- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
válasz
kraftxld #785 üzenetére
Igen ez lett volna a következő kérdésem. Hogy server alatt miért x64-be tolja ki az msi fájlokat, hát mostmár rájöttem. Az operációs rendszernek is 32bitesnek kell lenni, ha 32bites-re szeretnék telepíteni. 64-bites kompatibilitási pipát meg gpo-ban megtaláltam.
Én is vmware-t használok
-
_NCT
addikt
válasz
kraftxld #781 üzenetére
Köszönöm nektek a válaszokat.
Nos, akkor éljen az e-book, marad az ami eddig: google a barátom.
Én azt hittem ezek a "szakkönyvek" azért kerülnek ennyibe, mert olyan tudást hordoznak magukban, amiket simán internetről nem lehet elérni.
Ezek szerint tévedtem, akkor nem dobok ki 5-6 rongyot
Majd még úgy is jövök zaklatni ide fórumba titeket
-
_NCT
addikt
válasz
kraftxld #779 üzenetére
Az alapokhoz van könyvem, még suliban kaptuk. De ahogy elnéztem, több helyen az első könyvet ajánlják vagyis Windows Server 2008-Az első számú útmutató-Jonathan Hassell.
Igazából ebben a könyvben lenne ami érdekel.
Mit szeretnék megtanulni? AD/Group Policy beállításai, bennük rejlő lehetőségek
Remote Desktop szolgáltatások, valamint a virtualizáció (Hyper-V) ami érdekel. FTP server beállítása,Terminal Services stb stb. Gyakorlatilag minden ami rendszergazdáskodni kell mostanában (mérnök-infós suli).
Igazából már DHCP/AD/DNS/WSUS/WDS beállításokon túl vagyok, meg tudom csinálni, de ugye nem ártana ezeknek az alaposabb ismerete. Valamint a Group policy-t is tanulmányozom, de sokmindent még nem értek.
Szeretnék majd elhelyezkedni ebben a szakmában (tudom, Linux,Oracle,MYSQL ismeretek kellenének még Server 2008 mellé elhelyezkedés szempontjából, de kezdésnek elég megtanulnom a 2008 R2-t. SBS 2003-at nézegettem először, de sok infós ismerősöm mondta, hogy én inkább már a 2008-al barátkozzak.)
-
_NCT
addikt
válasz
kraftxld #776 üzenetére
Nos így van, ahogy írtad. Emco nekem nem jött be igazán :S Vagyis GPO-ba hiába dobtam bele, nem látta a kliensgép. Vagy csak rosszul csináltam meg az msi file-t.
EZT még kipróbálom.
Nemrég futtatom virtuális gépen servert + 1-2 kliens gépet, szal ha hülyeséget írok, nézzétek el. Valahol el kell kezdeni
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
kraftxld #771 üzenetére
Persze, próbáltam admin-ként futtatni, kompatibilitási módban is, de egyik sem járt sikerrel. Van ami működne, de úgy vettem észre mintha a driverrel lenne gond, és nem tudná telepíteni. Volt olyan program aminél szerepelt, hogy kompatibilis win server 2008-al, telepítésnél egyből visszadobott, hogy nem támogatott a rendszer. Fura... Néhány kép:
http://noob.hu/2010/11/17/ram1.png
http://noob.hu/2010/11/17/ram2.pngTermészetesen szintén Adminként futtattam a telepítőt is, illetve magát a programot is. Még külön is telepítettem a drivert .ini tallózásával, de ez sem segített. ram2 képen az a program van amit már használtam régebben.
-
Peetry
senior tag
válasz
kraftxld #689 üzenetére
Ott van a kép alatt hogy 17.500-ért lehet hozzá foundation-t venni.
És direkt rákerestem a vásárlási infóban hogy a feltüntetett árak bruttó árak.
Tehát elvileg a TX100-as szerver X3430 CPU, 2x2GB 1333-as ram, 2x500-as hdd + foundation OS 223.000-ból megvan. De írtam nekik mailt, hogy nem elírás-e, majd megírom a választ. Ha a korábbi 247-re azt mondtátok ennyit simán megér, akkor ez pláne, hátha valakinek még jól jön az infó. -
Peetry
senior tag
válasz
kraftxld #681 üzenetére
Köszi, szerver vasakról eléggé nem tudom eldönteni, mi számít jónak mit kell figyelni.
Elvileg nincsenek nagy igények, de azért úgy gondolom jobb, ha maradnak tartalékok abban a rendszerben, ha esetleg később bővíteni akarnak, akkor ne kelljen már új vasat is venni.Erre mondjuk azt gondolom, hogy egy i5 + 4GB 1333-as DDRIII-al. Ez szerver alkalmazásoknál téves teória, és mondjuk játéknál jönne csak ki pluszba a i5?
-
-
Peetry
senior tag
válasz
kraftxld #675 üzenetére
Ez a server 2008 R2 foundation nem tűnik rossznak. Azt olvastam most róla, hogy csak géppel együtt előre telepítve lehet kapni. Keresgetem, hol lehet ilyet kapni, és sok helyen úgy szerepel az árlistában hogy ROK, ez akkor azt jelenti, hogy az adott forgalmazónál kell vásárolnom egy komplett szervergépet+ ezt a foundation ROK-ot, ugye? De ebben az esetben a forgalmazó telepíti előre?
Az exchange-en és shairpointon kívül van valami, amivel kevesebbet tud ez a foundation mint az sbs illetve a standard? Természetesen olyanokra gondolok, amik számíthatnak jelen esetben. azt olvastam hogy nem lehet csatlakoztatni más windows hálózathoz, meg a csak a tartomány gyökeréhez csatlakoztatható, de gondolom ez most itt teljesen irreleváns.jah amúgy a server 2008 r2 standard és az sbs között mi a különbség?
-
Peetry
senior tag
válasz
kraftxld #673 üzenetére
Jelenleg openoffice van a notebookokon, mert nem akartak office-ra is fizetni. Ez meg ugye nem tud mit kezdeni az exchange-el. Mivel valóban egy kis (családi vállalkozásról van szó), nem igazán érzem, hogy előnyét élveznék a megosztott naptárnak meg ilyeneknek. Egyszerűen nem használnák ki. Ráadásul informatikai tudás 0. Mindegy ezt majd átgondoljuk, meg vázolom nekik a lehetőségeket. Képek, word doksik nem nagyon lesznek használva, az összes program gyakorlatilag cliens-szerver alapon megy, de csak adatok vannak a szerveren, a szoftver, meg a számolás a kliensen van.
Még annyit, hogy gondolom az általam linkelt G6-os szerverre gondoltál, de mennyire felel meg az említett i5, vagy q8-9-ezres széria ilyen szerver feladatok ellátásra. Ha hozzá veszem ehhez a G6-oshoz a plusz memóriát, vinyókat, akkor ott vagyok, mintha összerakok egy i5-t.Nem tudom, amúgy a hardverekben mennyire vagy otthon, de még annyit hogy ha egy alaplap-ra azt írják, hogy raid támogatás, akkor az még nem jelent hardveres vezérlés ugye? érdemes-e, RAID kártyában gondolkodni, vagy elviszi a CPU?
Illetve az ilyen szerver feladatoknál mennyi kritikus a memória időzítése, megéri szerinted a plusz felár a CL7-re a CL9 helyett?Köszi!
-
Peetry
senior tag
válasz
kraftxld #671 üzenetére
A kliensek laptopok lesznek, amit hazavisznek. Így viszont akkor VPN-nel mehetne titkosított csatornán keresztül, ha a felhasználói programok is ezt támogatják. Majd utánalesek. Igazból még mindig nem vagyok benne biztos, hogy kell az SBS.
Tudnál írni indokokat, hogy miért jobb egy 3 munkaállomásos kisvállalkozásnak SBS, mintha egy erősebb gépet, kliens oprendszerrel (pl win7) berakok a sarokba? Exchange tudtommal nem kell, és azzal nem is szeretnék szopni, mert annyira nem ismerem a szervereket, csak megkértek hogy segítsek.Akkor ez az OS kell nekem: [link] ?
ez ugye 64bites? memória miatt 32-esben nem akarok gondolkodni.Azért ez a HP szerver amit linkeltél elég húzós, szerintem ennyit nem szánnának rá.
Ezért gondoltam, hogy összerakjuk a gépet alkatrészekből, így valamelyest tudunk lavírozni az ár és a minőség között. Én nem gondoltam XEON procira, a max amit el tudok képzelni az egy i5, vagy Core 2 Quad. Ezek gyengék lennének? Jó lenne max 150-200-ból kihozni a vasat, de inkább az alsó határ. Mégegyszer mondom Exchange és SQL nem kell, ha jól tudom ezek eszik az erőforrásokat leginkább.Köszi a sok segítséget!
-
Peetry
senior tag
válasz
kraftxld #669 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Ez a remote web workplace pontosan mit takar, mert ezt nem ismerem? Jól értem a válaszodból, hogy a kliensenkhez csatlakozna weben keresztül? de ehhez az irodában menni kell a kliens gépeknek is nem?
Ez a saját vasra is fel lehet rakni azt takarja, hogy ha én összeválogatom az elemeket, összerakom a gépet, akkor bemegyek egy boltba és vehetek egy OEM-et amit otthon felhúzok, és örülök?
A licencekben meg tudnál erősíteni, hogy jól értettem hogy ez kell, és kész:
[link]Tudnál adni esetleg linket erre a belépő szintű HP szerver+sbs-re?
én hp szerverre google-val, hirtelen ilyeneket találtam: [link]Közben felmerült a kérdés, hogy a partíciókat illetve vinyókat hogy érdemes/szokás? Mi arra gondoltunk, hogy az adatokat RAID-ben tárolnánk + egy külső backup vinyó. De ezt hogy szokták csinálni, a raid tömböt partícionálják ketté, egyik felére OS, másikon adatok, vagy az OS külön vinyón raid nélkül? OS-t szoktak egyáltalán raid-re tenni? ha szétesik valami miatt, akkor repül az egész, ha jól sejtem.
-
anulu
félisten
válasz
kraftxld #608 üzenetére
ööö, így hírtelen felindulásból: RDP - non secure, RemoteAPP - secure. végignyálaztam most pár thread-et, és elég sokan szívnak ezzel.
ma nemnagyon leszek már online. hogy Yoda-t idézzem: majd meditálok rajtavalami eventlog entry van, vagy csak eldobja a kilincset és ennyi?
-
gardener
senior tag
válasz
kraftxld #597 üzenetére
Most,hogy néztem az xp esetén az offline folders beállításait, jöttem rá,hogy ez nem is az amit Én szeretnék. Hiszen úgy látom,hogy egy csinál egy másolatot a kliensen a serveren fileokról és net kapcsolat esetén azokat "szinkronizálja" vissza.
Nah most ez azért nem tetszik,mert (ugyan még nem jártam utána) félek,ha notebookora felmásolja nekem a dokumentumokat, elvesztés vagy lopás esetén illetéktelenek kezébe kerülhetnének a dokumentumok. Másik: jelenleg csak az egyik folder 45Gb. Az meg a kis notebook vinyójának igencsak a végét jelentené.Szóval mi lenne a másik megoldás,hogy internetről rálássak a serveren lévő dokumentumaimra? Valami webes elérés,( mint a WD mybook world is tud hasonlót.)
Később még az exchanget is szeretném majd elérni távolból internetről(pármomnak is van hozzáférése a céges exchange serverhez és tud itthonról is dolgozni).
De előbb most ezt szeretném megoldani.
Köszönöm.
-
OddMan
őstag
válasz
kraftxld #588 üzenetére
Windows server 2008 64bit-es OS-t használok, de akkor már a 32bit-es is érdekelne.
Bár asszem rájöttem, hogy egy lemez basic vagy dynamic lehet, következő rétegben lehet MBR vagy GPT típusú és a következő réteg pedig a fájlrendszer pl. NTFS.
Így igazából hülyeséget kérdeztem, mert önmagában nem az határozza meg egy lemez legnagyobb megcímezhető egységét, hogy "dynamic" vagy "basic", hanem az, hogy MBR vagy GPT típusú és részben függhet még a fájlrendszertől is. -
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #554 üzenetére
Annyira jutottunk vele,hogy elindul, be is tudsz lepni, aztan itt vege is van,hasal el minden service nonstop. Siman ujra lesz telepitve holnap vagy a hetvegen.
Van egy kis iroda 9 geppel.Volt nekik egy xp pro fajlszerverkent.Most lesz egy 2008 std.
Mi a legjobb megoldas arra hogy a kliens gepeken a local profile alatt levo doksik/levelezes/kedvencek stb atkeruljenek a domain profile ala?Egyszer csinaltam ilyet, de ott csak 4 gep volt ott siman kezzel atkopiztam a regibol az ujba,m regi gepek voltak tele minden szarral, eltartott egy ideig...
Van erre valami jobb megoldas? Eseteg valami script, vagy nekem kene csinalni egyet?
Ha meg mar atment a domain profilba, lehet, hogy az lenne a legjobb, ha a 2008 tarolna a profile-okat, megis csak uj szerver, a kliensek meg tok vegyesek.
-
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #552 üzenetére
Egyszeruen nem tudom mi tortent vele, de a 2008 sbs is pont ugyan ezeket produkalta, csak arrol volt snapshot es vissza is allitottam, errol meg semmi sem volt...
Valoszinu uj telepites lesz belole.
Nem hiszem ,hogy virus tette volna ezt, mind a ket szerver tok kulon halozatban, kulon tuzfallal,nem is latnak egymasra. Szogre ugyan azokat produkaltak, es ki is fingott ugyan ugy mind a ketto minimalis idobeli kulonbseggel.... -
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #549 üzenetére
A legelso tunet mind a ket szerveren az volt, hogy amikor beleptel, admin user profile megserult, ujat krealta.
Kozben pontositanom kell, egy 2008 STD a masik meg 2008 SBS...Mind a ketto restartot kapott, a user profile szite tokeletesen visszajott mind a ket szerveren, de a a szolgaltasok tovabbra is elhasaltak...
Az sbs vegul kek halalozott es ujra sem tudott indulni, szerencsere vmware volt alatta, csak visszaallitottam egy korabbi allapotra azota megy, updatetet meg kilottem.A leg kulonbozobb szolgaltatasok pusztulnak el egymast kovetoen,van hogy 4-5 is felugrik, stoped, failed..
MMC is folyton elhasal, futtatasbol sem indul el semmi, gpupdate sem fut le, tallozni sem tud a halozatban,pingelni viszont tud es internet is megy rajta."The Remote Access Connection Manager services failed to start due to the following error: The pipe state is invalid." (EventId: 7000)
"The Distributed Transaction Locator service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). (Event ID: 7034)
The Application Experience service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in 60000 milliseconds: Restart the service" (Event ID: 7031)
The processing of Group Policy failed. Windows could not determine if the user and computer accounts are in the same forest. Ensure the user domain name matches the name of a trusted domain that resides in the same forest as the computer account.
Event ID: 1110
: "The System Event Notification Service service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in 120000 milliseconds: Restart the service." (E ID: 7031)
"The IKE and AuthIP IPsec Keying Modules service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in 120000 milliseconds: Restart the service." (Event ID: 7031)
The Server service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in 60000 milliseconds: Restart the service." (Event ID: 7031)
"The Task Scheduler service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in 60000 milliseconds; Restart the service." (EventID: 7031)
The Secondary Logon service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in 120000 milliseconds: Restart the service." (E ID: 7031)
"The Shell Hardware Detection service terminated unexpectedly. it has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in 60000 milliseconds: Restart the service." (EID: 7031) -
Immy
őstag
válasz
kraftxld #545 üzenetére
Forefront TMG 2010Enterprise msdnaa-ról leszedve
Csináltam egy domaint.
Usereket létrehoztam AD-ben és beléptettem a klienseket a domainbe.Ha AD-ben bepipálom az "Unlock user"-t a user/properties/account fülön és leokézom vagy apply-val elfogadom akkor nem csinál semmit.
Újra megnyitom és akkor meg nincs bepipálva. (user nincs használatban)Unlock user = letiltja a felhasználó belépését ?
-
DopeBob
addikt
válasz
kraftxld #510 üzenetére
Nem, egy nyomtatószerver 14 hálózati nyomtató és 100 felhasználó. Azért gondoltam az SQL-es megoldásra, mert onnan könnyebb lenne a későbbiekben kimutatásokat készíteni, melyik hónapban melyik nyomtatóra ki hány oldalt nyomtatott, és társai.
Találtam közben egy ilyet, sajnos a 2008R2 nem szerepel a támogatott szoftverek listáján, se a 64-bites Windowsok
Este teszek vele egy próbát azért virtuális gépen, hátha használható.
-
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #501 üzenetére
nem vigyázok arra még csak próbálkozom, de még messze nem az igazi.
a domain\ mia.neve windows2000 ez a szintaktikával gebasz van
meg nem teszi be a rendes nevet föléje a mia.neve@ceg.hu
mennyit lehet egy ilyen vacakkal szívni nem hiszem el.
pedig annyira egyszerű és logikusnajk tűnik a szintaktika de semmi.
nem hiszem el -
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #496 üzenetére
ja köszi közben rájöttem meg egyet telefonáltam is
na mindegy, de az a gáz, hogy a szintaktika nem akar még összejönni.
Az elején nem akarja megtalálni.
még futok vele egypár kört.
Használom a helpet abból próbálom kibogózni de egyenlőre valami gebasz van nem találja megaz eleje
dsadd user "OU=elso, OU=Users, DC=telephelyünk, DC=fodomain, DC=hu"
mi ebben a hiba?
az tiszta sor hogy a végéről előre felé épül fel a legalja az első ou mivel én nem a Users könyvtárba akarom bedobálni őket
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #483 üzenetére
Azért ilyen semmitmondó, és hülyeségre építő (nem automata) válasszal még nem találkoztam:
Dear xx
Thank you for your kindly mail and inquiry. According to the motherboard specification, this motherboard only support Windows XP / Vista / 7 OS but does not support Server OS, so we do not recommend you to install Server OS on this motherboard to prevent unexpected driver compatible problem.
And for your information, because different H/W design concept and S/W testing environment. Server H/W design focus on system reliability and tested with server OS and applications.
Thus, if you want to install Server OS, we will recommend you choosing server/workstation MB products to avoid driver/SW supporting and system reliability problems.
At last, if you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us directly. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.
Regards,
GIGABYTE TECHNOLOGYMég ha azt félre is tesszük, hogy jobbára az összes (tulajdonképpen nem is tudok mondani olyat, amelyiknek nem), Intel chipsetnek van serveres drivere, akkor is, a server/nem server között nem nagyon van olyan HW-model-beli eltérés, amely lehetetlenné teszi a nem server driver használatát server alatt (kisebb problémák előfordulhatnak, de az meg legyen az én bajom, a levelem/kérdésem nem erről szólt). De a levelemben nem driver supportot kértem, hanem konkrétan megkérdeztem, hogy a HDD-k nyilvános, bármilyen program által elérhető tartalmának a megfelelő módosítása miért, és miként van ilyen hatással a HW-es detektálásra kizárólag az Intel vezérlőjével. Mégis ezt a választ kaptam.
Értem én, hogy nem tesztelték, meg hogy szerintük nem erre való, de ezt eddig is tudtam, nem is kértem őket az ellenkezőjére.
Tehát már a support is politikusokat alkalmaz?(
)
Egyébként kaptam már használható reakciót, pont a HP-tól, vagy 5 évvel ezelőtt: egy nyomtatódriver meghülyült, próbálkoztam az újratelepítésével, de mindig elhasalt a telepítő, és tanácsolták (2 nappal a kapcsolatfelvétel és több levélváltás után, kecskeáldozás itt is volt
), hogy kapcsoljam be az indexelést egy adott könyvtárra (vagy file-ra, már nem emlékszem), és az megoldja... ...és tényleg, megoldotta, így segített is a support, mert erre aztán soha nem gondoltam volna (ezért is maradt meg bennem ez a történet), és az interneten sem találtam akkor ilyesfajta leírást.
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #481 üzenetére
Engem egészen más irányba fognak terelni, ha az Intel support is hasonló bullshit választ fog küldeni, mint a Gigabyte.
Ha nem lesz különösebb okom a használatára, akkor egyszerűen kerülni igyekszem majd a termékeiket, és a környezetemben is ezt fogom javasolni (hivatkozva a fenti kis intermezzora).
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #475 üzenetére
Ez egy desktop cuccokból összerakott server (csak teszt-, ill. csereserver lenne, azért az olcsóbb megoldás), Core i5 750, Gigabyte P55-UD3 (Intel P55 Express Chipset), 8 GB DDR3, 2 db Western Digital 640GB (WD640AAKS), az alaplapon a BIOS a legfrissebb, mást nem nagyon tudok rajta frissíteni.
-
brd
nagyúr
válasz
kraftxld #473 üzenetére
A telepítés közben, a telepítő saját programjával hoztam létre a partíciót (ahol meg lehet adni, hogy hová telepítse, ott nem csak kiválasztottam a disk-et, hanem kézzel készítettem neki partíciót, mert ugye alapból az egész lemezt lefoglalná neki, de próbáltam azt is, hogy diskparttal készítettem el ugyanitt a neki szánt partíciót).
Mindegy neki, hogy csinálom. Próbáltam úgy is, hogy még mindkettő basic, és úgy add mirror, próbáltam úgy, hogy a bootdisk-ket kézzel állítottam dinamikusra, és próbáltam úgy is, hogy az üres lemezt is kézzel állítottam dinamikusra.
Viszont, mint kiderült, valami bánata azzal a géppel van, mert virtuális tesztkörnyezetben sehogyan sem tudom előhozni a problémát. -
gaborbol
őstag
válasz
kraftxld #465 üzenetére
Vagy 10 szer toroltem a vezerloket, nincs ujabb driver, de azert ujra letoltottem,felraktam a drivert, win2k8 SP2 rajta.
Szerintem nem az usb-vel van a gond hanem a disk driverrel.
Az usb mindent felismer,csak amikor azt mondja telepit az eszokzt akkor mondja,hogy hoppa,nem lehet mert nincs driver hozza, ahogy a kepen feljebb latod. Es ott is azt mondja, hogy disk.sys korrupt vagy nem az eszkozhoz valo.Online driver kereses: a legfrissebb driver van telepitve,nincs mit cserelni rajta.
Es a szar disk.sys meg alap windows driver.
Nem tudom hogy tudnam megszogelni.Van az alaplapra dugva meg 3 sata vinyo, a raiden kivul, azoknak ugyan ez a disk.sys van es azok meg mennek. -
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #461 üzenetére
ok köszi akkor a teljes klónozásról ezzel letettem!
megpróbáltam amit fentebb írtál, csak hely hiányában nem tudta átkonvertálni a lemezt dinamikussá.
Vagy egy pl xp-s gépbe kellene a hdd-t betenni és úgy dinamikussá konvertálni azt?
Mert amikor rádugom a raid kártyára se kép se hang. nincs boot. -
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #457 üzenetére
most mielőtt rá neki akartunk állni csinálni ezt a dolgot felvetődött bennem, egy biztonsági másolat készítése.
Ghost true image, de egyik sem vitte át nem indult el az oprendszer.
Azért furcsa mert elvileg a biteket másolja, igaz az ténya boot-tal van baj,csak nem tudom mi.
Netán ha lenne tapasztalatod erre.
Amit írtál images jó lenne de a központ nem küldte le az install cd-t, ez nem igen járható út.
nomeg tudom átméretezni a partíciókat?
pl particion magic nem ismeri fel a 8-as legalábbis a fájlrendszert.más egyenlőre nincs.
remélem nem mentem még az idegedre! -
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #450 üzenetére
köszi akkorát koppant most esett le nem hiszem el
a szűz dinamikus raid kártyán lévő vinyóra csinálok egy szoftveres raidet 2008 alatt.
Én egész eddig abba a hitben voltam, hogy meg lehet ezt úgy is csinálni, hogy simán ráteszem az új és a régi vonyót a raidre és kiválasztom melyiket terjessze ki a másikra és megcsinálja. tök logikus lenne.
meg mintha már én csináltam volna ilyet asszem.
vagy hülyeségeket írok?
bocs ha lassú a felfogásom. -
ticzi01
aktív tag
válasz
kraftxld #447 üzenetére
Köszi!
Az első megoldás tiszta sor, ezt étem is, de szoftver hiányába inkább a másodikat választom.
De nem igen értem leírom ahogy gondolom abból amit írtál remélem jól értelmeztem.- Beteszem a gépbe a raid kártyát
- raid kártyára ráteszem az új hdd
- elindítom rendszert
- az eredeti 2008 at dinamikus lemezzé konvertálom át
- ugyan ezt megteszem a raid körön lévő üres lemezzel is
- rádugom mindkét vinyót raid kártyára
- kötet kiterjesztése /gondolom figyelnem kell nehogy rosszat terjesszk ki/
- ha megcsinálta akkor rendszervinyó le
- ha jó akkor indul az oprendszer
- újra rá másik hdd
- megint kiterjesztem.
-és készjól értelmeztem?
sokat néztem -
chepavel
aktív tag
válasz
kraftxld #430 üzenetére
Hát, így ahogy felsoroltad, egy ilyen megvalósítású R2 nem gyengén ott lenne.. A Forefront miatt leginkább.. Bár, ebbe nem került bele semmi, (ISA ugye a 32-bitjével kiesett) A Forefront meg még nem volt kész, így a Standard, és a Prémium között csak az SQL a különbség.. Pedig azért illene hozzá egy komoly tűzfal, úgy by design..
-
chepavel
aktív tag
válasz
kraftxld #428 üzenetére
Igen, az alapján jeleníti meg.. Csak, az ilyen apróságok mind egy kis plusz módosítást, néha utánajárást igényelnek.
A backupot meg a rendes eszközével csinálom, azt, hogy kijelezze a konzolban, meg majd utánajárok, ha lesz rá időm. A lényeg, hogy legyen mentés..
De, ez van sajnos, kis költségvetés van úgy kompletten az egész informatikára (önkormányzatról lévén szó..), erre futotta. Mondjuk, ide elég is lesz.
Beállítottam ez az SBS mellé két kisebb szervert, Exchange SCR, és DC Role miatt. Nagyjából már kezd összeállni, csak még én idegenkedem az SBS-től.. -
chepavel
aktív tag
válasz
kraftxld #426 üzenetére
Például, hogy ha nem a Console segítségével hozol létre Usert, akkor az ott nem is jelenik meg. Tudom apróság, de engem mondjuk idegesít. Ugyanúgy, a biztonsági mentésért is sír, hogy nincs, ha nem a konzolból csinálod.. Ilyen apróságok, konkrét hiba nincs, csak összességében nézve nem szeretem azt a console-t.
Ami meg teljesen idegen, hogy mindent UserFriendly-varázslóval csináljunk. Lehet természetesen azok nélkül is dolgozni, de van, hogy az visszaüt majd a későbbiekben.De, ha megakadok vele valahol, már tudom, hogy kihez lehet fordulni..
Jah, és ami még nagyon jó lenne, ha végre kijönne belőle az R2.. De, még semmi konkrétumot nem találtam erről..
-
bobsys
veterán
válasz
kraftxld #388 üzenetére
egyszer fel kellett hivnunk a datacenterben az onsiteos engineert hogy nezzen meg egy serverunket,
ugy nezett ki a dolog hogy megbeszeltuk hogy pontosan hol talalja meg a teremben majd lerakta a telefont, megtalalta, kijott hivott, elmeseltem mit kene nezni, lerakta, megnezte, kijott hivott es igy szepen tovabb ugyanis akkora zaj volt ott hogy semmit, de tenyleg semmit nem halottal az uvolto legkondicionalo es a serverek miatt -
riska1982
aktív tag
válasz
kraftxld #386 üzenetére
Na hát igen, kinek mi a magas szint. Én csak otthoni power usernek tartom magam. Gondolkozom egy rendszergazdai képzésen, de félek sok olyan marhaságot tanítanának nekem amit soha az életbe nem fogok használni és egyáltalán nem is érdekel.
Ami érdekelene érthető nyelven (a legjobb lenne fizettt oktató videó)
Hyper V alapoktól és a benne rejlő lehetősgékről
Remote App
Web szerver építés és e-mail szerver építés
Ennek kialakított biztonsága
Tartományi rendszer biztonságok kiépítése.
A többi nem érdekel. Errre szakosodott oktatás maximum csak screencast lesz az MS videói között, de ez még messze van
Pl, hogy milyen megoldással lehet azt megoldani, hogy leáll egy szerver a másik szerveren van egy tükör backup és azonnal arra csatlakozik ha valami gond van az eredeti szerverrel. Na meg ilyenek.
Tehát igen, kinek mi a magas és mi nem. Előadásmódtól sok minden függ. -
DJackson
tag
válasz
kraftxld #358 üzenetére
ez amit ajánlottál jobb mint a vistabootpro? Vagy ugyanazt csinálják?
-
DJackson
tag
válasz
kraftxld #341 üzenetére
a legújabb driver van fenn, és most kipóbáltam az x64-es winrart is.. ugyanez a helyzet
. Az oprendszer pedig R2. Olyan mintha valami meggátolná, hogy hosszú ideig egye a vinyót. Kb 2 mp munka után áll meg, aztán szünet. Van hogy csak 2-3 mp-t áll, de van hogy 8at is. Olyan is volt, hogy rögtön állt, miután megnyomtam az F5 után az entert, még be sem jött a kis másolás ablak... ezért gondolom, hogy nem maga a másolás a gond. Remélem nem hardver
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest