- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
-
(rögzített hozzászólás)
Figyelem!
Rengeteg scam/phising próbálkozás van a játékban! Privát üzenetek formájában küldenek üzenetet, miszerint feltöltöttek rólad egy replay-t valahova. Ezekbe jellemzően be kell lépni a WoT accounttal, de a probléma az, hogy nem az igazi Wargaming oldalon léptet be, így gyakorlaitag ellopja a WoT accountodat. Akárki küld neked privát üzenetet egy website-tal kapcsolatban, soha ne nyisd meg az oldalt!
Ezeket a próbálkozásokat lehet jelenteni itt: https://eu.wargaming.net/support/hu/products/wot/help/29691/29692/29706/ (ezt a linket is ellenőrizd)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba17
senior tag
nem is nagyon szándékozom elverni ezt a 77k szabad tpt, max pótolni szoktam belőle de minimálisat, max párszázat ha kell valami modul.
akkor még gyűjtögetem a tpt a t32vel, kell még 67k és megvan az m103
am érdesek mert specifikáció alapján nem tűnik olyan combosnak az a torony, azé a t32n bőven 2x vastagabb de mindegy, majdcsak elleszek vele -
L4mie
veterán
aha
tökre igazad van...csak éppen ha a másik is tud játszani a tankkal...akkor a nyúl b*szhatja.
Persze vonulna az ember, ha az érteles nem arra lőne, hogy leszedje a láncot, oké....hotkey megjavítva, bumm jéé megint nincs lánc, nyekkés tudod mi a bosszantó, hogy tehetetlen vagy, peersze erősen függ a körülményektől, de alapvetően igencsak bosszantó.
Ne hasonlítsuk már a mariot eltelt majdnem 30 év,a játékok fejlődtek, mi is az igényeink is.
Azért volt akkoriban IDDQD amikor már végképp besokalltál./persze mindjárt írják 3-an, hogy ők sohhanemnem, szentszüzek...ahaaa/
Akkoriban ha felment a pumpa kontrollert/billt "vertük" szét, most fröcsögünk a fórumon /legalábbis én/
CS-ben meg nem kicsi sírás volt és változtatás is.
Szóval sírhatsz, hogy sírunk aztán visszasírunk, hogy sírszés kész is a 22-es.
Mindenesetre, ha megint az lesz, hogy próbálom kihozni magamból a maximumot a szobanövények között fölöslegesen....és még jön egy ilyen, akkor majd megint jól besírok, páran bólogatnak, páran meg majd visszaírnak, hogy ne sírjak már, mert én vagyok a béna
/valszin igen/, de én ettől jobban fogom magam érezni és a billentyűzetem isAmúgy az összes gondot megoldaná, ha nem állandóan páfrányokkal együtt kéne játszani, de ez sajnos a szűrés nem megoldható.
-
Pete55555
addikt
Miért mindig ez a; vegyék ki! nerfeljék! azonnal! a reakció minden apróságra, ami problémát okoz?
Képtelenség már ez a sírás, hogy bármit csinál a WG, az sose jó senkinek, mert az ő egyéni kis játékstílusának nem felelnek meg a;
- artyk
- autoloaderesek
- a láthatatlan tankok
- a szemből gyulladó UP németek
- a vacak térképek
és így tovább a végtelenségig...vhw for president
Annak idején mikor elkezdtem videójátékokkal játszani
Na igen, a mai fiatalok....
(#10792) jano_77
Csata képernyőnél sosem értettem, hogy pl IS-3 mellé minek odarakni azt a kis téglalapot, amiben bennevan, hogy IS-3 szovjet, T8 heavy. Tényleg nem kötekedésből, ennek mi értelme ? -
holodp
aktív tag
Ezzel egyetértek.
Így, hogy az spg-ket kb kivették, szerintem nagyon élvezetes lett végre a játék, nem csak kínszenvedés. A tárasok nem különösen izgatnak, nuku páncélzatuk van, és ha kilőtték az összes skulót, akkor aztán jaj nekik.
Persze így is vannak érdekes dolgok, a minap egy e75-tel pattantam le egy SU 14-2-ről, pedig telibe kaptam az elejét. Na ott elkerekedett a szemem, de egy-egy ilyen azért belefér. -
bullseye
addikt
Azért mi a haverokkal rinyáltunk az ilyesmik miatt, amikor közösen nyomtuk a játékokat. Csak a készítők nem tudtak róla. Meg amúgy sem érdekelte volna őket, mert akkor még csak kalózmásolat volt elérhető minden játékból
Másrészt mások hibáztatása saját sikertelenségünk és bajaink miatt évszázados hagyományokra tekint vissza. Majd pont a neten tűnne el, ahol az emberek hajlamosak azt hinni, hogy az avatárjuk nem ők, és bármit kimondhatnak a védelmében?
-
nyunyu
félisten
Ebből a 4.0.0-ás xvm csomagból melyik fájlok felelősek a játékonbelüli statisztika megjelenítéséért?
XVM Statbol is kell a legfrissebb, 1.5.0.
Aztan a jatekot az xvm-stat.exe-vel inditsd, ne a WOT launcherrel. -
virkir
veterán
Először is mentsétek a megszokott konfigfájlt (xvm.xvmconf)
A zúj xvm-et bemásolni a megszokott helyekre kivéve az xvm könyvtárat azt a res_mods gyökerébe kell.
Namost az xvm könyvtárat megnyitva átnevezni először az xvm.xc.sample-t simán xvm.xc-re.
Ezután elnavigálni a res_mods\xvm\configs\@Default\ könyvtárba, ide bemásolni az elmentett xvm.xvmconf és átnevezni @xvm.xc-re.
Értelem szerűen az ott lévő default-ot törölni.Hamár egyszer ijjen szípen megfogamaztam.
Az onlány editor meg már fogadja az új .xc kiterjesztésű konfig fájlokat is
Ménem beszélöl értelmesen.
Lásd mint fent egyszer.
Nyisd meg tcm-el és hasonlítsd össze mid volt a régiben és csak azt másold be.
A stat mehet xvm-ből és a minimap-ot se cseszte el igaz már xvm-est használtam.
A stat pakkból majd csak a frissített text fog kelleni meg a ServiceChannelPage.swf. -
LZs?!
aktív tag
Egy gép is elég, amin fut két virtuális PC...
Nem vagyok sem HC gamer, sem PC fan, így a gépem sem kurrens darab, de ennek ellenére még az is le tudná ezt rendezni úgy, hogy a dummy accountoknak csak minimum erőforrásokat adok; ha folyamatosan kapcsolatban marad, az már elég - legalábbis szerintem...
Az egész onnan jutott eszembe, hogy mikor anno Diablo 2-vel játszottam BNet-en, MF-eléshez szándékosan kreáltam nyitott játékokat olyan nevekkel, mint "Free Items", "Trade Game", XYZ Run", ahova csőstül jött a többi játékos, én meg így "Player 8"-as drop-pal tudtam loot-olni...
-
LZs?!
aktív tag
@vhw
Egy dolgot kihagytam, úgyhogy pontosítanám a felvetést: mi van akkor, ha a három szakasz tag egy ember, három account-tal? Eggyel játszik, a másik kettőt csak összehozza velük... Ha én lennék ilyen helyzetben, nem bajlódnék a dummy accountok fejlesztésével, hanem a default T1-ekből betennék egyet/egyet.
Kétlem, hogy IP szerint szűrnék a felhasználókat... Így egy net csatlakozásról többen is felmehetnek.
-
holodp
aktív tag
Nem tudom, pont ez a problémám, hogy ilyen kezdőpontoknál az észak-keleten kezdők számára totál haszontalan a zászló feletti csupasz domb, a fedezékek nem jók. A lassabbak meg hiába mennek északon a domb lábánál, mert egyrészt nyílt terep, arty prédák, másrészt meg az északi faluba hamar odaérő tankok és dombon ülők simán kivégzik őket. Akik meg a középső faluba mennek, azokat szétkapják az északon rusholók a dombról támogatókkal kiegészülve. Az egyetlen esélyük az, ha maradnak a spawnon a sziklák mögött, plusz a támadók, ha esetleg gyorsan odaérnek a zászló melletti falun a domb tetejére, vagy a falu alsóbb részeire. De ez a lassú tankoknak azért rizikós. A folyómeder szerintem öngyilkosság, sima arty célpontok ott.
A dél-nyugatiaknak sokkal előnyösebb a helyzetük. Övék az északi dombság, az északi város, ezekről belövik az egész észak-kelet és dél-keleti részt. Plusz délen a terepviszonyok is kedveznek.
Na majd kiderül, én elsőre nem sok jót jósolnék az észak-keletieknek. -
Dobi 562
addikt
Egy ideje gondolkodom rajta, hogy az IS-3-on le kéne cserélni a ventilátort fejlesztett optikára vagy fejlesztett célzórendszerre, végül utóbbi mellett döntöttem. A -10% célzási idő nagyon előnyére vált a tanknak, a ventilátor hiányát pedig nem érzem.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ez az első csatám a következő felszereltséggel: fejlesztett célzórendszer + függőleges stabilizátor + töltésgyorsító -
Fel
addikt
Nem tűnik rossznak az Excelscissor.. Exelfóli.. Excelsior vagymi.
Meglepően fürge. Szélesebb, de rövidebb és laposabb, mint egy Churchill.
A front része, a tornya és a hátsója egész jól védett. Az oldala viszont gyenge.
A lövege megegyezik a Valentine top és a Ch. I utolsó előtti lövegével. Reload 3,2s 100%-os legénység + venti + rammer kombóval. Nem túl pontos..A teszt első szakaszában mentem vele többet, de most, hogy kérdezted újra kipróbáltam. Volt egy érdekes szitu: Himmelsdorf, park széleiről lőttük egymást egy Ch. I-el, pattant párat, majd töltött goldra. Átlőtte a géppuska nyílást a fronton, de érdekes módon nem a rádiós halt meg, hanem a lőszerrekesz sérült.. egymás után kétszer..
Mindent összevetve szerintem vállalható 1500 aranyért. A Matilda Black Princess-hez képest sokkal jobb és olcsóbb is. A legénység leosztása megegyezik a Churchillekével, úgyhogy legénység fejlesztéséhez is tökéletes (a később kieső rádiós így nem fog unatkozni).
-
gy-daniel
tag
Csak 2,5 csata konkrétan (47,5 helyett 52,5%), amit bukta helyett nyer az ember. 1000 csatánál 25 bukta meccs, amit vmiért vki mégis megnyer. És pont ezt mondom, h nem kell belenyúlni, úgyis kijöhet azonos tudású játékosok esetén is nagy wr különbség viszonylag sok csatával is.
-
Black_Sheep
tag
Szerintem te tapasztaltabb vagy nálam, és jobban tudod, amit le fogok írni:
1. A fagyások miatt a lehető legtöbb T10-es tank kell
2. A taktikai variációkat növeli a nagyobb tankválaszték
3. Az arty nerf miatt várhatóan használhatóbbak lesznek (már ha tényleg nerf lesz...)
4. Golddal és a nagy ágyúval 750 az átlag sebzés
5.
6.
7....
Jó néhány elit klán játékosával találkoztam/beszélgettem, sokan közülük az akció alatt kihúzták. -
Eagle16
addikt
Azt tudom hogy most mi van. De az M7 és társai az nem egy kategória egy M41-el. Kisebb a HE átütésük is, persze hogy alig-alig adja be a névleges sebzést. Csak most az M41 kicsikre is lőhet majd, amiknek vékonyabb a páncélzatuk. Ezzel együtt persze az M7-es kisebbekre lőhet majd, így annak is gyakrabban adja majd be a nagy sebzést.
Az M7-es átütése 53mm, az M41-esé 85mm.
Angel1981: vagy lehetne olyan lőszerük is ami füstgránát, és bizonyos területen redukálja a látótávolságot.
Persze ezt majd csak akkor teszik be, mikor már a tankoknak is működőképes lesz a füstgránátvetőjük, az meg még nem most lesz, mert nem tudják rendesen optimalizálni. Pedig jó lenne, plusz egy taktikai lehetőség a játékban. Most azt hagyjuk hogy az idióták mire használnák, tegyük fel hogy senki sem lövöldözné el a vakvilágba, hogy direkt a saját csapatának ártson vele...(pedig ez lenne belőle)
-
Fel
addikt
Elvileg ilyen a 8.6 teszt #2 MM beosztás:
Jelenleg messzemenő következtetést szerintem nem érdemes levonni a teszt alapján.. Majd meglátjuk élesben mit tudnak az artik.
A sebzéshez szerintem éppen ezért nem nyúltak* (még), ha viszont elszabadul a "pokol" a 8.6 kiadása után, gyanítom meg lesznek faragva az alfa értékek (különösen a tier 7-8 spg-k esetében magas).*Illetve mégis.. Az M41 amcsi arti maradt tier 5-ös, cserébe a 950-es átlag sebzése 700-ra csökkent. (Ugyanennyit tud a tier 6 m44 is.)
-
Eagle16
addikt
Lehet majd top tank is igen. De szerintem ilyenkor egyenlő számban teszi be őket, nem lehet majd olyan, hogy az egyik oldalon 2 Tier10-es nehéztank van legfelül, másik oldalon meg 2 Tier 10-es SPG.
Azt még a fejlesztők is előre láthatják, hogy emiatt nagy sírás lenne (jogosan) a játékosok részéről, mert városban határozott hátrányban lenne az SPG-s csapat, de szerintem nyílt pályán is kisebb eséllyel indulnának.
Szóval úgy kell elképzelni hogy lehet top tank az SPG, de akkor a másik oldalon is top tankok lesznek, alattuk meg csupa kisebb tankok.
Nem sokat voltam tesztszerveren, de nem nagyon láttam ilyet, hogy Tier 10 SPG ellen nem azonos tier-ű SPG rakott volna be, hanem mondjuk TD-t.
-
Black_Sheep
tag
Szia Vhw,
Valószínűleg megnyugtatásképp, miszerint a kommunikáció magyar nyelvű.
Ez az első hozzászólásom a fórumhoz (a partvonalról azért követtem), ezért nézzétek el nekem, ha megszegek valamilyen írott vagy íratlan szabályt.
Gondolom eddig rengeteg toborzó felhívást olvastatok, ez egy kissé rendhagyó lesz. A korábbit nem ismétlem, lévén az is az én munkám, inkább beidézném egy tapasztalt játékosnak írt levelem:
"A HPTS-t képviselem toborzóként, de rendhagyó módon nem tudok neked kínálni sem goldot, sem profi/rutinos csapatot. A 6 napja történt újjáalakulás miatt nagyon sok az amatőr játékos, mégis sikerült eljutnunk a landingig Afrikában, 5 győzelem után a tulaj vert el bennünket.
Szükségünk van rutinos deputy-kra és FC-kre, akik segítségével sikeresen felvehetnénk a harcot a CW-n szereplő klánok ellen.
Egyetlen dolgot tudok kínálni a segítségedért cserébe: lelkes, fejlődőképes, az utasításokat vakon követő csapatot, és esetleg azt a tudatot, hogy hasznosíthatod a rengeteg, játékba fektetett időd alatt felgyűlt tapasztalatodat egy tanulni akaró közösségben."
Szükségünk van továbbá olyan játékosokra, akik meg akarják ízlelni a CW-k hangulatát (torokban dobogó szív, adrenalinfröccstől megremegő kéz), és hajlandóak együttműködni a csapattal, illetve követni a field commander utasításait. Goldot a résztvevők és a lobby-ban levők is kapnak (nyilván amikor szerzünk), egyenlően elosztva. Nem vagyunk hardcore klán, nem elvárás, hogy minden nap órákat áldozzon bárki a klánra.
Tanulási és fejlődési lehetőséget biztosítunk mindenki számára (CW-k, század, szakasz, gyakorló), segítünk kihúzni a nagy vasakat - fedezzük a hátsód szakaszban. Két feltételünk van mindössze: TS aktív használata és a minimum tier 8-as tankok megléte.
Elnézést a hosszú post-ért,
BlackSheep (Bee) -
Remus389
veterán
jó ha a japanokat nem is (bár elég gagyi tankokat csináltak annak idején ), de az olaszokat, spanyolok belefernenek, illetve minden ami jó de kimarad azért mert épp nem a nagy tankos nemzetek közül kerül ki
nem is beszélve a lengyelekrol, ők sincsenek épp kevesen
nem igaz hogy nem lenne rá érdeklődés, illetve nehéz megjósolni, a franciákat mint nép kevesen szeretik, a játékban közepesen népszerű
ahogy hallom. a brit tankokat kevesen nyomják, biztos nem erre számítottak
szóval mindent oda lehetne tenni, ami kimarad, de pl egy önálló ágat már képtelenség lenne kihozni abból a nemzetbol
szerintem lesz ilyen és remélem lesz Turán is meg Toldi is benne, tas Zrínyi ,ansaldo
-
Remus389
veterán
mit akarsz ezzel mondani?
az hogy nekik mennyi melo nem érdekel, szerintem nem sokkal több, itt is lennének átfedések pl Turán, Zrínyi, meg egyéb átfedések bizonyára
az érdekel hogy lesz-e vagy sem
ezt a játékot főleg Amerikában ill Európában játszák, tehát népszerű lenne a nemzetközi ág is
változatos
ha lesznek pl benne lengyel (38 millió ember + Amerikában is van jó pár lengyel, japán 100 millió +, román, magyar, olasz (60 millió )
szóval lenne elég ember rá, és népszerűbb lenne mint a brit vagy a francia
úgy beszélsz erről, mint aki angol pl annak meg lenne tiltva hogy játssza, fura
-
Remus389
veterán
azt képzeled hogy nem lenne aki játszana ezzel a tech tree -vel, hát ha osszeadjuk a sok kis nemzet nepesseget, jóval több jön ki mint pl brit vagy francia, ha japán tankok is lennének akkor pláne
azonkívül talán ők is leereszkednenek hozzánk(egy angol, miért ne), magyar letedre játszol te is külföldi tankot vagy nem?
azonkívül lehetne szemezgetni, hisz valóban voltak barkacs tankok, de sok jó is
-
Bingisz
addikt
A legjobb érzés kihagytad.
Az pedig az, amikor már annyit sebeztél, hogy kiakadt az XVM mutatója, és a csapat 400 effes E100-a téged b*szogat, hogy miért nem a Mount Everest mögött álló 200 hp-s stock tiger 2-őt lövöd, mert ő nem tudja kilőni....
Persze az egész csapat csak röhög....(#6885) Pfiucska: Én tegnap azért szakaszoztam tier1-ben, hogy húzzam a legénységet a júni 10.-én induló Cw-re.
-
Napfénysüti
nagyúr
Teljesen egyetértek. Kezdőbb koromban mikor kilőtt egy tank az bosszantott de a csata után fogtam magsm és kikerestem annak a gépnek a weakspotjait hogy kegközelebb több esélyem legyen. Meg persze próbáltam mindig gondolkodni hogy mit lehet az adott szituban kihozni. Ez amúgy sem nagy extra én is csak max átlagos játékos vagyok.
-
Patrick76496
őstag
Ha lennének szovjet társak, akkor én szívesen vinném a T-34-57-esem, vicces lenne "igazi csatába" menni. Bekerítenénk és pillanatok alatt szétkapnánk a ZiS-4 fergeteges DPM-je miatt. Hogy élethűbb legyen, menjen a Tiger mellé pár StuG, PzIII és PzIV, de akkor mi is kapjunk még T-34-85-öket, meg KV-kat pl.
(#6718) bullseye:
A 4. és a 7. között érzem magam, bár inkább a negyedikhez közelebb.(#6781) jahrn: Lehetséges, hogy a JagdPanzer38t helyére fog kerülni. Ennek az igazi neve Hetzer, a mostani T4-es német TD-é JagdPz38t.
-
Rico33
aktív tag
Úgylátom cimbora, egyedül még Neked nem jött át a lényeg.Az értelmező olvasás meg megincsak újdonság.De csak Neked, csak most, kiemelem a kulcsszavakat : játék, szórakozás, nem-élethalál-harc, időtöltés.És hidd el, sok százezrek gondolják csak ezt a WoT-ról, akárhánymillió csatával a hátuk mögött.Egyébiránt mindenki más értelmesen reagál, egyedül Te csinálsz itt vallási háborút az amatőr játékosok hozzáállásáról.És én vagyok a hülye hoy még válaszolok is Neked....
angel : igaz, egy SP kellene, egyedi beállításokkal a hobbyjátékosoknak, akik csak arra használják a játékot, amire van...szórakozásra, önfeledt agyatlan/taktikus lövöldözésre, némi sikerélményre.
-
Rico33
aktív tag
Eddig kihagytalak, mert azon kívül hogy fikázol, okosat nem mondasz.Van egy dolog, ami lehet hogy Neked újdonság: a VALÓ VILÁGBAN élünk, nem a WoT-ban, de látom ez Neked felfoghatatlan, hogy valakiknek ez nem vérre megy.A való életben kell bizonyítani, nem egy játékban, ami effektíve csak egy szórakoztató dolognak kéne lennie.A szövegértelmezés látom hogy pont Neked nem megy, vannak akik értik miről van szó, csak a Te szemed előtt lebeg ez a nagy WoT zászló "te hülye barom, ha nem vagy 120000wn43 fölött, akkor ne rontsd el a játékom a noobságoddal meg a bénázásoddal és leszarom hogy te tanulni akarod csak nem megy olyan gyorsan "-felirattal.Az fel sem merül benned, hogy nem biztos hogy a 20k csatát megélt gamer azért csak 500wn-es, mert nem éppen tehetséges, hobbyjátékos, kikapcsolódásnak használja.
Részemről lezárva, értelmetlen és parttalan ez az egész, majd ha nagy leszel és a szemellenzőt leveszed, mást is látsz a világból.peace -
Rico33
aktív tag
Eddig csak olvastam , de ez már azért na...Szerinted, meg minden fikázó szerint aki BE MERÉSZEL lépni egy online, ingyenes JÁTÉKBA!!!, az vért hugyozzon, hogy megfeleljen mindenkinek?Hogy a pék f.szába nyújtson valaki 150 elvárt kib.szott százalékot, ha nem évek óta játszik?És hidd el, ez sok embernek csak SZÓRAKOZÁS (lenne ), nem egy vérre menő valódi harc amint Te és még sokan azt elvárják .Ja és pont leszarom a piros véenes meg a többi stat adatot az esélyekkel egyetemben, akár az enyém akár másé.Egy a baj, itt már mindenki elfelejtette, ez csak egy k.rva JÁTÉK, aminek a feladata a SZÓRAKOZTATÁS.Ezért nem csézek már régóta, a sok beképzelt "pro" játékos miatt..észosztás, fikázás az megy, de az jusson az eszébe mindnek, hogy vannak olyanok, akiknek az élete nem csak a naplopásból, seggvakarásból és a gép előtt rohadásból áll, azok szeretnék a maradék szabadidejüket szórakozással tölteni, szopásra elmegy a többi.
Lehet válaszolgatni, pont nem fog érdekelni, sokan egyetértenek velem - főleg a lenézett amatőrök -, a többi vagy igazat ad, vagy nem...és nem a wn6 vagy 18 szine meg értéke határozza meg senki emberi értékét
-
Stauffenberg
nagyúr
Én pont ilyen "amatőr műkedvelő" vagyok, csak igyekszem ésszel játszani.
Eff: 1274
WN6: 1258
WN7: 1284
W/L: 52.9%(W/L a kedvenc tankommal (KV-3) meg 58.9%)
Én nem is arra vagyok kiakadva, hogy ne tudnék teljesíteni én magam. Tudom, ezek a fenti statisztikák is messze vannak a pro szinttől, de engem az úgysem izgat. Csak ahogy mondtam, nagyon alacsony a tűréshatárom amikor hülyékkel vagyok körülvéve. Nem azért, mert tönkreteszik a játékomat. Én elszórakozok vele, pörög a kredit, pörög az XP, minden körben kimegy több ezer dmg.
Csak én ilyen vagyok... aggódok az emberiség jövőjéért, hogy ha már a jelenlegi generációk ennyire életképtelenek, akkor mi lesz később. Idén a magyar érettségin is kiakadtam, hogy a szövegértésnél a szövegben be voltak jelölve a mondatok ahol a választ kellett keresni az adott kérdésekre. Bele sem merek gondolni abba, hogy milyen sötét primitív agyhalott unokáim lesznek, akik fejfájás csillapító nélkül önálló gondolatokra sem lesznek képesek.
-
Stauffenberg
nagyúr
Jó, de azért az MM kalkulálhatna úgy is, hogy ne kerülj 15-20 körön keresztül minden alkalommal olyan csapatba aminek az esélye 20% alatt van. A régi szép időkben sokkal kiegyensúlyozottabb köröket lehetett menni. Volt bennük küzdelem, izgalom, kommunikáció, csapatjáték. Most meg... örülsz ha 3 perc helyett csak 5 perc alatt darálja le egyik csapat a másikat. Én így a győztes köröket sem élvezem. Unalmas. CW-re meg nem megyek, én csak egy agyamat használó casual vagyok.
Most is kigurítottam a garázsból a T20-ast, találtam egy társat akivel szót tudtam érteni, ezért összedolgoztunk (utána még pár kört mentünk szakaszban). Ketten együtt több rombolást vittünk véghez, mint az ellenség csapatában a TOP 5 játékos együtt. Eltelt 4 perc a körből amikor már csak ketten maradtunk 12 játékossal szemben. Sikerült még sokat lecsipegetni, de azért ez esélytelen volt a győzelemre.
Mondjuk a vereség ellenére nagyon szép kredit eső hullott, de azért érthető, hogy az ember frusztrált lesz ha ennyi ovisra kell vigyáznia. Nekem bevallottan alacsony az ostobaság-toleranciám. Amikor olyanok nem értik a játék lényegét akik kétszer annyi csatával rendelkeznek mint én, akkor az nagyon
felba...szomorú. -
Simulacrum
senior tag
Így jók, az arty-k ahogy vannak. Nem is értem ezt a nerfet, ami jön.
-
marked one94
őstag
fúúj OP szovjet tankok ki se lehet lőni őket
Én gold ammo noob vagyok így cssssr1E3S3E7T:Type nem OP mert kitudom lőni
Arty-val meg, megtanultam együtt élni és ennyi
Ja a Tigris meg egy átlagos tank aminek nincs páncélja, de van egy jó ágyúja és ennyi.Megfelel?
(tudom hogy nem)
-
Iron Funeral
őstag
Igaz is meg nem is, egy jó Ferdi player nem fog önmagában a páncélra támaszkodni, mindig lesz körülötte valami fedezék ami segítségével el tudja rejteni a weakspotokat, onnan meg már eléggé sok dolgot le tud pattintani a Ferdi.
Az oldaláról meg én is úgy gondoltam, hogy olymindegy kategória, de miután mindkettőt játszom, bizton állíthatom, hogy nem. Nem csak arty miatt hanem sidescrape, caliber overmatch stb miatt is.
Többit leírta Eagle.(#6611) marked one94: Háromból kettőt cáfolj egyértelműen, ha tudsz
-
Eagle16
addikt
Az Mle. 48-as tetején lévő géppuskakupola 100mm vastag, a távmérő pedig 150mm a közepén, egy kis 100mm-es résszel körbevéve. A távmérő szélei csak elnyelik a sebzést, nem okoznak hp veszteséget.
A Ferdi és az Mle. 48 teteje is nagyon gyenge, 30mm, szóval mindkettőt egy lövésezheti az SPG ha ott találja el, de a Ferdinek jobb esélye van a túlélésre ha oldalról találja el mert ott kétszer olyan vastag.
-
Iron Funeral
őstag
40%...
Az csak a direkt találatok aránya, splash-el együtt legalább 60-70%-ban sebez az arty, arról nem is beszélve, hogy sok esetben többet is mint ha csak simán arconvág valamit.Hozzáteszem, hogy szerintem nem azért alacsony az arty találati aránya mert olyan pontatlan lenne, csak éppen a terepviszonyok sokszor nem teszik lehetővé a találatot. Tegyem hozzá azt is, hogy ez gyakorlatilag free dmg? Artyval egy tank normál esetben sosem fog lövést váltani, csak az arty lövi a tankot.
-
törölt tag
ja csak amikor a full hp-s is8-t egy lövésből kiszedi az m40/43 úgy hogy a hegy mögött vagyok és lámpa fel sem villant
na akkor aztán mondok mindentmeg vagy nincs arty (akkor játszható a játék) de ha van akkor az 4-5 db
na akkor csak a bujkálásról szól az egész
természetesen ha lassú heavyvel vagyok akkor nyílt terep 4-5 arty
ha a t21-el akkor max 1 arty és városi pálya
ki van ez találva -
Mcray
senior tag
Az semmi. IS-8-cam általában elpukkan első arty lövésre
Egy pornós cégnél voltam (irodai) mindenes, majd lassan azt várták el hogy tényleg mindenes (Security felügyelő, könyvelő, PR ügyintéző, Marketinges, A futtatott lányok lelki segély szolgálata, A lányok munkájának köhöm-köhöm ellenőrzése mint kamu ügyfél stb heti 60 órában)legyek. Akkor mondtam nekik, hogy szakmaian fogalmazzak, hogy "Fuck off van"
Ezek után tényleg elég gyakori nálam a pornó mint téma
-
dfsz34
őstag
Azért ezt nem mondanám ennyire biztosra. A tigris h-t csak az nem lövi meg, aki nem akarja és "cserébe" még elég lassú is és nehezen fordul. Legalább a teste nem hatalmas és sniper módban álcahálóval már jól rejthető. Ha nem egyesével vonulnak egy tuti fedezékben levő Tigris ellen, akkor kb 1 perc alatt kilövi 3-4 kis orosz t34.
Nekem ez a Tigris H nem nagyon jön be. Megyek vele 4-5 bukó kört és 50 ezer kredit füstté válik, annyira drága a javítása. Legalább a lőszer nem drága hozzá, de az xp és kredit termelése siralmas. Volt olyan pálya, hogy szinte lövéshez nem jutottam, mert a szokásos sniper helyek nem működtek, akkor éppen olyan ellenfelek voltak (Hindenburg), hogy minden a város egy részére tömörült és a Tigrissel nem tudom elég gyorsan megkerülni, ráadásul az sem veszélytelen dolog, egyedül vonulni a nyílt terepen (artyk azonnal lőnek és a scoutok meg a gyors medek ott szoktak portyázni), egyszóval bementem a városba, volt 1 sebző és két lepattanó lövésem és akkor hirtelen körbevettek, nem voltam elég gyors és kész. Buktam vagy 12 ezer kreditet csak ezen a körön.
Öreg motorosoktól kérdezném, hogy a Tiger H mindig ilyen sz.r volt? Drága javítás és botrányos xp és kredit termelés, legalábbis a hírnevéhez képest, amit gondolom nem alaptalanul szerzett a VH-ban.
-
scyllarus
veterán
"1943. július 5-én Prohorovka mellett Franz Staudegger egy 60 darabot számláló, ellenlökést végrehajtó T–34-es alakulatba futott. Egyedül vette fel a harcot velük, és 22 darab T–34-es megsemmisítése után a szovjetek elvonultak. Staudegger ezzel egymaga állította meg a szovjet ellencsapást."
Ezt is megcsinálja egy jobb játékos ingame?
A szövetségesek úgy számoltak, hogy 8 Sherman kell egy Tigris leküzdéséhez. Ez így van a játékban?
A tier besorolást meg hagyjuk, az teljesen mesterséges ugye. Egy időben, egy harctéren mik ellen harcoltak a Tigrisek? Ugye.
Jó, tényleg OP lenne T5-ben, nyilván nem sok értelme lenne, minden T5 csatába 12 Tiger +3 arty menne.
Én szeretem a Tigrist, jó vele játszani most is, de azért tényleg mókás, hogy T5-ösök simán átlövik bárhol, holott pont a remek páncéljáról (is) volt híres.. -
K6000
aktív tag
Köszönöm az ismertetőt. Már csak azt nem értem a játékban miért nem azt írják, hogy én egy szovjet 45-ös csővel szerelt Valentine prototípust vezetek.
Amúgy szánalom 1db orosz prototípust berakni a játékba úgy, hogy az orosz hadsereg több mint 3000 Valentine tankot vásárolt és használt. Én mostantól hiányolom az orosz ágon a Valentine tankot amit az orosz hadsereg széles körben használt és igenis helye van a wot-ban is. -
Angel1981
veterán
"Könyörgöm, a Tigris milyen csatatéren volt rettegett és abszolút domináló?"
Erre történelemtudásra ne vágj fel....
És igen, megnézném, hogy átlagosan hányszor fordul elő in game, hogy egy Tigris elbánik 5-6 Shermannel, vagy T-34-el, merthogy a háborús statisztikák ezt az arányt hozzták ki.
Tudom, hogy jól esik kioktatni, a hsz-eid 3/4-ed része abból áll, és csak a maradék a konstruktív segítség, próbálj változtatni az arányokon!
Máris itt a lehetőség, felteszem újra; a napi első győzelemért járó XP bónusz a legénységet is érinti?
Köszi előre is! -
Remus389
veterán
a tigrissel csak az IS tudta felvenni a versenyt 1942-43-ban talán még nem is volt IS
a tigrisekkel jóformán tuzerseggel, légi bombakkal tudtak csak elbanni, a t-34-esek csak ritkán
korának szuperfegyvere volt mint ma a leopard II
egyébként nekem se tetszik hogy a játékban méltatlanul gyenge, de ha jó tank lenne tuti mindenki azzal menne.
annyira azért nem rossz, csak egy kicsit rosszabb mint kellene, ha olyan erős lenne mint a tiger p, és maradna a mozgekonysag nem szólnék
de ez a papirpancel nem reális
-
KicsiPaszuj
tag
ha elvennék a tájpot azzal kiharcolnának egy lázadást, és felgyújtatnák a WG székházat. (nem nem mondom komolyan. csak humor, h tiszta legyen.)
Amikor nerfelték megfenyegették őket, így a "nerf" végül sebzés buffba torkollott. Szerintem fanki.
Type:
A játék legjobb brawler medje. Az egyetlen aki felveszi a versenyt az a T44, és DPMbe jobb is volt. Sajna mostanra, aligha érződik.A pennje pont annyival jobb h ne okozzon gondot bármilyen tank átütése(eleenben a T44-el), golddal kíválló.(mint minden prém)
A páncélja vetekszik a legtöbb heviével és minden medet lesöpör.
Továbbbá még a prók is szívnak lévén hiába tudod hol lődd, az alja auto-bonszol a kupak meg nem mindíg adja be. A fedőlapot át lehet lőni magasabb tankokkal de ez is megbízhatatlan.
Az oldala bár papíron fika, valójában igen jól működik+spaced armor. (ezért állt nagyobb szögben is döntik a tankot.)
nagy hibája az ammo rack de aki ment már T44el az tudja, h ez semmi. T44 a szemből blowapp császára.
A medeket általában brawl-ra haszálják így adja magát h a tank sikeres. Sőt a legsikeresebb 8as tank és ezzel prém tank. Továbbá a leg sikeresebb 8as med.
Namost ha mindenki jobban játszik Type-pal mint Panther2vel akkor kétlem h a pancser olyan rohadtul megenné.
Emellett minden pollt megnyert miszerint a legjobb prém tank.
És jah, ahogy a kolléga is írta, nem véletlen nem elérhető, ugyanakkor versenyeken FŐDÍJ.
-
-
Arpee78
senior tag
Oké, tényleg nem jó megnevezés a szerencsefaktor. Nevezzük át, legyen a neve WNWRW, fantasztikus név ugye? A WNWRW egy hányada pedig legyen a szerencsefaktor, ez így sem egészen pontos, hiszen 0 WNWRW mellet is lehet nullától eltérő szerencse, mert egy másik tényező elfedi. De ezt most hagyjuk.
Abban igazad van, hogy a csaták számának növekedésével a WNWRW egyre kisebb része lesz szerencsefaktor. Ez szépen kijön a szokványos járműállománnyal rendelkező, nem szakaszozó és sok csatát játszott játékosoknál. Az ilyenek nagyon közel vannak a piros vonalhoz, mint például jómagam. Az is igaz, hogy a globális statoknál az extrém WNWRW értékek valószínűleg nem magyarázhatók jó-rossz szerencsével. Hogy hosszabb távon ki mennyire szerencsés a WNWRW-ből nemigen hámozható ki, de valamilyen mértékben mindig része lesz, szerintem ritka akinek pontosan nulla ez a bizonyos meghatározhatatlan értéke.
Tegyük fel, valami módon mégis kiszedhető lenne a statokból és egy teljes játékosállományt egy grafikonon ábrázolhatnánk. Szerintem valami normál eloszláshoz hasonló eredmény lenne, olyasmi mint a win ráta + játékoslétszám. A legtöbben a 0 érték közelében, kevesebben a szélső értékek felé, néhányan épp a nulla pontnál foglalnának helyet. Kb pont annyian a 0 pont felett, mint alatta. A teljes, sokmilliós játékosállományból van aki a legszerencsésebbnek mondhatná magát és van aki a legszerencsétlenebbnek. Kár, hogy nem tudhatjuk kik ők, de gyaníthatóan Homeless09 pályázhatna... Szerintem 5000 csata felett max 1-2% eltérést okozhat a szerencsefaktor a win rátában, de egy hétvége ~100 csatájánál nem szokatlan a 10-20% eltérés sem.
A globális statok után nézzük mi van a rövidebb időperiódusok szerencsefaktorával, pl kideríthető e tényleg zöldségek játszanak hétvégenként. Az alacsonyabb csataszám miatt a szerencsés avagy szerencsétlen sorozatok sokkal jobban érvényesülnek, csak sajnos az egyedi tank jellemzők és egyéb módosító tényezők is. Ez utóbbiakat azonban ki lehet szűrni. Valaki megy több mint 500 csatát egy tankkal és szakasz nélkül, itt a szerencse tényező valószínűleg nulla közelébe redukálódott, a WNWRW érték pedig többé-kevésbé beállt egy állandó értékre ami megfelel az adott tanknak és a játékos stílusának. Ez a WNWRW a normális tankoknál viszonylag stabil, a Maus és egyéb fura járműveknél ingadozóbb. Tehát egy sok csatát ment normál tanknál egész jól kimutatható a szerencsefaktor akár egy csatánál, akár egy hétvége termésénél.
A hétvégi zöldségtöbbletet ezzel a módszerrel nemigen lehet kimutatni, azt magasabb win ráta és jobb WN7 jelezheti, a WNWRW pedig ennek megfelelően kb változatlan.
-
Patrick76496
őstag
For the Record-on említették, hogy talán lesz ilyen, de azt nem, hogy 8.6-ban.
(#6079) jano_77: Ha jól emlékszek, 8.5 óta.
(#6097) Bingisz: Nincs, kamu volt az egész sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEXT LEVEL RACING NLR-A020 - LITE Free Standing Monitor Stand
- 5700X / B550 / 16 GB DDR4 / 250 GB SSD / 4 TB HDD / RM650X
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép. / I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 500GB SSD
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest