Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rasiel

    senior tag

    válasz PuMbA #29795 üzenetére

    Igen, böngészés közben belefutottam HitSpace weboldalán pár típusba, amit darabáron tűntettek fel, úgyhogy mondhatni felfelé inkább nem érdeklődök, ezeket hanyagolom, mert számomra nem megfizethető kategória. :) Azért köszönöm, hogy megosztottad velem, legalább tudom, hogy mennyi az annyi, ha valaki feljebb akar lépni.
    Hülye kérdés lesz, de az állvánnyal tényleg ennyivel jobb lenne az asztalhoz képest? Ahogy írtam, nem célom a monitorba "belebújtatni" őket, tehát vagy asztal csere/nagyobbítás lenne vagy pedig az imént említett állvánnyal oldanám meg a dolgot. Félre ne értsd, ha már ennyiért szeretnék hangfalakat venni, nem mindenáron spórolni akarok, de csak akkor tenném állványra, ha az tényleg annyival jobb megoldás lenne.

    Egyébként Audioenginnel kapcsolatban laikusként a "túlárazott" válaszra számítottam, legalábbis az általad ajánlottakkal összehasonlítva, amelyeket végignéztem és legjobban a két Prodipe jön be, abból is elsősorban - talán nem meglepő módon - a Pro8, ami elmondásod szerint ilyen méretű szobába nem igazán szerencsés. :B

    (#29796) dudika10: Köszi a válaszod!
    "...de ennyi pénzért a sarokba tennéd?"
    Mint már írtam, nem vagyok hozzáértő, ezért is minden tanácsot, javaslatot szívesen fogadok. :K

    120x80x61 cm a PC asztalom mérete, tehát pl. fentebb említett Prodipe Pro8 V2 két hangfala éppen elférne a kijelző mellett, amit persze nem így szeretnék megoldani. A monitortól kb. 1,2 m-re szoktam ülni, de természetesen, ha zenét hallgatok még bőven tudok és szoktam is hátrébb menni. Szőnyeg és függöny pedig van. (Ha a szobámról vázlatot szívesen fogadsz, akkor persze tudok küldeni. :) )

    "Az a baj, ha nem tudsz hallgatózni, akkor mi is csak vaktában lövöldözünk, vagy eltaláljuk az ízlésed, vagy nem. Ha legalább 2-3 darabot meghallgatnál és elmondanád, hogy mi miért tetszett / nem tetszett, akkor máris több esélyünk lenne."
    Teljesen igazad van, tisztában vagyok vele, hogy ez nagyon fontos szempont, hiszen nem biztos, hogy egyforma az ízlésünk. Emellett meg gondolom már volt olyan nem is egyszer, hogy ajánlottatok valamit, az illető megvette és utána nem tetszett neki.
    Utánanézek majd, hátha a közelben van 2-3 db kipróbálására, meghallgatására lehetőség, de szerény véleményem szerint erre csekély az esély.

    "EQ-hoz nem kell hozzányúlni, sőt, ezekhez a 4-6 sávos szarokhoz szigorúan tilos, de ettől függetlenül az első 1-2 hétben biztos késztetést éreznél rá. Adj időt a fülednek, hogy alkalmazkodjon az új szituációhoz."
    Finoman szólva sem vagyok kapkodós, türelmetlen típus. Előfordult már párszor, hogy ez meg az elsőre nem igazán tetszett, aztán időt hagyva neki egyre jobban bejött. EQ-hoz is csak akkor szoktam nyúlni, ha már nagyon muszáj. Huzamosabb hallgatás után ez sem az első napokban szokott bekövetkezni. :)
    Tehát ettől nem félek, abban biztos vagyok (a vélemények is maximálisan ezt mondatják), hogy a jelenlegi 2.1-hez képest jóval másabb lesz. Első körben kisebb, apróbb eltéréseknek is tudok örülni, mint előzőleg írtam komolyabb kábellel már hallgattam olcsóbb rendszert és ott is mosolyra húzódott a szám, amikor meghallottam a gyárihoz képest.

    "Az ajánlott 5, 6 és 8"-es dobozok egyikével sincs gond, de azokból választani vagy meghallgatás után, vagy teljesen véletlenszerűen lehet."
    PuMbA ajánlásából eddig a két Prodipe áll nálam az első helyen. Az Audioengine A5+-t sem hoztam még ki a listámról, viszont ha itt csak a márkanevet kell megfizetni és értékelhető előnye (egy átlagfelhasználó számára) nem igazán van mondjuk egy Prodipe Pro5 V2-vel szemben, akkor valószínű, hogy inkább elfelejtem. Ha ténylegesen minőségibb cuccokból van összerakva, akkor természetesen még elgondolkodok rajta.

    Egy szó mint száz, a neten fellelhető tesztek többségét és főleg Youtube videókat már régen elfelejtettem, ha hangcucc vásárlása előtt állok. Így tényleg szinte csak a személyes megtekintés és meghallgatás után lehet kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet.

    (#29797) Degeczi: Köszönöm neked is hasznos infókat!

Új hozzászólás Aktív témák