- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blade!!!
tag
Valakinek tipp a 3259-re? PLZ HELP ME!!!!
-
Blade!!!
tag
Hali!
Nagyon amatőr vagyok a témában, de rámbízták a cég serverének a beállítgatását. Nagyrészt megvagyok vele. Ha használatban van a belső háló nincs is vele probléma. A probléma akkor kezdődik mikor a főnököm hétvégén szeretne távoli asztalra bejelentkezni. Hozzá van adva az ad távoli asztal felhasználóihoz. És miután mindenki lelépett a cégtől kb. 2-3h-n keresztül még be is lehet lépni, de utána nem. Először arra gondoltam elmegy valami pihenő módba. Ki is vettem mindenféle ilyet az energiabeállítási lehetőségeknél. Monitor, hdd, gép - soha,soha,soha. De valami miatt mondjuk mikor hétfőn bejövök reggel és benyomom a server monitorát, mindíg jelszót kér és miután beírtam elkezdenek pörögni a hdd-k ezerrel. Tehát mégiscsak elmegy pihizni. De hol lehet még ezen állítani? Szolgáltatások között vagy valami házirendben esetleg? Plz help mert már egy jóideje küzdök vele és megöl az ideg.
(Jah és ha nem írom be a jelszót a serveren csak szimplán elkezdem használni itt valamelyik benti gépet és bemegyek egy serveren megosztott közös mappába akkor kintről ismét el lehet érni a gépet.) -
Blade!!!
tag
Köszönöm az eddigi segítségeket. Ma utánanézek melyik nagykernél van az ajánlott routerből és veszek egyet. Aztán majd melátjuk mi lesz.
-
Blade!!!
tag
Van router természetesen mert csak egy fix ip-címes 4mb-os invieles netünk van. De a rootert már cseréltem. Én is arra tippeltem. De a hiba maradt csere után is. Először egy linksys volt most dlink. Kipróbálhatok egy harmadikat de nem sok értelmét látom. A server éjjel-nappal megy. A cél az lenne, hogy a főnököm otthon is tudjon könyvelni.
-
Blade!!!
tag
Xp alól a távoli asztal kapcsolattal nem tudok rá csatlakozni azt írja nem elérhető. Ezen kívül van megosztva egy ''weboldal'' innen belülről. A helyi hibabejelntő lapunk. Normál esetben ha épp dolgozunk akkor elérhető kintről is és hébe hóba este vagy reggel is, de legtöbbször nem. Ez a licence dolog érdekes lehet. Nekünk ilyen microsoft partner csomagunk van. Elvileg 10 felhasználós. Gyakorlatilag a terminal serverben csak egy korlátlan valamit látok. De sosem panaszkodott a licence-kre. Naplófáljokban sem találtam semmi hibát. Lehet hogy valami szolgáltatás áll le magától, ha egy ideig nem használja senki a belső hálót? Az a baj, hogy nagyon fű vagyok ehez a server dologhoz csak az a baj, hogy nekem kell ezzel foglalkoznom.
serveren próbáltam futtatni a gpmc.msc-t de nem találja.
[Szerkesztve] -
Blade!!!
tag
Van egy aprócska problémám ami nagy gondot okoz. Távoli asztal elérés beállítása után gyönyörűen működött minden. Azt hittem kész is vagyok. Be lehetett jelentkezni kintről és bentről is. Most viszont többen jelezték, hogy délután ill. reggel munkaidő kezdete előtt nem lehet elérni a servert. És igazuk van sajna. Viszont, ha reggel fellépek bármelyik gépről a hálóra onnantól már megint el lehet érni a servert kívülről is. Mit kell tennem, hogy állandóan elérhető legyen a server?
-
Blade!!!
tag
Próbáltam visszakeresni itt a témában de sajna nem találtam választ. Ha volt már akkor bocs. A lényeg, hogy win2003 servert használunk a cégnél. Van AD meg Terminál szolgáltatás. Távolról el is érem a gépet viszont hiába pipálom ki a helyi erőforrásoknál a nyomtatótk menüpontot távoli asztal csatlakozás előtt, nem látom a távoli asztalon a nyomtatók között a helyi nyomit. Mit kellene még állítanom, hogy az otthoni xp-s gépemen lévő nyomtatómat használni tudjam a távoli asztalon?
Előre is köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest