatol fuggoen.

Teny, hogy a legkisebb, a 12 magos sem keves penzbe kerul, tehat amennyiben a penz nem mindegy, mindenkeppen annak a fenyeben kell donteni, hogy mennyi hasznot tud hajtani a dolog, vagy hobbi celokra at kell gondolni, hogy tenyleg szukseg van-e ra.

Termeszetesen meg az aktualis 32 magos csucsmodellnel sem igaz az, hogy nem kell ott ulni (jo) par orat egy-egy komolyabb kep leszamolasahoz, bar ez nagyban fugg az adott renderengine-tol, az elvart minosegtol, illetve a kep osszetettsegetol/felbontasatol is. Ugy gondolom, hogy a tobbseg itt nagy valoszinuseggel a V-ray/Corona vonalon mozog.

Mint emlitettem dilammaban vagyok en is, de "jobb hijan" nagy valoszinuseggel en is a Threadripper2 mellett teszem majd le a voksot, bar nekem ez meg vagy jo 2 honappal odebb van, addig meglatjuk mi lesz.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák