Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsosy
senior tag
válasz
Blue Eagle #94698 üzenetére
A kommentek szerint a wifi hotspot funkciót. 😁😁
-
Dzsosy
senior tag
válasz
scyllarus #94695 üzenetére
Úgytűnik a mostani insider frissítés javította a hibát: Here’s what’s improved and fixed in Windows 10 Mobile build 15245
Valaki próbálta már? Tényleg megoldotta? Csak mert akkor beszállok én is újra az insider buliba. 😁 -
Dzsosy
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a telót használom kerékpározásnál a monitorozásra. Több appot is (RunMaster Cycle; Caledos Runner). Már több, mint egy éve gond nélkül mentek, de múlt héten egyszercsak nem voltak hajlandóak működni.
Az app elindul és gond nélkül megy is, de amint elakarom kezdeni a mérést, rábökök a startra és ki lép az app. Mind a kettő ugyanezt csinálja, sőt kipróbáltam még párat és azok is. Mondom se baj, újrahúzom a telót Recovery Tool-lal. De sajnos nem segített. Uhyanez a hibajelenség.
A Térképek app megy gond nélkül. A fitbit megy. Helymeghatározás bekapcsolva.
Elképzelésem sincs mi lehet. Volt valakinek hasonló? Van erre megoldás? -
Dzsosy
senior tag
Nekem ma reggelre frissített valamit a 950. Ez vajon a CU, vagy csak előkészítik neki a terepet?
Amúgy így elsőre, mintha az edge lenne gyorsabb. -
Dzsosy
senior tag
Sziasztok!
A ma reggel már csütörtök óta harmadszor nem keltett a telefon és apám mondta, hogy ma őt sem (de barátnőmnek jelzett). Jött valami frissítés amivel elrontottak valamit? Vagy az óraállítás zavart be? De nekem mondjuk pénteken sem jelzett már.
Mind a három teló sima W10M (nincs insiderezés már).
Tapasztalt valaki ilyet a hétvégén, vagy ma? -
Dzsosy
senior tag
Egy kis keresgélés után meg lett a megoldás (mspoweruser.com-on egy hsz-ben leltem meg a szentgrált
)
Az MS support azt írta egy kommentelőnek, hogy a HR a megoldás, de valaki rájött ez hogyan kerülhető meg: dátum átálítással
Tehát:
Beállítások/Idő és nyelv/Dátum és idő. Itt kikapcsolod az automatikus beállítást és az évet átállítod 2018-ra. Utána az Outlook Posta app-ban szinkronizálsz (ekkor már mennie kell) és ha végzett állíthatod is vissza a dátumot, majd újra automata dátum és kész.Remélem tudtam segíteni.
Az eredeti hsz a rend kedvéért:
"Άλλος • 3 hours ago
Same exactly. Hope you don't hard reset it cause there is a way to fix it. Go to settings to your calendar and change date. Put 2018, save then go try to sync your email and then you can put back the automatic normal day. Hope it fix yours also like mine. Fingers crossed 😊" -
Dzsosy
senior tag
-
Dzsosy
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy a Onedrive app-ból eltűnt pár mappa? Ahogy nézem, konkrétan a megosztott mappák. Mindenhol máshol megvannak, csak az appban nem látom őket.
Van erre valami megoldás? -
Dzsosy
senior tag
Nálatok is angolul navigál az új builddel a térképek app? Van erre megoldás?
-
Dzsosy
senior tag
válasz
Lalikirály73 #77046 üzenetére
Ha nagyon akarod a w10-et, akkor insiderrel felrakod a most kiadott 164-es buildet és örülsz. Frissítéseid már nem lesznek, de w10-ed igen. 😉
-
Dzsosy
senior tag
-
Dzsosy
senior tag
Nekem az (Ms féle) Facebook appal van gondom (jobban mondva az anyámnak).
Adott egy Lumia 640 (wp8.1). Amikor rányom a fb app csempéjére, megjelenik a kék háttér fb felirattal, majd vissza dob a főképernyőre és nagyjából 4-5 próbálkozás után indul el rendesen az app. Az újratelepítés egy ideig megszokta oldani a problémát, de aztán minden előjel nélkül újrakezdi. Jah és miután sikerült belépni, akár be is zárhatom az appot, egy darabig megint rendesen működik.
Ötlet?Minden be van kapcsolva az appon belül, de gondolkozom a szinkronizáció kikapcsolásán, hátha segít. Ezt inkább csak végső esetben.
Igazából elég tanácstalan vagyok. Volt pár wp-s teló a kezeim között (nekem is a jelenlegi már a 3.), de ilyennel még sosem találkoztam ezen a rendszeren..
-
Dzsosy
senior tag
Az hogy van, hogy automata fényerősségre állítva is tudom állítani a fényerőt (W10)? Ez mit befolyásol? Mégsem automata?
WP-ken eddig ezt állítást kilőtte automata módban. -
Dzsosy
senior tag
-
Dzsosy
senior tag
Barátnőmnek a héten vettünk a Telenortól egy Lumia 735-öt. Azon már Denim volt gyárilag.
-
Dzsosy
senior tag
válasz
Pttypang #56120 üzenetére
+1
Sosem használtam igazán pc-n sem. Videóra már ősidők óta a bsplayer-t használom, zenére meg winamp/zune.
Nem hiszem, hogy wp-n nyújtana a vlc olyat ami eddig nem volt (talán az ingyenesség?). Persze jó, hogy jön, hiszen plusz egy ismert név, illetve app,de ekkora felhajtást körülötte.. -
Dzsosy
senior tag
Telenornál egész jó áron kezd a Lumia 735. Ha ebből esik még karácsonyig, akkor megvan az asszony 610-esének az utódja.
-
Dzsosy
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz #50913 üzenetére
LOL
Azt hiszem ide most stimmel az, hogy "köszönjük Emese"..
-
Dzsosy
senior tag
válasz
Pinyo16689 #50651 üzenetére
Régen volt már 8.0-ás teló a kezembe, de úgy rémlik, hogy ott sem és wp 7 alatt sem volt a fotólista mögött kép. De amúgyis annyi értelme lenne, mint a csempék mögé hátteret tenni.
-
Dzsosy
senior tag
WP 8.1 update 1 lényeges újdonságai egy kicsit szemléletesebben.
Nekem tetszik. Remélhetőleg hamar elindul a pfd verzió kiosztása. 😏 -
Dzsosy
senior tag
válasz
westcoastog #48065 üzenetére
Valószínű, mert nekem 925-ön nincsenek ilyen gondok.
-
Dzsosy
senior tag
Köszönöm a válaszokat.. Sejtettem, de gondoltam megérdeklődöm, hátha valaki már próbálta.
(#47860) legiaap
Ez olcsóbb szegmensben fog játszani, mint a korábbi 520 és azért akik ebben az árkategóriában vesznek telót, pont ők azok akik bizony nem biztos, hogy kiadnának plusz 10000 Ft egy a 630-asért (ami kb 20%-kal többe kerül így, mint ez az 530-as) -
Dzsosy
senior tag
Vissza vonták a már kiadott cyan frissítést? A múlt héten jelezte a teó, hogy van elérhető frissítés, de mivel nyaralni voltam, így nem kockáztattam meg egy frissítést. Aztá a héten többször is jelzett, hogy elérhető frissítés, de nem telepítettem.
Ma meg hogy már feltenném, azt írja a telefon naprakész..Ilyenkor mi van?
(Telenoros Lumia 925-ös PfD-vel) -
Dzsosy
senior tag
Nekem még nem volt gondom velük. Pedig rendeltem már párszor tőlük mindenféle kiszállítással (Pick Pack, házhoz szállítás meg az üzletben átvevős is megvolt) és azon kívül, hogy karácsony előtt az üzletben átvevős vásárlás kerülendő, mert kb 1 órát állsz sorban (egy darabig ráadásul az üzleten kívül), mire sorra kerülsz a nagy dömpingben, teljesen meg vagyok velük elégedve. Határozottan szeretek tőlük vásárolni (online is).
-
Dzsosy
senior tag
WTF?!
Report: Windows Phone 8.1 GDR 1 Update To RTM This Week
-
Dzsosy
senior tag
válasz
SsPL711 #46427 üzenetére
De még csak nem is kizáróan mobilos probléma, hanem sajnos minden területen vannak ilyen förmedvények (PC-n is). De reméljük már nem sokáig.
-
Dzsosy
senior tag
-
Dzsosy
senior tag
válasz
viewdetails #46412 üzenetére
Szerintem az is "háttérben futás"-nak minősül neki, ha kilépsz belőle, de a vissza gomb lenyomásával még ott van a "futó" appok között. Mert ugye a háttérben futás kikapcsolásával nem ezt, hanem a különböző háttérbeli folyamatokat engedélyezed, vagy tiltod le (ie-nél szerintem ez a youtube lezárt képernyőnél miatt kell). - Bár aztán lehet nem így van, de én erre tudnék tippelni, mert nekem is volt játék aminek nem is volt ki-be kapcsolható a háttérben futás, mégis volt neki olyan csík, mikor ott maradt a taskok között
-
Dzsosy
senior tag
Szerintem egy nagyon helyes lépés.. Túl sok pénzt öltek bele ők is és maga a Nokia is a brandbe, hogy csak úgy eldobják.. míg a szörfész.. hááát. az átlag júzernek fogalmam sincs, hogy eszik-e vagy isszák.. (és nem mintha más körökben meg elismert lenne) Részemről egy pacsi az ms-nek..
Más:
Nektek mutatja a fb béta az eseményeknél a hsz-eket? Nálam random válogatja, hogy melyiket mutatja meg 1-1 betöltés után.. -
Dzsosy
senior tag
-
Dzsosy
senior tag
válasz
SpongyaBob #46002 üzenetére
Nálam jelentősen gyorsabban indul. 😋
-
Dzsosy
senior tag
Én arra lennék kíváncsi, hogy vajon az új swype-os billentyűzet mikor fog tudni magyarul. Mert amúgy nagyon bejött, amikor angolul próbáltam (használtam anno más rendszeren a swype-ot, de azt fele ennyire sem volt élvezet használni), de azért az esetek 95%-ában mégiscsak magyarul írok. Szóval lehet tudni erről valamit?
-
Dzsosy
senior tag
válasz
SsPL711 #45825 üzenetére
Én itt kifejezetten a wp-re gondoltam és elsősorban szoftveres supportra.. (amúgy ismerősöm sgs2-je kétszer használta ki e remek szervizelési lehetőséget és mindkétszer elsz@artak valamit
)
(#45826) batai15
Hány htc által fejlesztett vagy pénzelt app van azon a telón?és természetesen samun se jobb a helyzet. Kiadják az évi 1-2 kötelező wp-s telót (vagy nem) és kész. Többet nem nagyon foglalkoznak vele. Erre a részre a románok is képesek leszek.. (ahogy anno a dell is wp7-en)
-
Dzsosy
senior tag
Apám már 4 vagy 5 éve használja az 5800-áját. Meg van vele teljesen elégedve, semmi baja nincs (bár ő nem egy hardcore felhasználó, de azért filmet néz, meg fényképez és navigál is vele).
Nekem egy 5230-am volt.. én szerettem (persze spb shell-lel).
Szóval szerintem nem voltak rosszak ezek a telók.. -
Dzsosy
senior tag
válasz
WestBam #44759 üzenetére
Nem flamelek, csupán egyszerűen nincs értelme annak amit csináltál és írtál (mármint ennek a pixeles összehasonlításnak).
(#44742) jockas
80000 Ft volt januárban telenornál előfizuval. Ennyiért nem nagyon volt független (plusz utólag kiderült, hogy a telenor is függetleneket árul).
-
Dzsosy
senior tag
válasz
WestBam #44721 üzenetére
Most komolyan a 820 pixelességét hasonlítod a 920-éhoz. Az nem zavar, hogy vagy 100 ppi különbség van a két telefon pixelsűrűsége között?
Ez nem azon múlik, hogy milyen technológiájú a kijelző, hanem felbontás plusz méret (és bizony a 820 felbontása távol van az 920-tól, míg a méret elég hasonló)..
A szaturáltsághoz meg csak annyit, hogy Lumiákon lehet állítani az amoled kijelzőjén is a színeket, így ha valaki fakóbban szereti, az is megteheti és a fekete akkor is fekete marad. (azt viszont aláírom, hogy a fehér fehérebb ips-en, viszont én inkább a feketét preferálom és jobban szeretem ha a fehér sem vakító fehér, de ez már szubjektív dolog).
Clearblack-kel meg felesleges dobálózni, mert mindegyik Lumia az, akár amoled, akár ips vagy épp sima lcd.De már rengetegszer lejátszottuk itt is az amoled vs ips bohózatot. Mindegyiknek van előnye-hátránya. Kinek mi a szempont, a szerint választ.
Amúgy amikor én vettem a telóm a telenornál, a 925 még olcsóbb is volt, mint a kifutó 920..
-
Dzsosy
senior tag
válasz
Rigormortiis #44656 üzenetére
925 előnye:
- szebb a 925, kecsesebb, könnyebb, alu keret
- jobb kamera (nappali fényviszonyok mellett jobb a 925, sötétben ugyanazt tudják),
- jobb kijelző (wp egyszerűen igényli az amoledet és bizony a 925-é gyönyörű is) Viszont nincs integrálva920 előnye:
- nagyobb tárterület (bár 925-ből is van 32 GB-os változat)
- integrált qi töltő (ha ez valakinek számít a 925-ön is megoldható egy megfelelő coverrel) -
Dzsosy
senior tag
válasz
JamesHun #44608 üzenetére
Nekem 925-ön is jó. Nem instabilabb a 8.0-nál és a legutóbbi frissítés óta nálam van olyan jó az üzemidő (vagy talán még jobb is), mint 8.0 volt. Néhány appon kell még csiszolni és kész. (pl twitter végre belekerüljön a link megosztási listába és az értesítésre bökve oda dobjon az appon belül ahova kell akkor is ha előtte már futott a twitter)
(#44609) SsPL711
Idézet a kommentek közül:
"Sumit Mishra: Preview window 8.1 nd microsoft update 8.1 is different nd I hv install window 8.1 in 1020 by prewiew developers. Did it will create problem when the microsoft 8.1 will released
One Microsoft: No problem.
You will get the final OS version with the Lumia Cyan update when it is released for your phone." -
Dzsosy
senior tag
-
-
Dzsosy
senior tag
Egészen kellemes az árazás. (pedig vodafone)
Lehet asszony L610-esét le is cseréljük erre.
(persze megvárjuk a telenort
)
(#44075) BobTail
Én az előfizetői árra gondoltam elsősorban..
-
Dzsosy
senior tag
Windows Phone 8.1 rendszerbemutató - Mobilaréna
-
Dzsosy
senior tag
válasz
gabipaci #43501 üzenetére
Én a gépen lévő filmeket ezzel szoktam a telón nézni: Qloud Media
Persze bekapcsolt gép kell hozzá, amin épp fut a kliens, de nekem remekül bevált, így már nem is nagyon dobálok rá filmeket a telefonra. (pl. kertben sorozat nézéshez) -
Dzsosy
senior tag
-
Dzsosy
senior tag
válasz
Oppenheimer #40656 üzenetére
Milyen telefonod van neked?? Nálam semmi ilyen nincs. Lehet érzi, hogy nem szereted.
Kasya:
Elhúzod az ujjad jobbra az adott értesítésen és már törölve is van. -
-
Dzsosy
senior tag
válasz
Dzsosy #39269 üzenetére
Nah most így a nap végén 19%-on áll a teló. Ez 16,5 óra töltő nélkül.
Délután nyomtam egy soft resetet (mivel frissítés óta nem volt kikapcsolva és gondoltam hátha a letiltott háttérbeli futtatás az egyes appoknál csak így lép teljesen életbe), és azóta 1,5% körülre esett a készenléti fogyasztás. Nem tudom van-e hozzá köze a frissített alkalmazásoknak (videó, játék, nextgen reader, stb.), vagy annak, hogy videónál lelőttem az online tartalmakat, de most elégedett vagyok a fogyasztással. (kopp-kopp)😎
-
Dzsosy
senior tag
Nálam alap állapotban kb 1%-kal eszik többet a teló ugyanazokkal a beállításokkal. Az eddigi 1,2-1,4 helyett 2,1-2,3 a fogyasztás készenlétben. Azért ez közel dupla. Remélem lesz rá valami javítás.
Persze csak 1 nap telt el. Blackkel is voltak rosszabb napjai, szóval végleges eredményt nem mondanék, de jelenleg kb 8-9%-kal állunk rosszabbul 10 órával a hálózaticsatlakozó leválasztása után. Nem drámai, de nem is örülök.
-
Dzsosy
senior tag
A videó lejátszó vajon milyen feliratokat kezel (vagy hova kéne tennem, hogy lássa)? Nekem az srt-re nem reagál..
Nem életbe vágó, hisz ott a moliplayer, de gondoltam meglesem, ha már a sima videóknál írja, hogy felirat.(#38845) Oppenheimer
Jaj.. ne legyél már egyfolytában ilyen eszméletlenül negatív.Valószínűleg nem a semmiért vették ki a rendszerből és apposították.
-
Dzsosy
senior tag
Változott a képernyőképmentés módja is.
Hangerő gomb fel + lezáró gomb. -
Dzsosy
senior tag
Kis apróságok amik esetleg hiányoznak.. Az fb egész jól működik így is.. a beépített cset sajnos az eddigi változatában sem váltotta ki teljesen az fb csetet, így inkább azt használták sokan eddig is. Egyedül a onedrivera való kép feldobás eltűnése a galériából ami fájó, de szerintem csak az app frissítéséig lesz ezzel gond.
Ettől eltekintve minden téren előre lépés a frissítés.(#38686) Jaded
Nem.. végig ott volt az X is minden videón. Választhatsz.. -
Dzsosy
senior tag
válasz
Pikkolo^^ #38677 üzenetére
Van-van. Csak frissítés után nyisd meg az érintés menüpontot, hogy újra teljes funkcionalitással működjön (bár lehet előtte frissítenie kéne az appnak).
(#38678) l925
Én nem bántam meg és nem is szívesen váltanék vissza. Nekem csak az a bajom, hogy magyar nyelv mellett nincs Cortana kisasszony és nincs még magyar nyelvvel az új swype-os billentyűzet. (ami amúgy baromi jó.. villám gyors és mintha olvasná a gondolataimat.. volt, hogy magam sem hittem, hogy jó betűk fele húztam az ujjam és mégis..). De azért bizakodom, hogy az utóbbi bekerül majd a véglegesig. Meg jön majd egy onedrive frissítés, hogy a galériából is feldobhassak pár képet..
Ettől függetlenül nagyon elégedett vagyok. A teló is gyorsabb lett, szóval csak ajánlani tudom. -
Dzsosy
senior tag
válasz
tomboy0013 #38636 üzenetére
Hagyni kell szinkronizálni az fb appot. Nekem úgy harmadszorra kiírta, hogy sikeres volt és utána már ment minden rendesen a People hub-ban is.
mrhitoshi
3 órája frissítettem és azóta nyomkodom. Nálam teljesen stabil és gyors. (Lumia 925) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest