- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Aktív témák
-
boot.ini
csendes tag
Az XP indításához:
PM ben aktívvá teszed az XP partícióját.
Ha még mindig nem indul, akkor bootolsz az XP CD ről, bemész a recovery console-ba (be kell jelentkezni az admin jelszavával), és azt modod neki, hogy fixboot
fixmbr
Ezután az XP-nek el kell indulnia, de a DOS-t csak floppyról, (CD-ről) tudsz indítani.
A DOS indítása az XP boot menüjéből nem olyan egyszerű, kell hozzá a DOS partíció első 512 bájtja (boot szektor) fájlként az XP gyökérkönyvtárában, erre kell hivatkozni a boot.ini-ben. Ha fordítva telepíted (előbb DOS aztán XP) akkor ez automatikusan létrejön (bootsect.dos), utólag pédául Norton diskedittel lehet ilyet csinálni.
Egyszerűbb a floppys vagy CD-s megoldás. -
nap
addikt
Teszel fel egy bootmanagert es keszen is vagy.
(system commander, masterbooter, xosl, bootmagic, ilyenek)
Esetleg, ha rendelkezel egy xp bootfloppyval, akkor egy fdisk /mbr talan segithet rajtad. (Ha megsem, arra az esetre erdemes egy dos-os bootfloppyt tartani :P)
[Szerkesztve] -
Fex
tag
Az a baj, hogy már régen csináltam, és nem tudom pontosan, hogy milyen lépések voltak. Csak azt tudom, hogy elkezdte a rendszer újratelepítését, törölt néhány rendszerkönyvtárat, majd feltelepült. Ami rajta volt pl. a dokumentumok mappába, az mind megmaradt, explorer beállítások, stb.. minden beállítását megtartotta.
Fex -
Yaye
őstag
Azt én sem mondom meg, mi a garantált tuti megoldás, csak azt hogy én mit _próbálnék meg a helyedben_ . Gondolom a DOS fölhegesztésekor a FAT partíció vált aktívvá. Bootolj dosból, majd a mezei fdisk-el (dos része) tedd aktívvá az ntfs partíciót. Szerintem ezután indulnia kéne az xp-nek. Remélem nem javasoltam túl nagy baromságot, mindenesetre kárt biztos nem okozol vele.
A vezérlőpult/rendszer/speciális fül/indítási beállításoknál kézzel relatíve egyszerűen lehet az XP bootmenüjét szerkeszteni. Ezzel talán nem kell újratelepednie a win-nak.
[Szerkesztve] -
Fex
tag
-
kymco
veterán
Help! :O
-
kymco
veterán
Help! :O
-
kymco
veterán
válasz
Charlie Gordon #2 üzenetére
A Dos boot-ol, de az XP meg sem mukkan. Konzolosan a telepítő CD-ről el tudom érni, de nem vagyok jártas a winxp konzolos felületén (sem), ezért itt megáll a tudomány.
-
kymco
veterán
A problémám a következő:
Egy már telepített Windows xp elé kellene egy MS. Dos 6.22-t telepítenem.
Gondoltam, hogy nem nehéz.
Fogtam a PM8.0-t lecsökkentettem a Windows XP NTFS partíciójának méretét, majd az üres területre létrehoztam egy FAT16 partíciót. Erre felraktam a DOS-t.
Egy másik topic guruja azt tanácsolta, hogy ekkor a WINXP telepítőjéről próbáljuk a helyreállítást elvégezni, és akkor minden tuti jó lesz.
De nekem a telepítő csak a konzolos javítást ajánlja fel, illetve a Windows XP korábbi telepítésének felülírását. Tudtok segíteni?
:F
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Futás, futópályák
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- TCL LCD és LED TV-k
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest