- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Xiaomi Note 3 Pro International/Global/Special Edition (kódnév: Kate) topik
A testvér topik összefoglalója ajánlott olvasmány, főképp a mélyvíz része!
A félreértések elkerülése végett: a topikban olvasható furcsa kifejezések, matatásnak és mókolásnak látszó tevékenységek nem azt jelentik, hogy probléma vagy instabilitás lenne a készülékkel. Épp ellenkezőleg, amivel érkezik (global dev, global stable) azzal azonnal és hosszútávon alkalmas a mindennapi használatra a kicsomagolás után. A fentebb említett tevékenység pár elvetemült droidbúvár játszóterének tekintendő és aszerint olvasandó.Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
válasz
umankom #3298 üzenetére
Én semmi extrára nem emlékszem. Ahogy azt korábban is leírták itt, telepítettem a ZCX TWRP - t, beállítottam, hogy OTA-n is lehessen frissíteni a rendszert, aztán most nagynehezen végre megérkezet az OTA, azt frissítettem, és ennyi. Legfeljebb még az lehet lényeges, hogy nálam nyitott a Bootloader.
-
umankom
kezdő
válasz
DroiDMester #3278 üzenetére
Látod pontosan arról beszélek, amit te is leírtál: a legfrissebb global dev nem megy TWRP recoveryvel, mert egyszerűen nem bootol be = tégla. Mostmár ezt is tudom, de azért kissé meglepődtem, amikor péntek délben elindítottam a frissítést, aztán nem indult újra. Nekifutottam még 5x (különböző módon), de az se derült ki hogy milyen recovery ment fel, mert csak fastboot módba lehetett feléleszteni. Persze visszatettem a 6.10.13-t, csak érdekelt, hogy itt ki hogy járt, és hogy van-e megoldás ha naprakész rootolt global dev romot szeretnék használni.
Hozzátenném a miui fórumon viszonylag sok kate felhasználó nyavalyog emiatt. -
válasz
huliganboy #3289 üzenetére
Ha van Root od akkor OG Youtube és mehet kicsinyítve vagy akár csak a háttérben is!
XDA oldala kicsit bővebben ír róla!
-
beg
veterán
válasz
huliganboy #3289 üzenetére
Régen a bs player is át tudta venni a yt videókat és játszotta a háttérben. Aztán kikerült belőle, utána jött ez a bétás dolog, de akkor ezek szerint továbbra is ekkora bevételt jelent a vizuális reklám a google-nek, hogy nem engedi.
-
beg
veterán
válasz
huliganboy #3287 üzenetére
Chrome béta tudja. [link]
-
huliganboy
addikt
Miui esetén, Hogy oldható meg az hogy bizonyos alkalmazások háttérben is fussanak.? Pl YouTube?
Köszi
-
makoss
veterán
Üdv!
4K felbontást hogyan lehet beállítani youtuben?
Max 1080p-t enged, holott a 4K videót is simán viszi mx playerrel.
[link] -
válasz
umankom #3274 üzenetére
Miről beszélsz ember???
Milyen tégla lesz... én az elmúlt 3 hétben mióta megvan a KATE telóm kb 15-20.X raktam fel ezzel a módszerrel és mindég tökéletesen működött nem tudom te milyen tégláról beszélsz?!
És baromi jó lenne ha a többi kollégát nem ijesztenéd el!
a legutolsó
kate_global_images_6.11.24_20161124.0000.00_6.0_global_0925f1c53f.tgz verzióval ugyan nem fog működni a TWRP mert egész egyszerűen hiába cseréled ki MiFlash előtt a recovery.img -t a TWRP re! valami oknál fogvan mégis a gyári recovery megy fel! De tégla ettől sem lesz csak a twrp nem megy!De az előző
kate_global_images_6.10.13_20160805.0000.29_6.0_global_bcf1097faa.tgz vel tökéletesen működik a TWRP is!Amúgy miután felteszed MiFlash -el(mikor ki írha hogy kész van)
Ezután kihúzod a usb -t és kb 10-15.sec ig kell nyomni a power gombot mire rezzen 1et és elindul a teló, majd ezt követően bő 10-12.perc az első indulás! Nem lehet hogy valamit nem jól csinálsz?
-
umankom
kezdő
Akárhogy próbálom nem sikerül felrakni a 6.11.24 goldal dev romot, mindig birckásítja a telót. Láttam többen is panaszkodnak ugyanerre a problémára. Van már megoldás?
Mivel zárt bootloaderem van én vagy TWRP-ből próbáltam (pipa, support MIUI OTA), vagy MiFLash-el (TWRP recovery cserével), de próbáltam már az Updateren keresztül is, mindig ugyanaz. -
Lalaland
tag
Tudja valaki, hogy a gyári frissítő (10.13. Dev) miért nem talál újabb frissitest?
-
effendi2
tag
válasz
< CyberBob > #3244 üzenetére
Szia!
Én úgy oldottam meg, hogy a standard viber értesítési hangot lecseréltem egy nagyon hangos -asszem- bicikli csengőre
Viber --> Beállítások --> Értesítések --> Rendszerhangok használataVagy, ha ragaszkodsz a viber hangjához, lemented, felhúzod a jelszintet, és ugyanitt benyitod
-
vampire17
addikt
Info! Megjavult az idojaras app
-
beg
veterán
válasz
huliganboy #3251 üzenetére
Ha lesz időm kigyűjtöm nálam mik vannak fagyasztva. Egy biztos, a google alkalmazás fagyasztása nálam bootloop. Próbáltam link2sd-vel is. Törlést nem próbáltam, egyelőre nem is fogom.
-
válasz
huliganboy #3251 üzenetére
xda n van egy lista, de bemásolom ha gondolod!
/system/app ból törölhetőek
AMAPNetworkLocation
AnalyticsCore
AntHalService
Antispam
AntiTheftDemo
BarcodeScanner
BasicDreams
BatteryGuruSystemApp
BugReport
CloudService
DataMonitor
Email
FileExplorer
Galaxy4
GameCenter
GuardProvider
HoloSpiralWallpaper
jjcontainer
jjhome
jjknowledge
jjstore
KingSoftCleaner
LiveWallpapers
LiveWallpapersPicker
Metok
MiLinkService
Mipay
MiuiCompass
MiuiVideo
MiWallpaper
NetworkAssistant2
NoiseField
Notes
PaymentService
PhaseBeam
PhotoTable
PowerKeeper
QtiBackupAgent
QtiFeedback
QuickSearchBox
SecurityAdd
SystemAdSolution
ThemeManager
TrafficControl
VisualizationWallpapers
VoiceAssist
Whetstone
XiaomiAccount
XiaomiVip
XMPass/system/priv-app ból törölhetőek
Backup
BackupRestoreConfirmation
BatterySaver
Browser
CellBroadcastReceiver
CleanMaster
CloudBackup
FindDevice
MiDrop
MiGameCenterSDKService
Mipub
MiuiVoip
Music
WallpaperCropper
Weather
WeatherProvider
YellowPageDe ezek olyan dolgok hogy kinek mi kell PL: nekem ezeknek a felére szükségem van tehát azokat amire szükséged van nem törlöd értelem szerűen
De ezért jó Xiaomi.eu developer ROM ot használni abban nem nagyon kell semmit gyomlálni
-
Bocsidee
tag
válasz
grafnet #3252 üzenetére
A legújabb Global dev van fent. És sima ingyenes playből elérhető rootappal törlök pro módban.
És igen, visszakerül minden, mivel úgy látom, hogy a frissítés a teljes systemet felülírja, így visszakerül minden app és vissza áll a root nélküli állapot. Nem tudom, hogy az összes OTA frissítés teljes romot tölt-e le vagy csak patch-eket. Vagy most azért toltak ki teljes pakkot, mert kimaradt egy pár adag frissítés. De a lényeg, hogy patch esetén nem rakná újra a systemet.(#3251) huliganboy:
Mindeki maga dönti el, hogy mit akar törölni.
Engem speciel a következők zavarnak: chrome, google alkalmazás(assistant, billentyűzet...), hangouts, google videó, google zene, analytics (vmi ilyesmi).
Most így hirtelen ennyi jut eszembe. Ebből az analytics cucc ami kémkedős elvileg. Ennyi. -
grafnet
veterán
válasz
Bocsidee #3250 üzenetére
Neked milyen ROM van fent?
Ebből a free van neked vagy a VIP?
Másik rendszeren használtad már? Rendszer frissítésekor megtartja a korábban törölteket töröltként? (Vagy ezt a MULTI ROM csinálja: kitörlön, ROM frissítés: visszakerül, de a letiltottak tiltva maradnak... - Nem értem teljesen.) -
Bocsidee
tag
Én nem fagyasztok semmit, hanem gyökerestül kiirtom
RootAppDeleter nevű alkalmazással törlöm a fölösleges dolgokat, köztük a a google alkalmazást és a legtöbb google-ös alkalmazást. Bootloophoz valami tényleg radikálisat kell alakítani. Ha legközelebb odajutsz, egy logcat-et nézz, hátha mutat vmi érdekeset. -
beg
veterán
Na megtaláltam a korábbi bootloop okát, a google alkalmazást fagyasztottam TitaniumBackup-al.
Elvileg a google alkalmazás fagyasztása nem okozhat ilyen problémát (de valaki erősítsen meg) valószínűleg a titanium csinál valamit rosszul. Más app fagyasztása hibátlanul működik. -
hati
addikt
Sziasztok!
Ennek a telónak van navigációs gomb háttérvilágítása?
-
grafnet
veterán
MULTI ROM - 11.25.:
A legutóbbival csak nem kerek valami. Azon kívül, hogy vissza tett minden törölt "gyári" b@romságot (ez lehet inkább a free App2SD "hibája"), nem engedi a gugli rendszer a mélyalvást.
Állandóan ébren tartja a telefont.Csak visszatettem megint a korábbi mentést, azzal rögtön és szépen ment csicsikálni.
Ez a kis "kitérő" 18% akkut szippantott le reggel óta! -
beg
veterán
válasz
< CyberBob > #3242 üzenetére
Jelenleg nincs ilyen lehetőség, de elvileg dolgoznak rajta.
-
beg
veterán
Igen, pont erről beszéltünk hogy elfogyott
Azért van amúgy az összefoglalóban a globális Kate kiegészítős link, hogy mindenki olyat nézen ami neki szimpatikus. Amik meg megjöttek és van/lesz róla tapasztalat, azok mennek majd külön linkkel, vakon nem.
Előfordult, hogy SE-hez hirdetik aztán mégis Kenzo amit tépni kell hogy felmenjen. -
-
korobi
aktív tag
válasz
Kisbatyu75 #3233 üzenetére
Én akkor futottam bele ilyenbe mikor egy nem a gyári témát használtam, és az ujjlenyomat vagy pin után megint pin kódot kért...
Illetve amit nekekem is írtak itt, hogy minden újraindítás után bekér az ujjlenyomaton kívül más azonosítást is.(#3236) schawo:
személyes véleményem hogy szerintem megy egy zseni volt! kézbe veszem a telefont és pont kézre, ujjra áll, tökre kényelmes. Bár abban egyetértek veled hogy ha már egyszer kikapcsolja az ember, mert csak, akkor elvárná hogy ne csináljon semmit.
(nem vitaindítás) -
baitsee23
őstag
-
Valahogy ki lehet kapcsolni, hogy az ujjlenyomat-olvasó felébressze a telefont? Ki van kapcsolva az ujjlenyomat olvasás, de ha hozzáérek, bejön a lockscreen. Igen ám, de ha a kézbevétel során először véletlenül hozzáérek a mezőhöz, akkor a bekapcsológomb szándékos megnyomása faszán megint visszazárja a készüléket. Amikor egymás után harmadszor sikerül egy pillanattal korábban akaratlanul hozzáérni a nyomorult ujjzárhoz, és utána gombbal visszazárni, majd ki, majd be, ki-be, akkor komoly önkontrollra van szükségem, hogy nem bas...m a földhöz az átkozottat. Ki volt az a seg..ej, aki kitalálta, hogy hátra tegyék ezt a s..rt? Elől használható, hátul meg direkt útban van.
-
beg
veterán
válasz
Kisbatyu75 #3233 üzenetére
Biztonsági ok. Ha elromlik a szenzor, hogy jutsz be?
-
Kisbatyu75
tag
Egy hülye kérdés! Ha már egyszer bekapcsolom az ujjlenyomat olvasásos bekapcsolást, akkor miért kell még egy plusz képernyőzár is (minta, PIN, vagy Jelszó)?
-
Jazz
veterán
Na ez érdekelne, ha megtalálnád megköszönném.
(Aztán mehetne is összefoglalóba Beg)
Nekem kifejezetten silicon kell a jó tapadás miatt. És hogy körbe végig teljesen lefedeje. (A jelenlegi ugye rá van feszítve emiatt az alsó felső éleket közép tájon nem védi a kijelző felől).[link]
(#3230) Ronam:
Ejj de kár.....azért köszi -
Ronam
addikt
XDA-n megtaláltam, de a linken már az található amit az előbb mutattam, nem tudom mi történt időközben (ja de, ott írja a forma, hogy "sold out").
-
Ronam
addikt
Nem tudom pontosan, hogy melyik nap linkelte, de ha jól emlékszem a héten volt. Szilikon tok, és 4-5 színben elérhető (sárga, kék, pink, barna, és piros talán). Néztem most Aliexpress-en, és nem találtam meg.
(#3228) beg: Volt egy másik is, akkor lehet nem te linkelted, de a napokban láttam itt a topikban, és SE-hez való tok volt.
-
Jazz
veterán
Üveget már megrendeltem korábban. Akkor még nem volt silicon.
Köszi mindenkinek....de ahogy nézem most sincs még. Egyenlőre ez a "bőr tok" az egyetlen alternatíva?
(#3224) Ronam:
Melyik az a másik "amit Beg linkelt neked"? Amit linkeltél meg ami az összefoglalóban van az egy és ugyan az. (ami hátlap és nem flip). Mindegyik ez a "bőr hatású" hátlap. Egyenlőre akkor úgy néz ki hogy csak ez az egy féle van? -
Jazz
veterán
Kate-re való silicon tokot, vagy bármilyen hátlap tokot belehet már valahonnan szerezni normál áron? (A drága taiwan-i rendelésen kívül)
-
dchard
veterán
válasz
sz_gabor #3205 üzenetére
Igen, pontosan az a név látszik az eszközkezelőben, amit írtál.
A béta Miflash segített, elsőre felment a szoftver, visszaraktam az előző működő verziót.
A jövőre való tekintettel, van valakinek ötlete hogyan lehetne a komplett telefonról (beleértem az EFL-t, rejtett partíciókat, az alapsávi részt, az összes telepített programot, profilokat, SMS-t stb.) lementeni, hogy egy ilyen félresikerült szoftverfrissítés után pontosan ott lehessen folytatni, ahol az ember abbahagyta? Olyan megoldásra gondolok, mint amikor disk image-et csinál az ember a rendszerlemezéről.
Dchard
-
baitsee23
őstag
Bízom a Xiaomi headsetben! Bocsidee kollégának is tökéletes a Piston 3-asa.
Ha segít, a Sonyt a Speedshopban vettem. Kinéztem a neten a típusát, és másnap megvettem. Rendesek voltak, mert megvásárlás előtt kipróbálhattam, és miután jó volt, vettem meg. Beugrott: Sony MH-610! -
pataig
tag
válasz
baitsee23 #3196 üzenetére
Nekem piston headsetem van, s nem működik a mikrofon része.... zenehallgatásra hibátlan!!!! Kipróbáltam alcatel, ill samsung headsettel is, de mindegyikkel ugyanaz a gond! Zene hallgatásra jó mind, csak ha beszélgetésre használnám, akkor a szokott gond, azaz csak a telefon mikrofonja működik!
Itt a nagy többségnek nincs ilyen gondja, így lehet, hogy én vagyok a béna, vagyis csak rossz headsettel próbálom......
Kíváncsian várom neked mi lesz az eredmény! -
Oldman2
nagyúr
A Füles "mizériához" kapcsolódóan ezt az észrevételt szerintem beletehetnénk, nálam teljesen megoldotta a problémát egy előtte "problémás" Sennheiser MX 170 típusú fülhallgatóval.
-
grafnet
veterán
Multi közelség szenzor probléma:
Határozottan nem értem!
Elsőnek: wipe cache és Dalvik, mentés, install, wipe ismét = hibás működés.
Mentés visszarak.
Másodiknak: install, wipe-ok = helyes működés. -
baitsee23
őstag
-
dchard
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Garmin FENIX 8 51mm AMOLED Sapphire, karbonszürke DLC titanium, fekete/sötétszürke szilikon szíjjal
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest