- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A70 - áram, erősség
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
egyedije #31516 üzenetére
Nem a gyorsaságra lett kitalálva a funkció, gyorsabb nem lesz egy ROM belakás (valahol az időd mindenképp elmegy: vagy az update ZIP készítésekor vagy a TiBu-ból visszaállításnál mikor egyenként választod ki melyik appot húzod vissza).
Ezt én spec. úgy oldom meg, hogy az appokat megcímkézem: amit biztosan minden ROM-ra felhúzok azt eleve megcímkézem és mikor új ROM megy fel akkor a filter-ben megadom a címkét és már megy is vissza minden. Mivel a TiBu saját magát menteni nem tudja (a licenszelés miatt nincs implementálva) így én elmentem a TiBu beállításait kézzel is meg használom a beépített autobackup funkcióját és ROM reinstall előtt a TiBu könyvtárába SD kártyára elmentem az autobackup file-jait (belső memória/data/com.keramidas.TitaniumBackup és ide is kell visszamásolni mielőtt a TiBu-t először indítod el az új ROM-on) és minden megy a régiben (azért van a TiBu mentési könyvtára az SD-n mert úgyis leformáztatja minden ROM a /data-t az encryption miatt, meg én így érzem magam jól).
-
crok
Topikgazda
válasz
egyedije #31514 üzenetére
Használtad már ezt a funkciót előtte? Tudod hogy hogy működik?
A Special features -> create update zip-et masszírozod vagy
a batch action -> recovery mode -> create update zip módot?Az első csak a Titanium Backup-ból csinál flash-elhető zip-ett.
A másikkal ki tudod választani melyik appot akarod beletenni a zip-be (+TiBu-t automata melléteszi)De gyanítom a másodikat mert abban (nálam) benne van ez az 5 másodperc dolog, az elsőben nincs. A zip mindent eltesz egy átmeneti helyre és utána a feltelepített TiBu fogja feltelepíteni (mint egy "segédprogram") ha elindítod (el kéne induljon automatikusan, de ha olyan ROM van fent ami korlátozza az automatikus indulást alapból minden app-ra akkor nem indul el.. kézzel indítsd el).
Azt meg kell jegyezzem, hogy ha nem akarja az ember szivatni magát akkor egy ilyen visszaállítást úgy csinál, hogy ROM clean install, ROM elindít legalább egyszer, Magisk vagy ez előtt vagy ez után, aztán a TiBu által készített ZIP, majd ROM restart, TiBu meg feltelepít mindent, majd megint restart és "kész".
-
crok
Topikgazda
válasz
egyedije #31510 üzenetére
Mindkettőben kipróbáltam, mindkettőben működik.
(Titanium Backup 8.3.2)
Ha gondolod ossz meg velem egy általad készített backup-ot amiben nincs csak egy random app adat nélkül és megnézem a zip-ben az updater-script-et..
Az általam használt Titanium Backup olyan zip-et készít,
aminek az utolsó három sora a következő:
Ezt a feliratot még látod:
ui_print("Will reboot in 5 seconds...");
Aztán van 5 másodperc szünet:
run_program("/sbin/busybox", "sleep", "5");
Majd reboot:
run_program("/sbin/reboot");
Nekem megy kézzel kiadott parancsokkal is terminálból és a zip-el is.
Egyébként lényegtelen hogy tulajdonképp újraindul vagy nem:
a felirat után már nincs semmi érdemleges csak a reboot,
nyomd hosszan a power gombot és indítsd újra. -
crok
Topikgazda
válasz
egyedije #31431 üzenetére
Ahogy írtam: többé-kevésbé dokumentált és ismert a probléma.
Több oka is volt vagy lehetett eddig.- Volt hogy emberek leformázták a /persist partíciót.. nem okos gondolat.. ott van a WCNSS_qcom_wlan_nv.bin, abban van a MAC meg sok egyéb is (ami amúgy symlinkelve van a /etc/firmware/wlan/prima/WCNSS_qcom_wlan_nv.bin helyre is) de ha szerencséd volt akkor erről (is) volt mentésed TWRP vagy egyéb custom recovery alatt.
- Volt hogy a TWRP verzió volt "túl alacsony" és nem volt tiszta a telepítés (elcseszte az NV-t). Általában sérült NV miatt használja a 02:00:00:00:00:00 MAC-et ami egy alapértelmezett MAC egy .ini file-ban arra az esetre ha nem tudja a kernel startkor kiolvasni az NV-ből a MAC-et.
- Volt olyan, hogy a ROM-okban volt egy bug.. egy "nagy" update ezzel kapcsolatban amikor ezt AEX-en pl. kijavították még múlt dec. végén, de ez már májusban bent volt a LOS forrásban amúgy. Volt egy váltás a firmware-ben is amikortól már "nem volt jó az új firmware" (mondjuk egy újabb dev MIUI flash után) és a ROM-ok metódusa a kiolvasásra sikertelen volt, ezért is mondtam hogy tegyél fel egy stabilból származó firmware-t (mert abban biztosan lesz jó NON-HLOS.bin).
- Volt egy olyan bug is amit megoldott annyi is, hogy a Settings -> Network settings -> Reset network settings menüponttal leresetelte a hálózat minden beállítását (APN-t esetleg kézzel hozzá kellett adni hogy menjen a mobilnet de ez a legkevesebb, logout blogomban ott vannak a magyar APN-ekhez a linkek).
- Volt olyan is, hogy megoldotta az alábbi 3 fastboot parancs: fastboot erase modemst1 majd
fastboot erase modemst2 majd fastboot reboot (ami gyak. törölte a modem firmware-hez kapcsolódó aktuális partíció tartalmakat (nem a firmware-ét!) amit restart után a telefon újragenerál)
- És akár lehet új probléma is.. akár írhattok MrYacha-nak ezügyben, akár XDA-n akár Telegramon a crDroid thread-jébe/csatornájába. De ha gondoljátok megteszem én.Amúgy kézzel is babrálható a MAC ha szerkeszted a /data/misc/wifi/WCNSS_qcom_cfg.ini file-t és abban átírod a Intf0MacAddress=XXXXXXXXXXXX sort arra ami eredetileg kell legyen - majd restart..
Nem írtad hogy a fastboot ROM-ot elindítottad-e egyáltalán, abban alapból jó volt-e a MAC. Ha másik ROM-al is csinálná és mondjuk IMEI se lenne az megint más kérdés, akkor vagy volt mentésed a QCN-ről, vagy az EFS partícióról TWRP vagy egyéb custom recovery alatt vagy marad a QCN info teljes újragenerálása (ami azért nem annyira egyszerű alapvetően [1] [2] de [itt] pl. van egy leírás amihez mellékeltek "üres" QCN file-t is a telefonhoz amiben egyszerűen átírható a WLAN MAC/BT MAC/IMEI1/IMEI2 *szigorúan* a sajátodra és visszateheted utána a sérült helyére.. vagy kb. ugyanez elérhető XDA-n is [itt].
UI. azt a képet szerintem töröld amin látszik a saját MAC-ed / IMEI-d..
@Iborka: mert emberek vagyunk? Mert hibázunk..?
Ez egy közösségi munka, ingyen kapod.. megvan? -
-
crok
Topikgazda
válasz
egyedije #31426 üzenetére
Pont csak a baseband nem látszik..
Ez a gond egyébként egy többé-kevésbé ismert probléma.
Az a MAC nem "valós", így van, jó hír hogy megvan két IMEI.
Innen a stabil Mido firmware-t szedd le (V10.2.2.0) és flash-eld.
https://xiaomifirmwareupdater.com/#stable#mido
Közvetlen link:
https://osdn.net/projects/xiaomifirmwareupdater/storage/Stable/V10/mido/fw_mido_miui_HMNote4X_V10.2.2.0.NCFCNXM_19a9ebdf61_7.0.zip -
crok
Topikgazda
válasz
egyedije #29293 üzenetére
Nem vagytok egyedül - másnál is crash-el (a fórumukban nézzetek szét).
Frissítsétek az appot ha véletlen nem a legfrissebb lenne.. ésvagy Lite.. vagy ami szerintem mégjobb: [Face Slim] amíg nem oldódik meg (de amúgy lehet megszeretitek : D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest