- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- iPhone topik
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
greatchaos #1969 üzenetére
Az kellemetlen. Nálam egy reset gomb vezetéke okozott enyhe agyvérzést
-
Speed®
titán
válasz
greatchaos #1967 üzenetére
Neked is megy értesítés az X800 topikokról?
Épp olvasgattam az XL topikot, gondolom azóta már tárgytalan a problémád.
Egy új BIOS valszeg megoldotta volna a problémát, átírt fordulat\hő sávokkal.
Én épp holnap veszek egy Ultimate XLt, csak a kék Zalman VF700 miatt..
Tartalékosnak mindenesetre jó lesz, van rá egy Acc S2m, és VIVOs is ugye. -
Speed®
titán
válasz
sklatyenom #1965 üzenetére
Egy PCIos karit betéve mellé lehetőség van a kártya BIOSának újraírására.
Ehhez kell egy megfelelő BIOS (akár egyénileg módosított órajelekkel is).
De a hiba jellegéből fakadóan azt javaslom töltsd mással a szabadidődet.. -
Speed®
titán
válasz
varga911 #1803 üzenetére
Az érdekes, nálam anno a 4800+ X2vel az X800XL alapon 53xxet tolt...
Tuningolt AGPs X800XTvel 2.4GHzen járó Venicével 69xx volt a plafon.
Sajnos nincs elérhető közelségben X800as, hogy most már a C2Dvel megnézzem a CPU hatását. Úgy vélem az A64ekkel bezárólag nem nagyon volt még jellemző a CPU végeredményre történő ilyetén hatása. -
Speed®
titán
válasz
pisti88+ #1781 üzenetére
Felejtsd el az AM2őt ha hybrid AGPs lapot akarsz.
Létezik egy Asrock AM2NF3-VISTA néven, de tuningra abszolute alkalmatlan és csak a nyűg lene vele. Bár kétségkívül olcsó...
Nézz át inkább a ''másik oldalra'', Asrock 4CoreDual-VSTA lapot keress.
Abba belepakolsz egy olcsó C2D procit és még a tuningra is van esélyed.
Bár ha a helyedben lennék, az egész hóbelebancot elpattintanám és az árából gazdálkodva összeállítanék egy rendes PCIeXes konfigot. Ha árérzékeny vagy, Giga 945P-DS3 (13) és E2160 (17) 2x512 DDRII-667el (10). Videókártya meg HD2600XT (25). Ez 65k, a mostani cuccaidat kipótolva nem érvágás anyagilag valszeg. -
Speed®
titán
válasz
spyduck #1777 üzenetére
..a reakcióm az, hogy ha felteszed a Supreme Commandert, megtapasztalod mire elég a valós 2.4es A64ed
Szerinted heccből váltottam anno a 3GHzes San Diegomról X2re? Van már jópár olyan játék, ami támogatja a DCt. Arról nem beszéltünk, hogy nem csak játékból áll az élet. Konvertálás/renderelés közben az X2 értelemszerűen ~2x gyorsabb. De egyszerű halandó is felfedezheti hogy multitaskingolás közben mennyivel gördülékenyebb a kattingatás. Én már képtelen lennék egy magra visszaszokni
-
Speed®
titán
válasz
spyduck #1774 üzenetére
Jóvanna elírtam..a lényeg ugyanaz. A +2x512MB azért nem jó, mert az A64 memvezérlője nem igazán szeresse a 4 modult. A Venice Revtől kezdődően képes 4db egyoldalas modult 400MHzen kezelni, de ez általában mégsem jön össze..az X2 vagy Manchester vagy Toledo magos, utóbbiban benne van ez a kunszt, de megvan az esély hogy nem fog menni és akkor ->333MHz a RAMoknak. Ja, meg Command Rate 1T helyett ->2T, ami a memolvasást nem zúzza annyira le, de az írást kb. 35%kal megnyírja..ami kellemetlen
Ne filléreskedj, az a +3-4k sok esetleges macerától szabadít meg.
-
Speed®
titán
válasz
spyduck #1772 üzenetére
Azért vannak vélemények, hogy ütközhessenek
Miért lenne 35k plussz? Ha eladod a mostani cuccaidat, kapsz ~16kt.
(2x512 D43 10k, 3000+ A64 6k, a jelenlegi piaci árakat figyelembevéve..)
Tehát van 16 rugód és a cél egy X2 2GB memóriával. Az X2esek ára újonnan 21k (4200+), de akár egy sima 3800+ is elég, hiszen pusztán 200MHz a különbség és azt a tuning röhögve behozza. Tehát egy 3800+ jelenleg itt a PHn olyan 16k körül van. Ezt meg tudod venni a régi cuccaid árából simán.
2x1GB DDR400 ára pedig újonnan 25k (Kingston), de jópár ember árulja jelenleg is 20kért a kittjeit (Samsung TCCC párosok jellemzően).
Tehát ha innen a PHról veszel memót, akkoris csak 20k ráfizetés az upgrade.
És mit kaptál 20kért? 2x akkora procierőt és 2xannyi memóriát, összességében egy a mai játékok követelményének teljesen megfelelő gépet. Ez nem rossz -
-
Speed®
titán
válasz
spyduck #1768 üzenetére
Ha gyorsabb procid lenne, nem mondtál volna ekkora maflaságot
Nekem is volt anno a 3200+ Venice mellett egy X800GTO2 karim, nem volt fele ilyen gyors sem mint a mostani 1950Prom. Tegyél gyorsabb procit a karid alá és vesd bele magad az újabb játékokba, majd rájössz hogy minőségi csere volt -
Speed®
titán
Nem önáltatás. az Omega driverek valóban nem a Markokra optimalizáltak, játékok alatt hivatottak egyenletesebb teljesítményt kicsikarni a karidból.
Az X800akon már sokat az újabb driverek nem segítenek, az X850XTPEmhez a 6.3mas Catalystra épülő Omegát használtam, sose volt gondom vele.. -
Speed®
titán
A 3DMark nem puszta mérőszám! A virtuális f@cméret kifejezőeszköze
Lehet fikázni: [link]Valaki vigye el, megcsúúúsztam..
-
Speed®
titán
válasz
old gray #1557 üzenetére
Hát ha lesz benne SM2.0 shadertámogatás, akkor igen.
Bár ha megnézzük a jelenlegi felhozatalt, máris van, ahol bekockáztatták az OnliSM3.0-t: Rainbow Six: VegasVan pl. a Splinter cell
haos Theory, ott meg a nem SM3.0 képes karikon képesek voltak PS/VS1.1 verziót nyomatni, mégha az adott kari tudta a PS/VS2.0át is
Szvsz mire kijön az UT07' neked már nem X800Pro@XTd lesz ahogy ismerlek -
Speed®
titán
Alapvetően nincs baj a leírtakkal,csak a forma..nyelvtanilag nagyon csúnya hibák vannak benne, szerintem olvasd át párszor és szabadítsd rá legalább a Word helyesírásellenőrzőjét mielőtt felrakod megint. Építő jellegű hsz. kéretik nem megenni (mármint engem emiatt,nem a hszt.
)
-
Speed®
titán
Windóz frissítés és hűtés javítása előtti utolsó eredmény,AtiTool által maxnak megállapított 580/1180on az ASUS X800Pro@XT kártyától => [link]
DMark05: 6.921 pöttyEzzel megelőzte a régi GTO2őmet, ami 540/1280on járt egy 2.6Gs S939 A64 mellett.
Ha a fullos hűtéssel hibamentesen hozza a 600/1200at,az naggyon duuurva lesz -
Speed®
titán
Ehem, 340 felett már fagy
Az X800Prok alapórajele 475/450 tudtommalA tiédnek nem
Az ezüstözés megfelelő módon (óvatosan) csinálva semmi veszélyt nem rejt magában,miután megcsináltad,belököd az új BIOSt amitől már a win is el fogja hinni hogy aztaaa,16 pipe és ha nem hibázik,akkor bingó
Ha hibázik,akkor esetleg egy XT/XTPE BIOS átírása a Pro órajeleire és azt beleflashelni,hátha 16 pipán nem bírja az XT/XTPE órajeleit (előfordulhat,de akár az is,hogy mondjuk a 16 pipás BIOSsal bírja az 500/500at és az mégiscsak jobb,mint 12pipával az esetleges 550/600,sztem..)
Ki kelll prószálni,azt ha nagyon nem vág jó pofát a dologhoz,egy PCIos vidkari segítségével bármikor visszaírható/beírható bármilyen BIOS. Az ezüstözés meg természetesen viccsacsinálható,hiszen lekaparod azt jólvan)
A ''ha már szép nem vagy,hülye ne legyél'' örökigazsággal azonosulva sztem hardvert elbaszni nagy eséllyel esélytelen.. -
Speed®
titán
Thx
Azért az a 6000 pötty a részedről 12 pipával elég korrekt
Milyen órajelen hozta ezt az eredményt
Egyébként biztos hogy nem lehet aktiválni a +4 pipe-ot? Megnézted a magnál,el van vágva lézerrel az ominózus híd? Mert esetleg meg lehetne próbálni egy ''ezüstözést'' ha el is van vágva,nem mindig jelenti automatikusan azt,hogy hibás lenne a +4 pipe
Jah,pasztázás nélkül azért jellemzően 5-8 fokkal melegebb a cucc,de ez attól is függ hogy mennyire egyenletes a hűtőtest alja.
Esetleg a maximális illeszkedés/hűtés érdekében meg lehet lépni a következőt:
A GPU körüli sarkazásvédőt zsilettpengével felbontani a nyákról,a GPUt és a hűtő alját pedig felpolírozni faszán tükrösre.Aztán egy lehelletnyi szil.zsírral ráapplikálni (hiszen a polír után már csak nagyon minimális egyenetlenségek vannak optimális esetben) a hűtőt.
Ezzel általában lehet 3-4 foknyi előnyhöz jutni a sima ''felszerelem borsónyi takonnyal'' verzióhoz képest.
=>finest: Az X800XT PE alapórajelei 520/1120,ugye az enyém 550/1200-on ment,+100MHznyi CPUpowa előnyöm is volt,szóval annyira nem jó az a +500pont. Jó,hozzá kell tenni,nagyon régi oprendszer amivel teszteltem és a driver sem tuti hogy a legjobb DMarkok szempontjából. Ez az oprendszer már látott vagy 10 különböző vidkarit tesztelések miatt,de majd ''év végén'' rendbeszedem,szóval új év,új windows,új remények,addigra a kari hűtését is ráncbaszedem,megcsinálom amit fentebb leírtam (sarokvédőnyissz+polír). Majd meglássuk mi sül ki belőle,csak képletesen -
Speed®
titán
Hi4All!
Cseppet meguntam bratyóm gépének hihetetlen sebességét (a sajátomat kiárultam,majd februárban építek az árából C2D konfigot) és egy kis upgradet hajtottam végre...
ASUS 6600GT AGP kari volt benne,erre ráfizettem 5kt és lett belőle ASUS X800Pro@16pipe R423 1.67ns(Gigabyte X800XT PE BIOS van rajta)
A kártyára rákerült egy PrimeCooler PCVGA-HG1 Cu,jelenleg még RAMsünik nélkül,mert nem ragadnak ezek a leszedett vackok(megoldódik hamarosan..)
És most lehet szépen kapaszkodni: a kártya így hibamentes 550/1200-on
A GPU vége 580,itt kezdett el szemcsézni-pöttyözni.Ha sikerül a RAMtappancsokat felrögzíteni,tesztek erejéig még meghajtom 575/1250re.Hozzáteszem jelenleg a Prime tökig lecsavarva üzemel,szóval lehet hogy feltekerve 1500=>2500ra a GPU sem áll meg ennyinél...nagyon durván húzható ez a kariAz eddig übertuningosnak hitt 16pipás X800-GTO2őm 550/1250je is le lett pipálva
Eredmények egy ASUS K8N-E Deluxe & A64 3000+ VeniceE6@2400Mhz & 1GB DDR@400 társaságában:
AquaMark03: 70.528 [link]
3DMark01: 23.459 [link]
3DMark03: 12.909 [link]
3DMark05: 6.619 [link]
3DMark06: 2.206 [link]
Hát nemtom,azthiszem ez az év utolsó igazán jó húzása volt részemről,meg is veregetem a vállam miattaNo piece4evah
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OpenWRT topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ALIENWARE Area-51 R5
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest