- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buckey
őstag
válasz
picimitch #9839 üzenetére
Az előző telefonomnál (Lenovo P70) is volt ilyen jelenség, hogy térerő max., de úgy jelezte, hogy ki vagyok kapcsolva (a saját kártya). Telefon és SIM csere után 3 hete volt ilyen. Jelentettem, majd kivizsgálják. Persze azóta sem jelentkeztek, hogy megoldották, vagy sem. Mivel 2 kártyát használok, de csak az egyiken, a sajáton volt ilyen, a cégesen nem. Szóval a Telekom rendszere a hibás szerintem, nem a SIM és a készülék.
Szerintem reklamálj. -
riki
senior tag
válasz
picimitch #9815 üzenetére
Szia. Mikor cseréltél simet ? Én bemennék a szolgáltatóhoz ,ha 1 évnél régebbi a sim,cserére.Nekem a vodánál volt kellemetlen tapasztalatom ,hogy hülyének néznek ,hogy a dobálja a hálózatot a ks 20 .Elmagyarázták,hogy szar a teló. Mondom a leírás írja mely típusú sim kell bele. 1 óra ! vívás után cseréltek,és lás csodát, 2 évig míg aktívan használtam, egyszer nem dobta el utána a hálózatot.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
picimitch #9823 üzenetére
Feltételezhetően hugod nem torrentezik 4G-n, így ha 3G-re lock-olja a telefont, nézzétek meg úgy, hogy viselkedik. (Magyarul 2G+3G-t használ csak, LTE-t nem). Félmegoldás, de a max térerő semmit nem jelent a mai világban, ha az LTE frekiken jó a térerő, közel a cella, mittomén, míg a 3G gyenge - csak ugye a teló azt a térerőt jelzi mindig, amin éppen van, nyugalmi állapotban pedig ha van 4G, azon csücsül (hanghívás meg levált 3G-re, legalábbis régen így volt, VoLTE nemtom, automatikusan aktív-e Telekomnál és megy-e mostmár).
Élményben az LTE hiánya semmit nem jelent, 3G-be befér minden, ami Instagram, Facebook és társai.
Ettől függetlenül hardware hiba is lehet, vagy a közelben zavartatás, vagy bármi. De leginkább készülék. Annak járj utána, hogy egy másik ROM (lehet gyári, újabb verziós, vagy nem tudom ...) gar bukással jár-e, mert ezt meg én nem tudom. Ha nem jár azzal, akkor legyél szíves feltenni neki egy újabbat és abbahagyni a sírást, mert mint írtam, 99.9%, hogy a készülékben a hiba, ahogy viselkedik a hálózaton.
Ha továbbra is fáj a fogad minderre, lehet gariztatni. Gondolom, annak sem örülnél, de itt úgy látom, egy olyan útkereszteződés előtt állsz, hogy bármerre is indulj el, mindenképpen sírás a vége, inkább azt kell mérlegelned, hol pityeregsz kevesebbet majd, ROM "főzéssel" vagy egy többnapos-többhetes (forrástól függően) gariztatással.
Tehát előrébb most sem vagy, de érzésem szerint nem is nagyon leszel, hacsak be nem hajtasz az egyik utcába a két - Számodra - kellemetlen közül.
És hogy vigasztaljalak, a szolgáltatód pont tojni fog az általuk nemforgalmazott, így nemtámogatott kínai "noname" készülékedre. (Halkan, előre szólok, de egy próbát megér). Bármelyik szolgáltató is legyen ez..
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
picimitch #9815 üzenetére
Minden hálózatnak vannak ún. optimális paraméterei, melyet a függetlenített telókon érdemes leküldetni a telóra a szolgáltató által. Ennek menetéről az üfszolgálat tud mondani valamit - ha hajlandó - így a gyári default helyett valamivel jobban használja a telefon a hálózatot.
A hiba viszont legtöbbször az a jelenség, amikor 4G-n pihen a teló és ha beérkező hívást fogadna, nem kapja meg a parancsot, hogy menjen le 3G-re (hívás ugye 3G-n történik), vagy ha megkapja a parancsot, nem kezd vele semmit. Firmware és hálózat függő sajnos, a Huawei P8 Lite-ok az elsők között voltak, amik tömegesen kezdtek el ilyet csinálni és ezzel nagyon nem lehet mit kezdeni.
Nálam a Redmi Note2 csinált olyanokat, hogy ha wifin voltam, kisípolt az engem hívó félnél, hiába voltam 3G-4G layer-ekben jó térerőn, míg ha wifi off volt, mindig bejött a hívás rendesen. Ez a jelenség is csak saccra/érzésre 10-ből 1x fordult elő, de akkor bosszantott és vki adott tippet, hogy wifit kapcsoljam ki, 1 hétig így voltam wifi nélkül (csak mobilnet) és mindig betaláltak a hívások.
Kicsit összetett ez a mobil világ, de legritkább, hogy a szolgáltató a ludas. Sajnos Kína nem mindig tartja be a hálózatokra és az azon használt rádiós protokollokra vonatkozó szabványokat, vagy itt-ott eltérően értelmezi őket.
Próbálj ki egy másik firmware-t, én 3GB/32GB-s Note 4-el vagyok Telekomos és kifogástalan (wifin is).
(Android 7.0 NRD90M, MIUI Global 8.5 Stable, 8.5.4.0(NCFMIED)Fenti dolgok nem kamuk, szolgáltatónál dolgoztam ... (többet ne kérdezzetek)
... nem a rádiós részlegen, de meséltek a szakik, mik vannak, néha a fejüket fogták 1-2 készülék viselkedésétől. Hatalmasat szór a piac és a hardverben (azaz firmware-ben) nagyot bakizók között mindenféle márka van, nem márka, hanem inkább modellfüggő. (1 széria szifon ex-csúcsmodellel is gondok vannak, akárcsak egy őt megelőző Samu csúcsmodellel). Ezért jó az olyan teló (pl. Redmi Note 4) amire sokféle gyári, vagy kicsit, esetleg jobban főzött ROM is felmegy, mert van miből válogatni, melyik hoz optimális élményt. Melyik hogy vezérli a hardverét..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- Cyberpunk 2077
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- Építő/felújító topik
- Elektromos autók - motorok
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest