Aktív témák
-
Shy
tag
szóval palomino ;( Sajnos ma a boltból elzavartak hogy pénteken menjek vissza ramért mert a sulinetes cuccok kifogytak, ugyanis mindent sulinetbe vásárolok. Az alaplap leírását időbe átnézem azért köszi a figyelmeztetést :DD
-
hobizoli
nagyúr
Palomino=6-6-2 L2=256k
Tbred-A=6-8-0 L2=256k
Tbred-B=6-8-1 L2=256k
Applebred=6-8-1 L2=64k
Barton=6-10-0(6-A-0) L2=512k
Thorton=6-10-0(6-A-0) L2=256k
A Palomino mag ugy ~1700-1750MHz-g szokott felmenni, es nem allithato a szorzo -csak, ha meghekkeled-, azaz ezt csak a FSB-t huzva tudod tuningolni. Ha ilyet tud az alaplapod a nagyobb sikerhez mar csak az hianyzik, hogy a Vcore-t is tudja-e emelni, de a nagyobb Vcore es az FSB egyutt tobb hotermelest ad, ehhez jo(bb) huto es jo(bb) tap is elkellhet.
hobizoli -
Shy
tag
1800+ ez tuti, de én ''húzás'' alatt azt értem hogy miután BIOSBA 2gigára állítom működjön is vele a gép ne úgy mint eddig hogy el se indul ilyen beállításokkal. DDR ram remélem segíteni fog igaz hogy az alaplapom 266hz sebességű memóriát ismer fel max, de 400hzest vennék bele mert gondolnék a jövőre is amikor ezt az alaplapot lecserélem akkor már a ram miatt ne kelljen idegeskedni ;P
-
joysefke
veterán
még csak azt sem tudod, hogy 1800MHZ vagy pr1800 (1800+) :)
a ramot mindenképpen cseréld le 333 as vagy jobb ramra (jobbra akkor ha alaplapot is cserélsz, és huzni akarod majd a procit.)
addig amig sd ramod va, teljesen fölösleges huzni a procit, mert ha valamilyen csoda folytán nagyon meg tudnád rántani, akkor is visszafogná a lassú memória.
Nem tudom, minek kell neked a töbletteljesítmény, de ha játékra, akkor valószínűleg a ram csere után már egy videokártya cserén is érdemes gondolkodni.
Ha csak netezel, meg word, akkor 256MB ram is elég (meg az eddigi konfigod is teljes mértékben) minden híresztelés ellenére, az XP hajlandó lesz akadásmentesen futni kevés rammal is. De ha játszani akarsz, akkor kell a fél giga, vagy mégtöbb... -
Shy
tag
Ahogy kivettem a szavaitokból a legrosszabb esetbe palomino proci, és ha rakok bele DDRt akkor 2gigáig el tudok menni. Nem fesz emelés segítségével hanem egszerűen a biosba 1.8ról 1.9re illetve 2gigára tehető a sebesség szal megveszem azt a ramot akkor valószínüleg. :D
-
Shy
tag
Hmm, köszi a válaszokat picit világosabb lett a búrámba. :D Amúgy hogy pontosan milyen athlonxp1.8 van a gépben, palominó vagy mi a bánat ezt csak úgy tudom kideríteni ha leveszem róla a hűtőt? Nincs valami progi vagy valami ami pontosan behatárolja mien proci ez? :F
-
Lortech
addikt
A memória nagysága nem függ össze a CPU húzhatóságával (persze lehet, hogy a gyorsaságát érted a kevéskén, nem tudom). 1.8GHZ vagy PR 1800+? 2GHZ vagy PR 2000+? Nem hiszem, hogy szorzót emeltél, tehát marad az FSB, így lehet hogy a sebességtöbbletet már nem bírta el az SDRAMod , de az is lehet, hogy a proci sem. Tényleg jó volna tudni , hogy milyen magos a proc. Viszonylag régebbi alaplap, úgyhogy sztem Palomino lesz, de hátha nem... Egyébként akörül (2000+) van a palonak a vége ált, feszemelés nélkül. Talán megéri az SDt lecserélni, ha nem húzod, akkor is.
-
joysefke
veterán
nem akarlak elkeseríteni :)
de ha húzni akarod a géped, akkor érdemes olyan alkatrészekből építkezni, amelyek támogatják a tuningot.
1, Mercury alaplap, ez nem a minőség bajnoka, szinte kizárt, hogy legyen benne tuningpotenciál, ÉS támogassa a tuningbeállításokat
(nforce2 chipsettel szerelt lapkák véleményem szerint elég jók ezen a téren)
2, SD ram-al felejtsd el a tuningot, mert a gyenge ramod nagyon visszafogja a gépet (nem a cpu a szük keresztmetszet, hanem a ram)
vagyis ha tuningolni akarsz, akkor legalább 333as ddr ramok kellenek,vgy 400asok
3 Derítsd ki milyen stepingü Athlonod van. tuninghoz barton kell vagy tbredB
A jelenlegi konfigodban ne procicserével kezdj, hanem
1, SDram->gyors DDR ram
2, szar alaplap -> jó alaplap
3, ha játszol: videokártyacsere
ha nem, és nincs a procidban plusz potenciál, akkor csere bartonra -
Shy
tag
Hi
Lenne 1 problémám és leírom hátha tudtok adni rá választ én elég buta vagyok ezekbe a kérdésekbe. Szóval adott egy athlon 1.8xp(nemtudom milyen magos) , egy mercury KT266aFDSX alaplapba namost per pillanat 256+128(133hz) SD ram van az alaplapomba, amikor a BIOSBA próbáltam a procit 2gigára rakni egyszerűen nem indult újra a gép, az alaplap 2gigáig elvileg engedi, választható opció. Állítólag azért nem tudom húzni a procit mert a memória kevéske, namármost ha veszek 512DDR(400hz) memóriát az SD helyett akkor a proci szerintetek fog müxeni 2gigán? Érdemes beruháznom? A másik dolog hogy a 400hzes új DDR ramokat 266hzesként fogja az alaplapom felismerni mivel ennyit tud max kezelni. Szóval a kérdés adott ha 512DDrt beleteszem ami 266hzen megy akkor a procit 2gigán tudom nyomatni? :) Előre is köszi a válaszokat. :P
Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest