- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
erer1000
őstag
Pestre felköltöztem koliba, laptopostul, és a NAS meg otthon maradt.
Egy olyanon gondolkoztam, hogy meg lehet-e oldani valahogy hogy a rajta levő fájlokhoz ugyan úgy hozzáférjek mint eddig? Mármint windows intézőből, hálózati meghajtó szerűen valahogy.
Ha létezik erre megoldás, és mókolós, 3rd app, az is jó nekem, csak valahogy meg szeretném oldani biztonságosan hogy hozzáférjek a rajta levő file-okhoz.
-
-
Bereth
csendes tag
Sziasztok! Lassan kezd kiborítani ez a nas. Amiről szó van az egy zyxel nas 326, 2 db 1 Tb vinyóval ami raidbe van kötve. Mostanába olyat csinál hogy megállás nélkül mennek a vinyók, ilyenkor a cpu 100%-on megy lan-on nem lehet ilyenkor elérni. Kb 27% van a vinyónak tele. Miért csinál ilyet? gondol egyet és csak úgy szinkronizál? Lekapcsoltam vinyók ki, gyári reset, 3 pity megvolt vinyók be 5 perc után vinyók elindulnak admin felület llefagy, besem tudok jelentkezni. már vagy 5 órája kerreg nekem. Mit csesztem el, vagy ez normális?
-
Lacics25
aktív tag
válasz
gyulazsolti #4179 üzenetére
-
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #4181 üzenetére
Rosszul emlékeztem, nem registry, hanem a :
C:\Users\NÉV\AppData\Local\Transmission Remote GUI\transgui.ini
-ben vannak eltárolva. Szerkesztés előtt persze lépj ki a programból.
[AddTorrent.NAS]
...
...
Folder1=.....
Folder2=.....
Folder3=.....
FolderX=.....
....Törlések után tedd rendbe a sorszámozást!
"És arra nem emlékszel, hogy találom meg"
Ha itt lett volna, úgy találtad volna meg, hogy rékeresel a könyvátrnévre a regeditben. CTRL+F -
Tonyk
veterán
válasz
gyulazsolti #4179 üzenetére
Ha jól emlékszem, a registryben tárolódnak.
-
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
A TM-ben, hogy tudom kitörölni az elérési utakat, amik már nem kellenek.
Amikor berakok egy torrentet, és a legördülő listából. [kép] -
m0ski
aktív tag
Szia!
TM settings.json-ra gondoltam.
Van benne két sor, amit Remoute GUI-ból szerintem állítani nem lehet, viszont a sebességre lehet kihatása:peer-limit-global
peer-limit-per-torrentLehet, hogy tévúton vagyok, de nem lehet, hogy ezek miatt nem tud nagyobb sebességet?
Speedtest CLI eredmény:
root@NAS326:~# speedtest
Speedtest by Ookla
Server: ZNET Telekom Zrt. - Gyor (id = 9720)
ISP: Digi TV
Latency: 8.66 ms (0.47 ms jitter)
Download: 305.14 Mbps (data used: 411.7 MB)
Upload: 281.43 Mbps (data used: 335.1 MB)LAN-on, PC-ről, kábelen másolva simán megvan a gigabit.
-
TRob1
veterán
TM-mel töltök. Konkrétan milyen beállításokra gondolsz? Amúgy nagyjából az alappal.
Router/kábel/hálókari megfelelő nálad? (Gigabit, Cat5e vagy felette...stb, cserélve is volt próbaképp?, Driverek?) Mert ez a sebesség nagyjából 100-asnak felel meg.szerk: Visszanézve már látom h Router/háló Ok. (Gondolom nem a 100as portra van dugva a router
) ÉS a Router és Nas közti kábelt azért cserélném próbaképp.
-
Levi123
senior tag
Biztos volt már téma, de feltenném kérdésnek:
Hogyan használjátok a merevlemezek kikapcsolása beállítást?
Van ajánlott beállítás vagy jó az alap?
Nálam kikapcsolja 15 perc után. A számláló szerint 1000 üzemóránál kb 100 ki/bekapcsolás volt, + 400 fejparkolás. WD Red HDD-ről van szó.
Köszönöm! -
quailstorm
nagyúr
Megtaláltam miért másolt lassan a NAS. Az kulcs volt a keresésben, hogy olyankor a NAS CPU-ja csutkán pörög, ellenben másik PC-re azért tudok rendesen másolni.
Registry:
Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\ParametersRequireSecuritySignature : 0
Na ez nekem 1-es volt, azaz titkosított SMB kommunikációt tolt a szeparált LAN-on, aminek sok értelme nem volt, de legalább lassú volt meg terhelte a procit.
Ti ne járjatok így.
-
TCr
veterán
Mit csináljak, hogy ne pusztuljon bele ez a nyomorult a torrentezésbe?
Lekorlátoztam 15 MB/s-re a letöltést, mégis hajlamos csontrafagyni letöltésindítást követő pár perc után.
A szálak számát is lentebb kellene vennem?
Mi az ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 12400F / RTX 4060 / 32GB DDR4 RAM / 1TB SSD konfig eladó jó áron
- Eladó: Synology DS220+ 2+8 GB
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest