- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Netfone
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra akku probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Csak az AM2-esekhez mérve vagyok lemaradva. S939-esek között jónak mondható az eredményem. 2600-on ugye 99sec, a többinél meg 2700 környékén tudtak 98sec alatt végezni. Szóval hozzájuk vizsonyítva reális az idő eredményem. Lejhet jobban csipázza az AM2-t vagy a DDR2 ram miatt is lehet...
Majd kiderül akkor az AM2 VS S939 topkiban hányadán is állunk!Márt tettem be oda Super Pi eredményeket!
-
Qru
MODERÁTOR
2szer ment el, bocs...
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Megjöttek az új ramok!
Kezdetnek: 1,4V-on 10x255; ram szinkronban 3-3-3-8 1T és HT 4x
3360 pont
100 sec
[link]
Irány 100 alá... -
Qru
MODERÁTOR
Miért ragaszkodsz a Corsair-hez? Nekem volt (igaz DDR1 PC 3500), alubordás de 450 felett nem ment. Se feszemelés, se az időzítések lazítása nem segített.
Jó kis ram, de nem voltam elájulva a teljesítményétől. (jó csak 433-as, de akkor is 450 fölé nem lehetett hajtani.)
Este beraakom az új ramokat és remélem még időm is marad tesztelni. -
Qru
MODERÁTOR
Crucial Ballistix Z503, (2x1Gb) használtan veszem, a srác akitől veszem (ugyan az a lapunk van)
400-on 2-2-2-5 1T a gyári default de tuningban
550-en 3-3-3-8 1T
ezeket érte el vele, valószínűleg nálam is így fog szaladni!
Itt egy teszt róla: [L] http://www.legitreviews.com/article/262/1/[/L]
Tiédről mik a tapasztalatok?
Egyébként jobb, hogy áteszed jövőre, akkor esnek majd az árak szépen egy nagyot.
mod: ez volt az 1500-ik hsz-em!
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Nem valószínű, mert tulajdonképpan az architektúra azonos, csak a DDR1 VS DDR2 ram támogatás változott (meg a procilábszám, és új lapot is vegyél az új ram mellé ha S939-ről váltasz. Ha P4-ről akkor csak lap kell a proc mellé.) Inkább az alaplap lehet a mérvadó.
mod: lehet már csak ketten vagyunk itt a totyikban...
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Nem, nem teszteltem újra, majd ha lesz időm. Amúgy nem is gondoltam volna a ram sebesség ennyire számít, emeltem az órajelet 11x225-ről 11x230-ra de a ramot vissza osztottam. (így a 450 helyett csak 422-ön megy és nem lett jobb az eredményem!)
De majd kipróbálom 11x225 szinkronban és felveszem a HT 4x-re.
To sid: Azért, mert nagyon fontos a ram időzítése és órajele. Nálam 450-en megy ott a ram és 2-3-2-6 1T-n, am nem olyan rossz sztem. -
Qru
MODERÁTOR
Sztem rosszul jelzi ki, de majd megnézem a bios-ban mi a helyzet. Az túlalacsony lenne az már igaz de az eredmények azt igazolják, hogy gyorsult a dolog az alapállapothoz képest. (bár ez akkor is igaz lenne ha az alapálapot mondjuk 1 lett volna most+ 225.
)
mod: én a ht szorzóra gondoltam, arra írtam, hogy 235-ös FSB felett kell visszább venni a szorzót 3x-ra. Fel sem merült/fel sem tűnt hogy ott 225-öt ír ki a Cpu-z.
Vedini: akkor spórolok a fentmaradó másik kettővel. Majd ha elég bölcs leszek hozzá akkor kívánok újra!
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Kicsit javítottam helyzetemen.
Új erdmény:
Cpu: 2480MHz
Ram 450MHz 2-3-2-6 1T
106sec
3168pont
[link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fekete Fény #439 üzenetére
Jó hogy nem égett le a motorja... Persze, ha nem forog a lapátja, nincs levegőszállítás és nem viszi le a forró levegőt semmi a bordáról. Ha nincs ilyen sok ventilátoros csodaházad, sztem meg is főtt volna a cucc! Ram árak az egekben van mostanság, még a ValueSelect ramok is aranyárban vannak.
Szerencsére én még egész jó áron tudtam venni tuningos ramot a tavaszon, igaz DDR1-es.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fekete Fény #437 üzenetére
Az igaz, ha ilyen jó a hűtésed csak rontana ha nyitott házzzal nyomnád. X2-nek elég magas a hőtermelése 70fokig bírja az AMD-s ajánlás szerint. Esetleg vegyél rá vmi jó hűtést, Arctic Freezer64 pro-t pl. Eléggé dícsérik az X2 topikban. Ram-odon van borda vagy VS? Hány voltot adsz a cpu-nak/mem-nek?
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fekete Fény #435 üzenetére
Elvileg rajta vok a listán, 110sec-el (S939 X2 4200+ @ 11x219 ram szinkronban (438MHz) 2-3-2-6 1T). (pontszámra most nem emlékszem fejből)
Akkor még 3hónapig várnod kell a rekord döntésre...Én pl utálom, hogy ha korlátozza ilyen téren a szabadságom egy progi. Igenis ki tudjam lőni ha nem érzem szükségesnek. Ez ilyen (elnézést, nem személyeskedés!!!) bolondbiztosra van belőve.
Házoldalát leveszed akkor sem jobba a helyzet? Esetleg kirakhatod az ablakba/Rkélyre nyitott házzal a teszt erejéig, akkor biztos csökken a hőmérséklete... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Fekete Fény #418 üzenetére
Küld a géped offline módba (pl kábelmodem kikapcs, utp kábel kihúz) és lőjj le minden háttérben futó alkalmazást. (tűzfal, vírusirtó, stb) akkor nem kaphastsz be semmi vírust, vagy ilyesmit és nyerhetsz pár pontot/sec-et.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
-=shitty=- #342 üzenetére
Milyen időzítésekkel megy a ramod? Mert itt az is nagyon sokat számít!!! Memó hiány: miközben fut a teszt nézd+ a feladatkezelőben mennyi ramot eszik a rendszer. Ha nagyon sokat lezabál akkor kevés, ha nem, nem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
-=shitty=- #260 üzenetére
Úgy is az idő számít X2-nél nem a pontszám.
Bár ez tényleg furi, hogy ezt csinája nálad/veled. A háttérben fut vmilyen alkamazás? Zárj be mindent, mert akkor szokott ponügyileg ''hibázni''. Ezért is az idő számít nem a pont szám a listán.
-
Qru
MODERÁTOR
Javítottam 6sec-et!
Új eredményem:
3053 pont, 110sec
és a kép: [link] -
Qru
MODERÁTOR
A progit időnként megkavarja ha fut mási is a háttérben, ilyenkor irreális pontszámokat dob ki. Pl: nálam (X2 4200+) ha futott vmi a háttérben 4144 pontot dobott (117 sec), mikor mindent kilőttem a háttérből akkor hozott ''normál'' értéket. (lsd: #171. hsz!) Amúgy én is sokallom az időt is noha a magas pontszám okozhatja a már előbb említett háttérben futó dolgok. De időre akkor is kb azonosat kéne adnia, és 128 sec az sok/lassú!
-
Qru
MODERÁTOR
A háttérben futott pár progi (tűzfal, win commander, winamp...) valószínűleg ezért a jó eredmény, mert miután lelőttem mindent ismét a szokásos 2921-es eredményt dobta a proc. Szóval azért bármennyire is jó lenne nem valós az eredmény...
Egy magosnál nekem sem tűnt fel ilyen kirívó érték... -
Qru
MODERÁTOR
Amikor bugzik a mátrix...
[link]
4144 pont, X2 4200+, 2398 MHz, 3-4-4-8 1T, 117 sec -
Qru
MODERÁTOR
Egy a hiányolt X2-es eredmények közül:
(picit rántottam is a belsőségein)
3742 pont - 134 sec
Proc: 2398MHz (alap feszen 11x218)
Mem: 436MHz (alap feszen 4-4-4-8 2T)
Konfig adatoknál!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest