- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoleee89
aktív tag
válasz
galaxys80 #4600 üzenetére
Régebben ez alapján állítottam be, ha jól emlékszem.
Remélem tudtam segíteni -
aujjobba
addikt
válasz
galaxys80 #4347 üzenetére
Nekem az a bajom vele, hogy időnként (bár hozzá kell tenni elég ritkán, mondjuk 1-2 havonta) megszűnik működni, olyankor újra kell indítani és legalább 15-20 perc kerregés után lesz csak újra üzemképes.
Aláírom, van rajta Ffp, Transmission, Plex, lehet ezek nélkül nem lenne gond, fene tudja. -
törölt tag
válasz
galaxys80 #4148 üzenetére
Szóval engedélyezni kell a letöltés utáni scriptet, és valami hasonló scriptet kellene írni:
DESTINATION="/i-data/sysvol/video/akarmi"
find "${TR_TORRENT_DIR}"/"${TR_TORRENT_NAME}" -type f \( -name "*.mkv" -o -name "*.avi" -o -name "*.mp4" \) -exec mv {} "${DESTINATION}" \;
transmission-remote localhost:9091 -n admin:password -t "${TR_TORRENT_ID}" --removeEz a script a letöltés befejezésekor minden mkv, avi, mp4 (szükség szering bővíthető) fájlt áthelyez a DESTINATION változóval megadott mappába. Ezután (mivel a letöltött fájlt elmozgattuk, és már nincs a helyén) törli a torrentet a transmissionből.
-
-
krealon
veterán
válasz
galaxys80 #3966 üzenetére
"Úgy értettem, hogy amikor először használatba vettem a tm-et, akkor egy alapertelemezett port számot adott?"
Igen, instalalas utan a transmission a 51413-as portot hasznalja az adat forgalomra.
"Ezt érdemes változtatni vagy maradhat?"
En meg szoktam valtoztatni, mert bizonyos internetszolgaltatok eloszeretettel blokoljak ezt a portot.
-
Tonyk
veterán
válasz
galaxys80 #3964 üzenetére
"mindenkinél ugyanaz vagy random módon más és más"
Nevében a kulcsa. Random, tehát véletlenszerű. Minden induláskor más és más, és minden eszközön más és más. Randomizált portot értelmetlen nyitni, mert a következő induláskor nagy eséllyel más lesz így a porftorward sem fog működni (hacsak nem használsz upnp-t, de ez meg nem annyira jó ötlet!). Vedd ki a pipát előle, és vagy beírsz egy tetszőleges számot és nyitod a routerben vagy, kinyitod, azt ami épp ott van.
-
bexinho23
őstag
-
Fagyi
aktív tag
válasz
galaxys80 #3297 üzenetére
Elvben nem lehetséges amit leírtál. Nekem gépről Nasra 97 Mb/s volt. Inkább router fogja meg. De én is szoktam mappából mappába másolni Nason belül, csak a win10 fájl kezelőből. Az mindegy hogy gui alól, vagy egyéb helyről vezérled. De miért kell másolgatni? Ha szükség van rá akkor állíts be backup-ot, aztan megcsinálja automatán, bár ezt meg nem próbáltam.
-
törölt tag
válasz
galaxys80 #3293 üzenetére
Mi az amiért be kell jelentkezned webes felületen? Én egyszer beállítottam ott mindent, aztán azóta sem jelentkeztem ott be. MacBookon AFS-en keresztül érem el a nas-t, iPhoneon és iPaden pedig a Documents by Readdle-t használom. De ha mindenképp a webes felületet akarod használni, akkor a köv. ajánlom: csinálj egy usert aminek semmilyen jogosultsága nem lesz semmihez, legyen a neve a példa kedvéért galaxys80. Használd a nas-t ahogy eddig, aztán ha megint előjön a hiba, hogy loginkor nem fogadja el a jelszavad, akkor jelentkezz be a galaxys80 nevű userrel és jelentkezz is ki. Ezután be fog engedni azzal a userrel is amelyiknek előtte nem fogadta el a jelszavát. Nem a legjobb workaround, de jobb mint restartolgatni.
-
-
solti
senior tag
válasz
galaxys80 #3200 üzenetére
A logban annyit látsz, hogy próbálkoznak, ez teljesen normális, ha ki van engedve netre... Bár FTPt már kevesen használnak titkosítatlan volta miatt...
Amúgy ha DMZben volt, akkor kb kiraktad a netre az egész nast...
(semmi mágia nem történt, nem vigyáztál eléggé, beszívtad egy zsaroló cuccal, de ennyi. A nas nem lett megfertőzve vagy ilyesmi, ha zárod a biztonsági rést, minden jó lesz innentől)Szerk: konkrétan nem ment be senki a nasodba csak hozzáfért a megosztásokhoz...
-
Tonyk
veterán
válasz
galaxys80 #3188 üzenetére
"hanem kívülről sambán keresztül történik a titkosítás"
Ki az az elmebeteg, aki smb-t kienged a netre?
"DMZ"
Na, a másik meg ez....
"az SSH engedélyezése"
Akkor már inkább húzd ki a netet a nasból.
FTP-t meg lehet használni (nem nyílt hálókból!) + anonymous-t tiltani kell, rendes szerverprogram, nem valami herélt, gyári szarral. De hal lehet FTPS vagy SFTP helyette
-
Benaj
újonc
válasz
galaxys80 #3185 üzenetére
Április 15-én este vettem észre, hogy a tv nem látja a filmeket. Akkor megnéztem és láttam, hogy le vannak kódolva és mellettük ott a zsaroló .txt fájl.
Én is formázom és kíváncsian várom, hogy mi lesz.
Meg azt is, hogy a gyártó tesz-e valamit az ügyben.Köszönöm a segítséget!
-
Benaj
újonc
válasz
galaxys80 #3181 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Vissza olvastam. Köszi!Én is 15. magasságában vettem észre. Pontosan az a zsarolóvírus támadta meg az én NAS-omat is.
Én is úgy vettem észre, hogy csak a fő HDD-n dolgozott. A másik csak simán mellé rakott volume2 HDD-n nem találtam nyomát.Több vírusirtót futtattam a gépeken, amik használják, de azokon szintén nem találtam nyomát.
Még a bitdefendert nem próbáltam osx alatt, valamint a több oldalon javasolt spyhuntert se próbáltam windows alatt.
Van esetleg tapasztalatotok?Remélem jól értettem mindent.
Összefoglalva:
Akkor szerintetek a rendszert és a többi eszközt nem fertőzte meg.
A fertőzött HDD formázása és gyári visszaállítás megszabadított a vírustól.Még egyszer köszönöm a segítségeteket!
-
törölt tag
válasz
galaxys80 #3161 üzenetére
Én meg azt mondom, egyszer megtanulod beállítani a settings.json-ban, utána már mindig tudni fogod, és nem kell hozzá külön program.
Nekem teljesen megfelel a sima webes felület, a remote gui inkább összezavarta a tm működését, mint segítette, végül inkább hagytam a 'csába. -
-
törölt tag
válasz
galaxys80 #3147 üzenetére
Tud. Én entware alól tettem fel, de FFP alól is ugyanúgy zajlik a beállítás. Itt megtalálod a leírást FFP-hez, entware-nél a különbség csak annyi, hogy az opt/etc/transmission alatt találhatod meg a settings,json-t. Az md0 helyett persze az adott vinyó/kötet azonosítószámát kell beírni.
Hogy gyári TM esetén hol van a settings.json, azt sosem néztem.Ez az alapértelmezett letöltési helyet változtatja meg, de kézzel is megadható akár minden egyes torrentnél külön (erről előbbiekben írt Fagyi), a letöltési helyhez akkor is kell a kötet azonosítószáma, hogy a megfelelő helyre kerüljön.
-
-
-
törölt tag
válasz
galaxys80 #3133 üzenetére
A képből amit az előbb postoltál az derül ki, hogy anonymous jelentkezett be, ami azt jelenti, hogy engedélyezve volt a user/jelszó nélküli login. Ha ez be van kapcsolva, akkor teljesen mindegy, hogy cserélsz-e jelszót, úgysem kell jelszó a bejelentkezéshez.
Már leírtam itt a fórumban párszor, hogy a bevezető leírásban leírtak veszélyesek, és nem kellene ilyeneket ajánlani mezei usereknek. De néhányan hülyének néztek emiatt. Biztonságosabbá teheted a nasodat ha: kikapcsolod az upnp-t, kikapcsolod a nem használt szolgáltatásokat, letiltod az olvasási/írási jogokat azon felhasználók számára amelyeknek arra nincs szüksége, nem engedsz ki netre feleslegesen semmit - ha valamit muszáj akkor azt sem default porton teszed, ssh csakis key auth-tal menjen ki, jelszónak valami olyat válassz amivel a bruteforce nem végez 10 másodperc alatt. És ugye az örökértékű tipp: mindig mindenről legyen backup.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- War Thunder - MMO Combat Game
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest