- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Mobil flották
-
Mobilarena
Xiaomi Note 3 Pro International/Global/Special Edition (kódnév: Kate) topik
A testvér topik összefoglalója ajánlott olvasmány, főképp a mélyvíz része!
A félreértések elkerülése végett: a topikban olvasható furcsa kifejezések, matatásnak és mókolásnak látszó tevékenységek nem azt jelentik, hogy probléma vagy instabilitás lenne a készülékkel. Épp ellenkezőleg, amivel érkezik (global dev, global stable) azzal azonnal és hosszútávon alkalmas a mindennapi használatra a kicsomagolás után. A fentebb említett tevékenység pár elvetemült droidbúvár játszóterének tekintendő és aszerint olvasandó.Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Január 20-án rendeltem, tegnap ért ide.
Korrektül becsomagolva, és valóban a Kate verzióhoz való jött. Egy darabban, de magáról a kijelző minőségről még nem tudok nyilatkozni.
A csomagban vannak szerzámok, és kétoldalas ragasztó is.
Ki kell választani a színt, arra figyelj!
-
-
dchard
veterán
válasz
csaba bacsi #13899 üzenetére
Köszi, megrendeltem.
Akkumultárig már lebontottam egyszer, de kíváncsi lennék, hogy - komplett - kijelző cseréhez is kell-e a melegítses trükk, vagy nem?
-
dchard
veterán
Engem továbbra is érdekelne kijelző a telóhoz, lehetőleg kipróbált forrásból.
-
-
dchard
veterán
Mostanában jött el az a probléma, hogy a kijelző fals módon remeg, rángatózik, lapoz stb. mintha valaki össze-vissza húzogatná az ujját rajta, vagy nyomkodná. Közben hozzá se érek.
Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? A kijelző teljesen sérülésmentes, a teló nem esett.
-
dchard
veterán
válasz
#72487936 #13761 üzenetére
Én Vodás vagyok már vagy 10 éve, Note 3 SE-m van, de nem tapasztalok ilyesmit. Ahol pocsék a hangminőség az a roaming (EU-ban is, még akkor is, ha a roaming partner is a Vodafone csoport tagja). De ez interconnect téma, és nem telefon specifikus
Amúgy pontosan mit tapasztalsz?
-
dchard
veterán
válasz
beach head #13447 üzenetére
Náalm egyértelműen nem melegedés volt, egyébként a töltésvezérlő figyeli a hőmérsékeltet (is), de ahhoz azért elég melegnek kell lennie, hogy látványosan lassuljon a töltés. Konkrét példa: ez a telefon 1.2 Amperes töltőfejjel a töltés első szakaszában (amikor fel is vesz 1.2 Ampert), sem forrósodik fel, maximum kézmeleg egy 25 fokos szobában.
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy én 95%-nál nem töltöm fel jobban a telót (vélt vagy valós) aksi kímélési szempontból. Eddig bevált.
-
dchard
veterán
válasz
beach head #13445 üzenetére
Nekem ilyen kizárólag a gyári töltővel fordult elő, a 1.5 Amperes régi Sony Z-s töltőfejjel tökéletesen, és az aksi kapacitásnak megfelelő sebességgel tölt.
-
dchard
veterán
Érdeklődnék, hogy tud-e valaki ajánlani jó autós tartót (elsősorban szélvédőset) ami jól használható a Katival? Jól hasznáható alatt azt értem, hogy nem esik le egy kátyútól és a gomjai is relatíve hozzáférhetőek.
-
dchard
veterán
válasz
vampire17 #12305 üzenetére
Engem is érdekelne, ha lesz tapasztalat vele.
Más:
Nem tudja valaki, hogy a telefonban lévő flash írási élettartamáról hogyan lehet kinyerni infót? Hasonlóra gondolok, mint a SMART, és alapvetően az eddig felírt adatok mennyisége, esetleg hibás blokkok, ilyesmi érdekelne.
Dchard
-
-
dchard
veterán
Ha valaki kipróbálta már a 7.12.8 ROM-ot (recovery) TWRP alól, nem nyitott bootloader mellett, és megosztaná, hogy nem cseszi szét a telót (jártam már így korábban), azt megköszönném.
Olyan írjon, aki tényszerűen kipróbálta és megy.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Anonymus23 #11798 üzenetére
Egy kollegina a sima Redmi 3 telójával szintén beszopta, a megoldásod ott is működött, köszöni szépen
Dchard
-
dchard
veterán
Köszi!
Annyit tennék hozzá, hogy global 7.11.23 beta alatt simán ment a TWRP alól a SuperSU.
Illetve kiegészíthetnéd azzal amiről már beszéltünk: ha fent van a TWRP, akkor használható-e az OTA-s frissítés, ha pedig nem, akkor pontosan hogyan kell a gyári recovery-s verziót felrakni (mit kell kitörölni belőle, ha kell). Ez biztos másokat is érdekelni fog
Dchard
-
dchard
veterán
Így már működik, köszi.
Nem kötekedés képpen, de nem szútram el semmit, mert sehol nem volt leírva, hogy EDL módban kell csinálni, csak annyi, hogy MiFlash-el kell betolni. Mondjuk az is érdekes, hogy hogy a fenébe írja azt a MiFlash hogy success, amikor semmit nem csinál... A 3. pontig el sem jutottam
Frissíteni kéne a leírást, és figyelni az ilyen részletekre is, hogy aki először csinálja, nem tudja kitalálni, hogy fastboot vagy EDL módban kell flashelni.
Dchard
-
dchard
veterán
Pedig de. Teló fastboot-ban, MiFlash lefut (success), és még így fastboot logó mellett elkezdem nyomnia FEL+Power-t egészen addig amíg fel nem villan a MI logó, utána power elenged, FEL nyomva tart, és belép a gyári MI recovery-be.
Most megint kipróbáltam, megint ugyanaz az eredmény.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
wwenigma #11661 üzenetére
Szerintem switch nélkül az out of band aggregation felejtős, az RF teljesítményed eléggé elromlik. Ki kell jelenteni, hogy a CA ebben a telóban egyszerű átverés, nincs kiépítve és nem is működik. Kipróbáltuk NVRAM hack-kel, amiből kiderült, hogy a modem igenis tudna CA-t, de a gyártó lehagyott róla egy fontos alkatrészt ami nélkül használhatatlan. Ennyi.
Be is kellene írni az összefoglalóba, hogy ez a teló nem tud CA-t egyetlen európai sávkombinációval sem.
Dchard
-
dchard
veterán
Akkor is ez a legjobb megoldás, ha nekem "csak" root kell, és nem akarok alternatív romokat, kernelt stb felpakolni? Ota frissítés működik? Ha nem, akkor a gyári recovery romokat is fel tudom pakolni anélkül, hogy eltűnnének a beállításaim?
wwenigma:
A CA-val kapcsolatban: ezek szerint benne van a megfelelő switch matrix, csak be kéne kötni egy-két lábat? Vagy mire gondolsz?
Dchard
-
dchard
veterán
Átnéztem az összefoglalót, de még mindig nem találtam megoldást arra, hogy zárt bootloader mellett tudjak root-olni. Van valakinek kipróbáltan működő megoldása erre? Egy darabig ment a 6.13.x upgradelgetése, aztán egy nagyobb frissítés pár hónapja ellehetetlenítette a leírásban szereplő módszert. Jelenleg 7.11.23-on vagyok. Vagy ha kinyitom a bootloader-t akkor egyszerűbben meg lehet oldani?
Köszi!
Dchard
-
dchard
veterán
Visszakaptam a telót, megjavították ismét, minden működik. A legutóbb 2 hónap után kezdett el ismét megsárgulni, lássuk most meddig fogja bírni.
Egyéb kérdés: mielőtt visszaköltöztem volna a telóba, jött egy frissítés ota-n (MIUI)?), 1.4giga, szépen fölment, telepítés után viszont a beállítások közül eltűnt az "About phone" menüpont, és nem sikerült megtalálnom. Van ötlet, hogy hová lett, esetleg átnevezték?
MOD: meglett: felrakták a lista tetejére...
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Headbang #11591 üzenetére
Most megnéztem a papírt amit kaptam, és a "tervezett" javítás dátumát 11.22-re jósolták, tehát pontosan 30 nap alatt. Megjegyzem, hogy - az eredeti javításnál 6 hónappal ezelőtt megismert módon - újragélezéssel tervezik javítani a hibát, tehát cserealkatrészre nem várnak. A wayteq oldalán online is ellenőrizhető a javítás állapota, ott is ugyanezek az infók szerepelnek. Legutóbb 3 hét és 2 nap alatt végezték el elvileg ugyanezt a munkafázist.
A kérdés, hogy ez most mennyire lesz tartós...
Dchard
-
dchard
veterán
Jövő kedden lesz pontosan 4 hete, hogy leadtam a telót a már egyszer megjavított kijelző sárgulós problémával, még nem kaptam sms-t hogy mehetek érte.
Tudja valaki mi történik, ha 30 nap alatt nem sikerül megjavítaniuk?
Dchard
-
dchard
veterán
Tegnap - három nappal a gari vége előtt -visszavittem a telót a korábban már megjavított kijelző sárgulós hibával, ismét visszavették javításra. Említettem hogy a környezetemben három ugyanilyen teló is produkálja ugyanezt a hibát, erre azt mondta, hogy egyrészt nem tömeges ez a jelenség, másrészt egyetlen ilyen javított telót sem hoztak még vissza ugyanezzel a hibával, de sajnálkozott hogy nekem ilyen kellemetlen élményem van.
Majd beszámolok a fejleményekről.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Canonfan #10777 üzenetére
Ugyan nem engem szólítottál meg, de nekem is sárgult a kijelző, bevittem, 3 és fél hét után állítólag "újragélezéssel" megjavították, gyakorlatilag a kijelző panelt biztosan cserélték. Majd 3 hónappal később ismét megsárgult pontosan ott, és pontosan ugyanúgy, a már "megjavított" helyen.
Két további kollégámmal pár hét késéssel vettünk ugyanilyen telót, mindhármunknál előjött ugyanott és ugyanúgy a sárgulós hiba.
A szoftvernek persze semmi köze hozzá, de ismerve a wayteq köcsögségét én visszaraknám rá az eredetit. Az egyik kollégámnak a szintén kijelző sárgulással bevitt telót megpróbálták szarul összerakva visszaadni, majd miután reklamált, visszavették és nyomtak rá (csak úgy poénból) egy factory resetet. Mikor erre rákérdezett csak gúnyosan mosolyogtak.
Ráadásul kiköltöztek az egyébként sem belvárosi Ecseri úti metrótól egy olyan helyre, ahová értelmesen nem lehet BKV-val eljutni.
Nálam most jön majd a második kör.
Ezekre készülj fel.
Dchard
-
dchard
veterán
Apró érdekesség: a gyári 2Ah-s telefontöltővel 15%-on bedugva a telót is csak 1.5 - 1.6Ah-ig emelkedik a töltőáram, tehát ez a telefon nem töltődik 2Ah-val akkor sem, ha a töltő többet tud. Természetesen nem QC-s töltők esetére igaz ez.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Henker2 #10236 üzenetére
Ha mutatsz olyan embert, aki kipróbálta és sikerült neki, akkor kipróbálom. Bár semmi összefüggést nem látok egy hőre kialakuló hiba, és az UV fény között. Egyébként a szervizben azt állították hogy nem cserélték ki a kijelzőt, csak "újra gélezték", ugyanakkor a kijelzőm káváján volt egy alig észrevehető kis benyomódás ami a javítás után eltűnt, tehát cserélték a kijelzőmet.
A lényeg, hogy a javítás után 2,5 hónappal most kezd újra előjönni, egyelőre még halványan, de már látható a hiba. Tehát kijelenthetjük, hogy a javítás sem tartós.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Headbang #10224 üzenetére
Ez sovány vigasz nekem, aki egyébként zenét hallgatok, meg böngészek a telóval. Soha nem játszottam, nem nézek rajta filmet, nem futtatok CPU tesztet stb. Nem mintha ezeket nem kéne kibírnia, de azért egy kis zenehallgatástól megsárgul, ráadásul másodszorra is, és ilyen számosságban fordul elő, akkor ott konstrukciós probléma van.
Dchard
-
dchard
veterán
És még le se írtam, milyen minősíthetetlen stílusban magyaráztak a szervizesek annak a kollégámnak, aki a szarul összerakott telefont kapta vissza, majd reklamált.
Csak hogy ne legyek igazságtalan: a közvetlen környezetemben 4 darab ilyen telefon van, és ebből "csak" három produkálja pontosan ugyanezt a kijelző hibát pontosan ugyanúgy és ugyanott. Érdekes módon pont a legöregebb nem csinálja.
Dchard
-
dchard
veterán
Csak a közvetlen közelemben 3 ilyen esetről tudok saját magamat is beleértve.
1. Nekem pont ugyanilyen volt, csak a másik (bal) szélén. Megcsinálták még májusban, és most megint megjelent pont ugyanott. Egyelőre halványabb, várok még vele hogy jobban látsszon aztán vihetem vissza megint....
2. Kollégámnak szintén előjött, pont ugyanazon az oldalon, pont ugyanúgy. Visszavitte, 4 hétig kotlottak rajta a Wayteq-nél, majd visszakapta a telefont karcos hátlappal és szarul összerakva (alsó gomboknál konkrétan kilátszott a led). Visszaadta hogy csinálják meg rendesen, vagy adjanak neki újat.
3. Másik kollégám még nem vitte vissza mert nincs rá 4 hete, az ő telójáról készült az alábbi kép pár napja:
Ebből mindenki vonja le a tanulságot.
Dchard
-
dchard
veterán
A korábbi kijelző sárgulós történet margójára: kollégámnak, aki jó másfél hónapja vett ugyanilyen telót, pontosan ugyanott és ugyanúgy megsárgult a kijelzője, mint korábban nekem. Ezzel az ismert esetek száma 3-ra emelkedett.
Nekem a javítás óta rendben van minden a telóval.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
baitsee23 #9192 üzenetére
Igen, pontosan ott van. Ne tévesszen meg senkit, hogy semmilyen cég kiírás nincs a külső ajtón. Be kell menni fölfelé a félemeletre, és ott a kávégépekkel szemben már ki lesz írva hogy Wayteq.
Elsőre én is ezt az épületet vettem célba, de mivel egyik ajtón sem volt semmilyen kiírás, sem kint a cégtáblán, ráadásul a ceglédi útnak nemrég változtatták meg a tárképen a vonalvezetését (na ez egy külön misét megérne, a 15 éve ott lakók sem tudták megmondani, hogy akkor melyik a páratlan oldal). Szóval mentem egy kört az ipartelepen mire sikerült kideríteni telefonon hogy akkor melyik épület is az.
Dchard
-
dchard
veterán
Valamivel több mint három hét után kaptam vissza a telefonomat a kijelző sárgulásos foltosodásának javítása után. Állításuk szerint csak "újragélezték" jelentsen ez akármit is, viszont annyit sántít a sztori, hogy a kijelző modul fekete műanyag káváján volt a javítás előtt egy pici alig észrevehető benyomódás, ami most nincs meg, tehát valamit biztosan cseréltek, de hogy miért tagadják le azt nem tudom.
Mindenesetre a probléma megoldódott, patyolat a kijelző, minden más is jól működik, örülök, hogy visszakaptam. A javítás 3 hét 2 napot vett igénybe, kaptam SMS-t a javítás elkészültéről. Összességében elégedett vagyok, mindkétszer kulturált emberekkel találkoztam a szervizben, talán a javítási idő lehetett volna ennél gyorsabb.
Mivel céglogó nincs, ezért annyival segítenék a többi gariztatónak, hogy bejelölöm a pontos helyét a szerviznek, mert a cím alapján egészen sok időt el lehet tölteni a megtalálásával:
A legutóbbi alkalommal csak a benti üvegajtón volt kiírva, hogy itt található, kívülről simán elmegy mellette az ember. Viszont érdemes mindig nézni a pontos címüket, mert állítólag a szerviz el fog költözni hamarosan.
Dchard
-
dchard
veterán
Azért mi még nem adtuk fel
wwenigma hekkelni az nvramot, én szakmai tanácsokkal igyekszem segíteni, aztán én is beszállok amint visszakaptam a telómat a gariból.
Garancia persze nincs rá, hogy valaha is menni fog. Ha ebben a pillanatban kéne nagy összeget feltennem, én is ellen fogadnék.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
wwenigma #8631 üzenetére
Ugyanaz jutott eszembe, mint az orosz gyereknek: QPST alatt egyszerűen engedélyezni a fícsört
Ráadásul nálunk jobbak az esélyek, mert a sávtámogatás rendben van, csak CA-t kell engedni. Arra kell vigyázni, hogy a linkeken említett módszerrel 3x CA is engedhető, a Kate-ben lévő alapsáv azonban "csak" 2x CA-t tud, tehát azt egyértelműen finomítani kell majd.
A telóm most gariban van kijelző sárgulás/foltosodás miatt, amint visszakapom, szórakozok ezzel egy kicsit.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
wwenigma #8628 üzenetére
Tegyél be hozzá képet ugyanabból az appból az "LTE CA Matrix" tábláról is, hogy egyértelmű legyen: csak egy CC-t használ a modem.
Látom Telenoros vagy, nálam vodán ugyanez a helyzet: ha force-olom a telót, mindkét frekin megy a szolgáltatás, tehát a sávtámogatás rendben van, de a CA sosem működik, akkor sem ha az állomás szájában állok.
Még egy adalék a CA-hoz (4G+-hoz): sok helyen tévesen jelzik, hogy a 4G+-nak/CA-nak bármi köze van az előfizetéshez. Ez tévedés: ha az előfizetés maga működik 4G-n, és a telefon valamint a hálózat tudja, akkor működnie kell függetlenül attól, hogy az előfizetés milyen maximális sebességet enged meg. APN-hez sincs köze ebből kifolyólag.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
wwenigma #8621 üzenetére
Valami nem stimmel a listával, mert a Vodánál például 20MHz-et ír 1800-ra, holott 800-on és 1800-on is csak 10-10MHz-ük van (1800-on összesen nincs csak 15MHz-ük), tehát ez az adat biztosan fals.
A 2600-as hálózatuk meg nem tudom hogy áll, ott lesz 20MHz egybefüggő blokkjuk, de ez teljesen új hálózatot jelent (RRU+Antenna), tehát csak a legforgalmasabb helyeken lesz, ott sem máról holnapra...
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
wwenigma #8406 üzenetére
Nyitottam ennek a problémának hibajegyet hónapokkal ezelőtt:
http://en.miui.com/thread-460266-1-1.html
Láthatod, hogy egy embert kivéve senkinek sem működik, maradjunk annyiban, hogy az említett úr sem tudja semmivel alátámasztani.
A Xiaomi hivatalosan 300Mbit DL sebességet jelöl meg, ez kizárólag CA-val érhető el, viszont egyetlen magyar (vagy külföldi) CA képes hálózaton sem működik a teló.
Különösen vicces ez azért, mert a teló (ahogyan az első ottani hozzászólásomban láthatod) riportolja magáról hogy LTE Cat. 6-os (tehát tudja a CA-t), a sávaggregáció kombinációknál már nem jelöl meg egyetlen egyet sem 100 RB fölött, tehát ez egyértelmű és bizonyított csalás.
A sávon belüli aggregáció meg porhintés: a jelenleg támogatott sávokban soha senkinek nem lesz 40MHz sávszélessége, tehát azzal kár foglalkozni. A Telenor tudna 1800-on aggregálni 20+10megát ha teljesen eltünteti a GSM-et 1800-ról, erre egyelőre nulla esély van.
Még egy adalék: a telóban lévő Qualcomm modem elvileg tudja az interband CA-t, de persze a Xiaomi vásárolhatott olcsóbban butított alapsávot. A teló egyébként intra band aggregációt sem támogat a rádiós trace alapján.
A gond az, hogy a Xiaomi leszarja ezt az egészet, és nem mondja meg, hogy most mi a helyzet.
Dchard
-
dchard
veterán
Eljött a nagy nap, holnap visszaviszem az elszíneződött kijelző miatt a telót.
Valahogy lehet olyan gyári visszaállítást csinálni, ami az oprendszer mellett a belső tárhelyet is kinullázza?
Dchard
-
dchard
veterán
Nem hogy hasonlít, de szinte pontosan ugyanúgy néz ki, és ugyanott is van.
Amit elkészülnek a fotók, töltöm is fel őket.
romo77:
Nem. Tegnap este használtam utoljára, akkor még jó volt. Ma mikor a kezembe vettem egyből feltűnt a dolog. A teló egész idő alatt az asztalomon volt üresjárásban (éjszakára repülős módba rakom), töltőn sem volt.
Dchard
-
dchard
veterán
Tegnapról mára megjelent egy sárgás folt a kijelző bal szélén fentről lefelé. Láttam már ilyet más telefonon is: a közel három éves Xperia Z-mnél is előjött (pont ugyanígy a telefon bal szélén). Mondanom sem kell: egyik teló sem esett le, semmilyen fizikai behatás nem érte őket.
Különösen fehér háttérnél látszik a jelenség, mindjárt rakok fel képeket.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
DroiDMester #8130 üzenetére
Az emmc_appsboot.mbn törlős módszer (ami egészen eddig kiválóan működött), a 7.3.16-nál nem működik, ez biztos.MOD:
Úgy tűnik működik a dolog, ha a TWRP-t kikapcs, majd Volume Up + Power nyomással próbálom elérni.
Viszont az About Phone --> Software Update --> Reboot to recovery megoldással nem indul újra recovery módba, csak simán restartol a teló.
Ezt a Miflash alól telepítős TWRP-t nem próbáltam, dobnál egy linket? Amúgy engem a bootloader nyitása nem különösebben izgat, viszont kell a root.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
wwenigma #8120 üzenetére
A helyzet az, hogy valahol az elmúlt pár (global developer) verzió valamelyikében látványosan eltoltak valamit, mert érzékelhetően csökkent az aksis üzemidő változatlan felhasználási szokások és ugyanolyan szoftverek mellett is. Haverom szerint a 7.3.16 megoldja (vagy javítja) ezt a problémát, most felrakom és kipróbálom.
Az első pár hétben nálam 4-5 napot is simán kibírt, most meg a 2-3 nap van meg. Ez azért elég látványos romlás. Hogy ezért lehet-e gariztatni az egy jó kérdés (például nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a szoftvert tolták el, vagy az aksi kapacitása csökken ilyen ütemben), de hogy valami nem kerek az biztos.
Dchard
-
dchard
veterán
Nekem és a haveromnak is ezt csinálja, nem vagy egyedül. Nem mindig és nem minden szögből, és kifejezetten az alul lévő panel csinálja ezt.
Ez az egyetlen szépség hiba, amit eddig sikerült felfedeznem. Tekintve hogy fél pénzért kaptuk meg ezt a hardvert, én eldöntöttem, hogy megtanulok együtt élni vele. Örülni nyilván nem örülök neki
Dchard
-
dchard
veterán
Köszönöm az Uraknak a hozzászólásokat
Ha kicsit jobban pörög az ottani topik, talán hamarabb foglalkoznak vele.
tlac:
Kértem az ottani moderátort, hogy mozgassa át a bug szekcióba.
huliganboy:
Azt tudom, hogy a sima Note 3-ban ugyanez a QC SoC van, és az biztosan nem tud CA-t, viszont ez nem garancia semmire, mivel az 800-at sem tud, a miénk meg tudja a 800-at, tehát az alapsávi konfiguráció egyértelműen más, és az SE elve magasabb árral megy.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
< CyberBob > #4795 üzenetére
A CA hiánya komoly funkcionális probléma, különösen például a Vodánál, ahol jelenleg 2x10MHz érhető el LTE-n, és a tisztességes sebességhez szükséges a CA. De a többi operátornál is ahogy nő a forgalom LTE-n, egyre inkább szükség lesz az aggregációra. Arról nem beszélve, hogy így adták el a telót, tehát elvárható hogy működjön.
A MIUI fórumán itt található a topik amit nyitottam:
http://en.miui.com/thread-460266-1-1.html
Benne megtalálható a protokol trace is mint bizonyíték, és egy rövid magyarázat.
Jó volna, ha mások is kommentelnének bele, legalább annyit, hogy náluk sincs 4G+ a telón.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
baitsee23 #4786 üzenetére
Nincs semmi gond, csak elég megdöbbentő volt olvasni, hogy valakinek ugyanazzal a baseband-del megy a CA, amivel nekem konkrétan azt mondja a telefon magról a hálózatnak, hogy nem tud CA-t
Némi zavart éreztem az erőben.
Jólvan, tehát a konklúzió: ugyan a telefont CA képesként árulják, nem működik az aggregáció. Próbálok a hivatalos fórumokon utána kérdezni.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
baitsee23 #4761 üzenetére
Megnéznéd kérlek a baseband verziódat és beírnád nekünk?
Pont ez volt a téma tegnap, nekem például nem megy Vodán pedig Budapesten biztosan be van kapcsolva a CA, ráadásul a telefon eleve nem riportolja ezt a képességet a hálózat felé. Egyébként egészen biztos, hogy 4G+-t látsz kiírva?
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
DroiDMester #4748 üzenetére
Magnat:
Igen, nem fogja ossze.
Droidmester:
Az elofizetesnek ehhez nincs koze, mivel a telefon nem is riportolja hogy tudna carrier aggregaciot. Ez a gond.
Ugy jottunk ra hogy megneztuk a uecapabilityinfo uzenetet, amit a telo riportol a halozatnak, szoval egeszen biztos h ez a helyzet.
Dchard
-
dchard
veterán
Tisztelt Urak!
Úgy tűnik van egy pici probléma a telóval hálózat ügyileg.
A specifikáció szerint Cat 6 modem van benne, ennek megfelelően támogatnia kéne carrier aggregációt két carrier között (például 800MHz + 1800MHz).
A helyzet az, hogy a Voda bekapcsolta ezt Budapesten (800+1800), a teló látja is mind a kettőt, de nem aggregál. Kiderült, hogy a telefon ugyan riportolja, hogy cat 6-os, viszont egyetlen CA kombinációt sem küld a hálózatnak, így a carrier aggregáció nem működik.
Ez egyértelműen az alapsávot (baseband) érintő probléma, a kérdés, hogy vajon kinek kéne jelezni, hogy kijavítsák? Legfrisseb global developerrel sem működik.
Dchard -
dchard
veterán
Ezek a projektek sosem gyorsak, az amerikaiaknak is igen sokáig tartott. A sikerességét pedig csak évek, ha nem évtizedek múlva lehet majd megítélni. Ez sok szempontból befektetés a jövőbe, és itt nem elsősorban a navigációs részére gondolok, sokkal inkább a projektből következő űrkutatási és rádiós távközlési tapasztalat az amiért ez megéri. Hogy kontextusba helyezzem: a GPS által használt kódosztásos multiplexelés lett 20-30 évvel később a 3G technológia alapja. Számos olyan alapkutatást végeztek, amiket más területeken is lehet hasznosítani.
Dchard
-
dchard
veterán
A megoldás a Qualcomm diagnosztikai portra itt látható:
http://en.miui.com/thread-245598-1-1.html
Mostmár működik a dolog.
Dchard
-
dchard
veterán
Valaki nem tudja véletlenül hogyan lehet a Katit diagnosztikai módba billenteni?
Amit szeretnék, hogy a Qualcomm diagnosztikai interfész látszódjon a Portok között az eszközkezelőben, miközben a telefon rendesen működik (tehát nem az EDL mód érdekel).
Note 3-hoz találtam kódokat, de egyik sem működik Katin. Kapcsoltam UBS debug-ot, végig próbáltam az összes UBS módot (MTP, PTP, RNDIS), de egyik sem segített.
Valami hasonlót szeretnék látni mint a képen:
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
Postas99 #4548 üzenetére
Igen lehet, többek között ezért is kell sim csere akkor is ha ugyanannál a szolgáltatónál mész át feltöltősből előfizetésesbe, vagy vissza.
Műszaki oldalról annyit tudok mondani, hogy mivel az LTE hálózatok NAS (Non Access Stratum) irányban pontosan a 3G-vel megegező autentikációs és titkosító algoritmust használják (Milenage, vagy más néven SNOW 3G), ezért szigorúan műszaki értelemben az a SIM kártya, amivel a 3G működik, kell hogy működjön az LTE is. Az más kérdés, hogy a szolgáltatók logisztikai vagy más alapvetőena szmlázási rendszerrel összefüggő okból húztak egy határt, és bizonyos korú SIM-ek nem kerültek migrálásra a 4G-s HSS-be.
Dchard
-
dchard
veterán
Tlala módszere némiképp kifejtve:
1. Töltsd le a Developer ROM-ot innen: Full ROM pack 6.12.1 (MIUI8) for Kate
2. Bármi más módosítás nélkül töröld a "emmc_appsboot.mbn" nevű fájlt az imént letöltött ZIP fájl "firmware-update" nevű alkönyvtárából.
3. Másold a ZIP fájlt kicsomagolás nélkül a telefonra.
4. Indítsd el a telefont recovery módban TWRP vagy ZXC recovery előfeltétel, én TWRP-vel csináltam).
5. TWRP-ben Install --> majd a felmásolt ZIP fájlt betallózni, és a frissítés megkezdhető.
6. Én a TWRP-ben a sikeres frissítés után töröltem a Dalvik cache-t.
7. Teló reboot. A telefon elvégzi a frissítés befejezését (folyamatjelző csík több percig), majd elindul.
8. Ha korábban volt root, akkor az SU-t újra kell húzni például TWRP-ből.
Eredmény: a telót 6.10.13 global dev + TRWP + root + zárt loader állapotból frissítettem 6.12.1 global dev-re úgy, hogy minden adat megmaradt, nem kúrta el a frissítés a telót (mint korábban), a TWRP is megmaradt, root-ot simán vissza lehetett pattintani. Egyszóval tehát minden rendesen működik
A kredit Tlalának jár.
Dchard
-
dchard
veterán
Gondolom úgy értette, hogy a legtöbb forrás (netflix, YT, egyéb streaming szarok) 4K-nak nevezett felbontása éppen megfelel egy közepes fullHD színvonalnak, tehát ha ki akarod használni a fullHD-t, akkor 4K-ban kell ezeket tolni. Bár tény, hogy egy ekkora kijelzőt kb. 20 centiről kell sasolni már akkor is, ha egy tisztességes 720p és 1080p között próbálja kiszúrni a különbséget.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
sz_gabor #3205 üzenetére
Igen, pontosan az a név látszik az eszközkezelőben, amit írtál.
A béta Miflash segített, elsőre felment a szoftver, visszaraktam az előző működő verziót.
A jövőre való tekintettel, van valakinek ötlete hogyan lehetne a komplett telefonról (beleértem az EFL-t, rejtett partíciókat, az alapsávi részt, az összes telepített programot, profilokat, SMS-t stb.) lementeni, hogy egy ilyen félresikerült szoftverfrissítés után pontosan ott lehessen folytatni, ahol az ember abbahagyta? Olyan megoldásra gondolok, mint amikor disk image-et csinál az ember a rendszerlemezéről.
Dchard
-
dchard
veterán
-
dchard
veterán
Akármit csinálok se EDL se Fastboot módban nem megy a Miflash. Hála a fota-s frissítésnek most van egy brickelt telóm... Van valakinek ötlete, hogy a fenti módszereken túl mit próbáljak még ki?
Biztos hogy nem driver probléma egyébként, mert a QPST frankón látja a telót EDL módban...
Dchard
-
dchard
veterán
Villog a piros led, meg is jelenik a Qualcomm port, de a Miflash a szokásos Specified cast is not valid hibaüzenetet dobálja, pont mint korábban, ahol a 45-ik próbálkozásra mágikus módon felismerte és fel is írta a telefonra a rendszert. Most valahogy nem akarja a jót, 20. próbálkozáson vagyok túl, már az összes létező USB portot végigpróbáltam...
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
bebolint98 #1301 üzenetére
Dugtam bele egy Sony-t, ránézésre tök egyforma (3 pines) csatlakozója van ennek is, egymás mellé téve nem fedezhető fel érzékelhető méretbeli különbség, és a Sony-val meg megy... Eszem megáll...
Dchard
-
dchard
veterán
Na Urak, 4 nap használat után meg is van az első bosszantó hiba.
Közel 4 éve van egy közép kategóriás 3.5mm-es Pana fülesem, ami eddig 6 különböző telefont járt meg. Mindben hibátlanul működött, ezzel szemben a Kate-ben - nem fogjátok elhinni - túl mély. Lassú behelyezéskor először a normál füles piktogram jelenik meg a felső menüsorba, majd a headset ikon, majd mire tövig bedugom, eltűnik minden ikon és a zene lejátszásra a teló hangszórója indul be.
A kérdésem az, hogy senki nem tapasztalt ilyet rajtam kívül? Illetve ha ez csak nálam van, valaki meg tudná mondani, hogy Skullcandy agybedugós modelljeivel jól működik-e ez a teló?
Rém irritáló...
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
gothic20 #1178 üzenetére
10 futtatásból csak akkor tapasztaltam ilyet, amikor a Speedtest app éppen cserélte a reklámot.
Fontosnak érzem megjegyezni, hogy a Speedtest sosem volt túl erőforrás barát, anno a 4XHD-mon konkérta felkoppantotta a teló prociját, ezért mért rendszersen a valódinál jóval alacsonyabb sebességet.
Én azt ajánlom, hogy egy nagy méretű teszfájlt tölts le valahonnan és figyeld a sebességet.
Dchard
-
dchard
veterán
válasz
grafnet #1162 üzenetére
Szia,
A privát üzeneteket hanyagoljuk, különösen az olyat ami másnak is hasznos lehet.
A kérdésedre a választ a #1110-es hozzászólásomban találod:
https://prohardver.hu/tema/xiaomi_redmi_note_3_pro_international_verzio_kate/hsz_1110-1110.html
Annyi hibát vétettem, hogy Volume Down + Power gombbal rakható a teló fastboot-ba, egyébként minden más stimmel. Azóta egy kollégámnak is az ott leírt módszerrel sikerült.
Dchard
-
dchard
veterán
Nálam az a módszer működött, hogy fastboot-ba rakod (Hangerő Fel + Power, látni fogod a vöröscsillagos sapkás nyulat, ha sikerült), majd innen EDL módba billenteni.
EDL leírás:
https://prohardver.hu/tema/re_befutott_a_snapdragon_650-es_redmi_note_3_pro/hsz_17772-17772.html
Utána az alábbi linkről elérhető Miflash már látta a telót (EDL módba váltáskor Qualcomm driver települ, Portok alatt meg lehet nézni az eszközkezelőben):
https://drive.google.com/file/d/0B3cbhaQTfWruX3ZqTnhqSDhqYVk/view
Én ezzel megflash-eltem tlala leírása szerint, felraktam a SU-t, és már ment is a root.
Tlala alap leírása flash-hez:
https://mobilarena.hu/tema/xiaomi_redmi_note_3_pro_international_verzio_kate/hsz_224-224.html
Dchard
-
dchard
veterán
Vicces, mert már próbáltam ezzel is, de most csak a poén kedvéért adtam neki még egy esélyt EDL módban, és most megy...
A trükk vélhetően az volt, hogy az EDL billentés után kellett egy adb kill-server, majd adb usb, és utána indítani a MiFlash-t...
Most dolgozik, majd meglátjuk mi lesz a vége.
Dchard
-
dchard
veterán
Pontosan a Te leírásodat követtem, a MiFlash és a fastboot_edl is onnan származik.
Így néz ki, a hibaüzenet pedig az amit a Refresh gomb megnyomásakor kapok:
Ugyanez az üzenet akkor is, ha a telefon nincs bedugva, illetve akkor is ha az összes létező mód egyikében próbálom.
Mivel ezen a gépen kismillió Adb driver fent volt, így kipróbltam egy másik szűz Win7 Pro-val is, ugyanez az eredmény.
MOD: most nézem, hogy ha a MI cloud-ba lépek, ott 100% a security checkup, és magát a készüléket is látja...
Dchard
-
dchard
veterán
Nekem nagy nehezen többedszerre sikerült regelni, meglepő módon egy napon belül meg is jött az engedély hogy unlock-olhatok, most meg a romban lévő tool aszondja nem tudják ellenőrizni a MIUI fiókomat, próbáljam meg 1-2 perc múlva... És természetesen a MIUI fiókommal simán be tudok lépni úgy egyébként.
A telefon tök jó, alapvetően elégedett vagyok, de ez az állandó baszakodás az unlock-kal, hogy a miflash baszik működni, hogy képtelenek a MIUI-s backend-et normálisan megcsinálni, rém irritáló.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Diablo IV
- Házimozi belépő szinten
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politika
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest