- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaabe
tag
válasz
nismoka #6937 üzenetére
Format : MPEG-4
Format profile : QuickTime
Codec ID : qt
File size : 124 MiB
Duration : 23s 80ms
Overall bit rate : 44.9 Mbps
Encoded date : UTC 2013-06-27 10:52:02
Tagged date : UTC 2013-06-27 10:52:02Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : Baseline@L5.0
Format settings, CABAC : No
Format settings, ReFrames : 1 frame
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Bit rate : 43.4 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Original height : 1 088 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Original display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.837
Stream size : 119 MiB (97%)
Language : English
Encoded date : UTC 2013-06-27 10:52:02
Tagged date : UTC 2013-06-27 10:52:02
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.601Audio
ID : 2
Format : PCM
Format settings, Endianness : Little
Format settings, Sign : Signed
Codec ID : sowt
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 1 536 Kbps
Channel count : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 16 bits
Stream size : 4.23 MiB (3%)
Language : English -
Kabel15
aktív tag
válasz
nismoka #6841 üzenetére
Egyik SONY-s eladóval beszéltem Samsung VS Sony témában. Állítólag a SONY TV-k ben van valamilyen szűrű ami kicseréli a bejövő színeket ha talál megfelelőt. Ezért lehet szebb képe egy Sony nak. Arról is beszéltünk hogy a HX750 hol foglal helyet a mostani mezőnyben. Szerinte a mostani / széria azért már hozza azt a szintet mint a HX750. A gond csak az hogy a Sony 2012 ben hozta azt a szintet amit a Samsung és már konkurensek 2013 ban. Egy másik SONY-s kereskedésben (Hivatalos SONY CENTER) beszéltem az eladóval még annó mikor HX750 et akartam venni. Vele a W650 ről beszéltünk ami 2013 as modell. És szerinte még ezt a W650 et is veri a HX750. De nincs mit tenni. Nincs 280.000 em egy Sony ra.
Be kell érnem egy Samsung al.
UI: 150k-s ból rendeltem is. Az volt az amit kedden hoztam volna. De az mind kiállított darab. És karcosak.
-
Teasüti
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
válasz
nismoka #6845 üzenetére
Jó, tudom hogy mivel dolgoznak, de a korrekciózás már a TV menüjén keresztül megy gondolom.
Vagyis be kell tudnom állítani nekem tetszőre a színeket, vagyis pont nem érdekes mit nyújt out-of-the-box, vagy tévednék?(#6846) Eagl3
Érdemes a VGA háza táján is szétnézni a videólejátszást illetően. Sok hardveres effekt is aktív lehet. -
Teasüti
nagyúr
válasz
nismoka #6831 üzenetére
Ha a garanciát nem nézzük, hanem csak a készüléket magát, akkor miért is éri meg +20-30k az F6500-ért az F6400 ellenében?
Én csak egy DVB-S tunert látok, amivel több. Van más is?
Érintős távirányító mindkettőhöz jár, nem? Szemüvegek is.(#6832) Kabel15
Be tudnád linkelni?(#6833) atish15
Az elmúlt pár hetes kutatásaim során a Samsung F6400 és a feletti szériája tűnik a legjobb vételnek a piacon azonos ár mellett. -
Kabel15
aktív tag
válasz
nismoka #6831 üzenetére
MM hírdetésben az áll, hogy 200Hz. Neten meg 600HZ.
Az a baj, hogy valószínűleg sose fogok közvetlenűl egymás mellett 3tévén azonos beállításon azonos műsort nézni. (valamilyen BR filmre gondolok) És gondolom az egész áruházban sem fogják lekapcsolni az összes lámpát csak azért hogy megnézhessem milyen is a 3D-je -
-
Teasüti
nagyúr
válasz
nismoka #6808 üzenetére
Szóval konklúzió gyanánt ha én 40F6400-at akarok venni és felmegyek Árgépre és belövöm a 150k-s árat, akkor az fixen szürkeimport lesz, mert ezt a TV-t csak 200k-ért lehet megkapni - ha igényt tartok a gyártói garanciára?
(#6809) repvez
Én sem vagyok képben, utoljára Nvidia kártyával 3D-ztem még anaglif üzemmódban, de emlékszem volt többféle formátumra is támogatás driver-ből (side-by-side és stb). Gondolom manapság illő volna támogatniuk a 3D TV-ket is a vga kártyáknak. Amd kártyával meg fogalmam sincs, CCC-ben még nem találkoztam 3D üzemmóddal.
Aktuális játékokban meg úgy tudom már helyi beállításokban is elérhetőnek kell lennie a 3D-nek (ami régen driver-ből ment, arra most közvetlen játék engine támogatás szokott lenni).
Na majd ha meglesz a TV akkor utána járok magam is. -
Kabel15
aktív tag
válasz
nismoka #6479 üzenetére
Köszönöm!
A gondom csak az, hogy azt a tipust már szinte sehol nem lehet kapni. Mammut ban lévő MM ben van 2 DB de mind a 2 kiállítási darab volt. 3 hónappal ezelött vettem én is, mikor haza vittem kiderült hogy az se új ezért haragomban vissza vittem nekik és vissza kértem a pénzemet. Főleg mivel direkt mondtam nekik hogy csak akkor érdekel ha ÚJ a készülék nem kiállítótt darab. Közbe elkezdtem nézegetni az F6500 Samsungot. De olyan nehéz érdemleges tesztet találni ezekről. Viszont 200.000ft alatt SONY 42TV-t nem nagyon fogok találni. Habár a W650 alatta van csak az meg nem tud 3D-t. Majd talán karácsonykór valami akció. Bár gondolom akkor se ezeknek a TV-k nek viszik majd le az árát. Hanem a 4millios 4K-s sony TV mellé adnak majd egy PS4 et. De azzal én sajnos nem vagyok előrébb :/
-
Freddy76
addikt
válasz
nismoka #6030 üzenetére
Hát, amatőr fotósként az elcseszett fehéregyensúly, banding, kontraszttalanság, és a sötétszürke színű fekete eléggé ki tud akasztani... Ezt fogom nézni pár évig, szóval talán megéri...
Kérdés: a 46es7000 és 46f7000 között van különbség?
Subidu: már a 6500-ra is három év a gari, ha hivatalos importból veszem...
-
Scoobyka
addikt
válasz
nismoka #6026 üzenetére
A w650 egy nagyon tree tv,a tesztek sztem szep penzt kaptak. Szemelyesen lattam kapcsolgattam,pendriveon vitt anyaggal ugy kifagyott mint a huzat,semelyik masik tv nem csinalt ilyet. Tobb darabot is megneztem ebbol a sonybol,de 3-4tv is total megadta magat csak a hard reset(aramtalanitas) segitet ujra eletet lehelni bele. Amugy a led mozgasjavito benne hasznalhatatlan, eszeveszettul vilogtatja a kepet. En senkinek nem ajanlom tesztek barmit is irnak rola,ilyet szeretem volna en is venni,de nagy csalodas volt.
-
válasz
nismoka #5511 üzenetére
A másik típust tudnám kedvezményesen megvenni.Az nem ajánlott? Egyébként tudod miért ábrándultam ki az általad linkelt Samu tv ből?
Mert ami kint volt bemutató darab egy üzletben, középen egy piros pixel hiba voltSajnos a monitorom is a 4ik lett jó 3 pixel hibás volt(min samu volt)Iponba már gondolom kiutáltak:9
Ezért tartok a samutol, én személy szerint rengeteg pixelhibás termékével találkoztam.(van egy 82 tv az is pixel hibás) Azért a lentebb linkelt típus is 2013 as pont ki volt rakva, nagy reklámmal közelebb mentem és hopp piros pixel hiba,tudom előfordulhat de akkor is -
Chrassidis
csendes tag
válasz
nismoka #5339 üzenetére
Szia,
A 42W650 az itteni hozzászólások miatt van a listán, még nem láttam a képét.
Ezek alapján buta dolog "csak" a panel képfrissítését nézni, "elég" az 50 Hz?
Eddig a 100 Hz-esek után koslattam.
Ha elég, akkor visszakerül a listára a Panasonic Viera TX-L42E6E is. Erről a típusról mi a véleményed?
Köszi!
-
Tegla80
addikt
válasz
nismoka #5291 üzenetére
Szia
Vegre valamiben 1et is ertunk.Sokan nincsenek is tisztában mit csinál a 100Hz, csak halották hogy az régen a CRT-ben is jó volt...
Ezzel nekem az a bajom,h sokan vehetnenek joval nagyobb meretben is tv-t maguknak,ha tudnak h ugyis kikapcs lesz belole.
Akad azert boven olyan jellegu hsz is megvetel utan,h "szep meg jo,meg minden, de olyan furcsa a mozgas" meg ilyenek. Nah az pont az aki nagyobbat is nezhetne igaz a "kamu" 100hz el. (Bar sztem a "valos" 100hz a "kamu") Csak ugyi meg a vizcsapbol is a 100hz es rizsa jon,persze h azt szeretne "XY" is.
Nade mind1,ez egy ilyen "fogyasztoi csapda" sztem.Ha mar offolom a helyet akkor mondom gyorsba,h mostanaban sokat nezegetem azt a villamgyors W650 et
. Piszkosul csabit az a szinte semmi input lag az idei Sony termekeknel. (Nemtom h a PS4 re gyurtak meg oket ennyire vagy "csak igy sikerult",de engem gondolkodoba ejt,az tuti
)
Ev vegen sztem lovok 1et a PS-hez,persze megint valami 0%os bizniszre(ez epp lejar mar )
-
krx21
nagyúr
válasz
nismoka #5066 üzenetére
Inkább 0.05 helyett!
... És akkor már közelit a majdnem 3x-oshoz...
Persze vannak előnyei is, de nekem a fekete nagyon nagy érvágás... Az LCD amúgy is gyenge láncszeme a fekete, legalább elviselhető legyen a pocsék helyet... De ez csak az én igényem, van aki világosba használja és ott már több előnye lehet... -
tudatlanka08
csendes tag
válasz
nismoka #5057 üzenetére
Köszönöm. Csak a nagy kérdés az, hogy megér e +100k-t... a 42W805 és 40W905 közötti tudás. Ráadásul, h bonyolítsák a helyzetem, közli velem egyik ismerősöm, h csak samu v lg jöhet szóba, mert az alapból az mkv dts hangját tudja, míg a sony-é nem... Szóval nem egyszerű az életem...
-
Tegla80
addikt
válasz
nismoka #4962 üzenetére
Én meg tudom,h neked meg csak Sony-d van.
és akkor mi van
ha Te innen nézed,akkor no comment és .........nemá, anyag minőség.... ,mert tapogatni szoktuk ugye??
(Belsőre meg mindegyik megáll majd a "programja "szerint ugye,ha elérte az életciklus végét,egyébbre meg ott a 2 vagy3év gari. )
menü inkább fontosabb,meg miegymás ,de mint mondtam :
"nem akarok vitatkozni... kb 1és uaz"miracast: feltéve,h van eszközöd hozzá
tudod mit, inkább elmegyek gyilkolni PS-en,mert már tényleg ovis szinten vagyunk
-
Tegla80
addikt
válasz
nismoka #4960 üzenetére
A tv-k ben található wifi,sztem egy kalap ..... és az lehet bármely csúcs tv-ben.
kábel és nincs gond,de lehet nyugodtan erőlködni a wifivel,főleg panelban vagy egyéb városi,zsúfolt környezetben,ahol mindenki a gyári 6os csatornát használja általában.Ott föleg csúcs-szuper ,h van benne
nem akarok vitatkozni
ezen áron ,mint alternatíva ez is létezik(még) és pont.
A vásárolni szándékozó majd eldönti ,mert kategóriára kb 1és uaz a 2 tv,a többi meg a nevek alatt van ..... -
Chalez
őstag
válasz
nismoka #4929 üzenetére
Pfff...a kislányom és Én is imádjuk a 3D-t...
Sőt, a barátnőm is.
Mondjuk emlékszem úgy kb fél-1 éve valami MM-be láttam a falon vagy 10 tv-t egymás seggében, a sonynak folyt egyedül a képe...mármint sima volt, nem röcögött, stb...
Asszem le kéne tesztelnem egy MM-be ezt a sonyt, hátha meggyőz... 3D-ben is. -
Ateszzero
őstag
válasz
nismoka #4890 üzenetére
Sajna így is meghaladtam a keretet. 32"-os olcsó márka volt tervezve, ehhez képest ez lett. , ráadásul az említett tv a t-home kínálatában ( most ne menjünk bele miért innen , fentebb leírtam ) 55ezerrel drágább , igaz egyúttal smart tv-t kapnék de hát na. Legfeljebb használom a számítógépet továbbra is.
Egyébként mi értelme skype-ot tenni egy okos tv-re ha nem tesznek rá előlapi kamerát? webkamerát lehet rájuk tenni? -
Mankó
veterán
-
Kabel15
aktív tag
válasz
nismoka #4012 üzenetére
Sony HX750 ről lenne szó. De mondjuk ezzel még sokat nem tudtam meg. Szóval kéne kérnem majd egy olyan boxot a DIGI től ami HDMI vel kapcsolódik majd a TV hez? Vagy simán kihagyom majd a boxot a rendszerből és simán rákötöm a TV re. Most elvileg egy PCT feliratú kábelen jön a jel. Vagyis egy vékony szál (talán opticai) megy egy fekete HUAWEI feliratu fekete "elosztóba" Ebből megy ki egy LAN egy TELEFON és egy Fehér borítású PCT feliratu vezeték. Majd ez a fehér vezeték megy egy HUMAX feliratú fekete dobozba és abból megy a SCART a TV-m be. A TV-t is ennek a HUMAX doboznak a távirányítójával tudom kezelni miután átraktam a TV-t AV ra. Bocsi, hogyha hülyén írtam le. De ezeket még nagyon nem vágom. És nem szeretnék 200k-t úgymond kidobni.
-
Mankó
veterán
válasz
nismoka #3895 üzenetére
Kár hogy nem tudom elképzelni ezt a fekete arányt, mivel nincs viszonyítási alap. Viszont szemből és szem magasságból szeretném majd nézni.
Esetleg tükröződésről vannak tapasztalataid? Mert amikor a Sony szaküzletben nézegettem a W805-öt, ott is tükröződtek a tv-k rendesen. Sajnos ugye az üzletben való megtekintések meg nem mérvadóak.Valahogy az LG (fakó) és Samsung (túlszaturált) modellek nem igazán jönnek be, ami meg már bejönne annak ára is van. Pedig ugye a többi tv is az ő paneljaikat használja, mégis mások.
Szerk.: 47-es méretben szeretnék majd egy jó input laggal és kellemes színekkel rendelkező tv-t, meg egy 32-es olcsó, de jó médialejátszóval, ami szinten mindent lejátszik és tűrhető képminőséggel rendelkezőt a másik szobába.
Ilyen 32-est tudtok ajánlani? Mindenképpen 120 alatti legyen, még jobb ha olcsóbb, márka nem számít, 3d, smart se.
-
blakey
titán
válasz
nismoka #3561 üzenetére
Nem csak összeségében hanem egyértelműen és most nem a médiaképességeket veszem figyelembe. A HX750-es nem 100Hz-es hanem 200Hz-es, a tavalyi sony-k között nem volt 100Hz-es. A HX750-ben PVA panel van míg a W650-ben IPS. A többi is a HX750 felé billenti a mérleget, nem egy kategória.
-
MSoltRC
csendes tag
válasz
nismoka #3220 üzenetére
Igen, én is erre utaltam, hogy egyelőre, a mai (TV)technika színvonalánál talán azt fontosabb megnézni. hogy mint TV milyen a minősége, a hozzá járó kiegészítések, mint pl. a netezés, egyelőre kiegészítőkkel lehet csak elfogadható minőségű. Talán 1-2 év múlva már a TV-k is alapból jobbak lesznek ezen a téren.
Üdv,
Péter -
Fogash
tag
válasz
nismoka #3117 üzenetére
az "evolution kit" jelen pillanatban csak egy csatlakozó aljzat, amibe később (2014-2015) majd kiad a Samsung egy plug &play hardvert, amiben mondjuk lesz még egy 4magos processzor, vagy még xGB tárhely, plusz egy chip valami képjavító funkcióval, vagy DTS hangprocesszor, vagy anyámtyúkja.
Ezt az opciót egy android-stick egyáltalán nem pótolja!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Építő/felújító topik
- Motoros topic
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Nintendo Switch 2
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest