- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokapitány
csendes újonc
-
Khaosz55
addikt
válasz
#94529552 #35317 üzenetére
Ok akkor jó ha smart tv látja a hálózatot és el tudom indítani a filmeket a PC-ről akkor olyan lesz. MKV-t is viszi a beépített lejátszó ?
Másik kérdés van létjogosultsága a 4 K-nak? Se film se műsoradás nincs 4K-ban felénk. Sőt még a HD sincs többségben az sd adóhoz képest. Elhiszem hogy a 4K demok gyönyörűek, de 1X megézném és szevasz.
-
stewe780
őstag
válasz
#94529552 #35314 üzenetére
A helyzet az, hogy nem túl messziről nézzük. Kb 2méter. Nem tudom a 43" nem lesz-e túl nagy
Viszont most azt nézem, hogy ahhoz az androidos szimpla W-hez 5 ezer forintot kell hozzátennem, nem egy nagy tétel:
KDL-43WD757SAEP 174999,-
KDL43W807CSAEP 179999,-MM, de gondolom máshol is kb ekkora a különbség. Szóval ha nem kell a 3D, meg az android, csak a panel kép minőség számít, akkor is inkább az androidosat vegyem?
-
HagaNRG
őstag
válasz
#94529552 #35317 üzenetére
Világos.
Köszönöm!
Akkor lassan feladom a dolgot és nem nézelődöm tovább. Az a helyzet, hogy gyakorlatilag én maximálisan elégedett vagyok az 55"-ös KU6000-es Samsunggal.
Csak az a fránya méret, annyira mennék már följebb, legalább 60"-ra...
De ma telepakoltam két 500-as külső HDD-t 4K demo anyagokkal, meg pár filmmel és most oda-vissza esem egyik ámulatból a másikba.
Szóval tény, bárki, bármit mond, rohadtul szép minden-MINDEN- egy ilyen 4K-s TV-n még akkor is, ha csak belépőmodell.
A Grand Tour bevezető Mustangos képsorait nem győzöm újra és újra lejátszaniDe azért tisztában vagyok vele, hogy a 4K-s filmek gyér felhozatala miatt nem kell hosszú távú élményekre számítanom, de azért a lényeg és a legfontosabb, hogy egy ilyen 4K TV-n a sima 1080p-s filmek is marha jól néznek ám ki, sőt!
(de még egy Válótársak HD is olyan szép képet produkált rajta a minap, felvételről megnézve, hogy végig azon gondolkodtam, vajon miért nem alap ez ma 2016-ban, hogy ilyen képpel rendelkezzen minden TV csatorna. Akkor nem lenne itt semmi gond. De egy 4K-s demozás után azért eléggé lelombozó tud lenni, mikor visszapattintom a TV-re a képet és meglátom az SD felbontású MindigTV-s alap RTL klub képétSzóval ezek után már kételkedem, hogy most kb. +30-40 ezerrel többért kicseréljem-e a 4K-s modellt a régebbi, simha FHD-s, de 60"-as Samsung J6200-ra.
Picit van egy olyan érzésem, hogy most inkább okosabb lenne hátradőlni és csak simán élvezni egy kicsit a TV-t. Jövő karácsonyra is kell hagyni valamit. Akkorra talán lesznek 300 alatt is már UHD 60-65"-ös TV-k... (bár két éve is már 300 körül lehetett elhozni egy komoly, felső-középkategóriás Sony-t, Samsungot, most sem állunk sokkal jobban ár/érték arányban. (vagyis ettől sokkal olcsóbban még mindig csak a belépőmodellek vannak)
-
HagaNRG
őstag
válasz
#94529552 #35234 üzenetére
Köszönöm!
Végülis úgy néz ki, hogy ha holnap megtalálom a kinézett boltban, akkor a Panasonic TX-58DX703 lesz a befutó.
Fogalmam sincs, hogy mit várjak tőle, az elmúlt tíz évben volt két plazmán, egy Samsung, egy Panasonic, utánuk pedig 4 Samsung LED és minden TV-n imádtam... úgyhogy most kicsit furán is érzem magam, hogy ennyi Samsung után hogy kerültem megint a Panasonic közelébe, de egy-fene, az ár/érték arányt kell néznem. (az pedig velem még nem nagyon fordult elő, hogy 2-3 heti intenzív teszt olvasás és fórumozás nélkül vegyek meg bármilyen TV-t)Remélem azért, hogy nem lesz csalódás a 720-1080p-s MKV filmjeim képe, mert azért 3-4 éve mégis az FHD VA paneles LED képhez vagyok szokva...
(félek nagyon az UHD-től, mert nem hiányzik, hogy újra átéljem azt, amit tíz éve, mikor CRT_ről plazmára váltottam és marha nézhetetlen lett minden DVD-m képe a nagy, HD TV-n)Köszi mégegyszer!
-
gyeniko
őstag
válasz
#94529552 #35145 üzenetére
Én ezt nem olvastam a linkből. Ez izgalmasabb, 3 Sony a Samu KS8000 ellen.
-
HagaNRG
őstag
válasz
#94529552 #35063 üzenetére
"A hétvégén lesz a Joy napok Nov 11-13-ig nagy akciókkal, és lesz Fekete Péntek is e hónapban. Decemberig lehet, hogy nem érdemes várni."
Na jó, erre én sem gondoltam, tehát most hirtelen kell eldönteni, hogy hozzam el a 65-ös Sony 857-et még ma, utolsó akciós napon 360k-ért, vagy alapozzak arra, hogy lesz Black Friday, hátha esetleg még más 65" méretű komolyabb TV is megfogható lesz 300-400 ezer között. (ettől tovább nem mennék ezek alapján. )
Tehát a Philips végülis 380k, a Sony 360k.Köszi!
-
Zoli83
tag
válasz
#94529552 #34871 üzenetére
Az mondjuk elég hihetetlennek tűnik, hogy egy 230.000-es tv tudja azt hozni, mint egy közel 600.000-es tv.
Eddig úgy néz ki, hogy két jelöltem van- Sony KD55XD930
- Samsung UE55 KS8000Ebben a tesztben mintha a Sony kicsit jobban felhősödne, mint a Samsung.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
#94529552 #34705 üzenetére
Tegnap még volt 119K-ért 43LF632V MM-ban. Ez gondolom jobb (lenne), mint a 42LF5800?
Amúgy van valami lényeges különbség az LF632 és az LH630 között?
WebOS3 gyorsabb, mint a tavalyi modell? Direkt LED vs Edge LIT? - nem értek hozzá, de akár azt is el tudom képzelni, hogy az "újítás" nagyjából kimerül egy kis sw turbózás és költségcsökkentésben. Vagy esetleg az LH630 már 100Hz-es lenne? -
válasz
#94529552 #34652 üzenetére
Köszönöm!
AtomTV oldalát nézegetve a következőt látom:
1) LG 55LH630V - 228k (1080p, nincs 3D)
2) LG 55UH600V - 234k (4k, nincs 3D)
3) LG 55LF652V - 235k (1080p, 3D)
4) SAMSUNG UE55H6400 - 235k (1080p, 3D)- amit linkeltél, az a 3)-as és elég szimpatikus, de nem ismerem, nem volt soha LG-m: az F betű azt jelenti hogy tavalyi modell?
- az 1)-es az idei modell?
- 4k-t nem igazán szeretnék, ezért a 2)est csak mutatóba raktam be, nem látom értelmét, mindenki szemüveges, inkább a 3D
- 4)-es Samsung modell az ugyanannyiba kerül, viszont ez aktív szemüveges? ilyet nem szeretnék, inkább az LG féle passzív polarizált szemüveg amit el tudnék viselni
- a listavezető most a 3)-as lett: 2 év LG gari, vadiúj TV, egyelőre eléggé tetszikHOPP-HOPP!!
esetleg ez a Sony Bravia KDL-55W756C @ 238k??
-
orbano
félisten
válasz
#94529552 #34615 üzenetére
más forrásból, lényegesen olcsóbban terveztem hozzájutni, nem itthoni kiskerből, ezért vagyok bajban a Samsunggal. mik az alternatívák? sony/lg még szimpatikusak, nekik mik vannak ezen a szinten? bár ha jól láttam sonynak nem igazán vannak 60"-os tévéi csak 55 vagy 65
55 nem lenne annyira előrelépés hogy költsek rá, a 65 pedig mefgizethetetlen.
a tuner rész számomra lényegtelen, ha lenne tvm is az digi, de nincs, mert nem érdekel, htpc-ről megy mindenPhilips 55PUS6101 vajh milyen lehet? 55 és uhd, kérdés mennyire retek a képe
-
gyeniko
őstag
válasz
#94529552 #34058 üzenetére
Jaj, de jó, hogy ránéztem a linkelt oldalra! Most vakarászom magam, hogy kicsikarok a nappaliba egy nagyobb TV-t, pont azokra a típusokra gondoltam, amelyek a linken rögtön felugranak. Nagy meglepetésemre ez az összehasonlítás cseppet sem mutatja a Sony előnyét. Betettem az összehasonlításba az X93xx szériát, hát az sem éri el a Samu KS8000/9000 szintjét. Persze, tudom, hogy ez USA beli oldal és ottani modellek kicsit különbözhetnek az európaiaktól, de nem gondolom, hogy lényegesen.
Annyira sok dícséretet olvastam errefelé a Sony-ról, hogy már elkezdtem játszni a gondolattal, hogy netán Sony lesz annak ellenére, hogy 6 éve nem volt Sony TV-m, most meg...? -
Vikusz77
tag
válasz
#94529552 #34001 üzenetére
A fogyasztás azért szempont, mert a tv anyámnál lesz, gyakorlatilag folyamatosan fog menni sajnos...
A digitális átállás nem fog most összejönni, ez a mindigtv extra van, és lesz is, úgy néz ki.
A képminőség tekintetében lesz hátránya az általad ajánlott full hd tv-nek, egy hd ready-vel szemben?
Vagy ez hülyeség?
A hangot akkor meghallgatom majd élőben, hogyan szólnak. -
Vikusz77
tag
válasz
#94529552 #33994 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ahogy látom a samsung kevesebbet fogyaszt (nem mondtam, de ez is szempont, mert nagyon sokat fog menni), szóval akkor egyelőre ebben gondolkodom.
További felmerülő kérdés, hogy a mindig tv adása nem lesz-e homályos a fullhd kijelzőn. Rémlik, hogy ismerős vett egy full hd tv-t és a kábel tv adása homályos volt. De lehet, hogy keverem, és az volt a baj, hogy analóg volt az adás?
Szóval a full hd jó lesz a mindig tv-hez?
A hangzásnál nem is a hangerő a lényeg, hanem, hogy a szöveg mennyire érthető. De ha azt mondod, ezeknek a 2*10 wattal jobb a hangminősége, akkor veszem ezt. -
gyeniko
őstag
válasz
#94529552 #33949 üzenetére
Én 2 éve kalibráltattam egyszerre a 4 nagy TV-t, már csak az egyik van meg, abban is új alaplap van. A 4 TV + 1 vetítő kalibrálása volt 40 e Ft, ebből a vetítő kb. a fele, ha a ráfordított időt nézem.
A mostani TV-ket már én végpontozom, az újbóli műszeres kalibrálást "tologatom", mert nem nagyon nézünk filmeket TV-n, a TV adáshoz pedig tényleg felesleges lehet. -
AzŐsgén2
tag
válasz
#94529552 #33921 üzenetére
Nincs, használtan jutottam hozzá nemrég, az előző tulajnak azért nem kellett már, mert nem működött az usb portja, nem tudott filmet nézni pendrive-ról. Nekem az meg úgysem kell, gondoltam jó lesz ez nekem, én úgy is a pc-re kötöttem volna, hát erre megdöglik. Kotorásztam a neten, de már nem is lehet kapni ezt a típust, gondolom nem mai darab, meg a belevaló panelek is hiánycikkek. Szóval ezért nem tudom, hogy mit csináljak vele, de egyre erősebb az az érzésem, hogy a kukában fogja végezni.
(ingyé' volt, szóval nem bukok pénzt vele...)
-
dave118
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz
#94529552 #33882 üzenetére
Nem tesztel tévéket a főnököm, (aki a portál felelős szerkesztője)? Ez meg micsoda butaság? Soha nem is tesztelt, csakis én, legfeljebb néha benéz pár percre.
(#33883) anti01
Olvasd el, mit írnak az LG OLED tévék marketing szövegében! A képminőséget alapjaiban határozza meg a mély fekete szín és a kontraszt. Nos, ebben a lehető leggyengébbek az IPS paneles tévék. -
blakey
titán
válasz
#94529552 #33835 üzenetére
Felőlem viccesnek találhatod, de ismerem cecilt és tudom milyen rendszere van/volt. Biztos, hogy elsírja magát a képminősége láttán, nem a te ízlésedhez mértem a képminőséget.
Mindezt úgy írom, hogy van egy LF650V-m, de fő megjelenítónek biztos, hogy nem venném, gyerekeknél, hálóba bőven jó. -
mcll
senior tag
válasz
#94529552 #33785 üzenetére
Köszi. Az a samu nekem kicsi (70cm). Azonban kicsit rá tudok pótolni, így belefér más is. Mivel itthon eleve LG van (42") a nappaliban, ezért kicsit húzok is az LG fele (nekem semmi bajom nincs velük), ezért talán ez már jobb választás lenne:
LG 32 LF510B HD Ready LED televízió
Ez IPS paneles, CI+1.3. Igaz csak egy HDMI bemenet van, de hálószobába nem is kell több.
Vélemény? -
gycs02
tag
válasz
#94529552 #33768 üzenetére
Köszi!
Ezt néztem én is, de ebből szerintem már hivatalos garis nincs. A kérdésed, meg jó. Van már egy LA620 is nekik, pár éve én hangoltam be, nagyon úgy rémlik, hogy analóg. Gondolom, hogy ez nem jelenthet gondot, csak sajna a képminőségben, de elnézegetik az LA-t is. -
Klara_
őstag
válasz
#94529552 #33723 üzenetére
Ez erre is jo?
-
Piftuka
veterán
válasz
#94529552 #33658 üzenetére
Köszi az info-kat!
Az árakat is figyelembe véve jobb vétel szerintem az LG készüléke.
A Samsung-ok kapcsán pedig ha jól emlékszem az elmúlt évek itteni beszélgetéseire, a korábbi szériák jobban sikerültek, mint az újabb J szériások.
Legalábbis a 6xxx alapmodelljei képminőségben jobbak, ugye ez még mindig így van? Vagy csak az "E" és "F" szériák utáni "H" sorozat jelentett visszalépést?"4 Az input lag tekintetében a 652V 30 ms, a Samsungok 44 ms., még ez sem sok. "
Az itteni tesztekben és hozzászólásokban korábban azt olvastam, hogy 30 és 40 ms között még elfogadható az input lag, de annál magasabb értéknél nem ajánlott játékra az adott TV.
(Éppen ezért volt - emlékszem - néhány éve itt a topic-ban "sláger" a SONY több készüléke, a maga tizen-huszonegynéhány ms-os input lagjával.)
Akkor most mi az igazság?
"Már hogyne számítana, hogy valós 50 vagy 100 Hz-es a tv, pont erről beszéltünk."
Én BBéci hozzászólásában azt látom, éppen hogy nem számít az 50 Hz, mert úgyis megsokszorozza azt a képjavító eljárások valamelyike.
-
Piftuka
veterán
válasz
#94529552 #33648 üzenetére
"Ezek felelnek meg a kívánalmaidnak, mert valós 100-as tévék, plusz a 42-es méretben az LG 42LF652V, ha még az is befér. Ezekben kevesebb az utánhúzás és az elmosódás például az általad említett típusnál, ami csak 50 Hz-es tv."
Köszönöm! Értem, és jól is hangzik mindez.
A kérdésem még az, hogy a 3 Samsung modell között milyen különbségek vannak? Tehát, ha egy üzletben mindhárom modell kapható, akkor melyik a legjobb vétel közülük?
És mennyi az input lag értékük? Van erről információ?
Illetve az említett LG 42LF652V minőségben mindhárom Samsung készüléknél jobb vétel? És annak mennyi az input lag értéke?
-
Piftuka
veterán
válasz
#94529552 #33617 üzenetére
"40"-ig: Samsung 40J6200 vagy 40H6200 és H6400. Ezenkívül 42" és 43"-os méretben lenne még 1-2 db."
Köszönöm a választ!
- Miért éppen ezeket a készülékeket javasolod? Mely tulajdonságaik miatt lennének szerinted ezek a legjobbak?
És mi a fő különbség a három említett típus között?- Az 42'-es méret még jó lehet. Abban a tartományban melyiket javasolod?
- Az említett SONY ezek szerint nem jó, azért nem ajánlottad, illetve nem kommentáltad?
-
wolf033
senior tag
válasz
#94529552 #33618 üzenetére
Mivel minden tv-n elég fos volt az adás így az alapján a Sharp sem tűnt rossznak a többi között.
Nem gondolnám, hogy a D-sub csati dönti el, hogy milyen a képe a tv-nek. Ettől még mindig nem lettem okosabb mert szerintem Te is csak a szóbeszéd alapján ítélsz.Értem Én, hogy Sony meg Pana meg társai a csúcs dupla áron (nekem is van egy Sonym) de kíváncsi lennék egy olyan véleményre ami nem szóbeszéd alapján jön hanem esetleg tapasztalatból.
-
wolf033
senior tag
válasz
#94529552 #33614 üzenetére
48W585 van most a nappaliban, de kéne még egy tv a hálóba mert ott most egy 32"-os régi Samu LCD-t nézünk. Amit linkeltél az egész jó ár a Sonynak.
Láttam élőben ezt az 55-ös Sharpot és nem tűnt rossznak, csak ami adás ment rajta az elég gáz volt (az összes tv-n). Egyedül a Sonykon ment más tartalom, mondanom sem kell, hogy össze sem lehetett hasonlítani egyik tv-vel sem.
Egyébként van tapasztalat a Sharpról vagy csak alapból mindenki fél tőle?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- PlayStation 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest