Hirdetés
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
m0ski
aktív tag
Olvasd el a readme-t, nem egy nagy ördöngösség.
A már meglevő gyári megosztásba kell egy fájlt felmásolni, utána app store frissít, és mehet fel a metarepo.Az entware egy kicsit bonyolultabb, illetve parancssoros affinitás kell hozzá, cserébe friss Transmissiont tudnál használni.
Ráadásul most ahogy elnézem, a MetoRepo-ban sincs már fent, az egyébként nagyon régi (2.84) Transmission.
Csak a viszonyítás kedvéért: a jelenlegi legfrisebb az 4.0.3-2. -
VTom
veterán
Birkóztam a metaRepository-val, és nyilván user error, de nem sikerült feltennem.
a transmission- szeretném visszatenni, mivel évekig kifogástalanul működött, aztán egyszer csak nem..
A gyári app könyvtárból mindegyik app 96%-ig jut el a telepítés során, és ott megáll örökre.
Az Entrware-t nem ismerem
-
m0ski
aktív tag
Szia!
A gyári linkek szerintem már nem élnek.
Érdemes feltenni a MetaRepository-t, ott már tartalékként fel tudod venni ezt:http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/fw5/
Innentől kezdve tudsz telepíteni gyári programot.Nem tudom milyen app-ra lenne szükséged, de javaslom helyette az entware-t, abban szerintem minden (is) megtalálható, meg még annál is több.
-
kg.andras
csendes tag
Sziasztok!
Twonky szerveren a videó hangsávját hogyan lehet állítani? Chromecast-al szoktam lejátszani a filmeket, és sehol sem találok ilyen beállítást.
-
VTom
veterán
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Én most telepítem, meglátjuk.
-
Ferrari fan
tag
ÚJ frissítés 2023.06.01. dátummal V5.21(AAZF.14)
Verzió változás (zip-be csomagolva, zyxel oldalára mutat a link)
Másnak is, ha a NAS-on töltené le a Kiadás megjegyzés pdf-jét akkor csak ennyi van benne: "This is a test FW which has normal revision information"? -
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Frissítettem Entware Transmissiont, és azóta nem indul el az alábbi hibával:
transmission-daemon: symbol lookup error: /lib/libdht.so: undefined symbol: dht_random_bytes
Találkozott már valaki ezzel a hibával? -
lucky00
tag
válasz
lucky00
üzenetére
conkrétan ez az üzenet:
/opt/bin/transmission-daemon: /opt/lib/libssl.so.3: version `OPENSSL_1_1_1' not found (required by /opt/lib/libcurl.so.4)
/opt/bin/transmission-daemon: /opt/lib/libssl.so.3: version `OPENSSL_1_1_0' not found (required by /opt/lib/libcurl.so.4)
/opt/bin/transmission-daemon: /opt/lib/libcrypto.so.3: version `OPENSSL_1_1_0' not found (required by /opt/lib/libcurl.so.4) -
lucky00
tag
Sziasztok!
Nekem meg gyült a bajom az új firmver-verzió V5.21(AAZF.13)-val. Entware-ng van feltéve transmission miatt. Elsőre semmi gond nem volt felment az új fw; reboot megvolt jött ment tette a dolgát. 24h múlva a TM nem indult el. A kettő között nem tudom mi történt, de az openssl-t kezdte hiányolni a TM 3.0-ás. Az opkg meg a'szonta -> installed & uptodate....Végül a zyxel saját 2.84-es TM verzióját tettem fel, az némi gyökölés után megette a futó torrentet. Ez így egyenlőre megy. Valakinek any idea, hogy mi lehet a gond?
Még egy. Be van állítva a NAS, hogy éjfélkor kapcsoljon ki és 15-órakor kapcsoljon be.
Réggeben is volt, hogy még éjfél után néztem valamit a NAS meg lekapcsolt. Semmi gond visszakapcsol megy minden tovább. Nomost az új fw-vel, éjfél után már nem volt hajlandó elindulni az istennek sem, mert amikor bebootolt, azonnal le is kapcsolta magát. Reggel viszont simán bekapcsoltam manuálisan.
Nem értem! -
atees
őstag
Sziasztok! Egy barátomnak akarnék segíteni. A nason transmissionbe letoltott fajlok vannak és adminként nem lehet törölni. Ránéztem távoli asztalrol, minden jog adott, de egyszerűen egy fajlt sem enged törölni. Mi lehet a gond??
-
Tonyk
veterán
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Fostalicska Twonky scannel meg gyártja égbe-világba miniatűröket 8-10 féle méretben, szerintem.
-
Bigape
csendes tag
Aktuális firmver-verzióV5.21(AAZF.13). Feltettem, egyenlőre nem érzek semmi változást, azon kívül, hogy a processzort 100%-on pörgeti. Talán, mintha az androidos applikációk stabilabbak lennének.
-
Freezee
senior tag
ffmpeg 100%-on pörgeti a CPU-t. Hiába indítom újra vagy állítok le szinte minden szolgáltatást folyamatosan ez van. Melyik folyamathoz tartozhat? Mit lehet vele kezdeni?
-
vinibali
őstag
sziasztok,
ha esetleg szeretne valaki Arch Linux-ot hasznalni, akkor a par honapja tortent tepites lepeseit leirtam ide:
https://www.bvinarz.org/20230514/linux-arch-linux-on-zyxel-nsa326/ -
Tonyk
veterán
válasz
Freezee
üzenetére
zypkgs az gyári csomagokhoz kell. Ha FFP alá akarsz telepíteni, akkor nem ez a te utad.
FFP alatt a kívánt csomagokatfunpkg -i csomagnév.txzparanccsal telepítünk. Letöltöd a google drive-os mentésből (és majd a hiányzó függőségeit is) és a fenti módon telepíted. (uwsiteloader és a hozzá tartozó repo-k halódnak) -
Freezee
senior tag
Köszi. Az hogy beírom a zypkgs -be mit jelent? az Uwsiteloader nem tud feltelpülni, és frissülni sem akar. az ffp felment a 0.7-es arm os, de slacker parancsok nem működnek
. A plex-et felhegessztettem valahogy, de eléggé megeszi a NAS-t a DLNA-s megoldásnak jobban örülnék, így próbálom felrakni a minidlna-t -
HorviGabi
aktív tag
Jó lett igen.
-
Tiédetis
senior tag
jahh, nálam is megy
-
Melanor
tag
Úgy tűnik megoldották, vagyis nálam már működik.
-
HorviGabi
aktív tag
Visszaírt az oldalon a helpdesk, kis türelmet kértek, meg fogják oldani..
-
XenHai
senior tag
Én az FFP-vel szívok . Hiába rakom be a mappába a ZYPKGS együtt. Nem jelenik meg a listában. DNS és GW átírva.
-
edeleny
őstag
2.84
Nálam sem megy, illetve...
A Majom jó!
Az N nem.
Próbaképp leszedtem a gépre, majd vissza írtam a NAS megfelelő könyvtárába.
Ellenőrzés 100% meg van. Seed.
Az N oldalán azt írja, hogy seedelem a torrentet, tehát látja, hogy valami van, csak lefelé nem jön!Várom a fejleményeket. Mintha, lett volna régebben is ilyen!
Nem akart jönni valami, leszedtem a gépre (PC), mire vissza írtam elindult a Transmissionba is! -
hcs57
addikt
Ha valaki, akinek szintén gondja volt a 2.84 Transmissionnal, s feltelepítette a 2.94+ -t, az írja már meg ide, megoldódott e a gondja?
-
Freezee
senior tag
Ha FFP-n próbálok adatbázis frissíteni ez jön: slacker -U
Updating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
rsync: failed to connect to ffp.inreto.de (37.120.178.135): Connection refused (111)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(122) [Receiver=3.0.9]
FATAL: s: No CHECKSUMS.md5 -
Freezee
senior tag
válasz
Melanor
üzenetére
Hát én próbáltam minden verziót amit tegnap te is beraktál, de semmi nem ment fel
.
Hol az volt a gondja hogy EMPTY CACHE, hol nem történt semmi amikor fel kellett volna jönnie a választási lehetőségeknek. A kicsomagolósnál 2.94+ pedig nincs olyan könyvtáram, ami a tömörített állományban van. Létrehoztam neki oda ahol szerintem lennie kellene de nem sikerült frissülnie.
uwsiteloader telepítésénél ez a gond:
OpenSSL: error:1407742E:SSL routines:SSL23_GET_SERVER_HELLO:tlsv1 alert protocol version
Unable to establish SSL connection.
A transmission telepítésre több hibaüzenet is jött , most ez az aktuális: No packages found (status Iiu, pattern (^br2:.*transmission)) -
Melanor
tag
Nekem is gyanús, hogy nem csak a transmission verziója a probléma. A beépített letöltéskezelője is ugyanezt a jelenséget produkálja, pedig annak nincs köze a Tm-hez szerintem. Mindenesetre megpróbálom felvarázsolni a Tonyk által fordított változatot. A metarepo.. fenn van, meg kellene puttyogtatni vagymi, felmásolni a 2.94+ -t, de jelen pillanatban még nem jöttem rá, hogy hogyan kellene.
-
galaxys80
veterán
NSA520 és Transmission 4.0.3 szintén zenész. Az a hiba, hogy nem tud a trackerhez kapcsolódni!
Hsz az oldal fórumáról. Ezzel ki is lehet zárni, hogy a 2.84-el van a probléma.
Synology NAS-okkal is hasonló a probléma. -
HorviGabi
aktív tag
Egyébként a torrent oldal fórumán olvasom hogy elég sokan így jártak, nas típustól függetlenül, valószínű hogy a transmission update nem oldaná meg a gondot.
-
HorviGabi
aktív tag
Értem én hogy ez nektek alap dolog, de én nem vagyok informatikus, sajnos ez nekem magas. Elolvastam már a leírtakat, nem is egyszer, elhiheted, nem lusta vagyok megcsinálni, csak szimplán nem értem. Nem annyi a frissítés hogy fogom az új verzió fájlait és rámásolom a régiekre. Vagyis tulajdonképpen igen, csak nem ilyen egyszerűen.
-
Freezee
senior tag
Értem amire utalni akarsz, de már az első sornál gondok vannak például amit itt belinkelt hcs57
. Mert ezt egy windows-os gépről nem nagyon lehet megugrani ahogy nézem. És utána is elég sok alap tudást is igényel mert valahogy más hibaüzeneteket dobott fel mint amik ott példának voltak felhozva még anno amikor próbálkoztam vele 2-3 éve. DE most is megpróbáltam feltenni de már a MetaRepository sem megy fel. Mind2 admin könyvtárba beraktam a fájlt, ahova mind2 adott linket beraktam de semmi nem jelenik meg a csomaglistában
. -
Tonyk
veterán
-
Tiédetis
senior tag
detto ugyanaz
-
HorviGabi
aktív tag
Ma a transmission úgy döntött hogy nem akar innentől se le, se fel tölteni, de csak egy bizonyos torrent oldalról. Évek óta használom, sosem volt ilyen gondja. A torrentnél ezt írja: Announce error: Could not connect to tracker. Bármit próbálok nem akar tölteni, két nappal ezelőtt még jó volt, ma bekapcsoltam a nas-t azóta nem megy. Semmi nem lett elállítva. Valaki tudja esetleg mi lehet a gond?
-
Tonyk
veterán
válasz
Tiédetis
üzenetére
Én már kezdem nem érteni miket írkálsz.
Nas felé akarsz nyitni portot. Nyilván a nas ip-jét kell magadni célként (NEM A ROUTERÉT!) mert a kintről érkező csomagokat a nas-ra akarod továbbítani nem a routerre.
De hátha vizuális típus vagy:
De ez még nem elég a transmissionnek, mert ez a port (9091) csak az adminisztrációhoz kell, hogy kívülről tudj hozzáadni, törölni, stb-t csinálni, azaz adminisztrálni a programot. Ahhoz hogy a tracker számára kívülről látható legyél, ki kell nyitni az torrent adatportját is.
Tehát fel kell vegyél egy portot ismét a ONT-ben.
A TM-ben beállítod pl az 56789-es portot, kiveszed a pipát a random port elől és a use portforward from my router elől.
Az ONT-ben meg beállítod ezt:
Tehát két sorod lesz az ONT-ben portforward szabály. Az első ahhoz kell, hogy távolról TE elérd az admin felületét, a második a TM-nek kell, hogy a tracker lásson, és kívülről a peerek csatlakozni tudjanak hozzád, azaz tudjanak letölteni rólad.
-
Tiédetis
senior tag
UDP-t kivettem a sorból, 60687-es portot is átírtam 9091-re (ez jó vagy nem?)
9091-es port nyitása sikeres lett, átnéztem sokadjára a beállításokat és elkövettem azt a hibát, amire a leírás is felhívta a figgyelmet
A NAS ip-jét adtam meg a router helyett.
Viszont továbbra sem látom, hogy beindult volna a forgalom az ncore felé. -
hcs57
addikt
Csak annyi a teendő, hogy az AX1800 -t (ha ez eddig nem történt meg) át kell állítani AP módba. Ha át van állítva, úgy már nem lesz 2. nat sem.
A NAS-nak és az AX1800-nak ajánlott fix IP beállítása, átjárónak az ONT IP címének beállításával.
Az ONT-n a port forwardot beállítani a NAS-ra.
Ha minden elkészült, akkor restart ONT, AX1800, NAS. -
Tiédetis
senior tag
Megnéztem az ax1800-at, DHCP bekapcsolva, az ont címe az átjáró.
Van benne swicth mód is, vagy 3 lehetőséget kínál (Wireless repeater mode, Primary base station, Wired network repeater).
Hálózati beállításoknál PPPoE, DHCP és statikus. -
Tonyk
veterán
válasz
Tiédetis
üzenetére
Wan nem is fog ip-t kapni úgy ha a lan oldalra van kötve a kábel. És ez így jó is.
Az ax1800-on kézzel állíts a lan oldalnak egy 192.168.1.2-es ip-t 255.255.255.0 maszkkal, 192.168.1.1-es átjáróval. A dhcp-t kapcsold ki benne, csak az ont dhcp-je működjön. Így az ax1800 lényegében egy wifis switch lesz. A router funkciója nem fog működni, mert nem is kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Assetto Corsa EVO
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...
- (NAGYOBB MENNYISÉG) HASZNÁLT Videokártya, Processzor, Memória, Tárhely
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- Lenovo X1 Nano 907 Gramm Core i7 1180G7 16Gb Ram 512Gb NVMe Boltból Garanciával Számlával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250 i5 7500 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1060 6GB FSP CMT240 Chieftec 400W
- Samsung Galaxy S26 Ultra 512 GB Égkék Karcmentes állapot 12 GB RAM SN: R5GL22FEBCW 6 hónap g
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem értem!
. A plex-et felhegessztettem valahogy, de eléggé megeszi a NAS-t a DLNA-s megoldásnak jobban örülnék, így próbálom felrakni a minidlna-t
Most van egy Nas-om 4 TB merevlemezzel, amit nem tudok használni.
A NAS ip-jét adtam meg a router helyett.