- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
-
Mobilarena
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
BullZeye #35904 üzenetére
Beépített - de ugyanúgy "lecserélhető" mint pl. az SMS app. És ha a Telefon alkalmazást megnyitod jobb felül (vagy hát nyilván attól függ milyen ROM milyen app..) van beállítások menüje annak is - na ott Derpfest Pie-ban (meg más AOSP alapú ROM-ban is) van külön beállítás a teljes képernyős képre.
-
crok
Topikgazda
válasz
BullZeye #35492 üzenetére
Volt régen egy en.miui.com szétszedős poszt képekkel, na az ment a /dev/null -ba mert ugye megszűnt az en.miui.com fórum.. de FoneArena-n el van mentve, videostól-mindenestől. A videoban itt látszik hogy az alaplap tetején van egy fekete, keskeny műanyag rész, na az, pontosabban az arra felgőzölt egyik kis vezetőréteg a GPS antenna (meg más antennák is, meg lent az USB részben is vannak ilyen antennák, a belsejét nézve jobb oldalt látszik is az átvezető koax kábel).
Ezen a képen látszik kiszerelve is:
Az alaplap alatti második, keskenyebb műanyag.Na, annak vannak érintkező felületei amivel az alaplapra csatlakozik,
azt kellene ellenőrizni, hogy
- tiszták-e a csatlakozások meg hogy
- rendesen meg vannak-e húzva a csavarok
szóval hogy minden érintkezés jó-e.Na.. Jól túlbonyolítottam.. de remélem érthető.
Feltettem a Mega tárhelyemre is hogy meglegyen,
a leírás is, képekkel, html + pdf + a video is.. -
crok
Topikgazda
válasz
BullZeye #35291 üzenetére
Nem kell tartani.. ha már rászántad magad akkor backup után flash-eld fel őket és nézz szét mit lehet állítgatni, van még sok másik ROM is.. pl. az AICP is.. épp átállás van 10-re és van amit abbahagytak, van amiből lesz 10 van amiből official helyett unofficial lesz csak..
-
crok
Topikgazda
válasz
BullZeye #35286 üzenetére
Már a 32 byte dont-fragment-el sem megy át? Ott valami nálad nagyon-nagyon nem kerek vagy a ping le lenne tiltva valahol az eszközeiden? Használsz tűzfal appot a teéefonon vagy valami biztonsági szűrést a routereden? Egy másik eszköz meg megy? Csak ez az egy készülék és csak ezen a WLAN-on nem megy?
-
crok
Topikgazda
válasz
BullZeye #35277 üzenetére
Ha ez nem akkor MTU szokott lenni.. Routerben mennyi most az MSS vagy MTU beállítva? Mennyit mond ez a teszt pl. MTU-ra?
-
crok
Topikgazda
válasz
BullZeye #35273 üzenetére
Mindegy milyen "gyors" a net
az főleg tökmindegy hogy mivel van védve a WLAN.
Igen, találkoztunk, pl. mikor szar a szolgáltató DNS-e.. próbáld ki ezekkel a DNS-ekkel:
1.1.1.1
8.8.8.8
208.67.222.222
..vagy amit itt írtam abból bármit - azzal szinte biztosan mennie kell.A DNS szerver átírására sok lehetőség van,
a három szerintem legegyszerűbb módszer:- otthon általában a router oszt IP-t DHCP-n, a nem szolgáltatói (tehát saját) routeren a LAN beállításoknál a DHCP beállításokba írd ezeket bele, aztán WLAN kikapcs-bekapcs a telefonon és megkapod az újonnan beállított DNS szervert - nyilván nem járható út ha a router-t nem tudod konfigurálni mert nem tudsz belépni, nem a tied, etc..
- Root nélkül meg tudod csinálni azt, hogy felteszed pl. a Blokada Slim-et és beállítod a fentebb említett DNS-ek egyikét
- Root-al pedig millió lehetőség van.. néhány a teljesség igénye nélkül:
_használhatod pl. a DNS66 appot
_MagiskHidePropsConfig-al átírhatod a DNS szervereket - a Magisk topik összegfoglalójának végére tettem hogy hogy lehet prop-okat hozzáadni/átírni (arra keress, hogy "Sensitive prop-ok rejtése") és ezt a két prop-ot érdemes átírni, IP-ket persze a fenti listából választhatod:
net.dns1=8.8.8.8
net.dns2=208.67.222.222
_AFWall-al is meg lehet csinálni
_használhatsz rá egy hasonló script-et amit root-ként lefuttatsz (akár minden startkor):
#!/system/bin/sh
iptables -t nat -I OUTPUT -p udp --dport 53 -j DNAT --to-destination 1.1.1.1:53
exit 0
Az IP-t írd itt is át arra ami DNS szervert választottál
(az 1.1.1.1 a CloudFlare DNS egyébként de ez csak példa).[Szerk.] Tudom, nem túl elegáns.. ha többször lefuttatod akkor mindig az utolsó lesz az ami "él" - ha törölni akarod az IPTables bejegyzéseket amiket a fenti script-el csináltál (és visszaállj az eredeti állapotra) akkor futtasd le ezt (vagy indítsd újra a telefont):
#!/system/bin/sh
for i in $(seq 1 $(iptables -t nat -L OUTPUT --line-numbers | tail -n1 | cut -d' ' -f1)); do iptables -t nat -D OUTPUT 1; done
exit 0Valamelyik módszert próbáld ki.
-
crok
Topikgazda
válasz
BullZeye #35266 üzenetére
Minek? Semminek..
Persze hogy megy.. A Magisk-nak csináltam külön topikot amúgy. TiBu helyett ajánlom a Swift Backup-ot!
-
crok
Topikgazda
válasz
BullZeye #35254 üzenetére
Nem megy az assert_check. Valszeg egy borzasztórégi TWRP vagy valami más de nagyon régi recovery lehet fent még nálad. Igen, amúgy az SD625-ös (MSM8953-al szerelt) Redmi Note 4 a Mido.
Mindegy is, menj a TWRP letöltési oldalára és tedd fel a legújabbat (ami most épp a twrp-3.3.1-0-mido.img).
-
Peterhappy
őstag
válasz
BullZeye #26711 üzenetére
É azért bízom a Note 6-ban, mert a Note 5 nem nyűgözött le. Jó, ha nem 4/64-es Note 4-em lenne, elgondolkodtam volna rajta, de így nem hozott lázba.
Ahogy néztem, sokszor "minden második" kiadás a nagy dobás. Talán a Note 6 az lesz.
Redmi 6 sem rossz, ha Redmi 4-hez (vagy 3-hoz) hasonlítjuk.
-
válasz
BullZeye #6719 üzenetére
Ugye ezt nem gondoltad komolyan?
Ez így ebben a formában megint nem teljesen igaz!
Wifi/4G állandóan aktív,csak este használom 30-40% körüli fényerő általában 80%on van.
Böngészek,waze-zel navigálok,zenét hallgatok,youtube-ot nézek,telefonálok napi 45-50 percet és ~8 óra SoT/1,5nap ami nálam rendszeres,de még max fényerővel se tudtam 6,5 óra alá lenyomni! -
Headless
őstag
válasz
BullZeye #6719 üzenetére
Ez így nem igaz, csak optimalizáljuk a dolgokat. Nekem 2 nap + 10-11óra SOT van mindig.
Ami 2 napba fér bele!
4 * 30 min óra Endomondo + heart rate monitor (ANT+)
mobilnet VAGY wifi állandóan bekapcsolva (nyilván ha az egyik egy a másik addig kikapcsolva)
2g ha wifi vagy a kijelző kikapcsolva, 4g ha olyan app van használatba amihez kell, böngésző, gps, mobilbank, stb.
ujjlenyomatot nem használok.
GPS energia takarékos, kivéve használja valami, pl endomondo, stb
Bluetooth off -> nincs mihez használni.
sok böngészés
kodi videó lejátszás
remote desktop + openvpn
fényerő automata és az offset középen.
automata elforgatás kikapcsolva, kivéve ha kell.
minden fent elített kapcsolás e-robottal szabályozva.
ami nincs az FB, messenger,
egyedül viber/telegram van telepítve, ami chat alkalmazás.Akkukímélő módot ne használom, sőt még mindig keresem rá a megoldást, hogy hogy tudnám kiirtani az értesítését....
Persze az se elhanyagolható, hogy AEX-et használok, faust v3.1-el és max freq levéve 1804-re, Adreno iddler szigorítva, fingerprintd daemon leállítva (mivel idegesített, hogy felébreszti a kijelzőt, ha hozzáérek). root:SuperSU
Persze az én felhasználásom, beállításom ne átlagos és tuti, hogy valaki nem tesz ennyit a spórolásért, kényelemért.
[kép]mai nap ezzel még tuti meglesz...
-
Mano66
senior tag
válasz
BullZeye #3612 üzenetére
Simán TWRP-ből telepítettem a Magisk v12-őt.Wipe,Cache törlés.Majd TWRP-ből universal-safetynet-fix-v1.10.1.zip telepítés.Wipe,Cache törlés.Újra indít.Ha fel volt telepítve a MagiskManager akkor törlés és újra telepítés.Én maradtam a MagiskManager 4.3.3-nál mert jobban tetszik a felülete mint a v5-é.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
BullZeye #3592 üzenetére
A készülék hátulján lévő címkén milyen kód van nálad?
Nálam ez: 2016102
Ez a kód e szerint a leírás szerint a Global készülékek kódja.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
BullZeye #3580 üzenetére
Én így tettem fel, gond nélkül egy nyitott bootloader-es Note 4X-re:
TWRP 3.0.2-0 telepítve, a lenti zip-ek a külső SD-re felmásolva
Wipe system, data, cache, Internal
Install OCT-N-WEEKLY-20170616-1735-mido.zip
Install cm-14.1-mido-firmware-20170430.zip
Install open_gapps-arm64-7.1-micro-20170614.zip
Install SR5-SuperSU-v2.78-SR5-20161130091551.zipReboot
-
holozis_HUN
addikt
válasz
BullZeye #3541 üzenetére
Nem panaszkodtak, MIUI alatt volt olyan, hogy visszhangzottam, de most semmi ilyet nem hallottunk. Mindjárt tesztelem is
Minden okés, kihangosítva is. Nincs visszhang, tisztán hallottam a másik felet és engem is. Telefont cserélve is minden okés. VoLTE ki van kapcsolva.
Milyen alapfunkcióra gondolsz még? Wifi szépen megy, mobilnet is, értesítéseket megkapom, stb.
Annyi, hogy szerintem a linkelt kernelt még dobd fel, szerintem jót tesz majd az üzemidőnek az Adreno idler. Ja és tisztán installáld mindkettőt! Esetleg a Force Doze-t még próbáld ki.
-
válasz
BullZeye #2099 üzenetére
Ez merev vagy a szokásos szilikon anyag? Vagy valahol a kettő között? Én Imak tokokat használok (de abból alapvetően a hard case / cowboy szériát). Ez nem ilyen ragadós tapintású? (és a Note 4Xhez való jó rá, ugye?)
Üveglapból végül érkezett olyan vaakinek, aminek nem áll el a széle?
-
-
Dimond G
senior tag
válasz
BullZeye #1609 üzenetére
Akkor már 2-t kamuztak, vagy írták el!
Kézbesítő postán melózom Budapesten, az ügyfélszolgálatos! Néha hiába hívom fel az NPKK-t (Nemzetközi Posta Kicserélő Központ) hogy adjon infót a küldeményről, nem látja! Nem hiszem, hogy átragszámozzák az ilyen küldeményeket, mivel teljesen jó az azonosító!
Mindig azt mondják, hogy várjunk, megjön!
Én már 2 hete várom az én tokomat.....mondjuk az még nem 25 nap! :-DD -
Carline
őstag
válasz
BullZeye #1456 üzenetére
Oh, köszi a tippet.
Inkább hazaugrottam, mert fenn van a gépen a v1.1 is de a miui weblap az újat töltette le velem így azzal próbáltam. A régebbi verzió 50%-nál megállt majd egy percre. Már kezdett elszállni a reményem, de akkor pikk-pakk végigfutott és nyitotta a BL-t.
Azóta rootoltam és TiBu-val megy a visszaállítás. -
Upo
addikt
válasz
BullZeye #1335 üzenetére
Igen van ilyen, általában expedited shipping-nek nevezik. De ez nem az a konstrukció. Ez egy sima kockázati biztosítás, beküldik sima postával, nem eu-n keresztül, és reménykednek hogy nem kapják el. De majd rájönnek, és megszüntetik.
(#1338) kano: De azóta már nem él magyarország felé ez a konstrukció ugye?Túl sok volt a magyaroknál a lebukta. Még 2-3 éve simán ment a buli, de azok az idők rég elmúltak.
(#1345) maty93: Aha, a spemall-os leírás. Tehát ha a dhl vagy a vám vámot akar kiszabni, akkor előbb velük vedd fel a kapcsolatot mielőtt bármi adatot beküldesz (ez egy kötelező lépés hogy hozzájuss később a biztosításhoz), és majd küldenek valami dokumentumokat amit megetetsz a vámmal. Ha nem sikerül, akkor fizetik a vámot. Ha nem veszed fel a kapcsolatot előtte és beküldöd a valós papírokat akkor nem fizetnek.
Csak vámot fizetnek, doku költséget nem, max 100$-ig. Ha még mindig magas a vám akkor meg megmondják hogy fizetnek vagy vissza kell küldened és refund.
És azt is írják, hogy ez a szabályzat csak spanyolországi vásárlókra vonatkozik.Tehát ugyanaz, azt hiszik hogy itt is bemondásra mennek a dolgok. Kíváncsi vagyok hogy fognak olyan tranzakciót produkálni, vásárlási visszaértesítővel, banki tranzakcióval ami a kamu dolgukat igazolja, különösen akkor ha a csomagot is felbontják (márpedig ha ilyen hülyeségeket kapnak akkor _fel_fogják_bontani_ !)
Az meg már kapásból a régi csempészet helyébe ugrott Btk 396. § Költségvetési csalás, értékhatár miatt csak 2 évig terjedő szabadságvesztés (a vagyoni hátrány 500.000 ft alatti). [link]
Illetve a kamu dokumentumok miatt még csatlakozik egy közokirat- és egy magánokirat-hamisítás is.
Mindenki eldöntheti hogy kockáztat vagy nem. -
válasz
BullZeye #1202 üzenetére
Ez tényleg nem hiba, ez így van, sőt mivel a kamera a fészkében is tud mozogni, így annak is van/ lehet hangja.
Elég sok telefon fordult már meg a kezeim között, az optika mozog, és ennek van hangja, de ez nagyon nem esik bele a hiba kategóriába.
Még egy digitális fényképezőgépnél is van hangja.
-
Zoleee83
addikt
válasz
BullZeye #1202 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett.
Ez abból fakad, hogy a kamera lencsék így vannak egymás mögé helyezve, gyárilag, mert ez ilyen a technológia, vagyis ez így jó.
Melyik cég milyen lencsét alkalmaz,tehát nem jáccik' bele az hogy melyik mobilgyártónál jelentkezik, mondom BB, Samsung is csinálja, NEM HIBA.
Rázz meg egy Microsoft Lumiát az brutál durván kattog. -
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #1015 üzenetére
Reflash megoldja, szóval valamelyik program huncutkodik.
(#1016) Silenc3Hun
Az első az azért van, hogy MIUI fiókhoz rendelje a készülékedet, és legközelebb ha újra rakod csak jelszót kell beírnod, vagy ha ellopják, és újraflashelik, akkor ne tudjanak a beállítosoknál túl lendülni rajta (persze hozzáértő ezt ki tudja játszani, de nehezebb) -
-
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #913 üzenetére
Na úgy néz ki nincs EU-ból nincs stabil verzió, csak dev...vicces (nem az).
Az eredeti rom nem indul el, konkrétan azonnal behal sajnos. TWRP-t is csak úgy érem el ha telepítem MIUIHU toolból, és kérdezi, hogy bootoljon e TWRP-be, és így megy.
Remélem TWRP-ből telepítve elindul pl a dev rom, ha nem, akkor marad a full flash -.-
-
Maist
senior tag
válasz
BullZeye #858 üzenetére
A Note 1 (egyébként BOE kijelzővel) fokozatosan romlott, és napról-napra, hónapról hónapra jöttek az újabb hibás pixel-ek. Új korában, amikor vettem, akkor hibátlan volt. Redmi Note 2 is volt nálam új korától (Tianma kijelzővel), és direkt, a Note 1 után az első dolgom volt a kijelző teszt. Hibátlan volt. Fél évesen, mikor eladtam, már elmondtam inkább a vevőnek, és megmutattam, hogy hát ez ilyen kicsit csillagos ég jellegű. Lett rajta világító pixel rendesen. Persze ettől még lehet, hogy lesz sok olyan Note 4 is, aminek semmi baja nem lesz, és csak én voltam kicsit borúlátó.
-
Maist
senior tag
válasz
BullZeye #811 üzenetére
A stabil nougat még nem most lesz ismerve a Xiaomi-t.
A heti amúgy nagyon jó, csak mindig várj egy napot a frissítéssel, miután az elsők felrakták, hogy működőképes maradt-e a telefonjuk.
Jó, én ma nem vártam csak délutánig, mert nem sok panasz volt reggel óta a xiaomi.eu fórumán a heti frissítésre... -
Maist
senior tag
válasz
BullZeye #808 üzenetére
Mondjuk egy micro sd, vagy egy otg kábel és pendrive nagy segítségedre lehet.
Ha heti OTA kell, akkor global developer, de akkor hetente lehet twrp-t telepíteni, meg a kis zip-et, és root-ot, ha használsz. Xiaomi.eu is heti frissítésű, de nem OTA, hanem magadnak szeded le. Nem bántja a twrp-t, és a root-ot, meg szerintem jobb is, ki van pucolva, gyors, pörgős rom, én Redmi 1s óta eu rom-ot használok. -
Maist
senior tag
-
trebrona
nagyúr
válasz
BullZeye #802 üzenetére
Upo pedig leírta:
lazyflasher-no-verity-opt-encrypt.zip: twrp telepítés után rögtön lépjünk be twrp-be, és az install gombbal telepítsük ezt a zipet. Kikapcsolja a kényszerített titkosítást és a dm-verity ellenőrzést, ami miatt a gyári rom nem indulna el. -
BullZeye
veterán
válasz
BullZeye #788 üzenetére
Megvan a hiba, és hogy más ne szopjon vele 2 napot.
1) Eszközkezelő
2) Android(!) -ra jobb gomb és illesztőprogram frissítése
3) Illesztőprogramok keresése a számítógépen
4) Alul a kék szöveg: Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából (nem tallózás)
Ez a kép jön be, nálam ez a 2 opció van, és MTP USB Eszközre katt majd továbbTovább és kész, felismeri rendesen.
-
válasz
BullZeye #786 üzenetére
Ha jól rémlik a következő indulástól kezdve az visszaáll
Azt akkor egyszer kikapcsoltad, hogy fel tudd tenni az aláíratlan drivert, de következő indulásnál vissza is állt minden alap állapotba, természetesen a driver fent marad.
Ez Win8nál is így volt. Elég meredek lenne, ha úgy maradna az ismeretlen és aláíratlan drivertelepítés.
-
válasz
BullZeye #784 üzenetére
Ki kell kapcsolni a driveraláírást, és úgy kell újraindítani a gépet, utána pedig beadni a drivert.
Ezzel már a Win8-nál is voltak gondok. Legegyszerűbb romolgatáshoz, flasheléshez a Win7, az betonstabil erre, ha a Win8/10 rendbe van rakva driver ügyben, akkor azzal sincs gond.
-
helixP
nagyúr
válasz
BullZeye #778 üzenetére
Sima háttértárként akarod alkalmazni? Rawulf-féle tárhelyen lévő drivert próbáltad?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP398
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Fold 3 256GB Phantom Silver. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP381
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S20 FE 256GB Cloud Mint. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP387
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest