Aktív témák
-
Router
őstag
na hali emberek tudom hogy kicsit elhanyagoltalaak titeket de itt nyaralok erdelyben most eppen egz netcafeben ulok ezert nem birok ekezettel irni de anugy olcso!!! na majd ha hazaerek akko irok meg a hely szep+minden... es mindenkinek jo tuningot! hetfon megyek!
udv,:Router
[Szerkesztve] -
Slymaster
csendes tag
Halló skacok
Nekem Abit is-7-em van 2,6-os cerkával, és hatalmas hűtővel.
Szeretném húzni de nem tudom szabájozni a hűtőt! alapba 2000-es fordulat
30celsius, ha 3 GHz-n megy 2500 50oC! üresjárásban! játéknál meg egy idő után reboot! Gondolom sok neki a hő, nem?
-----
Mekkora fesszel kellene kínálnom a procit ha 3, 3,2 GHz-n szeretném hogy stabilan fusson??? Vagy azt ilyen ventilátorral nem lehet elérni? hogyan tudnám szabályozni a sebbeségét?
------
Örülnék a válaszotoknak.... köszi -
Router
őstag
Bocs de te ezt mondtad nézzél kicsit feljebb:
Ne légy láma, a szintetikus teszteknek semmi értékük nincs.Egy 3.2-es cerka
úgy az XP 2.0 körül teljesít.
Ez akárhogyan nézem akkor is csak 2.0 de a 3.0-val már egyetértek!!! :-/ -
mycso
veterán
Ebben neked adok igazat teljes mértékben, mer nekem is van egy 2200+-om, és hát ha celeronpm, alapon száguldozik/2.6/akkor nem biztos hogy jobb mint az AMD./Si Sandra szerint néhol még jobb is az AMD/, játékoknál, pedig nem veszek észre különbséget/NFSU,Street legal, F1 99-02stb/.
Pedig:
AMD-->256MB DDR/400, Geforce 4 64MB
Celeron--> 512 MB DDR/400, ATI 9200 128MB -
Router
őstag
na hát jó ha neked szar a cerka akkor nem kötelező de ahoz képest itt nagyon sokan vannak akiknek tokéletesen megfelelt!!!!!! :)
-
gézu
őstag
Nem szoptam, csak 1 évig volt cerkám,2.5Ghz-en hajtottam,agyonteszteltem
és az eredmény az volt hogy kb az XP1.6 -al egyenértékű.
Természetesen -kedves barátom- a nem cache igényes alkalmazásoknál
a cerka egyenértékű az azonos órajelú P4-el pl. zip tömörítés vagy
szintetikus tesztek,de játékokban meg multimédiás alkalmazásokban
nagyon lemarad tőle. -
c.zsolti
őstag
[L]http://www.anandtech.com/showdoc.aspx?i=2093&p=10[/L]
Itt látható egy kis különbség a celeronok és az athlonok között...
[Szerkesztve] -
Router
őstag
Ezt honnan szoptad???
megnézném hogy egy 3-3.2-ig hajtott cerka hol olyan mint egy XP2000 -
iC
tag
Még valami, biztos sokan kétségbe vonják de a Sandra szerint a 2,6@3,2 Celeron az Athlon XP3,0 és 3,2 között volt vhol.
mycso: tudnál lökni egy ilyen eredményt?
[Szerkesztve] -
iC
tag
:Y Mycso, gratula, ilyet még csak nem is hallottam... WOW Milyen hűtést használsz.
Én sosem mertem 1,650-nél feljebb rakni a feszt a celeronomnak.
Viktor77, olcsóbb a 2500+ ??? Nem tudtam, mindegy... sosem fikázom az AMDket, de pár kezdeti rossz élmény miatt örökre elkönyveletem őket, így a puszta létezésük se nagyon jut eszembe.
Best buy akkor nem igaz, de elfogadható áron (tuninggal) egy mindenre alkalmas processzort lehet venni a Celeron személyében. Valami ilyesmit akartam mondani !!! -
Router
őstag
ja és milyen hűtőgéppel megy 3.6-on Lehel, Zanussi, Gorenje???
-
Router
őstag
Mycso!
Szép a kép amit felétettél nekünk csak nem tudom mit ábrázol a fehér négyzet közepén az a piros x betű!
Talán nagyon szar a fényképeződ és mikor az égő procit lekaptad akkor csak ennyi lett belőle :) -
Router
őstag
Te szent isten stabilan????
Ezt nem hiszem el!!!!!!!!
Mióta megy 3.6-on? -
mycso
veterán
Na szóval rekordotdöntöttem, 2.6@3.6!
3614MHz/139FSB/556MHz--> 1.9v
[Szerkesztve] -
Sixkiller6
őstag
húzd ameddig bírja, öcsém... ameddig bírja
-
Router
őstag
Na ja ebben egyetértünk hogy a Celeron egy nagy kalap **** húzás nélkül de azzal már eléggé jó a teljesítménye!!! Mennyi volt az a jó ár a procidért?
45???
Ja amúgy mire használod a gépet gondolom nem játékra mert akkor már te is amd őrült lennél. :) -
iC
tag
Celeron alapon tényleg kicsit gyengus, de tuninggal igen sokat ki lehet hozni belőlük.
Nagyon sok embernek megy 133on, ami 533QPB. Így már semmi más különbség nem lesz a kisebbik P4hez képest, mint az L2 cache 512K helyett 128K. Ez a kis hiány meg simán megér 20eFtot. Kellene egy ilyen összehasonlító tesztet csinálni.
Celeron 2200@2926 VS P4 2,8 (533)
Szerintem elégg egyforma eredményeket hoznának.
A két proci között kb 23eFt különbség van. -
iC
tag
Van bent HT, ez egy 3.0GHz ''EE'' Northwood, itt vettem a PH-n, elég jó árért.
Nem igazi EE, csak úgy néz ki az alja. Ezért nevezték el valakik EE magosnak. Általában jobban húzható, mint a ''mezei'' Northwood.
3600ot megy jelenleg (240FSB,960QPB), de még nagyon új, nem volt időm rendesen tesztelni.
Hiper Threading technológiával rendelkező procik több szál együttes futtatására képesek. Ez programozástechnikai kérdés, olyan programokat amik több szálat használnak gyorsabban tudnak futni. Ilyen programok nem nagyon léteznek. Valamivel gyorsabb olyan esetekben is amikor több egyszálas program fut egyszerre.
Kicsit macerás a nitrogénhűtés... vizen már gondolkodtam, de túl drága, kényes, nehéz. -
Router
őstag
Végre egy normális ember aki rá akarja döbbenteni az emberkéket hogy e celeron nem is olyan szar (én is ezt teszem) amúgy a 3Gigás procidban már van HT?
Mennyit segít ez a gépen mert semmit nem tudok róla hogy ez mire jó!
Annyit tudok hogy rendszer 2 CPU-nak kezeli azt az egyet ami van benne és ettő gyorsabb...
Ja és a procid milyen magos Prescott mert akkor még jó sokáig bírod húzni úgy 5GHz-ig csak kell hozzá nitrogénhűtés meg jó lap!!!! :)))) -
iC
tag
Hello
Celeronban nincs HT, abban biztos lehetsz. Jelenleg csak a 800as (QPB) P4ekben van.
2,6os Celeront nekem 3,120 ig sikerult húznom, igaz feszemeléssel (1,625V) és Zalman CNPS7000A-AlCu-val, Abit IC7-G-ben. Ezt 120as fsbvel értem el, a memóriák sebességét 4/3-as szorzóval, így 160on (320DDR) mentek a 200as (400DDR) ramok.
A gép stabil volt, egész jó teljesítményt nyújtott. Pénteken lecseréltem egy P4re, hááát, játékokban, tesztekben valamivel gyorsabb, de mindennapi windowsozásban nem vehető észre semmi különbség. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha sikerül felhúznod a procidat, még jó ideig elegendő teljesítményt fog nyújtani. A Celeronok nem olyan gyengék, mint ahogy beállítják egyesek. Ezt üzenem a Celeron fikázóknak. Celeron tuningolva a best buy és a cache nem minden.
FX5200 tényleg gyenge, viszont igen jó árért vetted.
Sok szerencsét a tuninghoz! -
Router
őstag
Bocs de valahogy most nincsen hozzá kedvem hogy vegyek egy Prescottot mert abból meg min3GHz Hyper Threading dukál + akkor vehetnék megint új lapot merthogy ez nem bírja a 800FSB-t!
Ja amúgy olyan aranyosak nem?
A doboz hátuljára rá van írva nagybetűkkel hogy DDR400* meg FSB800*
csak az a fránya kis csillag ne virítana a felső sarkukban mert ez=azzal hogy hajtsam szét a procit hogy elérjem a kívánt értékeket! :)
Sebaj mostmár tudom milyen lesz a következő lapom Abit IS7!!!
Tényleg csak a P4-es Nothwoodban benne a Hyper Threading vagy a Celeronban is?
Annyit tudok hogy annak idején Intel bácsi belerakta a Northwood magba a HT-t csak hardweresen letiltotta...
Szóval van mindenki Celeronjában vagy csak hülyítenek??? -
LLKobe
veterán
Még egy dolog amiben egyetértünk:C
-
Router
őstag
Bocs ABIT!
-
Router
őstag
ok majd letiltom!
De akkormeg ne beszéljen hülyeségeket az abi hogy így 400-as ram meg úgy 800-as fsb.
Ez eléggé nagy köcsögség!
De gondolom nem számít túl sokat az a 67 MHz különbség.
Kössz! -
LLKobe
veterán
Hali!
Nekem se megy 400-on a ram.
Azt nem lehet ilyen procival...
Nekem 125 az FSB, és erre állitottam a 3:4 ratio-t.
Igy kb DDR333-on megy.
Az integrált hangkártyát meg tiltsd le a bios-ban.
Az integrated periherials menüben kell. -
Router
őstag
II-kobe!
Neked hogy a rákba megy a 400-as ram 400-on mert én átállítottam a cpu ratiot 3:4-re oszt így már elértem a kemény 300MHz-t de ezt is csak úgy hogy a cpu-t is húztam mármint az fsb-t asszem 111MHz-ig...
Lécci írd már le hogy a te Cpu soft menüdbe milyenek a beállítások mert én akárhogy próbálom nem megy vagy másik slotba rakjam a ramot?
Most az 1-es dimmben van.
Amúgy szeretem ezt a lapot mert olyan stabil mint állat nekem már megvolt a 3GHz de tovább még nem mentem csak ez a szar ram ne baszná az annyát!
Ja meg még egy kérdés:
milyen hangkártya van neked integrálva mert nekem realtek 5.1
aztán használok mellette egy SBLive5.1-et vagyis csak azt használom...
Amikor belépnék a vezérlőpultba akkor kiír vagy ötször egymás után egy angol hibaüzenetet hogy az audioeszközöknél állítsak valamit át de mit?
Lécci segíts mit csináljak vele mert kurva bosszantó!!!!! -
LLKobe
veterán
Jaja!:C
-
LLKobe
veterán
Boltba 13 ropi? Nem semmi:DD
A videokari nem kérdés, kérdezz meg bárkit, a válasz TI 4200 lesz.
(Ezzel persze nem a te karid akarom lehúzni!!!) -
Router
őstag
Na ezt már valami nem vagyok itt egy 2 órát aztán ti meg itt szidjátok egymást de éljen BH7-E!!!
Jó ez a topic! Szeretem!
Na akkor állítsam a cpu ratio-t 3:4-re?
Amúgy a ram 256 Samsung PC3200!
Nem lehet 266-os mert a régi lapomban ment 333-on!
Én is úgy jutottam arra az elhatározásra hogy BH7-et veszek mert a DC++-on az egyik gyerek ajánlotta oszt a boltba meg volt 12375Ft-ért enyim + volt is de szerintem nem rossz!
Ja és döntsétek már el végre hogy melyik a jobb a Ti4200 Vs. Fx5200!!!!! -
LLKobe
veterán
UI: Nem haragszom, ha te se.-))
-
LLKobe
veterán
Mint én??? Már elnézést, de én próbáltam veled normálisan megvitatni a félreértést,de ha valaki olyan kretén módon áll hozzá mint te, inkább tényleg hagyjuk a dolgot.....:C
Amúgy a srácnak meg kárpótlásul: UP!:)) -
Viktor77
titán
Ember!
Nem FSB, hanem PSB!
Az, hogy az FSB terjedt el, köszönhető az olyanoknak is mint Te. (Már bocsánat.)
Az FSB az a sebesség amin a ram megy. A Tiéd megy 800-on? Grat!
Na, de most abbahagytam, mert 1. nem értesz hozzá, 2. nem erről szól a topic, 3. jön erdoke, és leugatja mindkettőnk fejét.
MOD: Bocs ha bántót írtam, de hirtelen nagyon felidegesítettél. Ne haragudj!
[Szerkesztve] -
LLKobe
veterán
Figyu:
Elsö: 100*4=FSB 400
Második: 133*4= FSB 533
Harmadik: 200*4= FSB 800
De a 100fsb-s p4eket se 100nak mondják hanem FSB400-nak.
Boltba se 200fsb-s procit kérsz, hanem 800ast.
Tehát ugyanarra gondoltunk, csak te rosszul fejezted ki magad..... -
Viktor77
titán
Tökéletesen jól írtam, amit írtam.
Amúgy kicsit olvass vissza, azt írtad van 100-as, 133-as fsb-s proci. Ezek után egyből a 800 fsb jönne?
800-as psb van, ami Processor Side Bus-t jelent, processzor oldali busz.
Mivel a P4 ún. QPD-t, azaz Quad Pumped Bus-t használ, ezért kell a 200-as fsb-t 4-el szorozni, hogy megkapd a PSB-t. -
LLKobe
veterán
:DD:DD:DD:DD:C:C:C
Gratula!!!!!!!
Sztem te nem tudod mit beszélsz.......;]
vagy csak rosszul fejezed ki magad....
ha tényleg 200-as fsb-re gondolsz, azt tényleg tuti nem fogja elérni.....
[Szerkesztve] -
LLKobe
veterán
te miröl dumálsz????????????
p4-böl van 100as fsb-s (ami ugye 400), van 133 fsb-s (ami 533), és a 800-as fsb-s.:F -
LLKobe
veterán
Mi van??? milyen 200-ast?
Úgyérted 800-as FSB-set?
Azt valóban nem támogatja, de mivel cerkával nyomul a srác nem hinném hogy mostanság van fölös 50000-e ilyen procira:C -
Viktor77
titán
Bírni birja, de inkább csak nem hivatalosan, mivel a 845-ös chipset nem támogatja a 400-as ramokat.
Amúgy duplán rossz lapot vettél.
Mivel ugye 845-ös, nem kezeli hivatalosan a ramjaidat, viszont nem tehetsz bele 200-as procit mivel azt sem kezeli, csak félhivatalosan. Szal vagy megy, vagy nem megy. -
LLKobe
veterán
LOL:C
Nekem is ugyanilyen lapom van......
Nem lehet hogy az a ram csak 266-os??
Amugy meg nem fogja 400asnak látni, mert ha a procid FSB-je 400, akkor ez a normális érték. (1:1 Fsb-Dram beállitás mellett.)
Állitsd a Cpu-Dram ratio-t 3:4-re.
[Szerkesztve] -
Router
őstag
na vettem abit bh7-e lapot de csak 266-osnak látja a 400-as ramomat
hogyan orvosoljam???? -
Router
őstag
Na hali all!!!
Örülhettek vettem egy Abit Bh7-E-t de még nem próbáltam húzni mert csak 266-osnak látja a
400-as ramot!!!
Hogy állítsam át mert az alaplap elvileg bírja a 400-asat!(Abit honlap szerint) -
LLKobe
veterán
Winamp :C
Jah az enyém nem cerka...:DD
[Szerkesztve] -
winamp
tag
Megkockáztatnám, hogy jobb-e Router Cerkája, mint a tied, ll-kobe! :DD És a másik hogy fx5200 roszabb mint egy ti4200! :))
-
LLKobe
veterán
Olcsó, és viszonylag tutin megy rajta minden....
-
Router
őstag
nem az én gépem volt a 700-as de minek vennék ti4200-es
-
LLKobe
veterán
De legalább az árával nem vertek át.
Sztem ha lesz egy kis fölös zséd add el, és vagyél egy TI 4200-at. -
LLKobe
veterán
Itt valami grimbusz van:DD
Az nem létezik hogy egy 700as gépben jobban menjen valami mint a mostanin:(
Akkor ott vmit rosszul állitottál be. -
Router
őstag
az fx 5200 7-ért vettem amennyiért boltban beszámolták volna
-
Router
őstag
az 5200al + acolin ralli 2004 demó+a generals de az még a régi 700mhz-s gépben
-
LLKobe
veterán
Álljunk meg egy szóra: Nála ezzel a videókarival ment jól az Underground, vagy az Fx 5600-al?
Ja és mennyiért vetted?
[Szerkesztve] -
Router
őstag
abit nf7+2500+barton+512ddr400samsun+5600fx
-
LLKobe
veterán
Nem az szerintem nem lehet.
nekem is pont igy van, és a DDR400-as ram simán müködik 333-on.
A havernak milyen masinája van? -
Router
őstag
nem lehet hogy a ram a baja mert az 400-as és az alaplap csak a 333-at bírja!!!
-
Router
őstag
az fx5200 az nem lehet mert egy haveromtól vettem és neki ment minden hibátlanul
-
LLKobe
veterán
Nem. A videókártyád gyengus sajna....
-
Router
őstag
az aztán jó ahozképest hogy nekem alapon szar grafikával akad az undergrund lehet ez vagy csak én vagyok hülye a saját gépemhez???????
-
LLKobe
veterán
Hát nemtom pl. Far Cry-t nem próbáltam...
De pl. a Colin Mcrae Rally 4 folyamatosan így fut:
1152*864-es felbontás, 32biten, minden opció maximumon,plusz kétszeres élsimítás. -
Router
őstag
ja
-
Router
őstag
mittomén játék mi volt eddíg rajta a legjobb ami ment is?
-
LLKobe
veterán
Nagyzol:t
Hogyhogy mire vagyok képes? -
Router
őstag
ja akkor míért ír hüllyeségeket text-boy?
-
Router
őstag
a proci és a vga a szarabb amúgy semmi a többi minden jobb mint nekem és te mikre vagy képes ezzel a géppel???
-
LLKobe
veterán
A kis arcképem fölött kattints a nevemre, és kijön a névjegyem.
Ott van egy ''konfiguráció'' pont oda le van irva:P
Amugy Text-Boy-ra rá se ránts, ö is cerkával nyomja:C
[Szerkesztve] -
Router
őstag
és a fikázást text-boyra értettem!!!
-
Router
őstag
miéé a te géped millyen???
-
LLKobe
veterán
Naaaaaaaaaaa ne érts félre!!!!!!!
Csak nyugodtan nézd meg a konfigomat, és rájössz sokkal szarabb mint a tied..:O
Ne haragudjál én smmi fikázót nem akartam...... Csak a témádban próbáltam segiteni. -
Router
őstag
Erre volt pénzem amúgy kössz a gép fikázását jó esett!!!
-
LLKobe
veterán
Hát nálad nemtom...
Nézd végig a biost és keress vmi hasonlót:))
Hova erösebb cpu???????? A Mhz nem minden..... -
Router
őstag
hova ennél erösebb cpu a fix agp+pci az segítene????
hol lehet ezt a beállítást elérni???? -
LLKobe
veterán
Sztem a lap az oka.
Vegyél valami abitot vagy hasonlót, ennek procinak birni kéne a 3.2-t minimum.
De amúgy minek húzod? Fx5200-al csak nem jáccani akarsz? -
Router
őstag
Itt a gépem:
Elitegroup L4VXA2 alaplap
2.6Ghz Celeron 128Kb L2 cache
256Mb Samsung PC3200 RAM
Abit Siluro FX5200 128Mb DDR VGA
A biosban beállítható FSB-k 100-132MHz!
+Gyári P4 Intel Hűtő
Namármost az az egy problémám van hogy ha kicsit meghúzom úgy 2.80GHz-re
Akkor szépen kilépek a biosból és a gép nem indul újra hanem csak sípol folyamatosan mint a hülye!!!... Utána kihúzom az áramkábelt a tápból,
akkor elindul, bekapcsolom a gépet és (legtöbbször a tvtuneremet nézem a tévét) kb úgy egy 45 perc után megfagy a gép!!!
De ha nem tvzek hanem mittomén 3dmarkot futtatok akkor már elég a fagyáshoz 10perc!!!
Amúgy a hőmérséklet nem megy 54 fok fölé...
Kérem a tippeket!!!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest