Hirdetés
- Drágább lesz a Galaxy S24 FE
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Netfone
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Hirdetés
-
IFA 2024: Maradtak a gombok, búcsúzott az Android
ma Az AGM elhozta az M7 mellett az M6-ot váltó M6 SE-t is a kiállításra. Mondjuk ránzésére ember legyen a talpán, aki megkülönbözteti őket.
-
Újításokkal gyorsítja a Ryzen AI 300-at az AMD
ph Elsődlegesen az IGP teljesítménye nő, de az egyik technika erre vonatkozóan inkább trükkösnek számít.
-
Hollowbody - Premier előzetest kapott a tech-noir túlélőhorror
gp A játékot egy ember fejlesztette, a látványvilággal a PS2-es érát próbálta megidézni.
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomboy0013
veterán
válasz #78032384 #71650 üzenetére
Lesz, csak várni kell egy picit az appokra. Resuming feliratot meg a 930 esetén se nagyon találsz a 950-nél meg pláne nem fogsz. Én abszolút pozitívan látom a Windows platform jövőjét Bár igazából nekem a jelenlegi appokkal sincs bajom pedig jó sokat használok. Amire kitalálták őket arra tökéletesen megfelelnek számomra.
-
mirci18
addikt
válasz #78032384 #71687 üzenetére
Csatlakozom hozzá.
Szerintem is elszomorító hogy olyan programokat kukáznak amikre még nincs alternatíva de működnek.
Ezek miatrt is van a családban egy lumia 640-is még de sajnos az utóbbi idők hírei miatt egyre jobban gondolkodom nem e esetleges tudatos márkaleépítés zajlik.
Mert ha így haladnak akkor előbb utóbb még kisebb lessz a telefonos táboruk.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
tomboy0013
veterán
válasz #78032384 #71824 üzenetére
"nem fog piacot elvenni az Apple-től vagy Nexus-tól, Samsungtól. "
Hát ezt még nem lehet tudni, egyszer mindennek leáldozik. A világ folyton változik, a fejlesztők hozzáállásával és a piaci részesedéssel együtt. Most már van okunk optimistán állni a dolgokhoz. Az univerzális alkalmazásokban óriási potenciál van. Nem kell külön vennünk a mobil rendszert és az asztalit. A tabletek is asztali rendszerrel jönnek aminél ugyanúgy fontosak a mobilalkalmazások mint a telefonoknál. Tehát már nem csak a Windows telefonok piaci részesedése a lényeg az alkalmazásfejlesztőknek hanem a tablet piac is, a 2 együtt folyamatosan fejlődik és már most nem kevés felhasználóról beszélünk akinek megéri a jövőben univerzális alkalmazásokat fejleszteni. Ügyesen összehozta ezt a MS, be fog ez indulni 2016-ban elég rendesen. Amit a 8.1-gyel nem sikerült megoldaniuk azt a 10-ben szépen megcsinálták. Az elkövetkezendő években a Google-nak is valamit lépnie kell erre mert az android nem igazán tud labdába rúgni hosszú távon egy komplett ökoszisztémával. Egyelőre óriási előnye van a Google-nak de ha nem változtatnak akkor ez bizony évak alatt szépen elillanhat. Jó példa erre a Nokia. Csak akkoriban még elég volt egy jól összerakott mobilrendszer a sikerhez, most viszont új kaput nyitott az MS az univerzális platformmal aminek rá fognak érezni az ízére nem csak a magán felhasználók hanem a cégek is. -
nagyúr
válasz #78032384 #71834 üzenetére
Siman a SoC nativ teljesitmenyet tekintve a 6S nagyon-nagyon eros, foleg single thread teljesitmenyben, GPU-ban (meg a hattertar is gyorsabb, mint kb. barmilyen mas telefonon). Tehat en csak erre gondoltam. Kijelzoben nyilvan hatrebb van, valoszinuleg kameraban is.
A lenyeg viszont az, hogy mindegyik hardver elegendoen eros.
while (!sleep) sheep++;
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz #78032384 #71834 üzenetére
Ha a platformok szoftverellátottságát nézzük, az eléggé árnyalja a képet.
Annak idején az OS/2 is egy szuper rendszer volt, kár hogy progik nem nagyon jöttek ki rá. Ugyanígy a BeOS is, de ma már a néven is gondolkozni kellett, hogy mi volt az.Tehát pusztán hardveresen nézhető a dolog ugyan, csak önmagában nem igazán van értelme.
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz #78032384 #72529 üzenetére
Így van igazad van.
Kezdem azt érezni hogy tudatosan építik le a mobilos részlegüket.
Ahogy annó tudatosan kinyírták a Nokiát most rájöttek hogy túl nagy bukó költségráfordításban ez a cégnek hogy tovább vigyék.Másképp miért teszik tönkre a onedrive-ot.
Miért törölnek úgy lumiás appokat amíg ők nem írtak használhatót a helyébe.
A navigációs programok is eltűntek.
Eddig kitartottam a wp mellett.
De ki tudja hogy van e értelme továbbra is.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
confuser
senior tag
válasz #78032384 #72664 üzenetére
A fejlesztők nem férnek hozzá a rendszer beállításaihoz, csak ahhoz, amihez a Microsoft direkt ad hozzáférést. Ez egy zárt operációs rendszer, ez ad egyrészt biztonságot, de kötöttségekkel is jár. Tehát vagy beépíti a MS a rendszerbe, vagy ad hozzáférést a fejlesztőknek (API), vagy marad a mostani helyzet.
-
confuser
senior tag
válasz #78032384 #74536 üzenetére
Ha a gyári naptárról beszélünk, akkor az új esemény felvétele talán rosszabb mint 8.1-en.
Minden úgy működik mint 8.1-en, de pl. hiába állsz másik napon a naptárban, akkor is a mai dátummal kezd. Annyiban más viszont a dátumválasztás, hogy nem félkarú rabló van, hanem egy havi nézetű naptár ugrik fel, óránál viszont maradt a félkarú rabló. A dizájn persze mindenhol más, de most itt csak a funkcionalitásról beszéltünk.
Viszont a naptár pont olyan app, amiből lehet csinálni és van is jó pár alternatíva 8.1-en is. Talán érdemes lenne körülnézni (ha a szinkronizáció pl. asztalival nem fontos, de lehet valamelyik ezt is megoldja, nem tudom). Vagy alternatívaként várhatsz arra, hogy az MS update-elje az appot, ugyanis már a naptár is update-elhető Store-ból (kiszervezésre került). Bár most hogy ezt leírtam, nem vagyok benne biztos, hogy ez nem már 8.1-gyel történt.
-
Nooeca
senior tag
válasz #78032384 #76456 üzenetére
Perpill Magyarországon több a Windows Phone, mint az Iphone, de hát ugye ez nem igazán számít az MS-nek, meg az appgyártóknak sem, bár nem értem hogy miért...
Legalább a Magyar gyártóknak fel kéne fogniuk, hogy Google Play mellett nem az iOS a legfontosabb app, hanem a Windows Store. Inkább úgy vettem észre, hogy pl. a bankok nem azért adják ki iOS-re az appjaikat és nem Windows Storera elsőként, mert hát egy Iphoneosnak több a pénze, így nagyobb ügyfél, mint egy Lumia 520-as.
Talán azt is gondolják, hogy egy olcsó telefonnal rendelkező, nem foglalkozik az anyagiakkal, bankügyekkel ellenben egy iOS-essel.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsosy
senior tag
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz #78032384 #76463 üzenetére
Egy platform esetében nem csak azok a számok döntenek, hogy hány % user van pl Magyarországon. Az is lényeges, hogy az a létszám fizetőképes-e. A hazai magas százalék ellenére sem igazán fizetőképes a felhasználói tábor (érdemes megnézni, micsoda fillérezések mennek fórumokon, és szájhabzások 1-2 eurókon). Ezt a felhasználói bázist én se értékelném túlzottan és nem is fejlesztenék rá. Érthető, hogy nem értékelik túlzottan.
-
Nooeca
senior tag
válasz #78032384 #76498 üzenetére
Vibert használok többségben meg Skypeot, illetve Messengert de azt jóval ritkábban. Mint írtam én csak chatelek velük, napi szinten többször, úgy pedig kifogástalan.
Outlook nekem sem tetszik, pontosabban Posta van még 8.1-en.
Facebook szerintem nem tökéletes, de van annyira jó mint az androidos verzió... ha jól olvastam pont volt egy cikk, hogy nem a WP-vel van gond Facebook esetében, hanem androidos és ios-en is nem csak hogy aksit zabál - mivel app - hanem teli van hibával... ugyanez igaz a Messengerre is.
Pont ezért ajánlották hogy inkább használjuk a böngésző könyvjelzőjét, minthogy letöltsük iOS-re, androidra vagy windows phonera.
Nekem sincs játék a telefonomon, de arról nem tehetek hogy aki megnézi a Store-t rákeres a játékaira 5-ből 3 megvan másik kettő nincs, ami elég ok hogy ne érdekelje a többi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #78032384 #77186 üzenetére
én ezzel teljesen egyet értek... beígérték hogy az összes 8.1-et futtató Lumia megkapja majd a 10-es frissítést, erre csak a 2014 és 2015-ben kiadott Lumiák kapták meg... hát aki teheti az vagy vált olyan Lumiára ami támogatott, vagy elhadja a platformot...ezzel a húzással az MS saját maga alatt vágta a fát...szerintem marketing fogás miatt nem adják ki régebbi Lumiákra, hogy a userek vegyék meg az újabb Lumiákat...
-
mtm800
senior tag
válasz #78032384 #77195 üzenetére
Háááát....burkoltan vagy nem burkoltan nyílván minden gyártó szeretné hogy pörögjön az eladás új készülék formájában. Az általad leírtakban ís van valami....aztán hogy a saját csapdájukba sétálnak-e nem tudom. Ez csak egy magán vélemény. Gondolom vannak itt hozzáértők akik esetleg nagyobb rálátással bírnak a folyamatokra
-
törölt tag
válasz #78032384 #77195 üzenetére
nekem az első okosított telóm egy HTC Wizard 200 volt szerettem is nagyon,jó öreg Windows Mobile 5.0, utána volt egy Samsung Omniám, majd utána az Omnia 2... mind windows-os volt, azt váltottam más latforma próbából... de ami igazán bejött , az a windows...valahogy mindig visszakeveredtem lehetne versenyképes, ha ugyan azok meglennének mind zöldkukára meg almára...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
hroberto
veterán
válasz #78032384 #77232 üzenetére
A támogatottság és a használhatóság két különböző fogalom.
Szerintem használhatók a 10-et nem kapó Lumiák. De tényleg hagyjuk...Spityu27 : A BB nem Androidos. A Szifon 4 pedig elég rossz példa, mert az userek nagy része sír, hogy elcseszte az új OS a telefont, és nem tudja visszarakni a régit. Kár volt frissíteni...
Mellesleg pont az iPhone-nal nem kellene összehasonlítani azért mert pl. a 4S még nem is olyan rég újonnan megvásárolható volt, szép lenne ha a vásárlás után már nem is támogatnák.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14, KTM 1290 Super Duke R Gen3
-
Ricardo
titán
válasz #78032384 #77186 üzenetére
A 20-as széria konkrétan idén 3 éves. Meddig kellene kapniuk a frissítéseket?
Más platform? Melyik platformon kapják meg a három éves készülékek a legfrissebb szoftvert?
Az Apple sokáig támogatja a telefonjait, de lassulnak is bőszen a régebbi modellek.
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo
titán
válasz #78032384 #77246 üzenetére
Ahogy néztem a x20 széria tagjai mind öreg harcosok. Nem lett volna rossz, főleg a platform részesedése miatt, de ha megkapják a win 10-et, akkor a frissítések is jöhetnek, és ha egyszer nem jön akkor lenne felháborodás.
Valamikor be kell fejezni.Anno nagyon gondolkodtam egy 1020-on, de végül nem vágtam bele.
-
Pearce
aktív tag
-
Nooeca
senior tag
válasz #78032384 #77254 üzenetére
De gyakorlatilag van Windows 10 520-ra is, TH2 Insiderként.
Nekem fentvan a 10586.164 vele, ugyanaz mint a kiadott változat. Csak így hogy Insider és nem végleges, még ha ugyanaz is a kettő, ami teljesen ugyanaz, elmondhatják, hogy ez nem egy végleges verzió, így ha nem zökkenőmentes, akkor az az Insider miatt van, ugyanis élesben nem adták ki a telefonra.
Vagyis ami ezeket a telefonokat érinti, az a Redstone, viszont azt sosem igérték, hogy az 512 MB-os készülékekre elérhető lesz. Csak a Windows 10-ről volt szó, de nem a Redstoneról!
-
Ricardo
titán
válasz #78032384 #77254 üzenetére
Ezt megértem. Nem lehet hogy anno valóban tervezték a win 10 kiadását ezekre a telefonokra, csak az insider programban kapott visszajelzések miatt döntöttek végül úgy, hogy mégsem ? Valószínűleg soha nem tudjuk meg. Véleményem szerint (nyers erő ide vagy oda) szerepe van annak is hogy ezek két magosak. Valahol volt szó róla, hogy két magon nem úgy skálázódik a rendszer, de voltak olyan vélemények is, hogy ennek semmi köze a dolgokhoz. Nem értek hozzá, de a mostani bejelentés ezt látszik igazolni.
Az említett hiányosságok valóban zavaróak lehetnek azok számára akik ezeket a funkciókat használják, remélhetőleg figyelnek a userekre, és pótolják. Nekem például tetszene ha a hívókép nem egy kis kör lenne, illetve ha a zárolt képernyőn lehetne óra, és felirat színt módosítani. ha már van világos téma, akkor jó lenne ha világos háttérképet is lehetne betenni a lezárt képernyőre anélkül, hogy olvashatatlanná tennénk az ott kiírtakat
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz #78032384 #77199 üzenetére
Amikor hasonlókat írtam, hogy mi van ha nem jön ki a megígért telefonokra, mert csinált már ilyet az MS a 7-»8 idején, akkor le lettem oltva, hogy de hát az teljesen más környezet volt, stb. Simán megcsinálták még egyszer. Persze, mert nem lenne olyan rajta... Igen, tudjuk, persze. Dolgozni kellett volna még rajta egy kicsit, és menne. Érdekes, van olyan gyártó, amelyik képes erre. Ja igen, az ő telefonjaik elterjedtek, nem hibahatáron mozgó piaci részesedésük van. Lehet, hogy a hozzáállásuknak köze van az elterjedtséghez.
Mondhatnám, hogy engem nem érdekel a dolog, mert a 1520-amra kijött a frissítés és tetszik is, de sajnos a bizalmam megrendült teljes mértékben a rendszerrel kapcsolatban, nem leszek újra a vásárlójuk. Sajnálom mert amúgy vannak jó dolgaik, de a sokadik megvezetés után (Here Drive plusz örökre a telefonodra stb) az ember legyint és odébbáll. De mit várjon az user mikor a cég egyik felsővezetője elmegy egy évre nyaralni, hab a tortára hogy szifont használ.
-
Nooeca
senior tag
válasz #78032384 #79028 üzenetére
Részben egyetértek részben nem.
A 920 és az 1020 is egy elég régi kiadás, így érthető hogy ezek nem kaptak frissítést.
Azt én sem értem hogy minek keltették a lármát hogy mind kap frissítést, ez katasztrofális kommunikáció. Ellenben a Windows 10 nem egy régi elképzelés így mikor megvettem az 520-am más meg az 1020-át, akkor még nem tudta hogy kap-e vagy sem. Szóval ez nem befolyásolta a vásárlásban őket.A bétateszt meg nem kötelező, sokan ezt elfelejtik. Úgy gondolják nekik le kell frissíteniük Insiderre mert hogy az újabb és jobb... közben meg nem erről szól.
-
tomboy0013
veterán
"Korábbi flagship vásárló 920/925/1020 tulajok is hoppon maradtak "
Nekem van 920-am és W10 van rajta. Nem mindegy, hogy Upgrade Advisort vagy Windows Insidert kell telepíteni, hogy le tudd szedni? Elérhető a legfrissebb hivatalos rendszer az általad említett telefonokra. Aki akarja felteszi egyszerűen, így a W10-as appok is elérhetők. Aki ezzel a frissítéses mizériával nem foglalkozik annak meg tökmindegy, hogy 8.1 van a telefonján vagy 10.
-
mirci18
addikt
Hát igen az elmúlt egy év az egy szánalom.
Igérethegyek.
Fontos appok eltörlése úgy hogy a Microsoft nem csinált más verziót helyette vagy nem építette be.De ami a legfájóbb hogy androidra és Ios-ra a Microsoft-os appok skype swype normálisan van megcsinálva míg nálunk tojnak rá.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen