Keresés

Aktív témák

• iC

tag

Még valami, biztos sokan kétségbe vonják de a Sandra szerint a 2,6@3,2 Celeron az Athlon XP3,0 és 3,2 között volt vhol.

mycso: tudnál lökni egy ilyen eredményt?

[Szerkesztve]

• iC

tag

:Y Mycso, gratula, ilyet még csak nem is hallottam... WOW Milyen hűtést használsz.
    Én sosem mertem 1,650-nél feljebb rakni a feszt a celeronomnak.

Viktor77, olcsóbb a 2500+ ??? Nem tudtam, mindegy... sosem fikázom az AMDket, de pár kezdeti rossz élmény miatt örökre elkönyveletem őket, így a puszta létezésük se nagyon jut eszembe.
    Best buy akkor nem igaz, de elfogadható áron (tuninggal) egy mindenre alkalmas processzort lehet venni a Celeron személyében. Valami ilyesmit akartam mondani !!!

• iC

tag

Celeron alapon tényleg kicsit gyengus, de tuninggal igen sokat ki lehet hozni belőlük.
    Nagyon sok embernek megy 133on, ami 533QPB. Így már semmi más különbség nem lesz a kisebbik P4hez képest, mint az L2 cache 512K helyett 128K. Ez a kis hiány meg simán megér 20eFtot. Kellene egy ilyen összehasonlító tesztet csinálni.
    Celeron 2200@2926 VS P4 2,8 (533)
    Szerintem elégg egyforma eredményeket hoznának.

A két proci között kb 23eFt különbség van.

• iC

tag

válasz Router #64 üzenetére

Van bent HT, ez egy 3.0GHz ''EE'' Northwood, itt vettem a PH-n, elég jó árért.
    Nem igazi EE, csak úgy néz ki az alja. Ezért nevezték el valakik EE magosnak. Általában jobban húzható, mint a ''mezei'' Northwood.
    3600ot megy jelenleg (240FSB,960QPB), de még nagyon új, nem volt időm rendesen tesztelni.

Hiper Threading technológiával rendelkező procik több szál együttes futtatására képesek. Ez programozástechnikai kérdés, olyan programokat amik több szálat használnak gyorsabban tudnak futni. Ilyen programok nem nagyon léteznek. Valamivel gyorsabb olyan esetekben is amikor több egyszálas program fut egyszerre.

Kicsit macerás a nitrogénhűtés... vizen már gondolkodtam, de túl drága, kényes, nehéz.

• iC

tag

válasz Router #62 üzenetére

Hello

Celeronban nincs HT, abban biztos lehetsz. Jelenleg csak a 800as (QPB) P4ekben van.

2,6os Celeront nekem 3,120 ig sikerult húznom, igaz feszemeléssel (1,625V) és Zalman CNPS7000A-AlCu-val, Abit IC7-G-ben. Ezt 120as fsbvel értem el, a memóriák sebességét 4/3-as szorzóval, így 160on (320DDR) mentek a 200as (400DDR) ramok.

A gép stabil volt, egész jó teljesítményt nyújtott. Pénteken lecseréltem egy P4re, hááát, játékokban, tesztekben valamivel gyorsabb, de mindennapi windowsozásban nem vehető észre semmi különbség. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha sikerül felhúznod a procidat, még jó ideig elegendő teljesítményt fog nyújtani. A Celeronok nem olyan gyengék, mint ahogy beállítják egyesek. Ezt üzenem a Celeron fikázóknak. Celeron tuningolva a best buy és a cache nem minden.

FX5200 tényleg gyenge, viszont igen jó árért vetted.

Sok szerencsét a tuninghoz!

Aktív témák

Hirdetés