- Magisk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
roppli
friss újonc
-
törölt tag
válasz
lezso6 #54659 üzenetére
Ja, köszi, akkor félreértettem azt a kapcsolót
Azt hiszem pont a Kali-n van olyan jumper, amivel a hangfal pozícióját lehet megadni.
Hát, minden mást kihúzni még nem próbáltam, de lehet majd reggel megnézem. Amúgy az jutott eszembe, hogy van ilyen széles szigszalag jellegű réz fólia, amit rá lehetne kívülről ragasztani, csak az lehet elég hülyén nézne ki, de elvileg leárnyékolja és nem lifegne rajta, szóval a hangon sem változtat talán. Csak ez ugye réz színű, szóval hülyén mutatna a fekete hangfalon
De lehet rá tenni még egy réteg feketét is (feketét láttam alumíniumból, nem tudom az is ellátja-e ezt a szerepet, de elvileg kéne neki).
-
törölt tag
válasz
lezso6 #54657 üzenetére
Kipróbáltam most csak magában a hangfalat 3 másik konnektorban, és mindenhol hallani ezt a cicergést, olyannál is, ami amúgy másik biztosítékon van, tehát elvileg teljesen más áramkör kellene legyen.
Néztem az összes kapcsolót is, Auto-mute, meg ez a másik, de nem változik tőle semmi (mondjuk a GND és LIFT nem annyit jelent, hogy valamilyen felületen vagy felfüggesztve van a hangfal?).De csak nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy ez nekem valami vezeték nélküli jelátvitelnek hallatszik akkor is, és most hogy nézem, kb 50 méterre egy magasabb épület teteje tele van téve mobil adótornyokkal. Ha fogom a tepsit a sütőből, és odateszem a hangfal mellé úgy, hogy a közvetlen rálátást blokkolja, akkor kb teljesen megszűnik az interferencia, csak az erősítő halk alap zúgása marad
Lehet akkor azt kéne, hogy a hangfal arra eső oldalát 1-2 réteg alufóliával leragasztani
-
Coyot
őstag
válasz
lezso6 #54583 üzenetére
Van, bár bad-design szerintem a hangfal kijelzője. A Solo6c kiírt egy számot ugye ami megfelelt a hangerőnek, ennél gőzöm sincs hol vagyok a skálán, ez az elején nekem zavaró volt - azért sem értrettem miért nem menti el a hangerőt ugye, mivel valszóínű mindig 20% alatt használtam éppen.
Ezen meg ugye csak a bemenetet jelzi semmi mást.Na de a hangja az valami veszett jó, az kárpótol.
Hosszíbbítani próbáltátok már sima s-sub hosszabítóval a kábelt? nekem kéne rá még 30 centi és akkor fel tudnám emelni fülmagasságba, az lenne a tökéletes. -
fles1
csendes tag
válasz
lezso6 #54475 üzenetére
Nos, megérkezett és esetemben talán mégis az R2750db a jobb választás, az elöl lévő reflex port miatt, mivel konkrétan rá van tolva a falra. Filmnéző üzemmódban, amikor 3-4 m távolságra vagyok tőle legalább nem hal el a hangja. BTW, ide társasházba bőven elég lesz a basszusa + van sub out rajta, ha költözésre kerül sor lehet bővíteni (vagy eladni és venni másik rendszert).
Arra mondjuk nagyon kíváncsi lennék, hogy egy /Szerk.: használtan/ 20-30k -ért kapható mélyládával megtoldva (akkor lennének nagyjából egy árszinten) is az S350db nyerne-e...
-
fles1
csendes tag
-
fles1
csendes tag
válasz
lezso6 #54463 üzenetére
Az S350db 68k lett volna, ha normálisat küldenek. Utána láttam újat is akciósan 85k-ért de azt már sokalltam, hát még egy monitor+erősítő... 100k alatt meg se állna.
R2750db 55k kuponnal, ha ennek is van közel olyan hangereje/basszusa akkor megfelel. Számomra nem ér meg 30k felárat egy picivel minőségibb hangzás.
Remélem nem csalódok benne, mert már nincs kedvem többet vesződni a rendelgetéssel. Kár, hogy nem lehet kipróbálni ezeket valahol, mert elég nehéz döntést hozni látatlanban (akarom mondani hallatlanban :D ) -
KRoy19
őstag
-
Perillustris
senior tag
válasz
lezso6 #54375 üzenetére
@S351DB: Egyértelműen megkapja tőlem (is) az ajánlott plecsnit, ennyi pénzért (~100 ezer forint körül) kétlem, hogy lehet jobbat találni újonnan.
#54346Amerigo57: Az Emagnál vásároltam, ami sajnos gyári hibásan érkezett, amihez szerencsére kétség sem férhetett, ezt elismerte a cég, miután a jelzésemtől fogva pár nap alatt el is vitte a futár és be is vizsgálták (mindezeket 5 napon belül). Közben már felbukkant újra a kínálatban, így a telefonos ügyintéző kérésemre le is foglalt egyet nekem, hogy akár a cserére is módom legyen. Ez végül meg is történt, pár napon belül ki is hozták az új, gyári csomagolású darabot, ami szerencsére már hibátlan. A biztonság kedvéért videóra vettem az egész kicsomagolást, mert ha pl. nem a rács mögötti hangszóró lett volna sérült a visszaküldött darabon, jó eséllyel nem tudtam volna bizonyítani, hogy nem én tettem tönkre.
A lényeg, a fentiek alapján jó szívvel ajánlom a céget. De a fentiek miatt a videózást is.#54401sanki85:
Másfél éve húztam ezt a vásárlást, az egyik kiszemletem nekem is ez volt, igaz, én X5-tel akartam venni. Meg is hallgattam a Netdepónál az X4-essel, nagyon jól szólt. De ehhez előbb-utóbb vettem volna egy sub-ot is, amivel már kb. a duplája lett volna az összára, mint 351-esnek. Sokszor akciós náluk, érdemes kivárni, ha nem sürgős. -
jozsi252
veterán
válasz
lezso6 #54378 üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek!
Elvileg jövő hétre megjön a 2. monitorom és meglátom hogy fogok elférni. Tegnap már rendezkedtem az asztalokon így a 2 monitor nagyon kényelmesen el fog férni, viszont a hangszóró kétséges. Attól függ mennyire nyúlik ki a monitor széle, hogy elfér-e még mellé a Genius SP-HF1250B hangszórója.
Alapból ugye a hangszóró mindkettő vezetéke elég rövid, úgyhogy ma még rendelek a Muziker-ből egy ilyen Jack to 2x RCA kábelt, ezzel megoldódik a hangszóró összekötése a számítógéppel, 3m kábel bőségesen elegendő lesz. - > ADJ AC-J3S-2RM/3 3,5 Jack Stereo/2x RCA Cinch
Illetve találtam itthon 2 eres vezetéket ami elvileg hangszórókábel, ezzel meghosszabbítom a 2 hangszóró közötti összekötő kábelt. [link] Ez vastagabb mint a gyári úgyhogy tuti jó lesz.Ezt a Klipsch hangszórót ugye össze tudom kötni kábellel is a géppel? Tehát nem csak BT kapcsolódási lehetőség van rajta?
5.5kg a G560-nak a mélynyomója, szóval annyira nem kiemelkedő érték a Klipsch-nek hogy annyi. Tudom hogy a G560-nál a ledeket kell megfizetni, illetve itt szinte mindenki utálja a termékeiket, de méretre meg pont be tudnám zsúfolni a monitor alá is akár ezt a G560-at.Kérdés hogyha elmegyek a fent említett összegig tehát 80k-ig, akkor a Klipsch 100% hogy jobb választás lenne mint a Logitech terméke?
-
Mephike
őstag
válasz
lezso6 #54384 üzenetére
Világos, szinte biztos vagyok benne, hogy az S350DB jobban szól, már csak a ládák mérete miatt, illetve az árkülönbség miatt is elvárná az ember. A nehéz dolgot pedig az előző mélyládámhoz hasonlítva értettem, bocs ha ez nem derült ki az előző kommentemből.
Még a kőkorszakból volt nálam egy 2.1-es Philips hangfalszett, ahol a mélyláda pehelysúlyba tartozott és bizony visszahallgatva a mostani Klipsh után nem is értem magam, hogy miért vártam a cserével ennyi ideig.
A terv eredetileg S350DB volt nálam is, hetekig szemeztem vele, a centivel rengeteget méricskéltem, de képtelenség lett volna normálisan elhelyezni a picike asztalomon. Talán majd pár év múlva ha költözünk. -
Logapeti
tag
válasz
lezso6 #54357 üzenetére
Hát nézd, nekem egyáltalán nem baj, sőt, kifejezetten azt szeretem
De ha valaki 2.1-hez szokott, és kifejezetten olyan hangzást keres, az nem biztos, hogy szeretni fogja. Nem baj az, ha ízlést akarsz formálni, de lehet, hogy nem árt, ha ezzel a delikvens is tisztában van
-
Logapeti
tag
válasz
lezso6 #54354 üzenetére
Szerintem egy Solo 6C se fogja azt az érzetet nyújtani, mivel jóval kiegyenlítettebb a hangja, mint egy 2.1-nek. Nem feltétlenül a mélye lesz kevesebb, hanem minden más több, ezért lesz az érzete olyan, hogy kevesebb a mélye, mint egy 2.1-nek.
Bár én csak a Solo 5C-t hallottam, de szerintem eléggé analóg a 6C-re is a tapasztalatom: az 5C-nek a basszus minősége volt kiemelkedő ebben a kategóriában, a nagybőgő vonóval és pengetve is brutálisan élethű volt. Ezt még egy Edifier 2000DB se tudta így, a 2.1-eseknél meg szimplán esélytelen.
-
szárnyacska
tag
válasz
lezso6 #54349 üzenetére
Köszi a választ !
Edifier R1280T 2.0 Aktív hangfal ere gondoltál?
Ez 35-től indul van belőle tw kivitel az 25e.
Kb hasonló árban szeretnék mint az előző volt nem szólt az egyébként rosszul tudom a 2.1 -es cuccokat sokan nem szeretik de nekem tetszett a hangzása és volt benne bőven kraft is. -
Amerigo57
őstag
válasz
lezso6 #54344 üzenetére
Az Edifier R2750DB 2.0 Aktív hangfal vásárlása , mennyire ajánlatos ennél
a kereskedésnél , sok rossz kritikát hallani róluk , a termékeik beszerzési forrásairól ,
garanciáról.Mint például :
" Amazonon.
Onnan meg végképp nem rendelnék semmit, mióta komplett iparág épült arra, hogy Amazonról megvett cumókat "bontatlanul" visszaküldve és refundoltatva az Amazon
frissen celofánozott fél téglákat postáz a gyanútlan ügyfeleinek. " -
Picco
addikt
válasz
lezso6 #54327 üzenetére
igen, nem valami intelligens dizajn es akkor meg finoman fogalmaztam, gondolkodhadttak volna meg rajta 5 percet
Nem szeretnem az asztal hatra fogatni mert tul kozel lenne a falhoz raadasul mivel 1m melysege van az asztalnak, a monitorok miatt nem lenne direk ralatasom. Ez mondjuk dontott szivaccsal orvosolhato.
nuke7 Ugy meg nem hasznaltam, de ha vegeztem irok majd egy rovid beszamolot a tapasztalatokrol.
-
Picco
addikt
válasz
lezso6 #54322 üzenetére
Nem.
Egy waveguide habár nyilván beleszól a dologba, de nem okoz ilyen kioltást
Akkor en kerek elnezest, egyszeri paraszt logikaval ugy ertelmeztem hogy a sweet spot beszukuleset latjuk, ami hihetonek tunik ha ranezek arra a waveguide-ra.Ja, látom nem állítható az állványod magassága.
Elegge limitalt, de 4 allasban lehet allitani kb 10cm ranezesre, jelenleg a legalso pozicioban van. Valamint a speaker plate dolesszoget is lehet allitani, de gagyi modon.
Itt egy link, talan erthetobb.
Vizszintbe vannak a hangszorok jelenleg.Én anno a KRK Rokit 10-3 G3-mal szenvedtem hasonlóan, ott is túl magasan volt a tweeter, az állványt nem lehetett lejjebb engedni. Végül a flexet hívtam segítségül, így nyertem 13 cm süllyesztést.
Nem volt rossz hatassal a hangzasvilagra az hogy kette flexelted a hangfalat? Trollolo
Van az ugy hogy semmi nem akar engedni, de valaminek megis muszaj -
Picco
addikt
válasz
lezso6 #54318 üzenetére
Kipróbálom én is, habár arra figyelek, hogy a magasság az kb úgy legyen, hogy fülem a tweeter magasságában legyen, különben fals lesz a teszt. Most itt van nálam az Eve SC208 mellett az Adam A7X + Sub8 kombó is, szóval érdekes lehet dolog, főleg, hogy az A7X jóval háklisabb.
Kivancsi vagyok mit fogsz tapasztalni, bar neked telesen mas technologiaval rendelkezo tweetereid vannak, nem tudom ez mennyire fogja befolyasolni.
Elméletileg az van, hogy a oldalára döntve nem jó. Vagy legalábbis több a hibalehetőség, a keresztváltás miatt. Lásd, ezt, a Neumann KH120 méréseit:a KH120-nal konnyen ertheto, csak nezz ra a waveguide-ra. HS80m-nel nincs ilyen problema.
elvileg kissebb a sweetspot, ami mivel en nem mozgok oldalra mint egy konzol elott szoktak, nem problema. ha belulre teszem a tweetereket akkor elvileg az egyenlo szaru haromszog is kissebb lesz es a sweet pot nem kerul 40cm-el a hatam moge. (ami szinten nem vilagvege, legtobbszor ha zenet hallgatok ugy is hatradolok)Ha oldalára fekteted, akkor ugye az alsó grafikon lesz a horizontal és hát vízszintesen sokkal pontosabban kell, hogy a füledre irányuljon a hangfal tweetere, különben a keresztváltási frekvenciánál bajok lesznek, konkrétan kilyukad a hangkép.
Epp ez az, hogy oldalra fektetve van a magas sugarzo tokeletesen szintben a fulemmel amikor elotte ulok, esetleg ha fejjel lefele teszem.
180cm x 100cmes batar az asztal lap es eleg magas is a foldtol szamitva, ezzel az alvannyal ha a hangszorokat normal helyzetben allitom, a woofer lenne fulmagassagban es a tweeter a fejem folott lenne. Ha anomaliakat erzek mas helyzetben, akkor veszek szivacsot es elolre dontom kicsit.
Ezert probalgatom elfektetni vagy fejjel lefe allitani.
fejjel lefele lehet hogy kell neki egy click folfele de keveset probaltam ugy, az elejen volt egy instabilitasi problema amit azota megoldottam.Nem véletlenül lehet néhány három utas hangfalnál elforgatni a közép és a magassugárzót, egyben 90 fokkal, lásd pl Eve SC407, KRK Rokit 10-3.
A magasat talan itt is el tudom forgatni 90 fokkal ha szamit valamit.
Melysugarzot nem lehet, van egy beveses a kis yamaha logonak/lednek.Kivancsisagbol rakerestem amugy az NS10re, en ugy latom mintha ket verzio letezne, egy allo es egy fektetett, legalabbis a markajelzesbol es a hangszorok allasabol itelve.
Aztan lehet hogy modoltak oket vagy nem tudom, nem erdekel az ns10.#54311DarthSun
Ha már fektetve van a doboz, akkor sztem is magassugárzóval kifele a jobb. Valami intermoduláció és rezonancia magasabb fektetve állítólag, színez kissé, de nem vészes.
Epp igy van most beallitva, nem tunik rossznak, meg szokom, hetente fogom valtoztatni elvileg, bar lehet idonkent beiktatok egy normal allast is.Szöggel óvatosan, 45 fok sztem sok, én nem szoktam csak enyhén beforgatni, még akkor sem ha a magas ekkor nem pontosan a fül felé irányul. Más a tér/hangzás, sok helyen látni erősen beforgatva, de nekem az nem jött be.
Teljesen jogos, ez is kiserletezes alatt all, eddig en sem forditottam meg 20-30 foknal jobban de most ugye kb 180 cm-re vannak egymastol, sot a magas sugarzo (ami elvileg szamit) meg tobbre talan, en meg az asztal elott ulok.
Ezert is probalgatom majd vegig, mert szerintem hallanom kell az osszes lehetoseget hogy el tudjam donteni.
Csinalok majd olyat is hogy par orat raszanok egy nap es forgatom majd osszevissza, hatha ugy meg jobban kijon. -
Perillustris
senior tag
válasz
lezso6 #54303 üzenetére
Bocs, abszolút csak a látványra értettem az uralkodást. A két szatelit a kanapén ülve fülmagasságban lesz, csak akkor nem, amikor majd kényelmesen a kanapé elé fekszem (nyilván összecsukott állapotában).
De nézek majd olyan fali tartót, ami lefelé is dönthető (a Vogels VLB 200 eltakarná a kijelzőt sajnos). Ugyanitt örömmel fogadok típus ajánlást.
-
Zaied
addikt
válasz
lezso6 #54220 üzenetére
Megjött a Edifier R1280T. Még bejáratás alatt van ugyan, de határozottan jobban bejön a hangzásvilága mint a Microlab B-77-nek. Kicsit kisebb is, több helyem lett így az asztalon, a hangerő is bőven elég. Maximálisan elégedett vagyok, ha lesz nagyobb asztal jövök majd
Köszi a segítséget! -
Logapeti
tag
válasz
lezso6 #54285 üzenetére
Őszintén szólva én nem semleges hangúnak hallottam, hanem fényesnek. Az igaz, hogy nem V, mert a basszusa nincs túlemelve, de a magasa szerintem igen, és nem is a szebbik fajtából. Talán ezért is írta nemrég itt valaki, hogy irritálta. Ami azért szomorú, mert amúgy a közepei az árához képest zseniálisak.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
lezso6 #54248 üzenetére
Hasonló helyzetben (az íróasztalon maradó hely fontos szempont, ezért váltam meg a Solo 7C-től is) én is arra hajlok, h a frissen szerzett S350DB marad, és az R2750DB-t rakom föl HA-ra: pedig szerettem utóbbit, és van, ami azon tetszik jobban (pl. egyszerű férfi beszéd Youtube-on) de a helykihasználástól eltekintve is többnyire a 350 a jobb. Mondjuk nálam speciális a helyzet azzal, h a 3x3-as dolgozószobánál rosszabb akusztikai környezetet elképzelni is nehéz: az asztalra tett hangszórók épp a kb. a szoba közepére eső hallgatási ponton szenvednek komoly mélyvesztést, míg az asztal alatti mélynyomóval sokkal jobb a helyzet, azt tologatva szépen alakítgatható a hangzás.
-
1 among many
tag
válasz
lezso6 #54249 üzenetére
Légvonalban 4,5 méterre van a wifis modem, de most kipróbáltam, bekapcsoltam a denevért, áramtalanítottam a modemet pár percre és ugyanúgy sivít tovább. Más sugárzóról nem tudok a lakásban a mobilomon kívül. Az is 3-4 méterre van épp letéve. Meg mondjuk szép is lenne, hogy egy 2021-ben eladott, bluetooth-os készülék ne tolerálja a wifi vagy a mobil jelenlétét. Ha mondjuk közvetlenül a tetejére teszem és úgy megy át valami, azt még megérteném. A pc-m kb. 1,5 méterre van tőle (wifi/bluetooth/egyéb rádió nélkül), ez a hozzá legközelebbi elektromos készülék. Nincs pár tíz centis közelségben tőle semmi, ami zavarhatná.
-
Perillustris
senior tag
válasz
lezso6 #54175 üzenetére
"Bestmarktnál most 84k az Edifier S350DB. Ennyit nagyjából megér, ha valaki kompakt cuccot keres vagy olyan kell, ami mélyre megy. Jobb, mint az R2750DB."
Ezt értem is, de az érdekelne, hogy emiatt csak duzzogva "megy el" filmhez az R2750DB, vagy tényleg csak a legalja hiányozna a mélynek? Valamint zenénél vajon mennnyire látv... hangzatos a különbség (mindenféle stílushoz)? A visszaküldött 351-es nagyon tetszett egyébként, de tény, hogy a mélynyomó leuralja a szobát (ami nyilván megszokás kérdése is). Elfér, de tény, hogy elegánsabb lenne a 2.0 (de nem ez dönt, hanem egyértelműen a hangzás).
-
nuke7
veterán
válasz
lezso6 #54239 üzenetére
és nyilván csak versenyautókkal szoktak gyorsulni...monitorozásra jó =/= studio monitor ...
és azt az oldalon is leírják (pont azt írják, hogy alternatíva, ha nincs rá pénzed, de végülis mindegy, írják az edifier-eknél a review-ban, annak ellenére hogy viszonylag flat a response, nem választaná primer lehallgató monitornak... pl. s1000-nél) -
nuke7
veterán
válasz
lezso6 #54231 üzenetére
nem gondolom, hogy komolytalan lenne egy homestudio oldalhoz ez a review
https://homedjstudio.com/edifier-r1280db-review/ -
nuke7
veterán
válasz
lezso6 #54220 üzenetére
basszus, ezen a videón tényleg dörmögősebb a 1280T
(mondjuk kérdés, hogy a b77 mennyire eq-zható a szobához/helyhez, mert én ugye a 1280-t is minimumra tekert basszusssal használom...
és attól nem lesz kevesebb magas vagy közép)
de a b77 magaskiemelése kicsit zavaró nekem itt már...
-
Logapeti
tag
válasz
lezso6 #54192 üzenetére
Nekem az a gondom ezzel a DSP-zéssel, hogy a hangkártyámnál hallom, ha bárhogy elkezdem manipulálni a jelet. Mármint az adott effekt megvalósulásán kívül is
Pl. a hifi hangfalam valamennyire mélyhiányos, és amikor az EMU kezelőprogramjában rádobtam egy 1-Band Shelf EQ-t, hogy 100 Hz alatt kiigazítsam, sajnos nem csak a basszus lett több, hanem érezhetően a hangminőség is valamivel rosszabb. Pont annyival, ami a kiválót a jótól nálam megkülönbözteti. Igen, ha nem hallottam volna az effekt nélkül, akkor azt gondolnám, hogy ennyit tud a rendszer. És persze az is lehet, hogy más gyártók esetleg jobb DSP-t építenek, jobb algoritmusokat terveznek.
Valószínűleg ezeknél az igen olcsó, és azért többnyire elég kicsi hangfalaknál azt, amit tervezésben/hardverben nem akartak/tudtak megoldani, azt lehet korrigálni, és így lehet pofozgatni a hibákat. Csak közben esetleg a jel olyan átalakuláson megy át, ami miatt a zene egy kicsit kevésbé lesz a végén élvezetes. Kiegyenlítettebb frekivel is. Kicsit sötétben tapogatózok, amikor ezeket írom, de nekem van egy ilyen gyanúm (annál kicsit többem - élményem). Aztán persze az emberek nagy része lehet, hogy jobban örül a korrigált hibáknak, mint az esetleges egyéb veszteségeknek. -
Degeczi
nagyúr
válasz
lezso6 #54190 üzenetére
De az sem pusztán az AD konverzió hatása, hanem a komplett jelfeldolgozásé.
Alább arra gondolok, h ha van digitális forrás, célszerűbb azt használni mintsem előbb átalakítani analógra - hogy aztán majd a hangfal rögtön visszadigitalizálja.
Persze ha nincs mód digitális átvitelre, végülis mindegy, mi állít elő egy hangzást, ha amúgy az jó, és úgysem lehet változtatni rajta. -
-
peterr85
tag
válasz
lezso6 #54152 üzenetére
+ Mephike köszönöm a válaszokat!
Egész életemben 2.1 rendszereim voltak, most semmiféleképpen sem ebbe az irányba mozdulnék.
Nem az a lényeg, hogy a mély levigye a fejem, csak szeretném, ha lenne 1 viszonylag dinamikus és szép hangzása. Ez a Microlab Solo 6C tetszik. Kell hozzá bármi egyebet vennem, vagy out of box tudom használni alaplapi hangkártyával?
-
Perillustris
senior tag
válasz
lezso6 #54117 üzenetére
Megrendeltem a visszaszállítást, köszönöm a javaslatot. Bízom benne, hogy rövid időn belül felbukkan egy másik darab hasonló áron, amire újfent rárabolhatok, mert nagyon tetszik a hangja. Ahogy a fiam mondta, olyan mint a moziban (pedig nem hallgattuk nagyon hangosan). Nyilván ebben van egy kis túlzás is, már csak a többi irány hiánya miatt, de egyébként én is hallottam, amire gondolt, a jóleső mélyet a tiszta hangok mellett. Egy pillanatra elgondokodtam az R2750DB-n, de szerintem pont ezt nem tudná.
-
Logapeti
tag
válasz
lezso6 #54133 üzenetére
De ha a nagy hifimmel (Exposure erősítő + passzív falak) nem csinálja, akkor valahogy mégis csak a Triangle a hunyó, nem?
Rákötöttem a telefonomat, és azzal is van egy erős susogós alapzaj a terheletlen állapothoz képest... tökre nem értek hozzá, de telefonnal lehet földhurok?
-
Logapeti
tag
válasz
lezso6 #54130 üzenetére
EMU1212m hangkártya és Triangle Sensa SN01-es aktív hangfal. A hangfal hátulján van egy GND fém kivezetés lecsavarható fém anyával, ezt kéne valamire rákötni? De mire?
Az optikai és USB átvitelt azért nem tekinteném alternatívának, mert ha jól értem, ott a hangfal DAC-ja csinálná végül a digitál-analóg konverziót, és az ilyen variáció eddig mindig alulmaradt az EMU hangjával szemben.
-
válasz
lezso6 #53987 üzenetére
Középállásnál nem volt magasabbra tekerve a mély, sőt. De zenét nem igazán a gépen hallgatok.. jön a kérdés, hogy akkor meg minek ilyen drága rendszer?
Azért a pálcikás 10 ezer forintos Logitech hangszóróknál jobb kellene, normális dizájnnal, kis méretben. Maradt más?Nézegettem még a Creative T100-at 38 ezer körül, de szinte biztos vagyok benne, hogy ott is van Standby mód meg a Bluetooth számomra felesleges feature.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
lezso6 #53977 üzenetére
Betapétázni szivaccsal nem jó ötlet. Zenehallgatáshoz cél a 300-400ms közötti egyenletes utózengési idő a teljes frekvencia tartományon. A szivaccsal csak azt érné el, hogy egy sávban drasztikusan csökkenne és ezzel több kárt okozna mint hasznot. Tükörpontokra jók szélessávú elnyelők, de nem kell túlzásba vinni. Mélyre meg EQ és jó elhelyezés.
-
samu2062
senior tag
válasz
lezso6 #53953 üzenetére
Mint nagy microlab fan annyit hadd jegyezzek meg, hogy egyrészt a 9c a 19 elődje, a 29 elődje a 7c.
Másrészt mivel itt van nekem több microlabom, összehasonlítva azért van különbség a 9c javára bőven a 6c-hez képest, de dupla annyiba is került.
A 7c-t nem ismerem az nincs. -
Tamoo
nagyúr
válasz
lezso6 #53630 üzenetére
Megnéztem ezt a 96kHz-es bugot mikrofonnal R2750DB-n, tényleg jelentős különbség látható a frekvenciamenetben is, szóval nem csapott be a füled.
48kHz-en kell használni, úgysem ezen múlik a hangminősége.Gondolkoztam, hogy berakjam-e a grafikont mert páran biztos félreértelmezik. Szóval ebből messzemenő következtetést ne vonjon le senki a doboz hangjáról mert nem süketszobában mértem hanem egy sarokban van ami rárak egy bazi nagy mélykiemelést. Szóval itt csak a kettő különbségét érdemes nézni amit a bug okoz leginkább mély és közép tartományban.
-
tibbike01
őstag
válasz
lezso6 #53942 üzenetére
"Viszont mindenképp a Microlab mellett szól az, hogy távirányítóval szabályozható a bass / treble, amit én nagyon hiányolok az Edifierekből."
Te szoktad állítani a bass / treble-t? Én soha egyik hangfalamon sem állítottam még, mindig default "0" értéken hagyom, mindig minden eq-t kilövök. PC-n keresztül is Wasapival hallgatok zenét, hogy még a winfos beépített hangkeverője se szóljon bele a zenébe.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
lezso6 #53936 üzenetére
Igen, az igazi ugyanolyan körülmények között készült felvétel lenne. Szerintem azért nagyjából lehet hallani milyen. Én most, hogy van viszonyítási alapom, a Genius 5.1-nél is hallható a túlzott mély. Minden középre volt állítva.
Egyébként lehet, hogy fejhallgatóval a legjobb a minőség. -
-
pinnacle
nagyúr
válasz
lezso6 #53917 üzenetére
Köszi! Egyébként lehet TV-hez, párbeszédekre tényleg a soundbarok a legjobbak, nem véletlenül van a korábban ajánlott Denonon is 3 lehetőség.
Denon Dialogue Enhancer improves dialogue intelligibility with 3 different modes — ideal for movies and TV shows. You can even turn up the dialogue without having to adjust overall volume.
Denon sajnos nem fér el a TV előtt. Nem is gondoltam, hogy ez ilyen nagy. 890x60x120 mm -
pinnacle
nagyúr
válasz
lezso6 #53838 üzenetére
Köszi! Érdekes amit fent írsz, mert tényleg a 1280T tűnik tisztábbnak.
Én viszont lehet mégis egyből a Microlab Solo 26-al kezdenék. Írod is, hogy az azért jobb. Nem sűrűn veszek hangfalat, Genius 5.1 HT is még Sulinetből van.
Egyébként Microlab Solo 26-ról miért nincs semmi teszt, ráadásul sehol sem kapható? Ennyire új 1-2 hónapja jött ki?
Topikban csak DjKoxi-tól olvastam, hogy vett ilyet. Ha erre jársz írd meg légy szíves, hogy mi a tapasztalatod, illetve bárki, akinek van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2906, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest