- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
lezso6 #64183 üzenetére
Akkor jó, nekem így van beállítva, ezek szerint ezt jól tudtam.
Hm...fura ez az egész. Most pl flac-et hallgatok ACDC - Back in Black, ahogy én dobolok a lábdob ütemnél jobban kihallom az én dobbantásom, mint a számból jövő mélyet. De ugyanez Iron Maiden, Linkin Park, BFMV, FFDP - mindenhol. Úgy feltekerném max közelre, de most tök nyugi van az utcába....
kicsit gáz szerintem amúgy, hogy nem látod mi a min-max
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
lezso6 #64166 üzenetére
A telefonon nincs beállítva mélykiemelés, és a gépen sem. Amúgy.. ha tehetem én kicsit közép, magaskiemelés felé tolom el az eq-t pl. a kocsiban is. Épp az, hogy a 2.0ás alapbeállítás vágja le nagyon... Ha a realtek gyári szoftverében állítom be 5.1-re (és nem a win11 gyári hang setup-ban), majd kiveszem centert meg a hátsókat, tehát 2.1-ként kezeltetem vele, sokkal jobb a szitu.
miresz: igen odadugtam, a kábel jó szerintem, és jó helyre dugtam be (zöld). A driverben van sztereó, kvadrofon, 5.1, 7.1. A surround nincs kiválasztva.
VIPowER: gondolkodtam rajta, de lezso azt írja hülyeség..
Lehet, hogy kicsit hozzászoktam a Z623 túltolt mélyéhez. Mert igen, tudom hogy Ő abban volt "erős". A fene tudja... mindenesetre egyértelműen hallom a különbséget, sokkal szebben szól mint a Logitech... csak olyan mintha a gép valahogy visszafogná az alacsony freki tartományt.
-
BitRider
senior tag
válasz
lezso6 #64161 üzenetére
Egyébként most is ez az MR4 lenne az ajánlás ebben a 40-50 ezres árkategóriában zenére/filmre/gamingre? Igazából ez elegendő lenne az asztalomra a monitor mellé. A flat hangzást szeretem, szóval inkább legyen részletgazdag.
Az R1280DB-vel szemezek még, főleg az optikai és BT opció miatt (még ha nem is aptX-es). Most mit mondanátok erre a dilemmára? Melyik az, amelyiket még érdemes
megnéznemmeghallgatnom?Az optikai bemenet azért szimpatikus, mert így nem kell megosztanom a jelenlegi 5.1-el a portokat, a BT meg simán jövőálló, bárhova is pakolom majd. Valójában így is túltolom a méretet, a monitor szélei alatt csak 25 centim lenne, de sebaj.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #64159 üzenetére
Most nézd meg ezt, szerintem ez egy új best-buy: Edifier MR4
Amit az Edifier csinál szimpatikus. Két módja van az MR4-nek, Monitor és Music. 2 hangfal egyben, nem kell külön hangfalat ajánlani annak aki ilyen hangzást akar vagy olyat
Van fejhallgató kimenet rajta.
-
féldekás
aktív tag
válasz
lezso6 #64058 üzenetére
Igen, optika miatt nem volt eddig a képben az R1700BT.
Összefoglalóban is olvastam, hogy jobb hangminősége van ennek.
Mivel TV-hez is lenne használva a Bluetooth nem késik nagyon?
Emiatt fontos nekem az optika elsősorban.
A TV tud Bluetooth-szal is kapcsolódni, csak nem tudom mennyire lenne zavaró a késés egy filmnél mondjuk. -
féldekás
aktív tag
-
féldekás
aktív tag
válasz
lezso6 #64029 üzenetére
Igen, az valóban túlzás volt, hogy kompromisszummentes lenne, viszont ez már számomra nagyjából annak számít.
A távirányító így valóban picit problémás lehet, főleg hogy ezek gombelemesek és a minőségük sem túl acélos. (ez az én hülyeségem, de nem szeretem, ha 20 féle elemet kell itthon tartani, így kerülöm a legtöbb gombelemes megoldást, mivel abból is egy csomó méret van.)
Valószínűleg erre az lesz a megoldás, hogy veszek egy univerzális távirányítót, és feltanítom a TV-re és a hangfalra is.Olvasgattam néhány véleményt a hangfalról, ezekről esetleg tudtok valamit?
-Valaki az S változathoz írta, hogy azért jobb, mivel ebben a bluetooth updatelve lett, ez nem tudom számít-e valamit.
-Optikán nem játssza le a hangot a Dolby Digital támogatás hiánya miatt(Netflix és néhány csatorna esetében ez probléma), de gondolom letöltött tartalom esetén is gondot okozhat.
-Zavaró mértékű zúgás bluetooth kapcsolat esetén.
Előre is köszönöm a segítséget!
Még elgondolkodom az 1380DB-n is, mivel egy árban vannak, ha megbarátkozok a barna színnel.
Egyébként szokott lenni komolyabb akciózás is? Black Friday-re mondjuk még sokat kellene várni, de hátha jellemző számottevő akció. -
féldekás
aktív tag
válasz
lezso6 #64026 üzenetére
Köszi!
Igen, úgy gondoltam, hogy optikai csatis legyen mindenképpen, ha már veszek.
Nem baj ha így 40 környékén van, nagyon kompromisszumos modellt nem szeretnék, mert akkor nem igazán vagyok előrébb a váltással.
Szerinted érdemesebb megvenni az R1280DBS-t vagy inkább az R1280DB?
Mennyire gyorsan szokott változni a piac?
Valószínűleg nem most egyből lenne esedékes a vásárlás, inkább csak körülnéztem milyen opciók vannak, mivel kell kalkulálnom. Várhatóan jövőre rendelem meg valamikor. -
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #64013 üzenetére
Igen, ezek a pontos autós analógiák
Az értelmetlen túlzás, amikor már csak az adja az élvezetet, hogy valamiből több van vagy nagyobb. Ezzel nagyobb feltűnést is lehet kelteni, odavonzza a tekinteteket, szóval van ez a hozadéka is. De ha valakinek egy zenére azzal lehet felkelteni jobban az érdeklődését vagy kicsikarni egy waó-t, például munkahelyen, hogy irgalmatlan sok basszus van benne, akkor őt igazából nem érdekli a zene. Ilyen egyszerű. És igen, a legtöbb embert nem érdekli. Hallgatja ami elpröntyög a rádióban és ennyi.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #64010 üzenetére
"hanem a mérték"
Így van a mérték. Ami neked Monitor módban pont jó az másnak Dinamik módban is kevés lesz.
De jó példa erre az autó piac is. Valakinek elég a 75 lovas Corsa is valakinek meg az ~500 lovas RSQ8 is "kevés".
A másik meg a hallás, munkatársam szerint az ő 25k-s Tronsmart hangszórója is kiválóan szól. Hát meghallgattam és kb a kukába dobtam volna bele. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #64008 üzenetére
Hát ez ilyen.
De ez ugyan olyan jelenség mint a telefon vagy TV képernyőjének szín élénksége. Sokkal jobban megragadja az ember szemét az ha valami "túlszaturált" és ugyan így van ezzel a hanggal is.
A "V" hangkarakter többeknek bejön mint a "tompa" egyenes hang.*
Bevittem a céghez a Boombox 3-at és szokásom azt eljátszani, hogy amikor megmutatom a hangját valakinek, lehúzom -2-re a Bass-t és hát szó szerint gagyi lesz a hangja. Elindítom a zenét és figyelem a reakciókat. 10 emberből 10 állt előtte értetlenül hogy "ez csak ennyi"?
Aztán amikor rátoltam +2-re egyből elkerekedett a szemük hogy Wáááóóó.
*Az hogy ebbe a topic-ba meg van magyarázva miért rossz a "V" karakter nem jelenti azt hogy utána mindenki fan-ja lesz a monitor hangszóróknak. Sőt akik nem járnak ilyen fórumokra soha nem is fogják tudni, hogy amit hallgatnak rossz-e vagy jó.
Elég visszaolvasni a topic-ban és láthatod, hogy az átlag ember nem vesz S3000-eket de még 50k-t is sokszor sajnálnak rá. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #64005 üzenetére
"Az értelmes mély pontosan az lenne, amit az S3000 Pro ad monitor módban, 0-ra vett EQ-val."
Kipróbáltam. Ha ilyen hangja lenne fixen és nem lehetne állítani, instant még aznap küldtem volna vissza. Ez minden csak nem élvezhető. Tompa, se mély se magas... fúj bántotta a gyönyörű hangra éhező fülemet.
Ha nálam meghagatnád hogy van belőve, egy új világ tárulna eléd. -
Ixion77
addikt
válasz
lezso6 #63992 üzenetére
Pedig azon a rácson szerintem látszik, hogy egy csomót küzdöttek vele az ázsiai formatervezők. A nyugati ízlésnek nem felel meg, de lehet hogy az ottaninak nagyon.
Amúgy elég jól elsoroltad a hátrányait. Hosszú távon talán a hdmi hiánya lesz a legfőbb gond, mivel szerintem lassan már az optikait is elkezdik lehagyni a TV-kről is. Laptopokról már sok éve eltűnt.
Még abban vannak kétségeim hogy kis/közepes szobába mennyire valók. Tartok tőle hogy kis-közepes hangerőn a relative nagy doboz és membránok inkább hátrányt jelentenek mint előnyt. -
miresz
veterán
-
lowzor
veterán
válasz
lezso6 #63832 üzenetére
Nem placebo, hidd el. Kapcsolgattam egymás után az SBC-t és az LDAC-ot, és egyértelmű volt, hogy SBC-vel jóval tompábban szólt, sokkal kisebb részletességgel. Olyan volt, mintha az SBC teljesen elfogyott volna középtartománynál, az LDAC pedig sokkal jobban ki tudott teljesedni a magas és mélyhangoknál is.
Ezek szerint teljesen feleslegesen fejlődtek a BT kodekek, mert a 20 éve változatlan SBC-hez képest úgysem hallani a különbséget.AuraSync:
"Én ezt ugyan úgy könyvelem el mint a nekem BMW-m van neked meg csak Suzukid dolgot."
Gondoltam, hogy hasonló lesz a reakciód a dologra.
Nem erről van szó, egyszerűen csak trógerságnak tartom, hogy egy 155k-s BT hangszóró csak SBC kodeket tud. Komolyabb kodekkel lehet, hogy még simán lenne potenciál a Boombox-odban, csak a marketingesek döntése miatt ezt nem fogod megtudni, mert abban biztos lehetsz, hogy nem a tervezők döntöttek úgy, hogy csak SBC kodeket tudjon.
Mondjuk ennek nem én vagyok a célközönsége, itthonra nincs rá szükségem, nyilvános helyen meg fülest hallgatok, mert nem lenne pofám másokat zavarni egy ilyennel. -
Picco
addikt
válasz
lezso6 #63833 üzenetére
lehet az agybadugos mivolta miatt(szoba akusztika kiesik az egyenletbol, ez is segithet), de szerintem 10/9 meg tudnam mondani a kulnbseget sbc/aptx kozott a fulesemmel, pislogtam is amikor mar tobbedjere is olvastam a topicban hogy szerinted nincs nagy difi. pedig nem tartom magam vajtfulunek.
irast lattam/olvastam anno -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #63833 üzenetére
Én ezt ugyan úgy könyvelem el mint a nekem BMW-m van neked meg csak Suzukid dolgot.
Nekem AptX/LDAC-om van neked meg csak SBC-d bö bő.
Biztos olcsóbb így a kenyér a boltban.Köszönöm szépen én elvagyok akármelyik kodekkel is, inkább legyen szebb/több a mély hangom minthogy AptX meg Loseless audió után futkozzak.
Ha meg kihall különbséget egy random MP3-ban a két kodec között akkor az nem más mint szoftveres minőség javítás kb X-Fi Crystalizer kategória.
A végén majd azt írja olyan hangszert is hall Hi-Res-ben amit én nem SBC-vel.Én ugyan nem hallok különbséget az Edifi 950NB-ben pedig abban is van szuper kodec próbáltam max-ra állítva is még téma is volt a fejhallgatók topic-ban, saját kép:
-
lowzor
veterán
válasz
lezso6 #63829 üzenetére
Itt szerintem többről van szó, minthogy melyik kodek mekkora bitsebességet tud átvinni papíron, mert sima Youtube Music-on, de még egy Youtube-on hallgatott zenei videó alatt is egyértelműen jobb hangminőségűnek hallom az LDAC-ot.
Amúgy igen, Beyer DT 990-nel vagy Philips Fidelio X2-vel és egy értelmes DAC-al az MP3 és a FLAC között is hallom a különbséget. -
donbig
tag
válasz
lezso6 #63814 üzenetére
Én alapvetően tévéhez venném, fontos lenne a beszédhangok tisztasága. Úgy nézem az 1700bt középtartományban jobb, illetve az összehasonlító videókat fülessel hallgatva is jobban tetszik a hangja mint az 1280db-nek - bár mindig csak zenével tesztelik. Viszont az 1700-on nincs optikai kimenet. Az RCA -s csatlakoztatás sokat vesz el a minőségből? Gondolom ezért írod, hogy TV-hez optikai csati kell.
-
hdanesz
őstag
válasz
lezso6 #63814 üzenetére
Köszi!
Inkább a mélysége miatt érdekes ez szerintem. Az 27.6cm.
Így már szépen belóg a 80 centis asztalba. És ha jól tudom érdemes némi helyet hagyni neki a faltól, az ő asztaluk pedig kb. 2 centire van a faltól.A mélység miatt korlátozhatja a monitort is, mert lehet belóg a képbe ha nem pont szemből nézik, pl. kanapéról kicsit oldalvást.
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #63808 üzenetére
Ahhoz képest, hogy vödör sz@r még most is szép ára van és ha lenne visszaküldési lehetőség lehet kipróbálnám már csak azért is.
"rezonanciakatasztrófát csinál"
Miből gondolod, hogy az én szét EQ-zott S3000-em ebben az akusztikátlan szobában nem-e ugyan ezt csinálja most?
Aszontátok csak akkor lesz jobb hangja egy drágább hangfalnak ha jobb a szoba akusztika is mellé. Honnan tudom, hogy az én szobámba mi az a határ? Tehát mi az amitől már nem lesz jobb a hangom? Azt tudom hogy pl az R2750-R2850 is "jól" szólt EQ nélkül míg az S3000 tömény szopás volt számomra ha követted az eseményeket.
Lehet hogy azért volt jó hangja a Z2300-nak mert illett a szobám "körülményeibe"?
Na mind1 ezt már soha nem tudjuk meg. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #63806 üzenetére
Az mind1, hogy te mit mérsz én a gyári adatot írtam le ami 35Hz és nagyobb is volt a mélynyomó hangszórója na meg azt se felejtsük, hogy jóval nagyobb majdnem öklömnyi reflex nyílás van rajta míg az S3000-en csak pöcsköszörű két-három ujjas lyukacskák vannak amik portzajt okoznak nagy légmozgás esetén.
A lényeg a lényeg az nálam kiválóan szólt úgy, hogy nem kellett semmit sem EQ-zni. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #63800 üzenetére
Ez így van ez már így bőségesen elég nekem, most már nem tudom rá azt mondani, hogy a JBL jobban szól.
Így most a JBL gagyinak tűnik mellette.
De amúgy mit szólsz ahhoz, hogy a JBL Boombox 3 megjelenés napján ugyan azon az áron mozgott mint egy leárazott S3000 Pro?
Tehát mind2-t meg lehetett venni kb 180k-ért zsír újonnan?
Most akkor a JBL áraz túl vagy túl olcsó az S3000?
Vagy csak szimplán arról van szó, hogy az egyik erre jó a másik meg arra és mind2-ben meg kell fizetni a saját fícsörét? -
milan26
senior tag
válasz
lezso6 #63758 üzenetére
A Genius 1250B lehet hogy szépen szól, van nekem is, de azért van baj vele. Nálam olyan alaphangja van, hogy nem lehetett megmaradni mellette, mindig ki kellett kapcsolni. Nincs is használva, inkább egy mikrohifi van a tévén. Exemnek van egy elég régi belőle, még világosabb fából is van, az tényleg jó. Valószínűleg idővel egyre vacakabb lett a gyártás minősége.
Creative T10 van a PC-re kötve, szerintem az akkori kb 15k-ért nem volt rossz vétel.
-
-
GhanBuri Ghan
őstag
válasz
lezso6 #63762 üzenetére
Majdnem 15 éve volt egy (azt hiszem, európai) vizsgálat az olcsó kínai napelemek ügyében. A konklúzió az volt, hogy a gyár szinte teljes egészében automatizált, a béreknek nincs szerepe az olcsó árakban, az olcsóbb árak legnagyobb részben annak köszönhető, hogy a legmodernebb gyártási módszereket használják, az összes beszállító a közelben található (200 kilométeren belül - alacsony szállítási és raktározási költségek), és a beszállítók is már mind a lehető leghatékonyabban termelnek (mivel az európai és amerikai cégek is kiszervezték az alapanyagok termelését), és még az energia illetve nyersanyagok is olcsók.
Azóta ráadásul ráfeküdtek a gyártás optimalizálására (ahogy a japánok tették a 70-es, 80-as években), például a napelemeknél évről évre képesek csökkenteni a szilíciumlapka vastagságát - növekvő termelési hatékonyság mellett
Amerikának és Európának is erősen rá kellene feküdnie a technológia fejlesztések mellett a minél hatékonyabb gyártási módszerekre, ha szinten akarnak maradni (a kínai gyártókapacitás mára meghaladja az őt követő három állam (USA, Németország, Japán) produktumának az összegét)
Most valahol ott tartunk, mint amikor Amerikában a polgárháború után, az 1800-as évek vége felé az USA kezdte lelépni az angol ipari termelést volumenben és technológiában is, csak most az USA-t kezdi Kína felváltani.
Szóval sajnos a kínai bérek a legkisebb tényező ebben a kérdésben.
Ami a kínaiaknak rossz, nekünk pedig jó lehet, az Hsi Csinping maoi fordulatában lehet - már most érezhető, hogy a független cégek fölött át akarja venni a párt az ellenőrzést, ami mindig a vállalkozói szellem csökkenését hozza magával - ezért nem működött a kommunizmus sem. De lehet, hogy megpuccsolják, és megint egy Hu-hoz hasonló nyugatos elnök fogja váltani... -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #63736 üzenetére
Hát Lezsó most ki fogsz/fogtok röhögni, de egyre inkább úgy érzem hogy ez az S3000 Pro nem nekem való.
Ma egész délelőtt a JBL Boombox 3-at és az S3000-et hallgattam vállvetve ugyan azokkal a zenékkel ugyan azzal a hangerővel ugyan arról a helyről (feltettem a JBL-t az Edifi tetejére) és most tényleg kiröhögsz, de nekem a JBL hangja jobban bejön.
Nem a magas hang az jobb az S3000-nél, hanem az a k.va mély hang az ami a JBL mellett nulla az S3000-nél.
Ugye vissza kellett vennem az EQ programban azt a bizonyos mély tartományt, hogy ne rázza be a szobát... ez mind szép és jó filmeknél meg berregős mély zenéknél tényleg jótékony a hatása, de a legtöbb pop zenében egyszerűen nincs mély míg a JBL olyan szépen szól, hogy tátom a szám és az egy BT-os hangszóró ami akkuról megy kicsi hangszórókkal. 60%-os hangerő mellett bőségesen elég a JBL a szobámba, ugye ez a kis szoba előnye.Szal valszeg maradok annál a tervnél amit anno ide írtam, hogy átváltok 2.1-re mert azok mindig is jobban szóltak a szobában.
Az S351DB-t néztem ki.
Igen egyszer már írtad, hogy azzal "megszopom" de azt nem írtad hogy miért.Muszáj lesz kipróbálnom mert ez így nem csal mosolyt az arcomra míg a JBL-nél csak nézek, hogy OMG ez mit tud és ha fel dugod töltőre még több Watt lesz úgy már ki sem próbáltam.
Szóval lehet hogy bizonyos zenékre jobb az S3000 de nem az én fülem világa az hogy egyszerűen nincs mély hang.
Egyszerűen nem tudom kinőni ezt a "basszuskárosultságot". Hallgatom a JBL-t kunkorodik fel a szám, hogy OMG de rég hallottam igazi mély hangot, aztán az Edifi meg.... hmmm... itt valami hiányzik.
Ha meg kikapcsolom az EQ progit akkor azokban a szokásos zenékben elnyom mindent az akusztikátlan mély hang fül fájdítóan brrrrrrrrrr csak ezt hallod.
Megmondom neked mi a baj. Az hogy a két hangszóróból összeadódik a mély ami még több ilyen "gerjesztést" okoz míg a 2.1-es rendszernél ez csak egy mély a sarokból.
Nem tudom majd még alszok rá egyet.
-
J.Cs.
tag
válasz
lezso6 #63574 üzenetére
Megjött az S2000 Mk3. Hát ez más kategória mint az S350DB az biztos.
Egyelőre úgy érzem elég lesz a mély, tehát nem bántam meg hogy nem vettem meg szinte duplájáért az S3000Pro-t. Nem tudom milyen lett volna az R2850DB, de most már nem is érdekel. Ezzel barátok leszünk sokáig úgy érzem.
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
koxminator
senior tag
válasz
lezso6 #63705 üzenetére
Nem tudom, mennyi zajt szedne össze. Viszont alaplapomon van optikai is, tehát onnan tudnám használni.
Még egy kérdés: Edifier 1280DB és 1380DB között van valami érdemi különbség? Mert árban most néhány helyen csak párezer Ft -ot látok. Hangzásban, egyebekben? Megérné inkább azt venni a 1280DB-vel szemben?
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #63676 üzenetére
Na itt van a zene az S3000-el is.
És mindezt úgy, hogy aktív az Ekvalizer APO.
Anélkül nem lehetne megmaradni a szobában. -
NvidiaRTX
őstag
-
válasz
lezso6 #63669 üzenetére
Hú szerintem inkább flat az egész.
Lehet az én fülemnek nem jó, de eléggé semmitmondó az egész így.
Aztán az is elképzelhető, ahogy az 5.1 huppogós mélye volt a kedvenc, ma már nem szereti a fülem, egyszer majd ez a naturális hangzás fog tetszeni.Megpróbálom egyre jobban elvenni a mély és magas kiemelést, de egy ponton túl már - nekem - élvezhetetlen.
-
PuMbA
titán
válasz
lezso6 #63669 üzenetére
Így van, alapból nem középsúlyos semmi, hanem pont egyenlő arányban van mindhárom tartomány
Középsúlyosnak akkor tűnhet, ha sokat hallgattunk mély és magas kiemelt hangzást és azt megszokta a fülünk.
Hogy kiszakadjunk a megszokásból, elég a valóságban odafigyelni a hangokra otthon vagy az utcára kimenve. Sokkal kevesebb mély és magas hang van mindenhol, mint egy feltupírozott hangzású hangfal esetén. A valóságban a legtöbb dolognak nincs mély hangja és csilingelős magas hangja se.
-
-
válasz
lezso6 #63664 üzenetére
Ami fotót csatoltam, az ugye a PC szoftveres hangolása. A hangfalon is kellett állítani, ott már többet. De megpróbáltam középre húzva a szoftvert, és csak a hangfallal játszani, hát...nem jó.
A T20-ra én rácsodálkoztam, hogy a topicban eléggé lehúzzák. Persze nem tud annyit, mint ez az R1700BT, de alma körte a két dolog. A kategóriájában igenis jó - szerintem. Nem cserélném el egy 2.1 huppogós valamire.
Hamarosan meghirdetem, mert így nézegetni nincs sok értelme. Felteszem egy 10-esért - akinek valami noname van, ő el fog ájulni a hangjától! -
válasz
lezso6 #63663 üzenetére
Igen, a bor. Jó példa. Világéletben sörös voltam. Bor nem is igazán ízlett. Pár éve viszont ha alkohol, akkor 90%-ban bor (fröccs, tisztán nagyon ritkán iszom), a maradék 10% a sör, ez nagyjából az az évente 10 alkalom, amikor kocsmába megyek, ott egy jó csapolt sört szívesen bedobok! Borból csakis a száraz. Olyan ez, mint a kávé. Ha egy kisgyerek megkóstolja, nem ízlik neki, mert nem tudja, mit kell benne keresni.
Ez a bebombázós, atomra iszom magam dolog sohasem érintett meg. Oké, voltak kilengések főleg középsüli tájékán, de akkor sem voltam az a tipikus piálós rock'n'roll arc.
Az ízéért (értelméért) iszom, ha iszom. Az ilyen pancsolt borzalmak, energiaitalok, hú, na az nem az én világom. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
lezso6 #63656 üzenetére
"Érdemes leszokni ezekről a hangzásjavítókról, ha a legjobb hangminőséget szeretnéd."
Hangminőségben lehet jobbat kap de a hallgatási élmény meg átmehet negatívba mint azt ahogy le is írta a BT kapcsolaton.
Ha már megveszek egy drága hangkarit hagy használjam ki a képességeit még ha az szoftveres is.
Ha az ő füle a Krisztalizerrel hallja jónak akkor minek kapcsolja ki azt? Sőt az a hangkari nem csak ezt tudja hanem még rengeteg ilyen szoftveres fícsört a virtuál 3D-n át mindent ami meg játékokban jön jól.
A fenti Pumbás beszélgetésben pont ez volt az egyik lényeges szempont hogy mire akarunk használni valamit... én pl mindenre is.
Tehát ha online játszok lövöldözőssel akkor miért ne kapcsoljam be a 3D-t? Csak nekem fog segíteni még ha az a "hangminőség" romlásával is fog járni.
Én aszondom neked Csabyka, hogy használd úgy azt a hangfalat és olyan beállításokkal ahogy neked tetszik.
Én magam és feljebb tekertem mind a mély mind a magas hangot az S3000 Pro-n még Dinamik módban is, másnak meg az tetszik ha Monitor módba megy full "lapos" hanggal.
Nem vagyunk egyformák! -
válasz
lezso6 #63656 üzenetére
Én se paraméterezem szénné az egészet. :)
Kifejezetten utálom a gagyalengető mélyeket, ezért is hagytam fel az 5.1 hatásvadász huppogásával.
Ha a hangkártyán mindent kikapcsolok, és a hangfalon is minden középálláson van, az valóban Sokol rádió. Tényleg csak kis állítgatásról van szó.Értsd úgy, a T20 beállításaival hallgattam az R1700BT-t, és egy katasztrófa volt, puffogott a mély, cicergett a magas, visszább kellett vennem a hangkártya kezelőjében.
Alapon szerintem élhetetlen. Amint kicsit elkezdem állítgatni, elkezd vinni magával a zene, legutóbb a Genius SP-HF2000X adott hasonló élményt, de ez az Edifier arra is rátesz egy lapáttal!
-
válasz
lezso6 #63654 üzenetére
Igen, azok nélkül nagyon buta a hangja. Magas és mély, amiket állítok, illetve a crystalizer, valamint legjobb mintavételezésre(?) van állítva.
Az effekteket nem szeretem.
Ezeken kívül lehet még paraméterezni?Persze BT se szól rosszul, de pl van egy Sony SRS-XB33 hangszóróm, az jobban szól, mint az Edifier, nyilván a BT módra értem ezt.
-
NvidiaRTX
őstag
-
hdanesz
őstag
-
-
J.Cs.
tag
válasz
lezso6 #63570 üzenetére
Ez egy nappali, nem az akkusztika szerint van/lesz berendezve. Szóval ebből a szempontból nem tudok javítani a dolgon.
Nekem az S350DB-vel az volt a tapasztalatom, hogy a TV beépített dobozos semmilyen hangzásával a párbeszédek tisztábbak és jobban érthetőek voltak. Lehet hangerő megvolt az S350DB-ben, de valahogy mégsem volt érhető mit mondanak, a mélyebb férfi hangok "búgtak" például, de úgy egésszében a középtartomány mintha el lett volna kalibrálva. Kicsit olyan túltolt V karakterisztikának hatott, ami zenében bejön amúgy (ha nincs túltolva), de párbeszédekre szörnyű.
Szemezgetek erősen az S3000 Pro-val, de árban túl sok, meg kicsit furcsán nézek a wireless tech-re is, ami vagy megy vagy nem... A kábel az menni fog 10 év múlva is...
S2000 MK3-at akkor nem ajánlod? (az én esetemre?)
-
kriszkrisz11
csendes újonc
válasz
lezso6 #63531 üzenetére
lezso6
"Ez nonszensz. Miért nem írtad ezeket az igényeket korábban?
Eleve ilyen felhasználás alkalmatlan kb bármilyen konzumer cucc. 225e forintért vehettél volna rendes 8" studio monitor párt, ami nemhogy elég lett volna hangerőre, de még hangminőségre is 2-3 kategóriával jobb lenne."- Nem jutottak eszembe ezeknek a szempontoknak a megemlítése. (hangosság, torzítás)
Studio monitor-tól tartok kicsit, mert túl sterilnek találom a hangzásukat. Ezért is vettem fejhallhatónak Sony MDR1AM2, mert az nem stúdio fejhallgató, legalábbis azt mondták. De a haverom stúdió monitor fejhallgatójától mindenesetre színpadiasabb a hangzása.
Remélem az R2850DB-nek is az lesz.
PuMbA"1. Igen, semmi értelme a 4 darab hangfalnak. Nagyon rossz ötlet szerintem is.
2. Ha egy normál hangfal hangereje nem elég egy átlagos szobába, akkor ott már fülkárosodás történt. 100dB-t még a kisebb hangfalak is tudnak. 110dB fölött meg már amúgy is káros."- Nem tudom miért ragaszkodok 4 hangfalhoz a hangerő és torzítás kiküszöbölésén túl. Bár tudom. Alkalmanként tetszik az agyamnak, ha 4 helyről szól. Fura egy ízlés lehet másoknak ez. A mostani hangfalaim is például a plafon felé szólnak, és amik a fejem mellett voltak, azok meg kifordítva a fal felé rézsutosan. Tehát közvetlenül egyik hangfalból sem kaptam hangot, hanem csak a plafonról és falakról visszaverteket hallottam. Ezt kikísérlezgettem. Valamiért így jobban tetszett az akusztika.
Hangosan csak ritkán fogom hallgatni. Nagyon szeretem a hangos zenét. Imádja az agyam. Nem foglalkozok az esetleges következményekkel sajnos. A haveromnak már nem is hangos az ahogy hallgatom. Inkább már kissé az ordítás felé tolódik a mérleg. Lehet, elképzelhető, hogy már van egy kisebb halláskárosodásom.kutyek
"+1
Két lehetőség valószínű (hacsak nem egy hangártakarunk hangosítani):
- már van halláskárosodás, ezért kell ennyi kraft
- még nincs, de csak idő kérdése..."- Hát mondasz valamit.
Köszi mindenkinek minden segítségért. -
lowzor
veterán
válasz
lezso6 #63555 üzenetére
Máshol sokkal jobb volt a basszusa, igen. Pl amikor az ágyon voltam, ami szemben van vele, és jóval távolabb, mint a szék, amin ülni szoktam.
Amikor felette vagy mögötte voltam hallottam, hogy hatalmas basszust tol hátrafelé, de ebből ülőpozícióban kb semmit nem hallottam. -
lowzor
veterán
-
NvidiaRTX
őstag
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lezso6 #63539 üzenetére
Igen, azonban 2.0-t a sweet spotból hallgatsz, azonos fázisban érkező hangokkal, míg egy "a hangerő kedvéért tegyünk még egy pár dobozt a szobába" felállás esetén aligha ülsz be középre, és itt még hangolni sem lehet (mint házimozi esetén, ahol az erősítő az egyes hangszórók távolsága függvényében szépen tudja az adott csatornát késleltetni)
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
lezso6 #63497 üzenetére
Tascam vezérképviselet elküldött a szervízükbe, mert a VL sorozatot már nem gyártják. Na a szervíz szerint gazdasági totálkár, több hónapos átfutással és kb 30 rugóért tudnának benne sugárzót cserélni. Az úgy tényleg még a méregzöld lelkemnek is sok. Nagyon szomorú vagyok.
Ha viszont gondolok nagyobbat (csak fogalmam sincs hogy helyezném el), akkor Presonus Eris E5-öt láttam kicsomagoltan 37 rugóért. Az annak fényében parádés, hogy a 4.5 meg ötvenvalahány ezer alsó hangon. Ráadásul előre fúj, amit sokkal jobban szeretek.
Erről létezik vélemény? -
arcitec
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest