Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Valószínű ebből a topikból nem sokan laknak arra, de egész jó ajánlat.
This 32-inch Toshiba LED Smart TV costs just $80 and comes with a free Echo Dot
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
addikt
válasz icemad #49598 üzenetére
Az komoly...
Nálunk jó a családtámogatási rendszer. Legalábbis ezt a részét nézve mindenképp.
Bár pont most csökkentették a tápszerek támogatásának egy részét, meg az olcsóbbaknak fel is ment az ára. Ami mondjuk minket annyira nem érint, mert mi eleve drágábbat vettünk, ott meg nem volt túl sok változás.
Ez pont a szerényebb körülmények között élőknek rosszabb, mert állítólag az olcsóbb tápszerek a támogatás csökkentése és drágulás miatt kb. 3x annyiba kerül.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz icemad #49596 üzenetére
Nincs gyed, gyes vagy hasonló?
Nálunk most úgy van, hogy 6 hónapig kapta a fizetés 100 százalékát. Ez ugye onnan indul, hogy elment szülési szabadságra. 6. hónaptól a fizetés 70 százaléka jár 2 éves koráig.
Ezt csak azért írom le, mert nem tudom korábban is így volt -e. Néhány dolog változott az utóbbi időben, de lehet ez pont nem...
Szóval valóban nincs gond ezen a téren. Inkább mással...szakorvosi ellátásért például kb. imádkozni kell.
Pár hónappal ezelőtt ezelőtt valószínű könnycsatorna probléma miatt többször feldagadt a jobb szeménél, és be is pirosodott. Napokig próbáltunk a szemészetre időpontot foglalni (mert másképp csak komolyabb problémával fogadnak), de nem igazán sikerült. Mondtam páromnak, hogy leszarom, beülünk az autóba és bemegyünk. Addig erőlködtem ott, amíg el nem látták.
6. hónapos ortopédiai kontrollra sem nagyon sikerült időpontot foglalni, csak kb. egy hónapos erőlködés után. De úgy, hogy hónapokkal később tudnak fogadni. Decemberben, amikor már 9 hónapos lesz.
Pár vizsgálatot már így is magánban végeztettünk a terhesség alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Az is a baj, hogy pl Hollandiában nem olyan fejlett a családtámogatás, mint Magyarországon. Itt pl a szülő nők kapnak 12 hét fizetett szabadságot. Eldönthetik, hogy ezt milyen arányban használják fel. Pl 4 hét szülés előtt, 8 hét szülés után. Utána irány a meló, vagy maradhat otthon fizetés nélküli szabadságon. Apák talán egy hetet kapnak szülés után. Bölcsi, ovi meg kurva drága, csak általános iskolától ingyenes a dolog. Az viszont 4 éves kortól már elintézhető. Szóval kb 4 évet kellene kihúzni egy fizetésből, ami jelen helyzetben esélytelen. (az én fizetésem elmegy rezsire, hitelre, biztosításra, az asszonyéból élünk.)
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
addikt
válasz icemad #49594 üzenetére
Párom idén lett 35 éves, szóval hasonló korban vannak. Neki is pont így volt, hogy elég szépen elindult felfelé a karrierje, de miután első gyerek, így nem gondokoztunk egy percig sem.
Viszont tény, hogy karrier szempontjából nagyon rossz időben történt a gyerekvállalás. Nőknek ez elég komoly elhatározás, és amúgy én is meg tudom érteni, hogy 2 gyerek után már nehezen vállal valaki újra gyereket biztos és jó minőségű munka/munkahely mellett.
Bár ismerek olyan embert, aki durván havi 1 millát keres itthon és 9 hónaposan már beadták bölcsibe a gyereket. Nem igazán lenne szükségük rá anyagilag, hogy a felesége visszamenjen dolgozni.
Én mondjuk ezt nem szeretném, és ha lehetőség nyílik rá, akkor jövőre jó lenne még egy baba. Akkor már 1+ éves lesz a fiam.
[ Szerkesztve ]
-
Én 40 éves fejjel nem tudom rábeszélni az asszonyt egy harmadikra. (Hátha az kislány lesz.) Feleségem még csak 34 éves. Szerintem beleférne még. De ő azt mondja, hogy most indult be a karrierje, szereti csinálni, meg már nem hiányzik neki az éjszakázás. A fiaink már nagyok, majdnem önellátóak, most van időnk egymásra is. Meg egy gyerek kész anyagi csőd. Így ő nemet mondott. És az a baj, hogy teljesen igaza van. Tudom én is, hogy aktívan nem tudnék részt venni a gyereknevelésben, de azért csak jó lenne még egy gyerek. De, ha esetleg mégis összejönne, akkor meg a másik kettőn kellene spórolni valamilyen szinten... Szóval nehéz ügy.
-
addikt
válasz homerhamm #49592 üzenetére
Közben megtaláltam a HFW-GT7 + ajándékos akcióról a képet.
Egyébként nem, bár adtam már el lemezt azért, mert megvettem és nem igazán jött be.
Szerk.:
Viszont a Fifa 21 -nél annon megbántam, hogy digitálisan vettem. Mert addigra már marhára meguntam az egészet és alig játszottam vele. Jobb lett volna inkább eladni.[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz homerhamm #49590 üzenetére
Alapvetően nem sajnálnék rá ennyi pénzt, ha kicsit jobban érdekelne...de miután kb. 6-8 hónap alatt vinném ki (mert közben mással is játszanék), így annyira nem éri meg teljes áron.
Volt pár exkluzív cím, ami elég olcsó volt például itt hardveraprón is. Van aki például bontatlanul adja el. Mert bundle -ben vették, vagy egy-két kereskedő tartott nagyobb akciókat.
GT7 és a HFW ára is pont ezért esett be nagyon. Volt például az Alza -nál is olyan akció, hogy 1 áráért tudtad megvenni a kettőt. Plusz még ajándékok is jártak hozzá. HFW -hez Puzzle, GT7 -hez pedig egy autós DLC, meg egy logózott kulacs és egy kulcstartó járt. Plusz össze lehetett vonni a kuponos akciókkal is.
Nem csak játékokra vonatkozott ez:
Ezt például májusban vettem az Alza -tól. Akkor 2 hónapos volt a GT7.
Szóval van rá esély, hogy néhány hónap múlva jó áron be lehet szerezni. Mert a PS shop -ban valószínű később lesz rá csak akció, és az sem túl nagy.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Az egyébként elég nagy gáz, ha pont egy rendőr jön azzal, hogy a lopott autóra úgyis van körözés. Mivel eleve órákba, egyes esetekben akár 1-2 napba is telhet, mire jelenti a tulajdonos. Van aki például nem használja minden nap az autóját. Vagy éppen nyaralni volt, és lehet 7-10 napig fel sem tűnik neki.
Mellesleg én örülnék a legjobban, ha minden ilyen flottul és gyorsan menne a rendőrségnél.
Évente 2-3 ezer közúti ellenőrzés az 25 év alatt 50-75 ezer. Ebből ha csak egy esetben ússza meg egy ember, már az is sok. Ráadásul mások is igazoltatnak az országban, biztos szép arány jönne ki, ha ezt felszoroznánk.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz l.skywalker #49582 üzenetére
Nem semmi a 4 gyerek, ezen már múltkor is csodálkoztam. Néha úgy érzem, hogy 1 -hez is kevés vagyok. Ő is egy kissé hiperaktív, mint az apja... Pedig egyet még tervezünk, de el kell jutnom oda, hogy alkalmasnak tartsam magam a "feladatra"....
#49583:
Pont ilyen volt az egyik, amit néztem. Brendon -ban."...de szerette a kiskrapek mert ahogy verte magát a lábával, úgy jobban ringott:"
Ezt csinálja a fiam is. Vergődik a lábával és mellette hangosan magyaráz. Vagyis gagyog.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Vertigo18 #49584 üzenetére
Örülök neki, de én tényeket közöltem. Durván 23 év alatt egy kezemen meg tudom számolni hányszor vitték el az irataimat, hogy lekérdezzék. Az is főleg vidéken volt.
Bár vidékre sűrűn járok, de elég ritkán igazoltatnak. Az is utoljára kb. 3 éve volt, amikor a COVID izgalom beindult. Somogy megyében Barcsnál.
Érdekes például az is, hogy a román-magyar határnál sem kérték soha, hogy igazoljam jogosan használom az adott autót. Kb. 20-30 alkalomból. Régebben többet jártam Nagyváradra munka miatt.
Ebből kb. 16-17 éve vezetek céges autókat. Soha egyszer nem kérték el a meghatalmazást, hogy kiderüljön jogosan használom -e. Jelenleg 2 olyan autót használok, ami más cég nevén fut. Persze van meghatalmazásom, de azt sem lehet mondani, hogy az én cégem nevén van.
Eddig 3x büntettek meg. Ebből az egyik még friss jogsival volt, amikor nem használtam biztonsági övet. Azóta nem is fordult elő ilyesmi. 2x pedig mobilozásért. Továbbá volt 2 gyorshajtásom is.
3x törték fel az első autóm, ebből az első kettőt jelentettem, de miután nem sokra mentem a rendőrséggel utána már nem foglalkoztam vele. 83 -as vagy 84 -es évjáratú Honda Jazz volt. Nem emlékszem már pontosan, de biztos utána tudnék nézni, ha fontos. D kezdetű rendszámmal indult, de lelopták róla. Az új rendszám már F -fel kezdődött. Utána egy Clio -m volt, amit 2x feltörtek. Annál pontosan emlékszem, hogy 2000 -ben volt friss autó. Novemberben.
Tavaly megrongálták a jelenlegi autómat. Mint kiderült még másik 4-5 autót is (ha jól emlékszem a számukra). Mivel kb. 1 hónapba került az, hogy elinduljon valamelyik osztályon a nyomozás, nagyjából esélytelen volt felderíteni a tettest. Szép tájékoztató levelet is kaptam róla.
1 céges autómat ellopták Budapesten. Több éve volt már, Ford Focus, K -val kezdődött a rendszáma. Anyum párjának az autóját is pár éve ellopták, ráadásul trélerrel. Természetesen egyik nyomozásból sem lett semmi.
Kb. 5x volt közúti balesetem, de egyikben sem én voltam a hibás.
Szólj ha szükséged van még valamire, bár szerintem ezek között is lesz olyan, amin tudsz majd egy kicsit rugózni. Elhiszem, hogy neked rendőrként mérhetetlen nagy tapasztalatod van ebben, de az én tapasztalataim teljesen mást mutatnak. Évente több 10 ezer kilométert vezetek.
Szerk.:
Jah és Romániából pár alkalommal hoztam kb. 1 raklap mennyiségű fűszert is, mert akkoriban még a szállításba is beleálltam. Elég konkrétan fullra volt pakolva az akkor használt Caddy. Soha egyszer nem kértek papírokat hozzá. Egyszer sem ellenőrizték, hogy nem csempészek -e valamit. Mert azért fűszer között jól el lehet rejteni egy csomó mindent.[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Tudod, biztos fárasztó lehet neked is, hogy olyannal kötöszködsz, aki ért is hozzá...
Hány közúti ellenőrzésed volt idén mondjuk? 3?
Nekem olyan 2-3000... De okés, folytasd csak tovább... Jah, és ez nekem így megy már 25 éve...
Vitázz, hajrá!Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
l.skywalker
félisten
Most jut eszembe, hogy az utolsó gyereknél már volt ilyen is, és ez tényleg olyan jó kis pihenő szék volt. Ringott mint az istennyila de szerette a kiskrapek mert ahogy verte magát a lábával, úgy jobban ringott:
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
l.skywalker
félisten
-
addikt
válasz icemad #49580 üzenetére
Jah igen, azt az első hozzászólásnál még nem írtam, hogy csak most fogunk majd váltani. Most kb. 8.2-8.3 kilónál és 74-75 centinél tartunk.
Van egy etetőszék is, ami több módon is használható, variálható. Lehet magas etetőszék, lehet alacsonyabb is. Meg van egy még kisebb mód, aminél az alulról kiszedett részekből asztalt lehet csinálni a székhez.
Csak azt még természetesen nem használjuk. Meg az inkább etetésre van, nem pihenésre. Mivel egyenesen tartja a hátat.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz l.skywalker #49578 üzenetére
Mondjuk ez sem rossz ötlet, akár a kanapéra rakva is jó lehet, amiből elég nagy van nekünk. Legalábbis amíg nem jön a következő baba.
Mert csak az egyik babakocsi, ami 3 funkciós és van hozzá ilyen hordozó is. A másik az sport.
-
l.skywalker
félisten
Mi régebbi babahordozót használtunk, ami nem volt ennyire bélelt mint a mostaniak és még 2-3 évesen is szívesen ültek/aludtak benne. Amikor már nem volt veszélyes hogy kiesnek az övet is követtük belőle.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
addikt
válasz icemad #49576 üzenetére
Igen.
Ilyet használunk most, de ez lassan kevés lesz a teherbírása és a mérete miatt:
Ezt 9 kilóig lehet használni. A felülés és a mászás még nem igazán megy, de ahogy elnézem a próbálkozásokból max. 1 hónapig lesz így.
Nézegettem én is olyan foteleket, meg ilyen székeket is, ami 18 kilóig terhelhető, illetve valamennyivel nagyobb is:
Meg persze kisebb babzsákokat is. Aztán most kutatom a netet, hogy kinél melyik vált be a legjobban. Azért kérdeztem meg itt is.
Szóval köszi a tippeket, tapasztalatokat.
[ Szerkesztve ]
-
Mi az a pihenő szék?
Amin csak úgy fetreng? Olyasmire mi egy mini verdás szivacs kanapét használtunk, amit kis ággyá lehetett hajtogatni. Szerették nagyon. De a babzsák is jó.Ilyesmi volt nekünk, csak piros: [link]
És rendes verdás volt, nem ilyen utánzat.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Pihenőszékből ti milyet használtok, ami 9-10 kiló felett is jó a gyereknek? Vagy inkább egy kis fotel, esetleg babzsák jobb választás?
-
S e t h
nagyúr
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
addikt
válasz Vertigo18 #49569 üzenetére
Sok autónál azt csinálják, hogy ellopják és már megy is a műhelybe, ahol szétkapják. Tehát nem azért lopják el, hogy utána napokig azzal járkáljanak.
Mire bejelentik az autót, aztán átkerül a megfelelő helyre, majd aktív körözés lesz rá, már rég el lehet felejteni az autót. Legalábbis sok esetben.
Szerk.:
Marha lassan mennek a dolgok a rendőrségnél, ezt tapasztalatból mondom. Lopással, rongálással, feltöréssel kapcsolatban is.Egyébként lopás vagy nem lopás, ha egy autó egy cég nevén van, normális esetben a vezetőnek igazolnia kellene, hogy jogosult a használatára. Igaz ez akkor is, ha más nevén van az autó.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz Vertigo18 #49567 üzenetére
Arra nincs felkészülve, hogy egy okmány ellássa a feladatot és minden jellegű azonosítást el lehessen végezni például chip által. Ami nagyjából egy pillanat alatt megtörténik. Nem úgy mint most.
De ez nem csak a rendőrségen, hanem az összes állami szerven múlik.
Teljesen felesleges 625 iratot csináltatni, amikor 1 is alkalmas lenne erre. Csak nincs megfelelő leolvasó és informatikai rendszer mögé téve. Helyette van külön személyi, (néhány helyre útlevél), lakcímkártya, adókártya, TB kártya, jogosítvány, forgalmi.
Szerk.:
Amúgy meg marhára nem is foglalkoznak semmivel. Kutyát nem érdekel az sem, hogy loptam -e az autót vagy sem. Pedig láthatóan nem természetes személy nevén van. Ennyire nézik meg kérdezik le az adatokat.[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Honnan veszed, hogy a rendőrségi rendszer nincs erre felkészülve? Csak megsúgom, hogy bármelyik számodból (személyi, vezetői, személyi igazolvány) megmond rólad mindent, ami ott hirtelen kell. A rendszámról is megállapít egy pillanat alatt mindent.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
homerhamm
addikt
válasz csuvicsuva #49564 üzenetére
Ja a Breakpointos képet tettem be porto után, aztan kiderült az már 2 éve érvényes.
Többet nem teszek be semmit.
[ Szerkesztve ]
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
addikt
-
addikt
válasz homerhamm #49560 üzenetére
Jah hát megzavartam saját magam is. Tegnap posztolták ki a hivatalos Twitter oldalon, csak a szöveget nem olvastam el hozzá, hogy nem most kapta meg...szimplán újra felhívták rá a figyelmet.
Pedig még derengett is, hogy volt valami, csak azt hittem rosszul emlékszem és másik résznél jött patch.
[ Szerkesztve ]
-
homerhamm
addikt
-
addikt
válasz S e t h #49558 üzenetére
"...mivel januártól senki sem hord magával jogosítványt, így a rendőrök el sem fogják tudni venni azoktól, akik esetleg autó tulajdonlása nélkül hajtanak ki az utakra – mutatott rá a Vezetők Civil Egyesülete, akiknek nem ez az egyetlen problémájuk a tervezettel."
Eddig is tök mindegy volt, mert a rendszerben lévő adatok számítanak irányadónak. Nem is értem amúgy, hogy miért ragaszkodunk még mindig ennyi igazolványhoz. Elég lenne egyetlen okmány is, ha felkészült lenne rá a rendőrség informatikai rendszere.
Szerk.:
Ezelőtt talán 15-16 éve lehetett, hogy leállított egy "civil" autós rendőr Budapesten a Stefánia úton, mert az adatok szerint abban a hónapban lejárt a műszakim. Mindezt úgy, hogy az okmányokat sem kellett átadnom.Persze volt még 2 hét, de már akkor is ott tartottunk, hogy nem mindenhez kellettek az iratok.
Szerk.2.:
Amúgy azt mellékesen jegyzem meg, hogy 2 céges autót is használok, nem kevés kilométer vezetek egy évben. Volt pár közúti ellenőrzésem, de még soha egy rendőr sem kérdezte meg, hogy milyen alapom vezetem az autót. Semmilyen igazolást vagy meghatalmazást nem kértek.[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz icemad #49556 üzenetére
Nekem jól jön, ha végre megszabadulok a forgalmitól. Felesleges plusz nagy alakú cucc. Már rég elég lenne egy sima kártya.
Nekem van egy kártyatartóm és abban benne van minden. A jogsi is, így az nyugodtan utazhat velem.
Szerk.:
Persze az ársapkás tankoláshoz úgyis kell a forgalmi a kúton, ezért kénytelenek lesznek magukkal vinni az emberek.[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
-
addikt
WILD HEARTS - The Power of Karakuri Gameplay Trailer
Tudom, hogy fura játék, de nekem egyre jobban tetszik.
-
addikt
-
addikt
-
homerhamm
addikt
válasz S e t h #49529 üzenetére
Amúgy igazából a februári játékoknál tök mindegy mit tolnak el, szerintem egyik se lesz GOTY. Ubifos jól is csinálta, hogy a GOTY esélyes Ragnarökről eltolta a Skull and Bonest. Bár Xboxon tökmindegy. Meg PC-n.
-
addikt
válasz csuvicsuva #49538 üzenetére
Nem tudtam miről beszélsz, most olvastam vissza. 40, és nem időszámításunk után, hanem ennyi idős vagyok.
-
addikt
-
addikt
-
-
S e t h
nagyúr
válasz csuvicsuva #49530 üzenetére
Olvasgatom a rossz boltok topikját, hát nem nagyon....
-
S e t h
nagyúr
válasz csuvicsuva #49531 üzenetére
Majdnem 2000 év van közöttetek?
Hétszentséges hegylakók!This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
csuvicsuva
addikt
-
S e t h
nagyúr
válasz csuvicsuva #49522 üzenetére
Amit az asszony mond.
Én csak átveszem a futártól.Azt mondta waiting van black fridayre, hiába mondtam, hogy szerintem konzolokat nem nagyon áraznak le.
-
addikt
válasz l.skywalker #49526 üzenetére
Azt tudom, de szerintem a 2 DLC nélkül. Persze nem nagy cucc egyik sem, de én bírom az ilyeneket.
Szerk.:
Mondjuk ennél a játéknál van rá sansz, hogy más régiós olcsó kód már lesz a megjelenés környékén is.[ Szerkesztve ]
-
Madoc
veterán
Ha már halasztás: stalker 2-ről tudunk valamit?
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
addikt
-
addikt
-
S e t h
nagyúr
Köszi srácok a segítséget, szerintem itthon már döntött a fehérnép.
A balesetes kép meg wtf, ha abból vki kiszállt.
-
-
válasz csuvicsuva #49505 üzenetére
Attól függ, mi az a mindkettő. One s AD van a családban full hd tv-n, több is. (sógoroméknak) Nekünk one x és series x van, ezek 4k tv-n.
-
addikt
Basszus...megint a 4 -es...
Súlyos baleset történt a 4-es számú főúton
"Nem hivatalos információk szerint a képen látható autó sofőrje csodával határos módon csupán könnyebben sérült, ami a roncsot elnézve egészen hihetetlen."
-
-
addikt
-
addikt
válasz csuvicsuva #49501 üzenetére
FPS boost -ban is van néhány játéknál különbség, bár ez is megint igény és megjelenítő kérdése, hogy mennyire érdekes.
Szerk.:
Fizzie használta mindkét konzolt.[ Szerkesztve ]
-
csuvicsuva
addikt
válasz S e t h #49499 üzenetére
Series S:
512 GB SSD, optimalizált játékokat (néhány kivételtől eltekintve) csak a belső meghajtóról tudod futtatni, minden mást lehet külsőről
nincs optikai meghajtó
körülbelül annyi értelmét látom, hogy a csak Series játékokat tudja futtatniSeries X:
1 TB SSD, a helyzet ugyanaz
Van optikai meghajtó
Sokkal erősebb, de még mindig nem tudja szinte semmi a 4K@60 FPS-t még performance módban sem (ez ilyen kikacsintás ). Még messze nincs kihasználva a hardver, legalábbis reméljük.Dolby Visiont csak játékok és egyes stream szolgáltatások támogatnak, elvileg UHD BD-nél nem kezeli, ha ez szempont.
Igazából az lenne a mérvadó, hogy milyen játékokkal lenne használva. Én One S-ről Series X-re váltottam, a különbség lenyűgöző volt. Ha van valaki, aki mindkettőt használta, az ő véleménye relevánsabb lehet.
"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- itt sincs warez!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest