Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
-
éN79
addikt
-
éN79
addikt
Mármint hogy mondtad, hogy állítsam le az energiagazdálkodásban, merthogy neked gyorsabban megcsinálja, de erre montdtam, hogy nem csináltam semmit az energiagazdálkodásban, azaz aktiv volt, bár ilyen processzorterhelés mellett asszem nem sok jelentősége van.
A lapom korlátjába űtköztem valószínüleg, sem 290 dem 300-as FSB mellett visszaosztott CPU szorzóval emel HT link és MCP fesszel se indult a gép, bár ez nem nagyon zavar, max. egy kicsit érdekelt volna, ha 1.4V (mostmár csak szimplán BIOS-ban dirketre állítva) 2800-akkor lehet lett volna benne még tartalék... -
Qru
MODERÁTOR
Csak az AM2-esekhez mérve vagyok lemaradva. S939-esek között jónak mondható az eredményem. 2600-on ugye 99sec, a többinél meg 2700 környékén tudtak 98sec alatt végezni. Szóval hozzájuk vizsonyítva reális az idő eredményem. Lejhet jobban csipázza az AM2-t vagy a DDR2 ram miatt is lehet...
Majd kiderül akkor az AM2 VS S939 topkiban hányadán is állunk!Márt tettem be oda Super Pi eredményeket!
-
Fekete Fény
tag
Sokat dolgozok ezenkivűl elkeztem wow-al játszani és elis ment az idő.Ja a fejlesztésről már megnéztem mizt veszek márciusban,nem tölem tudod.
jön egy új asus lap dd3 lapkával minden extra 2 proci hellyel hp2-vel egyszóval a jövő am3 a kicsike hát erre gyüjtök szervert szeretnék létrehozni.A lap kb csak becslése van mert csak jövőre igérik 125000ft erre gyüjteni kell.Ja és belemegy a régi proci is elméletileg sőt biztos.Gyakrabban jövök majd fel mert érdekel ki hogy áll.
-
Qru
MODERÁTOR
Miért ragaszkodsz a Corsair-hez? Nekem volt (igaz DDR1 PC 3500), alubordás de 450 felett nem ment. Se feszemelés, se az időzítések lazítása nem segített.
Jó kis ram, de nem voltam elájulva a teljesítményétől. (jó csak 433-as, de akkor is 450 fölé nem lehetett hajtani.)
Este beraakom az új ramokat és remélem még időm is marad tesztelni. -
Qru
MODERÁTOR
Crucial Ballistix Z503, (2x1Gb) használtan veszem, a srác akitől veszem (ugyan az a lapunk van)
400-on 2-2-2-5 1T a gyári default de tuningban
550-en 3-3-3-8 1T
ezeket érte el vele, valószínűleg nálam is így fog szaladni!
Itt egy teszt róla: [L] http://www.legitreviews.com/article/262/1/[/L]
Tiédről mik a tapasztalatok?
Egyébként jobb, hogy áteszed jövőre, akkor esnek majd az árak szépen egy nagyot.
mod: ez volt az 1500-ik hsz-em!
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Nem valószínű, mert tulajdonképpan az architektúra azonos, csak a DDR1 VS DDR2 ram támogatás változott (meg a procilábszám, és új lapot is vegyél az új ram mellé ha S939-ről váltasz. Ha P4-ről akkor csak lap kell a proc mellé.) Inkább az alaplap lehet a mérvadó.
mod: lehet már csak ketten vagyunk itt a totyikban...
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Nem, nem teszteltem újra, majd ha lesz időm. Amúgy nem is gondoltam volna a ram sebesség ennyire számít, emeltem az órajelet 11x225-ről 11x230-ra de a ramot vissza osztottam. (így a 450 helyett csak 422-ön megy és nem lett jobb az eredményem!)
De majd kipróbálom 11x225 szinkronban és felveszem a HT 4x-re.
To sid: Azért, mert nagyon fontos a ram időzítése és órajele. Nálam 450-en megy ott a ram és 2-3-2-6 1T-n, am nem olyan rossz sztem. -
Qru
MODERÁTOR
Sztem rosszul jelzi ki, de majd megnézem a bios-ban mi a helyzet. Az túlalacsony lenne az már igaz de az eredmények azt igazolják, hogy gyorsult a dolog az alapállapothoz képest. (bár ez akkor is igaz lenne ha az alapálapot mondjuk 1 lett volna most+ 225.
)
mod: én a ht szorzóra gondoltam, arra írtam, hogy 235-ös FSB felett kell visszább venni a szorzót 3x-ra. Fel sem merült/fel sem tűnt hogy ott 225-öt ír ki a Cpu-z.
Vedini: akkor spórolok a fentmaradó másik kettővel. Majd ha elég bölcs leszek hozzá akkor kívánok újra!
[Szerkesztve] -
Fekete Fény
tag
Én probáltam és mindig más eredmény jött ki.Ráadásul Xarax SLIs eredménye is ezt bizonyítja.A másik ha nam húzom a vidit és akkor mérem akkor is 2-3sec vesztek.Ez nem sok de azért számít szerintem.ha csak a nemória lenne..Nekem is volt 667nemom és beállitottam hasonlóan mint te és nem mértem jó eredményt vele(kingston 667)Számit a nemória de úgytűnik több más összetevő is.Slibe 76sec kapni!!!!Mással nem lehet magyarázni csak így.
[Szerkesztve] -
thomboy
tag
Most 1,2 V-on megy a proci, a ramok meg 4-4-4-10-ben (433 Mhz*2), HT 945 MHz...
Bárhogy állítom vagy bármit csinálok a szorzó nem akar elmozdulni a 11x ről, vagyis beállítom neki mondjuk, hogy 10x270, de 11x270-et akar, szóval nem tudom mi van vele!
0307-es BIOS van rajta, próbáljam ki talán a 04-es bétát? -
Fekete Fény
tag
Miért?
Én is betudtan éllitani pl a mai napon hogya 3.teszt gyors legyen.Az más kérdés hogy a többi eredmény pl 2 teszt 13sec erre csak....Ez mind beállitási kérdés csak.legalábbis ezt vettem észre.Ja és hogy a vidi nem számit.Vissza vettem a vidi sebességét ujraindítottam a gépet(a többi maradt 2700 1080)és hat eredményem is csak 93 sec volt.Na ezt mivel magyarázzátok
És ismétlem csak a vidit állitottam
[Szerkesztve] -
Fekete Fény
tag
Én is ígyjártam.A KISÉRLETEIM KÖVETKEZTÉBEN BIOS RESETTE KELLET CSINÁLNOM.Viszont rájöttem mért nem tudok jobb eredményt elérni.1 ami szoftveriku
aláltam kingston optimalizálot csak nem tudom leszedni.ha valakinak megvan küldjétek már el köszike
a 2. ok a kingstonomon nincs borda és húzás után megterhelésnél iszonyatosan megnő a hőmérséklete.(Kaptam tippet)Külföldön ezzel a lappal és nemóriával 1400Mhz húzták(1T)Milyen lehet az eredménye progin??Nelem csak alpon engedi 1T-be.
-
-
MC Pite
veterán
Erről beszélek
.
Oda is írtam hogy az a 2T 1T, csak az a cpuz még rosszul írta ki.
700Mhzel és egy maggal erősebb procim van, memóm 236on megy, és mégis megelőzől 20 másodpercel. (de nekem is 10-15 másodperces szórással ad eredményt, pontban 2000 pöttyös) Most akkor mi a lószőrt mér ez a progi?
Tied: 2,0Ghz DDR400 3-3-3-8-2T 88sec
Enyém: 2×2,77Ghz DDR475 2,5-5-9(15öt ír vmiért)-1T(2T ír) :107sec
[Szerkesztve] -
Fekete Fény
tag
orthossal teszteltem és bírja pedig a nemorián(kingston 800MHz)sincsen borda.Elméletileg én is kaptam az infot hogy AMD estén 70 fok amit ajánl maxra.Ebben meg bőven benne vagyok. Csak komoly megterhelésnél megy 59 fokra.Nekem is átlagban és játékban 35 és 47 fok között megy megnéztem.3dmark2006-ban is csak 51 fok volt a max.
[Szerkesztve] -
Fekete Fény
tag
Ki próbáltam és lefagy az egész.Majd el felejthetem el hogy dobozost vettem és alapból nem járt hozzá hüttő borda.Kifizettem majnem 54k és ezt nem adtak hozzá.Már privben is kérdeztem a te pontos beállításodat.de csak akkor add meg ha nem gond és stabil.(Nem utosó sorban még nincs hűttőm új és míg nem veszek még egy 1gb rammot nem is lesz bár a nemoriára
9
-
Fekete Fény
tag
Hello
Képzeld kiderűlt ,hogy a nemóriáim voltak hibásak.(A kingston sem kivétel)Most 2500Mhz fut a gépem stabilan.(minden teszten az maradt+gennélis).Itt az új eredményem jó rammal
[link] Kérlek ezt rakjátok be a top listába.Egy darabig sajnos nem tudok tuningolni.Úgyhogy ez a legjobb eredményem(ami stabilan működik) Nemóriát akarok venni és nem olcsó manapság.
Utóirat.rakjátok fell alistára.Gyári cuccokkal ez kiváló eredmény legalábbis szerintem. Köszi a tippeket -
Fekete Fény
tag
Na megdöntöttem minden eddigi rekordom 2800Mhz .Mindent mi volt a házamon hűtésemben feltekertem maxra és a cpu max.ordosal 70 fok. 6000pont 78másodperc a taszt eredménye és nem indult újra a gépem
.Szerinted megtarcsam bár mégcsak most probálom ki hogy újra indul e.ha stabil akkor valami nagyot csináltam az biztos.
[Szerkesztve] -
Fekete Fény
tag
-
vedini
őstag
-
rob210
nagyúr
Zoli ezt most rosszul nézed.
de mindegy.
Itt nekem a ramjaim nem voltak beállítva.
Az én ramom a 670Mhzet simán viszi.
Azt meg nem éred még utol semmilyen ddrII-vel csak az 1066osakkal.
Na mindegy ez nem ide tartozik
de ha gondolod szívesen beszélgetek veled erről a topikban
egyébbként belinkeltem oda a lapookat és ramookat olvasgass.
Ugyanis jönnek végre a normális ramok és alaplapok a nagy gyártóktól.
Így már lehet érdemes lesz váltani AM2-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest