- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Sziasztok!
A Galaxy 7600GT-ém simán veri a korábbi Sapphire x800xt pe karimat, bár nem sokkal. (1GB Ram és S754 3000+ procc, valamint Asus K8N és Asrock K8L lapokkal teszteltem) 2D03-ban ca. 1000 ponttal jobb a GT. A gépem alatta szinte teljesen ugyan az szóval eléggé pontos a mérésem.
Azt nem mondom, h jó csere. Lassan a 7900GS (Club3D 7900GS-t látta mmár 35-ért) is kapható annyiért mint a 7600GT, arra érdemesebb cserélni.
[Szerkesztve] -
kircso13
senior tag
Hi!
Ha r480-as gpu-val van szerelve előfordúlhat , hogy csak max 540-ig lehet húzni a gpu-t, ugye ami a végső határ. Alkalmazásoktól, játékoktól függ hogy mennyire terheli meg a gpu-t. Vedd vissza 530-ra és meg fog szünni a hiba. A gyorsaságot jobban a mem frekije határozza meg, így sem lesz lasabb a videokarid, de sokkal stabilabb lesz. Én 520/625-ön használom az x850xt-met és atomstabíl! Próbáld meg és meglátod, hogy így lesz a jó! Sok sikert !!! -
Speed®
titán
Alapvetően nincs baj a leírtakkal,csak a forma..nyelvtanilag nagyon csúnya hibák vannak benne, szerintem olvasd át párszor és szabadítsd rá legalább a Word helyesírásellenőrzőjét mielőtt felrakod megint. Építő jellegű hsz. kéretik nem megenni (mármint engem emiatt,nem a hszt.
)
-
Jockey007
aktív tag
a válaszom igen!
nekem anno PRO-m volt és nem ment tökéletesen a 16pipa így maradt
a 12pipa de 560/1140mhz órajel kárpótolt
konkrétan XT -pe bios-t kapott csak 12pipával! és még a pe-t is húzva írtam rá! az XL-ek 16pipásak de csak 400on megy a mag gyárilag amit 450mhz fölé nem is lehet húzni! legalább is nekem nem sikerült és mások is hasonlóan jártak ez ügyben!
-
Speed®
titán
Ehem, 340 felett már fagy
Az X800Prok alapórajele 475/450 tudtommalA tiédnek nem
Az ezüstözés megfelelő módon (óvatosan) csinálva semmi veszélyt nem rejt magában,miután megcsináltad,belököd az új BIOSt amitől már a win is el fogja hinni hogy aztaaa,16 pipe és ha nem hibázik,akkor bingó
Ha hibázik,akkor esetleg egy XT/XTPE BIOS átírása a Pro órajeleire és azt beleflashelni,hátha 16 pipán nem bírja az XT/XTPE órajeleit (előfordulhat,de akár az is,hogy mondjuk a 16 pipás BIOSsal bírja az 500/500at és az mégiscsak jobb,mint 12pipával az esetleges 550/600,sztem..)
Ki kelll prószálni,azt ha nagyon nem vág jó pofát a dologhoz,egy PCIos vidkari segítségével bármikor visszaírható/beírható bármilyen BIOS. Az ezüstözés meg természetesen viccsacsinálható,hiszen lekaparod azt jólvan)
A ''ha már szép nem vagy,hülye ne legyél'' örökigazsággal azonosulva sztem hardvert elbaszni nagy eséllyel esélytelen.. -
Speed®
titán
Thx
Azért az a 6000 pötty a részedről 12 pipával elég korrekt
Milyen órajelen hozta ezt az eredményt
Egyébként biztos hogy nem lehet aktiválni a +4 pipe-ot? Megnézted a magnál,el van vágva lézerrel az ominózus híd? Mert esetleg meg lehetne próbálni egy ''ezüstözést'' ha el is van vágva,nem mindig jelenti automatikusan azt,hogy hibás lenne a +4 pipe
Jah,pasztázás nélkül azért jellemzően 5-8 fokkal melegebb a cucc,de ez attól is függ hogy mennyire egyenletes a hűtőtest alja.
Esetleg a maximális illeszkedés/hűtés érdekében meg lehet lépni a következőt:
A GPU körüli sarkazásvédőt zsilettpengével felbontani a nyákról,a GPUt és a hűtő alját pedig felpolírozni faszán tükrösre.Aztán egy lehelletnyi szil.zsírral ráapplikálni (hiszen a polír után már csak nagyon minimális egyenetlenségek vannak optimális esetben) a hűtőt.
Ezzel általában lehet 3-4 foknyi előnyhöz jutni a sima ''felszerelem borsónyi takonnyal'' verzióhoz képest.
=>finest: Az X800XT PE alapórajelei 520/1120,ugye az enyém 550/1200-on ment,+100MHznyi CPUpowa előnyöm is volt,szóval annyira nem jó az a +500pont. Jó,hozzá kell tenni,nagyon régi oprendszer amivel teszteltem és a driver sem tuti hogy a legjobb DMarkok szempontjából. Ez az oprendszer már látott vagy 10 különböző vidkarit tesztelések miatt,de majd ''év végén'' rendbeszedem,szóval új év,új windows,új remények,addigra a kari hűtését is ráncbaszedem,megcsinálom amit fentebb leírtam (sarokvédőnyissz+polír). Majd meglássuk mi sül ki belőle,csak képletesen -
DigitXT
félisten
Milyen értelemben? Hogy gyorsabb legyen? Vagy csak ''jobb''?
A 6800-ad 16/6 (órajeltől függően!) tud gyorsabb lenni (de helyzettől/játéktól függően lassabb is!), mint az X800Pro 12/6-ja, viszont más szempontok is lehetnek: nekem pl. jobban bejött az ATI-k textúraszűrése (6800GS-em volt 2,5 hónapig: más volt). Ugyan hasonló jelenség látszott az adott játékban (Live For Speed; konkrétan pl. a kék-fehér rázókő mintázatán), de az ATI-nál sokkal kevésbé feltűnően/zavaróan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Mobil flották
- weiss: Pant* rant
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- iPhone topik
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan,Alza Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest