- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Aktív témák
-
boot.ini
csendes tag
Az XP indításához:
PM ben aktívvá teszed az XP partícióját.
Ha még mindig nem indul, akkor bootolsz az XP CD ről, bemész a recovery console-ba (be kell jelentkezni az admin jelszavával), és azt modod neki, hogy fixboot
fixmbr
Ezután az XP-nek el kell indulnia, de a DOS-t csak floppyról, (CD-ről) tudsz indítani.
A DOS indítása az XP boot menüjéből nem olyan egyszerű, kell hozzá a DOS partíció első 512 bájtja (boot szektor) fájlként az XP gyökérkönyvtárában, erre kell hivatkozni a boot.ini-ben. Ha fordítva telepíted (előbb DOS aztán XP) akkor ez automatikusan létrejön (bootsect.dos), utólag pédául Norton diskedittel lehet ilyet csinálni.
Egyszerűbb a floppys vagy CD-s megoldás. -
nap
addikt
Teszel fel egy bootmanagert es keszen is vagy.
(system commander, masterbooter, xosl, bootmagic, ilyenek)
Esetleg, ha rendelkezel egy xp bootfloppyval, akkor egy fdisk /mbr talan segithet rajtad. (Ha megsem, arra az esetre erdemes egy dos-os bootfloppyt tartani :P)
[Szerkesztve] -
Fex
tag
Az a baj, hogy már régen csináltam, és nem tudom pontosan, hogy milyen lépések voltak. Csak azt tudom, hogy elkezdte a rendszer újratelepítését, törölt néhány rendszerkönyvtárat, majd feltelepült. Ami rajta volt pl. a dokumentumok mappába, az mind megmaradt, explorer beállítások, stb.. minden beállítását megtartotta.
Fex -
Yaye
őstag
Azt én sem mondom meg, mi a garantált tuti megoldás, csak azt hogy én mit _próbálnék meg a helyedben_ . Gondolom a DOS fölhegesztésekor a FAT partíció vált aktívvá. Bootolj dosból, majd a mezei fdisk-el (dos része) tedd aktívvá az ntfs partíciót. Szerintem ezután indulnia kéne az xp-nek. Remélem nem javasoltam túl nagy baromságot, mindenesetre kárt biztos nem okozol vele.
A vezérlőpult/rendszer/speciális fül/indítási beállításoknál kézzel relatíve egyszerűen lehet az XP bootmenüjét szerkeszteni. Ezzel talán nem kell újratelepednie a win-nak.
[Szerkesztve] -
Fex
tag
Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen joysticket vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest