- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Egyes Galaxy A mobilokon is gombnyomásra indulhat az AI
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One UI zápor esett a hétvégén
-
Mobilarena
Xiaomi Note 3 Pro International/Global/Special Edition (kódnév: Kate) topik
A testvér topik összefoglalója ajánlott olvasmány, főképp a mélyvíz része!
A félreértések elkerülése végett: a topikban olvasható furcsa kifejezések, matatásnak és mókolásnak látszó tevékenységek nem azt jelentik, hogy probléma vagy instabilitás lenne a készülékkel. Épp ellenkezőleg, amivel érkezik (global dev, global stable) azzal azonnal és hosszútávon alkalmas a mindennapi használatra a kicsomagolás után. A fentebb említett tevékenység pár elvetemült droidbúvár játszóterének tekintendő és aszerint olvasandó.Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bocsidee
tag
válasz
zolko74 #12259 üzenetére
baitsee23 kolléga által említett vegyszarral én mostam le ezt a tokot. Az a vegyszar sima hígító volt meg egy szivacs. A végén vizes csiszolóval átmentem és teljesen sima karcmentes lett a tok egy picivel sötétebb árnyalattal. De majd 1,5 éve húzza az igát és semmi baja. Lehet, hogy drága volt, de messze combosabb minta társai. Ja és az MI logó érdekes mód egybemaradt normálisan.
-
Bocsidee
tag
válasz
< CyberBob > #7790 üzenetére
Én autóban használom a BT-os kihangosításra, meg zenelejátszásra, teljesen jól működik, nem csinált még hülyeséget. Teljesen elhanyagolható a BT fogyasztása, ma már abszolút nem releváns tényező. Nekem eleve mindig be van kapcsolva a MiBand miatt.
-
Bocsidee
tag
-
Bocsidee
tag
-
Bocsidee
tag
válasz
tmslevi #5616 üzenetére
Nekem hátrány a színkezelése nem tetszik. A gyári kernelben van okos színhőmérséklet állító, a guyver kernel ezt nem támogatja, így mindig fura volt a kép. Plusz nem megy vele az olvasói mód. Részemről ezek miatt kuka a kernel. Annyival több akkuidőt meg nem produkál, hogy megérje nekem.
Akik nem figyelik a képi világot azoknak viszont simán megéri, mert egyébként hibát nem produkált. -
Bocsidee
tag
Ki milyen rootot használ, mert amit én eddig használtam (az összefoglalós), az boot képtelenné teszi a telefont az új rommal.
Szerk:
A legújabb roottal is kipróbáltam, az megy szerencsére. -
Bocsidee
tag
válasz
Viktor0610 #3522 üzenetére
De ha nem full rom jönne le, hanem csak az update, mint ahogy sok telefonnál, akkor nem lenne gond. Ugye...
-
Bocsidee
tag
válasz
Anonymus23 #3320 üzenetére
Nekem Piston 3 van és tényleg nem megy a mikrofon rész. A telefon mikrofonja aktív, de a fülesé nem. Ez inkább szoftveres hibának tűnik, hogy sima fülesnek érzékeli a telefon és nem headsetnek.
-
Bocsidee
tag
válasz
grafnet #3252 üzenetére
A legújabb Global dev van fent. És sima ingyenes playből elérhető rootappal törlök pro módban.
És igen, visszakerül minden, mivel úgy látom, hogy a frissítés a teljes systemet felülírja, így visszakerül minden app és vissza áll a root nélküli állapot. Nem tudom, hogy az összes OTA frissítés teljes romot tölt-e le vagy csak patch-eket. Vagy most azért toltak ki teljes pakkot, mert kimaradt egy pár adag frissítés. De a lényeg, hogy patch esetén nem rakná újra a systemet.(#3251) huliganboy:
Mindeki maga dönti el, hogy mit akar törölni.
Engem speciel a következők zavarnak: chrome, google alkalmazás(assistant, billentyűzet...), hangouts, google videó, google zene, analytics (vmi ilyesmi).
Most így hirtelen ennyi jut eszembe. Ebből az analytics cucc ami kémkedős elvileg. Ennyi. -
Bocsidee
tag
Én nem fagyasztok semmit, hanem gyökerestül kiirtom
RootAppDeleter nevű alkalmazással törlöm a fölösleges dolgokat, köztük a a google alkalmazást és a legtöbb google-ös alkalmazást. Bootloophoz valami tényleg radikálisat kell alakítani. Ha legközelebb odajutsz, egy logcat-et nézz, hátha mutat vmi érdekeset. -
Bocsidee
tag
válasz
Oldman2 #2868 üzenetére
Nem, hanem a cseh Xiaomis oldalról.
-
Bocsidee
tag
válasz
grafnet #2666 üzenetére
A drága távolkeleti barátaink, nagyon túl vannak terhelve a feketepéntek miatt és a karácsonyi mizéria miatt is. Ez megszokott ilyenkor. Újévkor meg ünnepelnek. kb február márciusra áll helyre a rend és tér vissza a 2 hetes csomagérkezés. Remélhetőleg idén megkapunk mindent (nekem is függőben van 1-2 cucc).
-
Bocsidee
tag
válasz
huliganboy #2609 üzenetére
Nekem is hasonló a helyzet WDR4900 OpenWrt esetén. De a net sebességet nem befolyásolja nekem.
Laptop esetében meg full jelerősség van 2,4 és 5 GHz-en is. -
Bocsidee
tag
Nem lehet állítani, ez mindig is ilyen volt. Amíg volt régebben a MIUI-s launcher, az is ezt csinálta. Idegesítő egy picit, de nem szoktam berendezni az ikonokat, csak akkor ha tuti meg akarom tartani az appot + nekem minden mappákban van és csak 1-2 nagyon gyakori app van kint külön amit meg elve nem törlök.
-
Bocsidee
tag
Én is csak nézek, hogy miről beszéltek itt.
Teljesen elbizonytalanodtam. DE megnéztem és minden úgy van ahogy leírtam az előbb. 2G-t még csak nem is láttam soha ezen a telón. És mindig is 2 kártyát használtam (telenor/t-mobile). Az előző telómon is így volt (redmi2 pro). -
Bocsidee
tag
Nekem 1. slotban Céges kártya mobilnettel 4G-n a 2. slotban saját kártya csak beszédre 3G-n.
Mindekét slot tudja a 4g-t, ha megcserélem a kártyákat akkor 2. slot lesz 4G-n. A 2G szóba sem jött még eddig. -
Bocsidee
tag
válasz
Milestone2 #1506 üzenetére
Megoldottuk
-
Bocsidee
tag
válasz
grafnet #1489 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a nyitási joggal rendelkező fiók kell ahhoz, hogy nyitva legyen a bootloader, mert össze van kapcsolva a fiók a telefonnal. De ha más lépne be, akkor a telefon más nevére kerülne és akkor zár a bootloader.
De olvass ennek utána, lehet tévedek.(#1491) Milestone2: Ha kinyitod a bootloadert és felcsapsz vmi másik romot, akkor simán vissza is zárhat, nem számítanak. Max akkor, ha megint romolni akarna az illető. Meg van olyan emlékem is, hogy korlátozva van az, hogy hány telót nyithatsz.
-
Bocsidee
tag
válasz
baitsee23 #1479 üzenetére
Ha a telefonba másik MI fiókkal akarsz belépni, akkor először törölnöd kell a MiCloudból a telefont.
De arra figyelj, hogy csak addig nyitott a bootloader amíg azzal a fiókkal vagy belépve amivel nyitottad. -
Bocsidee
tag
-
Bocsidee
tag
válasz
kovacszk #1392 üzenetére
A hangalapú keresés a google alkalmazásnak a része. Én a minden fölösleges programot töröltem a RootAppDellel,kezdve onnan, hogy google szemetei (kivéve a gmail meg a play).
(#1429) zsiz: A Biztonság appban meg lehet nézni, ahol a mobilnet korlátot állítod be és ott lesz egy statisztika gomb.
-
Bocsidee
tag
válasz
< CyberBob > #1156 üzenetére
Van olyan widget, hogy kapcsolók. Azok közt van olyan, hogy képernyőzár.
-
Bocsidee
tag
válasz
baitsee23 #1124 üzenetére
Nem, teljesen jól össze van rakva ez a teló.
(#1125) makoss:
Én ha megnyitom az Antutut már az elején ezt dobja ki, eddig ki se írta ezeket, most meg csak tesztelés után tudok belépni. Pedig volt már tesztelve.
Lefutott a teszt és továbbra is csak ezt dobja az arcomba. Furcsa...
Ahh rosszat indítottam el... De a sima antutu végén kiírja ezeket. -
Bocsidee
tag
válasz
vampire17 #967 üzenetére
Van ilyen drótos böködős módszer is, hogy EDL-be csapd a telefont. Nem tűnik nehéznek. Ha nagyon eldurvul a helyzet, akkor ez még segíthet. Sok sikert
-
Bocsidee
tag
Mindegyik telón ugyanaz a MIUI van kb. Csak a környezethez igazítják a verziókat. Az kevesebb munka, mint egyesével droidot gyártani a telókra. Mellesleg azon a környéken annyian vannak mint az oroszok, van erőforrás.
4 Xiaomis teló van a családban (köztük nekem egy kati), nem tapasztaltam még ilyen GSM hibát. Tuti jó romot raksz fel, mert a kenzo meg a kate között a GSM modul a különbség. Szóval a rossz rommal is megy a telefon, csak a GSM nem lesz jó. (Szerintem..)
-
Bocsidee
tag
Most találtam egy egész ígéretes kamera appot. "A better camera" nevű. Meglepően sok minden van benne. És most csak 125 Ft.
-
Bocsidee
tag
Tok rendelés engem is érdekelne. Máshol még nem nagyon láttam.
(#239) tlala: Nekem be van állítva a camera2, de kicsit többet vártam volna ettől. Lehet csak egy normális programot kéne találnom. A camera fv-5 nem adta be az extra funkciókat, viszont Footej Camera meg igen. A Manual Camera Compatibility azt jelezte, hogy minden rendben. Mondjuk a hozzátartozó alkalmazást még nem próbáltam.
-
Bocsidee
tag
válasz
paolinho #184 üzenetére
Szerintam ha a MiFlashUnlockkal csinálod a nyitást, az már hivatalosnak számít, mert be kell jelentkezni a fiókoddal. És az sms-es cucc is csak a jogot adja meg a fiókodnak a nyitáshoz, ugyanúgy ahogy a fórumbairkálás is jogot ad. (Nem tudom pontosan LantosBerry8 hogy nyitott).
De így utólag jó tudni, hogy van nem hivatalos nyitás is, ami necces. -
Bocsidee
tag
Igen, így.
Én annyit csináltam, hogy az előző telómat (Redmi 2 pro) töröltem a profilomból, hogy ne zavarjon, majd beállítottam a 2 lépcsős biztonságot is webes felületen. A fejlesztői eszközökben hozzárendeltem a fiókomhoz ezt a telót. A menü azóta eltűnt, hogy nyitottam a BL-t. Az OEM-feloldás meg a Mi Unlock status környékén volt. Ahogy ezt megcsináltam, máris működött a pc-s feloldó program.Ui.: a 2 lépcsős feloldás nagy szívás először, kell hozzá a Hitelesítő nevű alkalmazás, ami gyárilag benne van a MIUI-ban, és az abban generált kulcsokat kell beírogatni mindenhova, pl a feloldó programhoz is. (Ez lehet az RSA-kulcsos hitelesítés MIUI-s megfelelője.)
-
Bocsidee
tag
Hivatalosan elküldtem az igényem a nyitásra, de nem jött meg az SMS. így írtam az angol MIUI-s fórumba, hogy adják meg a jogot a nyitásra, mert nem jött SMS. Kb 12órára rá írták, hogy megadták a nyitási jogot a profilomnak, a többit meg a szokásos nyitó alkalmazással csináltam. Persze ezzel is szenvedtem, mire rájöttem, hogy a fejlesztőieszközökben is kell alkotni előtte, aztán olvastam a fórumban is.... Megspóroltam volna egy órát...
Szóval nyitva van a BL. -
Bocsidee
tag
válasz
LantosBerry8 #129 üzenetére
A kenzo-s rootolást használtam, azon belül is a "ROOT, TWRP flash nélkül" részt. Ezzel rootolva lett a teló. Mivel korábban szenvedtem a TWRP-vel ezért azt is el kellett tüntetnem.
A gyári recovery-t szintén ezzel root-os csomaggal raktam vissza. Letöltöttem a legfrissebb kate-s fastboot romot, amiből kiszedtem a recovery és bemásoltam a Root_folder mappában, amit a rootoláshoz használtál.
A telefont fastboot módba rakod, rádugod a gépre, CMD-ben eltallózol a Root_folderbe, majd beírod a következő parancsot:fastboot flash recovery <fájlnév>
Hogy ne kelljen ennyit töltögetni, ezért gyorsan összeállítottam neked a csomagot.
Ezt letöltöd, ide eltallózol, majd:fastboot flash recovery recovery
(#164) tlala: A data partíciót nem tudtam írni/olvasni, ezért értelmét veszti a TWRP, egyébként működött.
-
Bocsidee
tag
Üdv!
Én is megpróbáltam normális TWRP-t meg rootot varázsolni a telóra. Végül csak a root jött össze, meg a BL nyitás. A TWRP használhatatlan volt, a gyárit visszaraktam.
Kérdésem az lenne, hogy nektek is nagyon lassú a root jog adási metódus? 2x kell elindítani az adott alkalmazást, hogy egyáltalán megjelenjen a root jog kérése. Kicsit idegesítő, de legalább csak egyszer kell megcsinálni alkalmazásonként.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest